Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Cine este Dumnezeu?! (partea 2)


Poţi vedea aici partea I

  1. Dumnezeu este un judecător drept! (Biblia, Psalmul 7.11)  Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată şi judecata se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău. (Biblia, Eclesiastul 12.14)     judecatorÎn lumea unde trăim, zilnic au loc diferite crime: furturi, omoruri, violuri… Pentru a păstra ordinea şi a apăra oamenii nevinovaţi, criminalii sunt pedepsiţi şi judecaţi după lege. Se  întâmplă că judecătorii pedepsesc pe cel nevinovat  şi-l îndreptăţesc pe cel vinovat. Ei pot să se greşească sau intenţionat să procedeze nedrept.
    Dar Dumnezeu nu este aşa. El este un judecător drept. El întotdeauna judecă drept. Fiind sfânt şi fără păcat, El nu face nedreptate. Dumnezeu are lege unde sunt scrise toate poruncile Sale. După această lege El va judeca toţi oamenii şi fiecăruia îi va răsplăti după fapte. Această o poţi găsi în cartea cărţilor – Biblia. Tot aici poţi găsi scris că toţi sunt păcătoşi, vinovaţi în faţa lui Dumnezeu. Şi că trebuie să cădem sub pedeapsa dreptului Judecător. Cred că ştii personal de ce… În Biblie este scris că Dumnezeu va aduce la judecată orice faptă : mare şi mică, bună şi rea, ascunsă sau văzută. El va judeca aspru şi drept.  Dar în Biblie poţi găsi şi soluţia cum să nu ajungi să fii judecat de Dumnezeu. Dumnezeu a dat posibilitatea  să creadă în Fiul Lui şi să se pocăiască de păcatele sale. Astfel el este iertat de toate crimile făcute împotriva legii lui Dumnezeu şi este schimbat, este fiu de Dumnezeu.

  2. Dumnezeu este Dragoste! Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este Dragoste. (Bibilia, Ioan 4.15)   cruce_tn Da, Dumnezeu este un Judecător drept, El nu se uită la faţa omului, dar totodată El este şi Dragoste. Aceste calităţi aromonizează în El. Dumnezeu nu vrea să fim pedepsiţi, nu vrea  ca noi să murim.  El a făcut totul ca la judecată noi să nu primim condamnare, ci îndreptăţire.
    De unde ştim că Dumnezeu ne iubeşte? În primul rând din Biblie. El ne-a iubit într-atât, încât a dat pe singurul Său fiu, ca oricine va crede în El, să nu moară ( să nu fie pedepsit ), ci crezând să aibă viaţă veşnică ( să fie îndreptăţit ) ( Biblia, Ioan 3.16). Şi cum poţi să te îndoieşti de dragostea lui Dumnezeu când El face ca în fiecare zi să răsară soarele peste cei buni, şi chiar peste cei răi.  Dragostea lui Dumnezeu nu poate fi descrisă deplin, însă o poţi simţi. El te iubeşte şi vrea să-L iubeşti şi tu!

  3. Dumnezeu este veşnic! Domnul este Dumnezeu cu adevărat, este un Dumnezeu viu şi un împărat vecinic. Pămîntul tremură de mînia Lui, şi neamurile nu pot să sufere urgia lui. (Biblia, Ieremia 10.10)    Dumnezeu doreşte ca tu să-L iubeşti din toată inima şi să trăieşti veşnic cu El. Atât tu cât şi tot ce te înconjoară au un început. Numai Dumnezeucerc nu are început. El este veşnic. El este ca un cerc.
    Nu-i poţi găsi începutul sau sfârşitul. Dumnezeu a fost şi va fi mereu. El nu a fost creat de nimeni, nu are zi de naştere şi nu va muri niciodată. El este infinit, veşnic. E greu, sau chiar imposibil să înţelegem aceasta cu creierul nostru. Aceasta trebuie de crezut.   Cunoşti deja că Dumnezeu este Creatorul cerului şi al pământului, dătător de viaţă şi este Lumina, care luminează orice întuneric. Dumnezeu este un Judecător drept, dar totodată este şi dragoste. Nu uita că Dumnezeu este şi veşnic. În dragostea Sa nemărginită El vrea să ia pe fiecare din noi în cer, ca să trăim şi noi veşnic. Dar pentru aceasta aici pe pământ trebuie să te pocăieşti înaintea lui Dumnezeu şi să crezi în El, avându-L ca Domn şi Mântuitor. Cum poţi face aceasta? Prin pocăinţă.  Poţi afla mai multe citind Cuvântul lui Dumnezeu.

Single Post Navigation

One thought on “Cine este Dumnezeu?! (partea 2)

  1. Pingback: Cine este Dumnezeu?! (1) « Maranatta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: