Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

De ce nu e bine să urăşti


ură Un proverb spune: „Ura este o otravă pe care o bei tu crezând că va muri cel pe care îl urăşti…”  Ura are urmări distrugătoare. De ce totuşi oamenii urăsc? Poate pentru că nu sunt capabili să iubescă. Da, anume lipsa dragostei provoacă ură. Iată câteva motive de ce nu este bine să urăşti.

  1. Ura stârneşte certuri. Ura stârneşte certuri, dar dragostea acoperă toate greşelile. (Prov.10:12)Vrei nu vrei, dar urând vei fi mereu un certăreţ. Nu vei găsi nimic bun în persoana pe care o urăşti şi tot ce vei vedea în ea va fi rău. Te vei certa mereu cu ea, pentru chiar faptu că respiră acelaşi aer ca şi tine…
  2. Ura stârneşte răutate. Chiar daca-si ascunde ura in prefacatorie, totus rautatea lui se va descoperi in adunare. (Prov.26:26) Ura te face un tiran. Vei deveni un rău peste măsură, căci faptul că urăşti te va determina să faci rău celui pe care îl urăşti.
  3. Ura te face un făţarnic. Cine ascunde ura, are buze mincinoase, si cine raspandeste barfelile este un nebun. (Prov.10:18) Urând devii făţarnic, devii un laş, devii un ratat chiar, un ipocrit. Numai un aşa om poate să zâmbească în ochi celui pe care îl urăşte…
  4. Ura te face nefericit. Mai bine un pranz de verdeturi, si dragoste, de cat un bou ingrasat, si ura. (Prov.15:17) Poţi avea de toate, poţi avea bogăţie, casă, masă, tot ce-ţi doreşti. Dar având toate acestea cu o inimă plină de ură, vei fi nefericit. Ura te va chinui, îţi va fura fericirea. Deci, mai bine sărac şi fără ură, decât bogat şi plin de ură.
  5. Nu urâ, ci iubeşte! Dragostea este ceea ce-ţi poate vindeca inima de ură. Iubeşte şi nu vei putea urâ. Fii plin de dragoste faţă de rudele tale, faţă de cei apropiaţi ţie, faţă de oameni. Şi nicidecum nu urâ pe nimeni. Deci, iubeşte!
Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: