Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Sodomia – neospitalitate sau… ?


Am auzit mult vorbindu-se despre sodomie ( păcatul sodomiţilor ), de ce Dumnezeu i-a pedepsit şi de ce S-a mâniat aşa de tare asupra lor. De ce au fost pedepsite atât de grav aceste oraşe ( Sodoma şi Gomora ).  Şi m-a uimit faptul că unii se stăruie să ascundă cauza adevărată a mâniei lui Dumnezeu asupra acelor oameni şi născocesc diferite teorii care duc în confuzie mulţi oameni. Am ales să ating puţin subiectul „Păcatul Sodomiţilor” din punct de vedere a indeii că cauza pentru care a pedepsit Dumnezeu Sodoma şi Gomora a fost „neospitalitatea locuitorilor acestor localităţi”.

Ideea este că din cauza neospitalităţii sodomiţilor, faţă de îngerii Domnului, care au fost primiţi foarte rău de acei locuitori, Dumnezeu Şi-a arătat mânia pedepsind în întregime acele oraşe. Nu este nimic altceva la mijloc şi nu sunt acuzaţi de alceva acele persoane. Oare cu adevărat Dumnezeu putea să se mânie atât de grav din cauza neospitalităţii? Sau, este o altă neascultare la mijloc? Poate fi un păcat atât de grav ce Îl mânie pe Dumnezeu aşa încât să fie distrus totul ( Ex. Sodomei şi Gomorei ), aşa că nici urmă să nu rămână? S-a mai repetat vreodată o astfel de distrugere totală? De ce? Când? Dacă ne vom pune aceste întrebări, vom încerca să răspundem la ele adecvat şi corect, vom ajunge la cunoaşterea adevăratului înţeles a „sodomiei”.

 1. Cine ereau sodomiţii? Care era starea lor spirituală. Genesa 18.32 ne relatează nişte lucruri uimitoare. Dacă citim întreaga conversaţie dintre Avraam şi Dumnezeu, observăm din spusele lor şi apoi din acţiunile lui Dumnezeu, că în Sodoma şi Gomora nu erau nici măcar 10 oameni care să facă binele.
  • Avraam a zis: ,,Să nu Te mînii, Doamne, dacă voi mai vorbi numai de data aceasta. Poate că se vor găsi în ea numai zece oameni buni.„ Şi Domnul a zis: ,,N’o voi nimici, pentru cei zece oameni buni.„ ( Gen. 18.32 )
  • Şi Domnul a zis: ,,Strigătul împotriva Sodomei şi Gomorei s’a mărit, şi păcatul lor într’adevăr este nespus de greu. (Gen.18.20)

  • Deci: Sodomiţii erau aşa zişii locuitori ai Sodomei şi Gomorei. Starea lor spirituală era dezastruoasă, aşa că toţi erau nelegiuţi (cu exceţia lui lor şi familia lui, după cum vom vedea mai departe, care este un străin printre ei). Nici unul din Sodomiţi nu era bun, nu făcea binele. Erau cu toţii nelegiuţi, sticaţi la culme.

   Sodomiţii erau aşa zişii locuitori ai Sodomei şi Gomorei. Starea lor spirituală era dezastruoasă, aşa că toţi erau nelegiuţi (cu exceţia lui lor şi familia lui, după cum vom vedea mai departe, care este un străin printre ei). Nici unul din Sodomiţi nu era bun, nu făcea binele. Erau cu toţii nelegiuţi, sticaţi la culme.

 2. Care totuşi este păcatul Sodomei? Gen.19.5, ne relatează iarăşi fapte uimitoare ce ne descriu bine păcatul mare ce îl practicau sodomiţii.
 • Au chemat pe Lot, şi i-au zis: ,,Unde sînt oamenii cari au intrat la tine în noaptea aceasta? Scoate-i afară la noi, ca să ne împreunăm cu ei.„  (Gen. 19.5)

 • şi (Lot) a zis: ,,Fraţilor, vă rog, nu faceţi o asemenea răutate!

  Iată că am două fete cari nu ştiu de bărbat; am să vi le aduc afară, şi le veţi face ce vă va plăcea. Numai, nu faceţi nimic acestor oameni, fiindcă au venit supt umbra acoperişului casei mele.„ Ei au strigat: ,,Pleacă!„ Şi au zis: ,, … Ei bine, o să-ţi facem mai rău decît lor.„ Şi împingînd pe Lot cu sila, s’au apropiat să spargă uşa. ( Gen. 19.7-9)

 • Concluzie: Bărbaţii ( din v. 7 vedem că şi tineri şi bătrâni ) din Sodoma şi Gomora erau obsedaţi de o stricăciune dezastruoasă din perspectiva lui Dumnezeu – Homosexualitatea! Pe ei nu îi interesau femeile, erau homosexuali.

Din cele ce am observat, vedem foarte clar că sodomiţii erau homosexuali şi păcatul lor a ajuns să fie atât de mare, încât Dumnezeu nu a mai putut privi la stricăciunea lor. Ei au fost pedepsiţi pentru stricăciunea şi păcatul practicat de ei, aşa în cât nu s-a mai ales nimic din ei şi din localitatea în care erau ei. Deci Sodomia ne vorbeşte despre un păcat mârşav – homosexualismul, şi nicidecum de neospitalitate, cum susţin însăşi unii homosexuali. Iată păcatul ce îl mânie pe Dumnezeu într-atât că totul este distrus aşa încât nici urmă nu rămâne.

Reclame

Single Post Navigation

5 thoughts on “Sodomia – neospitalitate sau… ?

 1. O intrebare: daca dumnezeu este impotriva homosexualismului, cate sodome si cate gomore trebuiau distruse pana acum?

 2. Adrian & Violeta Blajinschi on said:

  Dragă Shuby, trebuie să înţelegi că Sodoma era cu totul stricată. Dacă Dumnezeu găsea măcar 10 persoane bune în acea cetate, toată cetatea era să fie cruţată. Faptul că s-a găsit doar Lot unul singur bun acolo, L-a determinat pe Dumnezeu să distrugă întreaga cetate. Nu este exclus că şi cu altă ţară se poate întâmpla ceva asemănător dacă toată ţara va deveni nu mai mult decât o stricăciune… Ceea ce am vrut să concretizez prin acest articol este faptul că nu neospitalitatea L-a determinat pe Dumnezeu să distrugă cetatea (aşa susţin unii homosexuali), ci anume homosexualitatea, ceea ce este o urâciune şi stricăciune în faţa lui Dumnezeu.

 3. Inteleg ca au fost distruse pentru ca oamenii s`au prostit, si au cazut in pacatu homosexualismului, dar nu inteleg de ce nu au mai fost distruse si alte „sodome si gomore” pentru a incerca sa elimine si alti „virusi” ca se le zic asa la gay.

 4. Daca Dumnezeu era impotriva homosexualilor

 5. Adrian & Violeta Blajinschi on said:

  Shuby, mai bine sa nu ispitim pe Dumnezeu… Cred ca prin Sodoma si Gomara am primit niste exemple ce se pot intimpla cu cei ce disconsidera voia lui Dumnezeu… La fel se poate intimpla si cu altii. Daca stricaciunea va ajunge la culme

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: