Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Principiile administraţiei publice (2)


 Principiile Procesuale

 1. Obligativitatea de a accepta demersurile persoanei private şi de a le soluţiona în modul cel mai potrivit.  –  Orice demers nu poate fi refuzat fără examinare şi fără să se dea un răspuns din partea autorităţii administrative, cu excepţia unui demers vădit neîntemeiat sau absurd.
 2. Dreptul de a fi ajutat sau asistat. – Orice persoană interesată are dreptul de a fi reprezentată sau ajutată în faţa unei proceduri administrative.
 3. Promtitudinea (rapiditatea) în executare. – Procedura administrativă şi emiterea deciziei trebuie efectuate în termeni rezonabili.
 4. Dreptul de a fi auzit. – Persoanele interesate au dreptul de a argumenta valoarea faptelor, probelor etc. La emiterea deciziei autoritatea administrativă trebuie să ia în consideraţie faptele, argumentele şi probele pe care cel interesat le-a prezentat.
 5. Obligativitatea autorităţii administrative de a informa persoanele interesate despre procedura administrativă şi dreptul lor de a fi ascultate sau auzite.  Cei interesaţi trebuie să fie informaţi prin mijloace potrivite şi în timp util, despre existenţa unei proceduri administrativeşi despre dreptul lor de a reprezenta dovezi, argumenti, probe.
 6. Principiul procedurii colective – procedură deosebită la un act administrativ care cointeresează un număr mai mare de persoane:
  • Cei interesaţi trebuie să fie informaţi prin mijloace protrivite despre efectele eventuale ale acestui act asupra drepturilor libertăţiilor şi intereselor lor.
  • posibilitatea de a numi unul sau mai mulţi reprezentanţi
 7. Accesul la informaţie – Persoanele interesate au dreptul să fie informate inainte de a fi luată decizia, despre faptele, probele, argumentele, mijloacele pe care autoritatea administr. contează să-şi fondeze decizia.
 8. Obligativitatea deciziei. – Autoritatea admin. are obligaţia de a lua o decizie la finele oricărei proceduri.

  Dar care sunt principiile tale de care te conduci ca şi creştin în această lume? Biblia spune că:  “Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentruca omul lui Dumnezeu să fie desăvîrşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. ” (2 Timotei 3.16)

Anunțuri

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: