Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Rolul femeii din perspectiva lui Dumnezeu (1)


violeta1 Trăim într-o zi, un secol, o societate , o lume care nu mai respectă rolul tradiţional al bărbatului şi al femeii. Deşi există un rol pentru fiecare, există şi un plan diabolic care vine de la cel rău,  de la tatăl minciunilor, şi anume de la diavol, care ar vrea să desfiinţeze diferenţele dintre aceste roluri. Această filosofie  păgână  vrea să-şi impună punctul ei de vedere  ca nimeni să  nu mai ştie  care este rolul lui şi astfel să aducă haosul în familie.

Ce spune Dumnezeu despre rolul femeii? Anume El a creat familia şi anume apelând la El, nu vom da greş definind rolul femeii sau a bărbatului aşa cum o face în cartea Sa, Biblia.

  1. Femeia a fost creată ca ajutor potrivit pentru bărbat. Domnul Dumnezeu a zis: ,,Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.„( Gen. 2.18 ) Necesitatea unui ajutor potrivit pentru bărbat, a văzut-o însuşi Dumnezeu. Şi El a creat femeia. Femeia este acea care ajută bărbatul ca el să se conformeze cu rolul lui, ajută bărbatul să îşi atingă scopul, să îşi îndeplinească rolul. Orice bărbat de  succes, are o soţie de succes.
  2. Femeia a fost creată pentru a naşte copii.

    Femeii i-a zis: ,,Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţinea după bărbatul tău, iar el va stăpîni peste tine.„ ( Gen. 3.16) Naşterea copiilor în durere este o consecinţă a păcatului intrat în lume prin oameni. Nu vorbim azi de ce s-a îtâmplat aşa, vorbim de rolul femeii. Deci femeia va naşte copii. Ea îi va îngriji, îi va educa, îi va creşte. În lumea de azi mai întâlnim şi femei care se culcă cu femei şi care au perturbat planul lui Dumnezeu cu privire la ele… Biblia spune că ele îşi vor lua plata cuvenită pentru păcatul lor, dacă nu se vor întoarce de pe  calea lor cea rea.

  3. Dorinţele femeii se ţin de bărbatul ei. Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţinea după bărbatul tău (Gen. 3.16) În original, cuvântul „dorinţele” se întâlneşte în câteva texte ce îi dă înţelesuri diferite. O dată e înţeles ca atracţie sexuală, adică dorinţa femeii este ataşată de bărbatul ei, altădată, faptul că ea va trebuie să îşi spună toate dorinţele ei bărbatului şi el va hotărâ dacă e bine sau nu. Anume acesta e sensul în textul dat. Desigur că femeia are dorinţa ataşată de bărbat, dar aici se vorbeşte de dependenţa femeii de bărbat. Din cauza căderii în păcat, femeia are tendinţa să conducă ea bărbatul, dar Dumnezeu a hotărât să nu fie aşa.

  4. Femeia este stâpânită de bărbat.
    voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţinea după bărbatul tău, iar el va stăpîni peste tine. ( Gen. 3.16) A fi stăpânită de bărbat nu înseamnă că ea este roaba bărbatului. Nu, ea este supusă bărbatului. Această parte din rolul femeii  completează  partea care spune că dorinţele ei vor ţine de bărbat. Bărbatul şi femeia sunt egali în faţa lui Dumnezeu, dar au roluri diferite. Femeia nu este lipsită de dreptul de aşi spune părerea. Ea are rolul ca mereu să spună părerea sa şi să ajute bărbatul ca el să ia o decizie corectă, şi ca urmare a deciziei luate femeia să se supună acestei decizii. Observăm că decizia este disutată de bărbat şi femeie, este luată împreună. Doar că bărbatul pune punctul. El va răspunde pentru această decizie. Deci femeia are o eliberare de o responsabilitate care îi este atribuită bărbatului. Ea nu va da socoteala de decizia luată, dar are rolul să îşi ajute bărbatul să ia decizii corecte. Ea nu este roaba lui, ci ajutorul potrivit.

    Să nu uităm că toate aceste lucruri sunt valabile în familie! Nu poţi pretinde măcar vre-un lucru din cele enumerate mai sus de la o femeie străină ţie, pentru că ea este egală cu tine şi are aceleaşi drepturi ca şi tine. Doar în familie este o diferenţă de roluri şi responsabilităţi. Deci, toate descrise mai sus sunt valabile la nivel de familie. În partea a doua vom vorbi despre încă 3 puncte importante în rolul femeii, care completează aceste descrise mai sus.

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: