Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Bush crede în Dumnezeu


george-w-bush-picture   Preşedintele U.S.A. George W. Bush a afirmat că Creationismul ca şi teorie de crearea omenirii şi a intregii lumii nu este in contradicţie cu teoria evoluţiei ştiinţifice – informează Megaportal invictory.org creştin cu referire la Lenta.ru.
Intr-un interviu la televiziunea ABC, Bush s-a declarat pe el insuşi „un simplu preşedinte” şi a confirmat că crede in teoria creaţionismului. El a menţionat că insuşi procesul de la creaţie este atat de misterios şi nepătruns incat, realizarea acestui proces necesită forţă, care o are la dispoziţie doar Atotputernicul Creator. Toate acestea, in conformitate cu cele declarate de către Bush, nu vin in contradicţie cu dovezile ştiinţifice ale teoriei evoluţiei.
Bush a ad
ăugat că teoria evoluţiei nu este in stare de a „explica pe deplin misterele vieţii.”
De asemenea, Bush a fost intrebat, dacă acceptă evenimentele biblice literalmente , adica ca şi evenimente care au avut loc, preşedintele a răspuns că „probabil, că nu”, dar le consideră o sursă importantă in procesul de cunoaştere.
Pre
şedintele a afirmat că credinţă l-a ajutat in lupta  cu dependenţa de alcool. George W. Bush a afirmat că nu ştie dacă credinţa l-a ajutat sa devină preşedinte, dar cu siguranţă fără credinţă el ar fi doar un „egoist”.
Recent, in SUA au devenit mai aprinse dezbatere intre adep
ţii diferitor curente care susţin teoria Creationismului şi adepţii teoriei ştiinţifice a evoluţiei. In anul 2006, mai mult de 500 de bursieri americani, printre care 154 biologi, 76 chimişti şi 64 fizicieni, au semnat un act in care acestea au exprimat atitudinea de neincredre in teoria evolutiei. 

Ca şi câmp de luptă au fost în special programele educaţionale. In special, in Pennsylvania conform deciziei instanţei judecătoreşti, teoria creaţionismului, care era studiată de către elevi in cadrul orelor de biologie, a fost exclusă din programul şcolar, in timp ce in Kansas in programul şcolar s-a inclus studierea teoriei „planului inţelept” sub pretextul că mulţi se indoiesc de autenticitatea teoriei evoluţiei, astfel oferind studenţilor posibilitatea de a studia opinii diferite cu privire la acest subiect.
Potrivit unui sondaj efectuat, printre americani sunt mai mult de o treime adepţi ai teoriei Creationismului, şi aproximativ acelaşi numări il ating cei care sunt adepţi ai teoriei lui Darwin, teoria
evolutiei speciilor.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: