Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Rolul femeii din perspectiva lui Dumnezeu (2)


DSC_2405Cum am spus şi în partea 1 din această temă, trăim într-o zi, un secol, o societate , o lume care nu mai respectă rolul tradiţional al bărbatului şi al femeii. Deşi există un rol pentru fiecare, există şi un plan diabolic care vine de la cel rău,  de la tatăl minciunilor, şi anume de la diavol, care ar vrea să desfiinţeze diferenţele dintre aceste roluri. Această filosofie  păgână  vrea să-şi impună punctul ei de vedere  ca nimeni să  nu mai ştie  care este rolul lui şi astfel să aducă haosul în familie.

Ce spune Dumnezeu despre rolul femeii? Anume El a creat familia şi anume apelând la El, nu vom da greş definind rolul femeii sau a bărbatului aşa cum o face în cartea Sa, Biblia. Să privim la celelalte puncte ce descriu rolul femeii.

  1. Femeia este slava bărbatului –  “…femeia este slava bărbatului.”   (1Corinteni 11.7b) Cuvântul slavă, are sens de reflectare. Femeia este reflectare bărbatului, ea îl refelctă, îl reprezintă pe bărbat, aşa cum bărbatul îl reflectă la rândul său pe Dumnezeu.
  2. Femeia trebuie să fie evlavioasă – (1 Timotei 2.9-10 ) Atunci când apostolul Pavel scrie lui Timotei aceste rânduri, vedem o problemă vădită în biserica: înţelesul greşit al evlaviei femeii. Ce este evlavie? Ca să lămurim simplu, evlavie – un comportament creştin, comportarea după normele bibliei. Problema era că unele femei încurcau sensul evlaviei. Ele credeau că arătând frumos ele sunt evlevioase. Dar faptele lor vorbeau despre alt luru… Şi astăzi această problemă există şi persistă în societatea noastră. Dumnezeu nu te socoate evlavioasă dacă îţi împleteşti părul sau porţi verigi de aur. Da, aceasta nu e interzis, nu e rău, dar nu e aceasta evlavia! Iată de ce spune apostolul Pavel:
  3. Vreau, deasemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor cari spun că sînt evlavioase. (1Timotei 2.9-10 )

    Deci femeile care spun că sunt evlavioase să se îmbrace în fapte bune! Iată evlavia, iată rolul femeii!

  4. Femeia este un vas mai slabBărba ilor, purta i-vă şi voi, la rîndul vostru, cu în elepciune cu nevestele voastre, dînd cinste femeii ca unui vas mai slab, (1 Petru 3.7 ) Astăzi aceste cuvinte se înţeleg greşit de mulţi bărbaţi, cu părere de rău. Ei socot femei ceva mai prejos decât bărbatul. Dar nu este aşa! Femeia are nevoie de un comportament deosebit. De aceeea apostolul Pavel spune să dăm cinste femeii. Iată sensul cuvintelor “ vas mai slab “ ! Ea are nevoie de o atenţie deosebită. O comportare faţă de ea plină de înţelepciune. Un vas de cinste este pus în locurile cele mai văzute, este îngrijit, şi desigur acest vas, plin de gingăşie şi rafinitate are nevoie de o atenţie deosebită. El este uşor de stricat, uşor de ai face ceva rău. El trebuie ocrotit. Iată cum este femeia! Nu mai slabă decât noi mintal sau cu mai puţine capacităţi. Ci are nevoie de o deosebită atenţie, ea este mai rafinată, are alt fizic şi are nevoie de multă gingăşie.

Aplicaţie pentru bărbaţi : Cum priveşti cu la femeie? Eşti căsătorit? Dacă da, cum îţi cinsteşti femeia? Cum te comporţi cu ea? Cine este ea pentru tine? Nu eşti căsătorit, cum te vei comporta faţă de soţia ta? Pentru ce vrei să te căsătoreşti? Cum îţi vei alege viitoarea soţie?

Aplicaţie pentru femei : Eşti un ajutor potrivit pentru soţul tău? Cum îl ajuţi să îţi îndeplinească rolul său? Dacă nu eşti căsătorită, de ce vrei să te căsătoreşti? Ce fel de evlavie ai?

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: