Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Născut din Dumnezeu ( Nascut din Dumnezeu )


Să fii născut din nou, să fii născut din Dumnezeu… de ce e important acest lucru? Și ce înseamnă aceasta? Cum se poate face așa ceva? Oare pot eu să intru din nou în pântecele mamei mele și să mă nasc din nou? ( anume așa a reacționat Nicodim, un învățător al Scripturilor, când Isus i-a zis că trebuie să se nască din nou ).  Prima Epistola ( scrisoare ) a apostolului Ion, care era un ucenic al Domnului Isus Hristos, ne dă răspunsul la aceste întrebări.

Dacă ştiţi că El este neprihănit, să ştiţi şi că oricine trăieşte în neprihănire este născut din El ( Dumnezeu ). ( 1 Ioan, 2.29 )

Primul lucru prin care se vede dacă ești născut din Dumnezeu, este trăirea ta în neprihănire. Nașterea din Dumnezeu este în primul rând reflectată prin viața ta. Ce este neprihănire? Neprihănirea este Curăţenie sufle-tească; nevinovăţie; inocenţă; puritate ( DEX ). Iată de ce este importantă nașterea din nou – să fii neprihănit, curat sufletește, să fii nevinovat. Și aceasta este posibil doar prin Dumnezeu, doar dacă te naști din nou, doar dacă te naști din Dumnezeu.

Oricine este născut din Dumnezeu, nu păcătuieşte, pentrucă sămînţa Lui rămîne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu şi copiii diavolului. Oricine nu trăieşte în neprihănire, nu este dela Dumnezeu; nici cine nu iubeşte pe fratele său. (1 Ioan 3.9 -10)

Desigur, ca să fii neprihănit, trebuie să îți fie iertate toate păcatele. Atunci când îți ceri iertare de la Dumnezeu ești iertat de păcatele tale, și nu mai ești vinovat, ai primit darul lui Hristos, care a murit pentru fiecare. Dar adevărul e că nu mai păcătuiești în continuare. Cum e posibil așa ceva? Oare nu greșește niciodată cel născut din Dumnezeu? Poate greșește, dar nu are un mod de viață păcătos. Și cum e posibil așa ceva? Prin Cuvântul Lui Dumnezeu! Ioan spune: …pentrucă sămînţa Lui ( Dumnezeu ) rămîne în el ( cel născut din Dumnezeu )… în Biblie, prin sămânța se are în vedere Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, care este transmis oamenilor, ca și cum se sădește sămânța, în unele inimi această sămânță încolțește, în altele se usucă, sau este furată de diavol, sau este înăbușită de grijile acestei vieți . Deci, prin Cuvântul lui Dumnezeu este posibil să nu mai păcătuiești, citește acest Cuvânt, studiază-L, împlinește-L!

Prea iubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dragostea este dela Dumnezeu. Şi oricine iubeşte, este născut din Dumnezeu, şi cunoaşte pe Dumnezeu. ( 1 Ioan 4.7 )

După ce ești născut din Dumnezeu, în inima ta este turnată Dragostea lui Dumnezeu. Dragostea este mai mult decât un sentiment, ea este o acțiune, o poruncă,  un proces. Noi suntem îndemnați să ne iubim unii pe alții. Da, unii pe alții. Nu merge vorba de o dragoste cu atracție fizică, ci o dragoste divină, care nu face rău apropelui său, așa cum nu poți face rău celui pe care îl iubești, să nu faci nimănui. Să ne iubim, căci dragostea este de la Dumnezeu. Și dacă iubești, ești născut din Dumnezeu. E atât de simplu, dar de ce atâți de puțini oameni în ziua de azi se iubesc unii pe alții? De ce atâți de mulți se urăsc?! Pentru că puțini sunt născuți din Dumnezeu…

Oricine crede că Isus este Hristosul, este născut din Dumnezeu; şi oricine iubeşte pe Celce L-a născut, iubeşte şi pe cel născut din El. ( 1 Ioan 5.1 )

Sunt atâtea de multe păreri… batiștii sunt pierduți! … penticostalii sunt rătăciți!… ortodoxii sunt morți spiritual! … … …  Oare importă cum voi fi numit? Ortodox, Catolic, Baptist sau penticostal, oricum cel ce crede că Isus este Hristosul, anume acela este născut din Dumnezeu!!! nu denominația te naște din nou, ci convingerea pe care o ai despre Dumnezeu, relația ta cu El, cum te raportezi Lui? Cine ești pentru EL? Cine este El pentru tine? Iată ce este important! Să nu vorbim despre lucruri fără importanță majoră, cu care este plină lumea în ziua de azi. Fii creștin ( adică fii cel ce crede în Hristos ) și vei fi născut din nou. Nimeni nu te chiamă să fii Baptist, Penticostal, Ortodox sau Catolic. Fii copilul lui Dumnezeu.

…pentrucă oricine este născut din Dumnezeu, biruieşte lumea; şi ceeace cîştigă biruinţă asupra lumii, este credinţa noastră( 1 Ioan 5.4 )

Odată ce ești născut din Dumnezeu, vei birui lumea. Ce înseamnă aceasta? În Biblie lumea este trăirea fără Dumnezeu, în care domnește diavolul, păcatul, pofta și răul. Cum să birui aceste lucruri?! Simplu. Dacă ești născut din Dumnezeu vei birui păcatul, pofta, răutatea, chiar și diavolul va fi învins, prin credință. Crede, și fii biruitor!

Reclame

Single Post Navigation

One thought on “Născut din Dumnezeu ( Nascut din Dumnezeu )

  1. Pingback: Ce să fac ca să îmi fie iertate păcatele? « Maranatta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: