Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Ce bine să fac ca să am viaţă veşnică?


Subiectul vieţii veşnice este un subiect ce nu se învecheşte. Încă cu mii de ani în urmă oamenii erau frământaţi de gândul: „Ce să fac ca să am viaţă veşnică?…” Azi eşti copil, mâne copil cu plete sure şi aştepţi ca copii tăi să vină să te vadă, dar oricum tematica vieţii vieşnice oricum te frământă. Subiectul vieţii veşnice este un subiect actual ca şi cu mii de ani în urmă, când un om s-a apropiat de Cel ce are răspunsul la orice întrebare şi L-a întrebat: „Invatatorule, ce bine sa fac, ca sa am viata vecinica?” (Matei 19.16). Şi iată ce i-a răspuns El:

  1. Dece ma intrebi: „Ce bine?” Binele este Unul singur. (Matei 19.17) – ca şi oameni suntem tentaţi să căutăm să ne câştigăm viaţa veşnică cumva. Totuşi binele este în desăvârşire Dumnezeu. Toti am ajuns ca niste necurati, si toate faptele noastre bune sunt ca o haina manjita. Toti suntem ofiliti ca o frunza, si nelegiuirile noastre ne iau ca vantul. (Isa.64:6) De ce mai întrebi dar atâta ce bine să faci ca să capeţi viaţa veşnică? Nu poţi prin binele tău care este ca o haină murdară să îţi capeţi veşnicia!
  2. Dar daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile. (Matei 19.17) – Fă ceea ce te învaţă Dumnezeu. Cum poţi şti ce te învaţă EL? Citeşte şi studiază Biblia. Acesta este Cuvântul Lui lăsat pentru oameni şi prin acest Cuvânt vei afla cine este Dumnezeu, cum poţi ajunge în rai sau de ce vei merge în iad.  Dar dacă vei spune: „Toate aceste porunci le-am pazit cu grija din tinereta mea; ce-mi mai lipseste?” (Matei 19.20)
  3. Daca vrei sa fii desavarsit”, i-a zis Isus, „du-te de vinde ce ai, da la saraci, si vei avea o comoara in cer! (Matei19.21) Nu e de ajuns să cunoşti poruncile, nu e deajuns să chiar împlineşti aceste porunci. Ele te învaţă cum să te ataşeşi de Dumnezeu, cum să te raportezi la El. Dacă nu faci aşa, şi dacă este vre-un lucru mai scump în viaţa ta decât Dumnezeu, cum a fost bogăţia acelui om, degeaba păzeşti poruncile. Defapt, spui că le păzeşti, dar nu le păzeşti, căci ai ceva mai de preţ decât Dumnezeu. Trebuie să te inereseze nu atât bogăţiile lumii acesteia decât bogăţiile cele din cer. Dar cum?!
  4. vino, si urmeaza-Ma.” (Matei 19.21) .  Vino la Isus, cum? prin pocăinţă. Recunoaşte-ţi neputinţa de a fi perfect şi că eşti greşit şi păcătos. Spune-I în rugă Celui ce este Desăvârşit toate acestea şi roagă-L să te ierte, căci pentru faptele tale meriţi iadul şi chinul veşnic. El te va ierta, căci aşa a promis. Urmează-L, şi vei vedea, vei avea parte de o viaţă nouă, în care te vei putea bucura chiar şi în greutăţi, chiar şi în neajunsuri, chiar şi în aşa clipe în care credeai că nu ai altă ieşire decât să nu mai trăieşti. Vei afla mai multe cum să-L urmezi citind Biblia. Studiind această carte ca să Îl urmezi, vei vedea cât de minunat este El şi cum trebuie să trăieşti o viaţă de creştin.
Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: