Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Copii ai lui Dumnezeu sau copii ai diavolului…


Trăim într-o ţară creştină, cel puţin aşa ne numim. Pe oricine nu aş întreba, 90 la sută ar răspunde că este creştin(ă). El(ea) merge la biserică şi face fapte bune ( din când-în-când ) şi a fost botezat(ă) când era copil(ă). Dar este cu adevărat o astfel de persoană copilul lui Dumnezeu? Ce înseamnă să fii copilul lui Dumnezeu şi sunt eu cu adevărat copilul Lui? Sunt copilul Lui mergând la biserică ( chiar dacă o fac o dată sau de două ori pe an ), fiind botezat de mic, născându-mă în familie de creştini, toate acestea nu sunt destul să mă numesc „copilul lui Dumnezeu”?

Permite-mi să-ţi dau o întrebare: dacă stai două ore în garj voi deveni automobil? cred că nu. Atunci de ce crezi că venind la biserică ( şi încă doar de câteva ori pe an, sau poate în fiecare duminică ) vei deveni Copil de Dumnezeu?! Faptul că eşti în biserică nu te face creştin, la fel ca în cazul cu automobilul!  Sau dacă te naşti pe aerodrom, devii avion?! Cred că nu – atunci de ce crezi că odată ce te-ai născut în familie creştină devii copil de Dumnezeu? Nici faptul că eşti botezat nu te face creştin, nu te face copilul lui Dumnezeu pentru că acest eveniment are ca scop să arate în faţa martorilor văzuţi şi nevăzuţi cugetul tău curat ( Biblia, episola 1  al Apostolului Petru, cap.3 versetul 21).  Atunci cine este şi cum poţi deveni copilul lui Dumnezeu?! Dacă doreşti să ştii aceste lucruri, citeşte aceste cuvinte, pentru că:

Copii lui Dumnezeu cred în Isus că este Mesia ( Hristosul, Salvatorul )

Trăind  pe acest pământ, Isus le-a reproşat celor care se credeau copii lui Dumnezeu, că sunt defapt copii diavolului! De ce?  Pentru că ei nu credeau că El este Hristosul, Mesia, Fiul Lui Dumnezeu. Ce înseamnă să crezi în El ? Să facem o mică caracteristică expusă de Isus a Copiilor lui Dumnezeu din Biblie, Evanghelia după Ioan cap. 8. 30-47.

Copiii lui Dumnezeu

 • v. 30  cred în Hristos
 • v. 31 rămân în Cuvântul lui Hristos ( se ţin de învăţătura lui Isus, păzesc poruncile Lui, caută să înţeleagă poruncile Lui, cercetează şi studiează tot ce a spus El în Biblie ) şi sunt în adevăr ucenicii lui Hristos rămânând în Cuvântul Lui.
 • v. 32 şi 34 Cunosc adevărul ( prin studierea Cuvântului lui Dumnezeu ajungi la cunoaşterea adevărului! ) şi devin liberi de păcat ( nu mai trăiesc în păcat, urăsc păcatul şi răul, fac binele pentru că sunt ucenicii lui Hristos şi învaţă şi împlinesc legile Lui )
 • v. 42 Iubesc pe Isus
 • v. 47 Ascultă cuvintele lui Dumnezeu
 • v. 51 păzeşte cuvântul lui Hristos şi nu va vedea moartea ( nu va fi judecat şi nu va fi în iad, care este moartea veşnică, pedeapsa veşnică, ci va fi în rai, cu Dumnezeu )

Iată cum i-a descris Isus pe copii lui Dumnezeu. Dar în contrast cu ei, i-a pus pe copii diavolului. Ca să înţelegem exact cine sunt copii lui Dumnezeu, să vedem cum sunt descrişi copii diavolului:

Copiii diavolului

 • v. 44 au ca tată pe diavolul pentru că vor să împlinească  poftele diavolului. Diavolul este un ucigaş şi nu stă în adevăr. Spune minciuni, este tatăl minciunii.
 • v. 45 nu cred pe Isus
 • v. 47 nu sunt din Dumnezeu, nu ascultă cuvintele lui Dumnezeu
 • v. 42 nu iubesc pe Isus
 • v. 41 fac faptele tatălui lor
 • v. 41 dar spun că au ca tată pe Dumnezeu, se cred creştini, se cred copiii lui Dumnezeu
 • v. 37 cuvântul lui Isus nu pătrunde în ei
 • v. 34 sunt robi ai păcatului, trăiesc în păcat
 • v. 33 ei nu înţeleg şi nu recunosc că sunt robi, nu vor să fie liberi

Iată cine sunt copii diavolului.  Ei nu primesc adevărul, dar se numesc copii ai lui Dumnezeu. Nu este de ajuns să te numeşti copil de Dumnezeu, trebuie să fii copil de Dumnezeu!

Cine eşti tu? cu cine te identifici dintre aceste două categorii? nu este o cale de mijloc! ceea ce trebuie să înţelegi este faptul că indiferent crezi sau nu crezi aceste lucruri, adevărul este doar unul şi el constă în faptul că această lume se împarte în două categorii de oameni: copii diavolului şi Copii lui Dumnezeu. Depinde de tine , tu alegi al cui copil să fii.

Anunțuri

Single Post Navigation

2 thoughts on “Copii ai lui Dumnezeu sau copii ai diavolului…

 1. Credinţa îi dă putere omului să-L recunoască pe Dumnezeu. Dar nu-i putem învinui pe alţi credincioşi (din alte religii) că ar fi necredincioşi. E adevărat, cei mai mulţi dintre noi doar îşi fac faţă cînd e vorba de credinţa în Dumnezeu. Dar şi asta este o opţiune, căci nu mai trăim în Evul Mediu, atunci cînd ereticii (fără contribuţia cărora nu mai aveam prilejul să vă citesc blogul) erau pur şi simplu arşi pe rug. Culmea, pentru că a demonstrat că Pămîntul se roteşte în jurul Soarelui, Copernic a fost executat; astăzi, nu cred că este religie care să nu facă uz de fotografii din cosmos, hărţi, internet şi alte widget-uri considerate „ale diavolului” încă de mulţi credincioşi conservatişti, foarte morocănoşi, gata să bage mîna în foc pentru a nu renunţa la vreo dogmă care le protejează „castitatea morală”. Dacă vor dori, „copii diavolului” înşişi vor deschide ochii atunci cînd vor avea posibilitatea să descopere, chiar cu cu ochii lor!, oameni exemplari în materie de credinţă. Din păcate, să nu uităm!, există şi extrem de mulţi „escroci cu credinţă”!!!

 2. Pingback: Ce să fac ca să îmi fie iertate păcatele? « Maranatta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: