Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Desăvârșirea


Cum să fii desăvârșit? Este posibil oare așa ceva? Poate un om imperfect să fie desăvârșit? Ce este defapt desăvârșirea și cum o poți atinge?  Ireproșabil, Perfect, Sfânt… sunt eu, ești tu astfel?

  1. Ca să fii desăvârșit, trebuie să ai o viață personală desăvârșită

Ati auzit ca s-a zis celor din vechime: „Sa nu preacurvesti.”  Dar Eu va spun ca ori si cine se uita la o femeie, ca s-o pofteasca, a si preacurvit cu ea in inima lui.  Daca deci ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale, si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena. Daca mana ta cea dreapta te face sa cazi in pacat, taie-o si leapada-o de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale, si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena. (Matei 5.27-30)

a.  Viață personală desăvârșită – să nu precurvești (Destrăbălare; se zicea în vechiul drept despre toate păcatele carnale comise cu o femeie care nu era prostituată (caz în care se zicea curvie). De la curvie, cu pref. sl. prĕ-, după modelul sl. prĕljubodĕjstvo. – Der. preacurvă, s.f. (femeie adulteră); preacurvar, s.m. (adulter; destrăbălat)  În lumea în care trăim este greu de crezut că poți să ai un singur partener de căsătorie căruia să îi fii credincios și să nu duci o viață destrăbălată, dar anume aceasta este parte a desăvârșirii, viață desăvârșită, cerută după modelul și exemplul Celui Desăvârșit. Și adevărul este că așa ceva este posibil! Omul poate duce o viață personală desăvârșită!

b. Viață personală desăvârșită – să te lași de tot ce te face să greșești ( să păcătuiești ) – dacă ochiul tău te duce în păcat, scoate-l și leapădă-l de la tine… lasă deci orice prieten ce te duce la rău, orice practică ce nu e corectă, orice companie, sau ocupație, tot ce te duce spre greșeală, ferește-te de aceste lucruri. Iată încă un pas spre a avea o viață personală desăvârșită!

c. Viață personală desăvârșită – Fii credincios(ă) partenerului tău de viață!

S-a zis iaras: „Oricine isi va lasa nevasta, sa-i dea o carte de despartire.”  Dar Eu va spun ca ori si cine isi va lasa nevasta, afara numai de pricina de curvie, ii da prilej sa preacurveasca; si cine va lua de nevasta pe cea lasata de barbat, preacurveste. ( Matei 5.31-32 )

Nu poți avea justificare în faptul divorțului! indiferent ce se întâmplă, aduți aminte ce cuvinte ai rostit în fața martorilor văzuți și nevăzuți – credincios până moartea nu ne va despărți, și la bine, și la greu… – și atâta timp cât ești viu și partenerul de viață tot, nu poate interveni nimic care să vă despărțească, nimic! Unica pricină – curvia, caz în care în vechime prin acest termen se înțelegea femeia prostituată.  Iar astăzi cel mai frecvent motiv de divorț este – avem caractere diferite… Este oare acesta un motiv de divorț?! Nicidecum! nu a fost, nu este și nici nu va fi! Dacă vrei să ai o viață desăvârșită, trebuie să fii credincios partenerului de viață!

Caci Eu urasc despartirea in casatorie, -zice Domnul, Dumnezeul lui Israel, -si pe cel ce isi acopere haina cu salnicie, -zice Domnul ostirilor. -De aceea, luati seama in mintea voastra, si nu fiti necredinciosi!” ( Maleahi 2.16 )

2. Ca să fii desăvârșit, trebuie să ai o vorbire desăvârșită!

Sa nu jurati nicidecum; nici pe cer, pentru ca este scaunul de domnie al lui Dumnezeu; nici pe pamant, pentru ca este asternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentruca este cetatea marelui Imparat. Sa nu juri nici pe capul tau, caci nu poti face un singur par alb sau negru. Felul vostru de vorbire sa fie: „Da, da; nu, nu”; ce trece peste aceste cuvinte, vine de la cel rau. (Matei 5.34-37)

a.  Vorbire  desăvârșită –  ținerea promisiunilor. Trăim într-o lume plină de înșelăciune, plină de promisiuni neîmplinite, plină de ură și invidie. De ce? pentru că oamenii nu se țin de cuvânt! Cu doar aproximativ 100 ani în urmă, cuvântul însemna mult pentru un om. Astăzi nu înseamnă nimic. Nu e important să te ții de cuvânt, e important să îți atingi scopul, așa cred unii, dar nu este corect.

b.  Vorbire desăvârșită – om al cuvântului. Vorbirea noastră trebuie să fie desăvârșită, dacă am spus -da- să fie DA! dacă am spus -nu- să fie NU! Și nu vei fi nevoit să adugi nimic, nici un jurământ, pentru că oamenii vor ști că ești om al cuvântului, ești un om cu vorbire desăvârșită!

3. Cum poți fi desăvârșit? Având o relație desăvârșită cu fratele tău!

Dar Eu va spun ca ori si cine se manie pe fratele sau, va cadea supt pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: „Prostule!” va cadea supt pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule”, va cadea supt pedeapsa focului gheenei. Asa ca, daca iti aduci darul la altar, si acolo iti aduci aminte ca fratele tau are ceva impotriva ta, lasa-ti darul acolo inaintea altarului, si du-te intai de impaca-te cu fratele tau; apoi vino de adu-ti darul. ( Matei 5. 22-24 )

a.  Relație desăvârșită cu fratele tău – Nu te mânia pe fratele tău. Nu îl numi cu cuvinte urâte. Trebuie să ai o atitudine corectă față de el.

b. Relație desăvârșită cu fratele tău – Nu lăsa ca fratele tău să aibă nimic împotriva ta. Dacă știi că are ceva, du-te și îți cere iertare și fii desăvârșit!

4. Cum să fii desăvârșit? Având o relație desăvârșită cu vrăjmașul tău!

Sa nu va impotriviti celui ce va face rau. Ci, oricui te loveste peste obrazul drept, intoarce-i si pe celalt.  Orisicui vrea sa se judece cu tine, si sa-ti ia haina, lasa-i si camasa.  Daca te sileste cineva sa mergi cu el o mila de loc, mergi cu el doua. Celui ce-ti cere, da-i; si nu intoarce spatele celui ce vrea sa se imprumute de la tine.  Ati auzit ca s-a zis: „Sa iubesti pe aproapele tau, si sa urasti pe vrajmasul tau.” Dar Eu va spun: Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvantati pe cei ce va blastama, faceti bine celorce va urasc, si rugati-va pentru ceice va asupresc si va prigonesc. ( Matei 5.38-44)

a. Relație desăvârșită cu vrăjmașul tău – Fii plin de îngăduință cu cel ce îți face răul. Nu îi întoarce rău pentru rău. Aceasta îl va determina doar să se răzbune iar. Și iar vei fi tentat să îi faci răul . Fii desăvârșit, răspunde la rău cu bine.

b. Relație desăvârșită cu vrăjmașul tău – Iubește vrăjmașul, binecuvântează pe cel ce te blastă-mă, fă bine celor care te urăsc… iată acțiuni care sunt îndreptate concret la trei tipuri de oameni asupra cărora ai vi vrut să îți reverși răzbunarea, dar cel desăvârșit va proceda anume astfel, concret în fiecare caz.

Voi fiti dar desavarsiti, dupa cum si Tatal vostru cel ceresc este desavarsit. (Matei 5.48)

Deci fii așa cum este Dumnezeu! Fii asemenea Lui și vei fi desăvârșit!

Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “Desăvârșirea

  1. articolul e bun , dar nu e bine să folosiţi mai mult de 2-3 culor în articol .
    Succes .

  2. îmi iau cuvintele înapoi – articolul e super.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: