Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Ce este păcatul?!


Orice nelegiuire este păcat. (Biblia, Epistola 1 a lui Ioan 5.17)
pacat3Oricine face păcat, face fărădelege; şi păcatul este fărădelege. (Biblia, Epistola 1 a lui Ioan 3.4)

Dumnezeu a creat un pământ minunat. Dar pe neaşteptate s-a întâmplat o nenorocire. Adam şi Eva au păcătuit. Dumnezeu este Sfânt şi nu poate lăsa păcatul nepedepsit. De aceea Adam şi Eva au fost alungaţi din raiul splendid. În urma intrării păcatului în lume pământul a fost blestemat şi prelucrarea pământului a devenit o greutate. Oamenii au început să facă fapte rele, să se îmbolnăvească şi să moară.
Păcatul a despărţit pe oameni de Dumnezeu. Păcatul i-a făcut pe oameni nefericiţi.Păcatul a distrus, a nimicit fericirea oamenilor şi a produs o dezordine totală în lumea întreagă. Ce este păcatul?

Păcatul este neascultare de Dumnezeu. Prin neascultarea unui singur om, cei mulţi au fost făcuţi păcătoşi… (Biblia, Epistola către Romani 5.19)
Adam şi Eva nu au ascultat de Dumnezeu. Au ascultat de şarpe, ei au nesocotit cuvântul Lui Dumnezeu. Când s-au înmulţit oamenii pe pământ, Dumnezeu le-a dat Legea Sa, care conţinea 10 porunci generale, sau reguli, poruncind să fie împlinite cu exactitate. Le împlineşti sau nu? Dacă nu, eşti un neascultător de Dumnezeu.

Păcatul este o “boală ereditară”. De aceea, după cum printr’un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că to i au păcătuit… (Biblia, epistola către Romani 5.12)
După păcatul lui Adam şi Eva, copii lor nu s-au mai născut sfinţi. Cain a omorât pe Abel. Din acel timp oamenii au început să nască copii păcătoşi. Firea pământească se transmite  copiilor de la părinţi până şi în zilele noastre. O mamă îl întreabă pe un copil mic: “Vasilică, de ce ai făcut pipi în pantaloni?”, iar Vasilică, abia vorbind: “Mami, eu nu făcut pipi, eu transpirat…”. Oare cine l-a învăţat să mintă? Părinţilor nici prin cap nu le-a trecut să îl înveţe să răspundă aşa ceva şi nici nu avea de unde vedea. Copilul nu trebuie învăţat să fie capricios, să mintă, să saie la bătaie. El deja poate aceste lucruri şi părinţii se miră deseori văzându-le la copil. Ei se stăruie să îl înveţe că aşa ceva nu se face.
Noi păcătuim fiindcă ne-am născut astfel. Firea noastră păcătoasă moştenită de la părinţi ne conduce la fapte rele, la păcat şi moarte. E la fel ca o boală de moarte ce se transmite ereditar. Păcatul înfăptuit traumează sufletul nostru, ne lipseşte de pace, bucurie, odihnă, de posibilitatea de a ajunge în cer, ca să trăim veşnic cu Dumnezeu. (Dar există o şansă să fim eliberaţi de păcat… voi vorbi şi despre ea!)

Păcatul este o povară. Căci fărădelegile mele se ridică deasupra capului meu; ca o povară grea, sînt prea grele pentru mine. (Biblia, Psalmul 38.4)
Răul are o capacitae uimitoare de a se înmulţi. Păcatul înfăptuit atrage după sine o altă greşeală, iar aceasta la rândul ei, păcate noi. Cu cât omul devine mai matur, cu atât el îşi acumulează mai multe păcate. Oamenii din toate timpurile au încercat să scoată la capăt problema păcatului, au dorit să se izbăvească de hoţi şi mincinoşi, de criminali şi răufăcători. Dar tot ce au întreprins  a fost fără de folos.
Păcatele pot fi asemănate ca nişte pietre  pe care omul le strânge în sac şi le poartă în spate.  Cu fiecare păcat nou în sac, apare o piatră nouă. Pietrele devin tot mai multe şi mai multe. Povara păcatului este peste puteri, îl face pe om nefericit. Ea îl apasă pe om şi creşte neîncetat…

Păcatul este un subjugător crud.,,Adevărat, adevărat, vă spun„, le-a răspuns Isus, ,,că, oricine trăieşte în păcat, este rob al păcatului.” (Biblia, Ioan 8.34)
Este fără folos să te juri: “Atât! mai mult nu voi păcătui!”  În faţa păcatului omul este lipsit de putere şi apărare, fiindcă păcatul este un subjugător crud. Chiar dacă păcatul pare la început atrăgător şi inofensiv, pe urmă  pricinueşte multe suferinţe, amărăciuni şi chinuri. Când omul începe să vadă şi să înţeleagă aceste lucruri, el se străduieşte să se izvăvească de păcate, încearcă să-şi schimbe modul de viaţă. El vrea să înceteze de a mai păcătui, însă culmea – el nu poate!
Păcatul a ocupat în om acel loc care, pe drept trebuie să îl ocupe Dumnezeu. Păcatul a transformat oamenii în robi jalnici şi chinuiţi. Poate ai observat cât de des faci ceea ce nu doreşti.  Păcatul îi impune omului să facă ceea ce nu este plăcut lui Dumnezeu.

Păcatul este acuzatorul nostru.
Căci fărădelegile noastre sunt multe înaintea Ta, şi păcatele noastre mărturisesc împotriva noastră; fărădelegile noastr sunt cu  noi şi ne cunoaştem nelegiuirile noastre. (Isaia 59.12)
Dumnezeu a pus în om o lege a conştiinţei şi când el face ceva rău, imediat se simte vinovat. Vinovăţia umple sufletul cu amărăciune, frică şi chiar poate aduce la disperare. Dar oamenii au înăbuşit conştiinţa lor prin mulţimea păcatelor ce le înfăptuiesc, iar modul de viaţă amar şi plin de vinovăţie a devenit pentru ei un mod de viaţă normal…  Dar păcatul neapărat lasă urma sa şi nicăieri nu poţi fugi de ceea ce ai făcut. Conform Legii lui Dumnezeu, păcatul trebuie pedepsit, şi pedeasupra pentru el este moartea.  Păcatele nu se învechesc  şi nu dispar  cu vremea, cum am unii impresia. Noi putem înăbuşi cugetul nostru şi să uităm păcatele cele făcute,  însă în ziua judecăţii, când Dumnezeu va cere socoteala de cele făcute, ele vor fi dovada vinovăţiei noastre.  Ele ne vor învinui de neascultare şi nesupunere faţă de Dumnezeu. Sentinţa pentru păcătoşi e demult pregătită – iadul.

Dar cum pot să fiu salvat de păcat? Ce să fac ca să nu mai păcătuiesc? Cum să scap de iad?
Am o veste bună pentru tine. Şi despre ea voi scri în următorul artocol.

Reclame

Single Post Navigation

3 thoughts on “Ce este păcatul?!

 1. radu on said:

  Mai voi nu sinteti intregi! Cum..Doamne iartama vroia-ti sa ne inmultim…prin clonare? Sau Dumnnezeu a facut o experianta numai cu Adam si Eva si a vrut sa vada ce se intimpla daca nu se inmulteau, gata experienta se termina tot si omenirea nu ar mai fii existat dar si-a bagat dracu coada si a stricat socotelile Domnului, pacatul s-a infaptuit si experimentul nu s-a mai putut opri . Am ramas siderat , cine a fost persoana care a scris aceste ineptii in numele sfintului Ioan in epistola 1 ? In nici un caz nu vreau sa iau nimic in desert dar prea este gogonata, poate mergea in vechime dar acum nu mai tine, nu are nici o noima ,ni se da peste nas tot timpul cu pacatul primordial ,cu arborele cunoasterii etc etc ,atunci de ce l-a mai pus acolo sau nu l-a imprejmuit, nu ? facea un gard de nu-l trecea nici pasarea si toata lumea dormea linistita . Nu! Nu iese la socoteala ,ceva este putred in Danemarca ,adica cum ,stai ca spunem altfel :” Dumnezeu a creat un pământ minunat. Dar pe neaşteptate s-a întâmplat o nenorocire. Adam şi Eva au păcătuit. Dumnezeu este Sfânt şi nu poate lăsa păcatul nepedepsit. De aceea Adam şi Eva au fost alungaţi din raiul splendid.” Mai nene ce pacat au facut? Au mincat din fructul cunoasterii , nu Adam a omorito pe Eva sau invers , nu s-au furat ,nu s-au batut, nu au birfit ca nu aveau pe cine , sex nu stiu daca au facut ca nu scrie ( oricum nu-i vedea nimeni) ori cum ei au pacatuit acelasi pacat care il facem noi toti de la 7 ani pina se termina facultatea (care o face ) deci sintem o lume pacatoasa , asa este meritam sa ni-se dea peste nas tot timpul cu pacatul , papam din fructul cunoasterii atita amar de ani si nu sintem pedepsiti deloc ba chiar mai sintem si indemnati : „Dute maica la scoala si invata ca o sa ajungi un cersetor” ,etc,etc ,in iad o sa ajungem! „Fericiti sint cei saraci cu duhul” ce a vrut sa se spuna cu asta ? Nu stiti nimic nu va pasa de nimic faceti ce vram noi ,nu? Nu spun ca Biblia nu este buna ba din contra chiar o sustin ,dar sustin cuvintele venite de la Dumnezeu din Biblie nu toate ineptiile scrise de oameni ca si cum ar veni de la El, ca sa foloseasca nevoilor timpului in folosul celor care au denaturato prin scrierile lor ca sa stapineasca gloata si sa traga foloase de pe urma ei . In istoria religiilor au fost prea putini oameni care au avut har Dumnezeiesc ,au dus numele Lui si L-au slavit cu adevarat, in rest numai popi care s-au inbogatit si au pacatuit fara masura ,iar Dumneavoastra dragii mei crestini din Moldova umblati cu goange de astea parca a-ti fii Torquemada reincarnat ,slava Domnului ca nu mai exista inchizitia ca cine stie ce nazbitii a-ti mai fii facut . I-mi pare rau de dumneavoastra ,zau…
  ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
  +++ CENZURAT+++

 2. Dragă Radu

  Am fost nevoit să îţi cenzurez o parte din comentariu, deoarece vorbeşti foarte urât. Nu faci altceva decât să ataci la persoană, îmi pare rău că nu poţi discuta calm şi frumos, cu respect faţă de toţi cititorii…

  Dacă sincer… dacă ai ceva de întrebat, întreabă, dar nu fi agresiv şi nu vorbi lucruri incorecte şi urâte. Vorbeşti doar aberaţii şi lucruri schimonosite de la adevăr.

  Văd că ai ceva împotriva creştinilor… Nu îţi place că ei spun lucrurilor pe nume? Nu îţi place că ei spun ce înseamnă păcat? vrei să faci tot ce îţi doreşte ţie inima?

 3. Mai Radule daca tot esti asa de destept si asa de bine pregatit tu nu ai invatat sa respecti decizia fiecaruia,daca nu crezi in Dumnezeu,nu intra in aceasta pagina si nu opina daca nu cunosti,daca tie nu-ti ies scotelile poate nai socotit bine,eu i-ti dou un sfat,experimenteza ceva cu Dumnezeu,cerei ceva dar sincer(nu bani ,masini ,case gagici etc etc ) un semn ca exist,si dupa aceia intrii pe aceasta pagina si opinezi.Domnul sa-ti porte de griji

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: