Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Adevărul


Ce este adevărul? Mulţi îşi pun această întrebare şi caută să răspundă la ea. Dacă am fi găsit răspunsul corect, am fi avut un punct de pornire corect, de la care dacă am porni, vom fi pe o cale corectă şi plină de succes. Dacă alegem ca adevăr ştiinţa, vom fi nişte filosofi, dacă alegem ca adevăr etica, vom fi nişte inteligenţi, dacă alegem religia, vom fi nişte farisei. Ce este atunci adevărul?

Definirea adevărului

Concordanţă între cunoştinţele noastre şi realitatea obiectivă; oglindire fidelă a realităţii în gândire; ceea ce corespunde realităţii, ceea ce există sau s-a întâmplat în realitate – cam aşa ar suna definţia adevărului în Dicţionarul Expicativ al Limbii Române. Dar oare este adevărul dependent de ceea ce cunoaştem noi? Dacă noi nu cunoaştem, nu există adevăr? Noi trebuie să căutăm adevărul, să-l găsim şi să ne alipim de el cît mai tare posibil. Deci am putea spune că ” adevărul este un dreptar cu care am putea să măsurăm orice domeniu din viaţa omului şi tot ce ne înconjoară.” Aşa ar fi mult mai bine.

Unde să căutăm adevărul?

Nu găseşti adevărul în ştiinţă, pentru că ştiinţa doar caută adevărul şi ea deseori este departe de adevăr, nici în etică, pentru că deseori etica este doar  o umbră a dorinţei de a arăta că cunoşti adevărul, nici în religie, pentu că religiozitatea duce la făţărnicie şi ipocrizie plină de tradiţii şi obiceiuri lumeşti. Adevărul este un standart ce îl poate pune Cel ce este perfect, în care nu este nici umbră de mutare şi care cunoaşte totul,  vede totul, poate totul.  Doar în această sursă putem fi siguri de adevăr.  Deci trebuie să căutăm sursa perfectă, omniscientă, omnipotentă şi imuabilă. Dar unde este această sursă?

Isus a afirmat despre sine:” Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”. Iată adevărul. Anume Fiul lui Dumnezeu este neschimbător – imuabil, atotputernic – omnipotent, atotştiutor – omniscient. Şi fiind aşa, numai El poate să ne aducă la cunoştinţă adevărul pur. El este Cuvântul ce vine de la Dumnezeu şi la El sunt cuvintele vieţii, deci anume la El trebuie să căutăm adevărul. Cuvântul lui Dumnezeu – Biblia, este standardul de care avem nevoie, dreptarul vieţii noastre de care nu trebuie să ne deslipim.

Cum să te ţii de Adevăr?

Ca să te ţii de adevăr trebuie mai întâi să vii la adevăr. Să laşi orice altă preconcepţie incorectă, să îţi pară rău de toate relele ce le-ai făcut, să primeşti adevărul în viaţa ta şi să mergi mai departe în adevăr. Aici se începe viaţa fericită – trăirea în adevăr! Chiar dacă vin suferinţe în viaţă, tu ştii că mergi în adevăr şi ceea ce faci este adevărat.

Nimeni din voi să nu sufere ca ucigaş, sau ca hoţ, sau ca făcător de rele, sau ca unul care se amestecă în treburile altuia. Dimpotrivă, dacă suferă pentrucă este creştin, să nu-i fie ruşine, ci să proslăvească pe Dumnezeu pentru numele acesta. ( Biblia, 1 Petru 4.15-16 )

Chiar şi greutăţile îţi aduc bucurie. Viaţa are sens. Tu ştii de unde vii, încotro mergi şi ce trebuie să faci. Iată adevărul. Adevărul despre tine şi tot ce te înconjoară. Strânge adevărul în inima ta ca să nu te depărtezi de el, împlineşte ceea ce spune adevărul, spune altora despre adevăr, învaţă pe cei ce vor să primească adevărul, transmite adevărul altora ce sunt în stare să transmită acest adevăr la rândul lor la alţii. Respiră cu adevăr – alegerea e după tine.

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: