Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Cine este Isus Hristos?! (Partea I)


Cine este Acesta de Îl ascultă chiar şi vântul, şi marea? (Biblia, Evanghelia după Marcu 4.41) Cine este Acesta de iartă chiar şi păcatele? (Biblia, Evanghelia după Luca 7.49 )

Cu aproximativ 2000 de ani în urmă pe pământ trăia un Om neobişnuit. Îl chema Isus Hristos. El era şi om, şi Dumnezeu totodată. Acest nume este cunoscut de tot Universul, chiar dacă de atunci au trecut două milenii deja.
Naşterea lui Isus a pus bazele unei ere noi, adică a devenit începutul unui nou sistem cronologic. Nimeni dintre oameni nu S-a născut ca El. Nimeni nu trăit ca El. Nimeni nu a murit ca El şi nimeni nu a înviat din morţi aşa ca El.  Oamenii privind la El  se minunau şi întrebau: cine este acesta că şi vântul, şi marea se supun Lui? Cine este acesta de iartă păcatele?
Cine este Isus Hristos?

Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeţi că Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu; şi crezând, să aveţi viaţa în Numele Lui. (Biblia, Evanghelia după Ioan 20.31)
În istoria  pământului aşa ceva s-a întâmplat o singură dată – Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, a venit pe pământ în trup omenesc. Despre naşterea lui Isus Dumnezeu a vestit cu mulţi ani înainte oamenilor. Creatorul privea cu durere cum oamenii , înmulţindu-se continuau să păcătuiască.  Totuşi Dumnezeu iubea  foarte mult pe om şi dorea să-l salveze, pentru că plata păcatului era moartea. El a găsit o ieşire, o posibilitate de a pune o punte peste prăpastia  dintre om şi Dumnezeu. Iată de ce Isus a venit pe acest pământ. A lăsat slava cerurilor şi a coborât pe pământ, ca să împace pe omul păcătos cu Dumnezeu şi să-l salveze de la pierzarea veşnică.

Isus Hristos este Fiul omului. Căci după cum Tatăl are viaţă în Sine, tot aşa a dat şi Fiului să aibă viaţa în Sine. Şi I-a dat putere să judece, întrucât este Fiu al omului. (Biblia, Evanghelia după Ioan 5.26) Căci Fiul omului a venit nu ca să piardă sufletele oamenilor, ci să le mântuiască. (Biblia, Evanghelia după Luca 9.56)
Isus Hristos nu avea tată pământesc ca toţi oamenii. Naşterea lui a fost neobişnuită şi minunată. El era şi om şi Dumnezeu în acelaşi timp. Nu jumătate om şi jumătate Dumnezeu, ci 100% om şi 100% Dumnezeu! Nu putem înţelege deplin acest lucru, dar Biblia ni-L prezintă pe Isus atât ca fiu de Dumnezeu cât şi fiu al omului. Fiinţa lui este tot atât de minunată ca şi naşterea Lui.  Rămânând  Fiu al lui Dumnezeu, El S-a născut în satul Betleem din fecioara Maria, adică a devenit om. El era om şi Dumnezeu în acelaşi timp. Isus Hristos era plăcut în totul Lui Dumnezeu Tatăl.

Anunțuri

Single Post Navigation

3 thoughts on “Cine este Isus Hristos?! (Partea I)

 1. Pingback: Isus Hristos în Coran « Maranatta

 2. calin on said:

  Samanta este Cuvantul lui Dumnezeu (Luca.8.11)
  Isus Hristos este Samanta promisa,El este Fiul lui Dumnezeu,si nu Dumnezeu.Cine zice sau crede ca Isus este Dumnezeu,tagaduieste ca Isus este Hristosul,sau Fiul lui Dumnezeu,Isus nu poate fi Dumnezeu ,iar in acelasi timp si Fiul lui Dumnezeu,aceasta este o mare ratacire inspirata de duhul lui Antihrist. Nu este nici un cuvant in Bilie unde scrie ca „Isus este Dumnezeu”.Cuvintele pe care adeptii acestei erezii le sustin,sunt doar rataciri de la adevar,si ei le rastalmacesc ca pe celelalte scripturi spre pierzarea lor.
  Isus este Fiul lui Dumnezeu,acesta este adevarul pe care il dovedeste Biblia.
  Toate aceste rataciri vin din prologul evangheliei dupa Ioan,unde scrie „La inceput era Cuvantul,si Cuvantul era cu Dumnezeu,si Cuvantul era Dumnezeu”.Aici este si se vede clar ca, Cuvantul este Dumnezeu,iar nu Fiul sau Isus.
  Cine este Cuvantul din prologul Evangheliei dupa Ioan? Este Dumnezeu,si este Cuvantul lui Dumnezeu prin care a facut Dumnezeu lumea(Gen.1.3; Ps.33.6,9; Evrei.11.3).Isus a afirmat ca El este Fiul lui Dumnezeu,si ca a venit dela Dumnezeu,adica din Cer.Dar nu a zis ca El este Cuvantul.Cine este Cuvantul atunci? Isus a zis „Samanta este Cuvantul lui Dumnezeu”(Luca.8.11).Cuvantul este Samanta Divina,si aceasta Samanta este Hristos,care fusese fagaduita de Dumnezeu,prin proorocii sai in Sfintele Scripturi,El este Samanta fagaduita lui Avraam,si descendentilor lui.
  La implinirea vremii,Dumnezeu a trimis in lume Samanta pe care o fagaduise,adica pe Hristos. Dumnezeu a trimes pe Fiul sau nascut din femeie(Gal.4.4).Asadar Isus a fost Om, dar natuara lui era de origine Divina,pentru ca dela Dumnezeu a venit si s-a nascut in lume. El nu s-a intrupat cum spune doctrina trinitatii,ci El sa nascut,si nu a trait in Cer ca o fiinta spirituala,Fiul lui Dumnezeu sa nascut Om.
  „Si Cuvantul s-a facut trup”(Ioan.1.14).Aceasta inseamna ca, Cuvantul lui Dumnezeu,adica Samanta promisa,a fost trimisa in lume,si din aceasta Samanta Divina s-a nascut Hristos „si a locuit printre noi,si noi am privit slava lui o slava intocmai ca slava Unuia-Nascut din Tatal,plin de har si de adevar”. Dumnezeu a facut pe Om dupa asemanarea Lui.La varsta de o suta treizeci de ani,Adam a nascut un fiu dupa chipul si asemanarea lui(Gen.5.1,3).Deci omul este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.Asa cum Adam a nascut un fiu dupa chipul si asemanarea lui,tot asa si Dumnezeu a Nascut un Fiu dupa chipul si asemanrea Sa,care este Isus,si astfel Dumnezeu a devenit Tata…Dar Dumnezeu este si Tatal nostru, pentru ca scrie ca Adam,dupa nasterea lui Set,a nascut fii si fiice.Asta inseamna ca cei ce crede ca Isus este Hristosul,adica Samanta fagaduita,vor deveni si ei fii si fiice ai lui Dumnezeu,toti cei ce cred ca Isus este Fiul lui Dumnezeu,sunt nascuti din Dumnezeu.
  Tot asa si cu Avram, Dumnezeu i-a schimbat numele in Avraam(care inseamna Tata al unei multimi),pentru ca l-a facut Tatal multor neamuri(Gen.17.5)
  Daca cineva nu are fii sau fice nu poate fi numit Tata.Asadar Dumnezeu,inainte de a se naste Isus Hristos,El nu era numit Tata.Dumnezeu a devenit Tata dela naterea Fiului sau Isus.De aici putem intelege ca invatatura Trinitatii este falsa!
  In vechiul Testament Moise nu i-a zis lui Dumnezeu Tata.Dar in noul Testament Apostolul Pavel,isi incepe toate Epistolele sale cu aceste cuvinte: Har si pace dela Dumnezeu Tatal nostru,si dela Domnul nostru Isus Hristos.
  Pentru noi este un singur Dumnezeu: Tatal.
  Si un singur Domn:Isus Hristos.(1 Corinteni.8.6)

  Harul Domnului nostru Isus Hristos sa fie cu voi toti.Amin.

 3. acelasi on said:

  Adaug un singur lucru… Evanghelia asa zisa a lui Ioan este apocrifa, in primul rand nici nu este scrisa de Ioan, adica un martor ocular care a fost cu Isus, este o mare contradictie intre „Evanghelia dupa Ioan” si cele sinoptice. In aceasta Evanghelie Isus se da drept Dumnezeu, si se slaveste pe sine mai pe sus decat toti, lucrurile acestea le-a scris prorocul Daniel despre Anticrist, la fel spune si apostolul Pavel in epistola catre Tesaloniceni, omul pacatului, care se aseaza in templul lui Dumnezeu, dandu-se drept Dumnezeu, chiar si Satana se poate preface in inger de lumina. Aici se propovaduieste un alt Isus, sau o alta Evanghelie, care rastoarna Evanghelia lui Hristos. In Evanghelia adevarata adica cele sinoptice: Matei, Marcu, Luca, Isus este infatisat ca o persoana blanda, smerita, un bun invatator, care facea bine si vindeca pe toti oamenii, si nu se contrazicea cu nimeni si nici nu se lu-a la cearta cu nimeni, Isus evita certurile, pe cand carturarii si fariseii cautau cearta si sa-l ispiteasca Isus le raspundea cu intelepciune si le inchidea gura. In Evanghelia dupa Ioan, vedem un Isus, laudaros care- place sa se contrazica cu Iudeii, cel putin nu spune carturarii sau fariseii, peste tot erau Iudei, este intr-o continua cearta cu Iudeii, si le mai spune Iudeiilor ca ei au de Tata pe Divolul. Ce credeti pentru asta la trimis Dumnezeu pe Isus pa pamnat, asta inseamna ca cel care a ascris Evanghelia aceasta era un dusman al Iudeiilor, si nicidecum un ucenic al lui Isus, Isus este numit regele Iudeiilor, atunci daca Iudeii au de tata pe Divolul Isus pe cine l-ar avea de tata in aceasta Evanghelie, invatatorii legii au fost dusmanii lui Hristos, si nu Iudeii sau Galilenii. Isus cea mai mare parte a lucrarii lui a petrecut-o in Galileia, si de la botezul sau in raul iordan, pentru prima oara cand a in trat in Ierusalim a fost inainte de paste, atunci a intrat in Templu, si a scos afara pe schimbatorii de bani si pe cei ce vindeau porumbei. Isus nu sa batut cu pumnul in piept ca el este Dumnezeu sau Hristosul, le spunea despre lucrul acesta in pilde, pentru ca evreii aveau o lege foarte aspra, ar fi fost omorat cu pietre la cea mai mica hula la adresa lui Dumnezeu, tocmai de aceea si Isus ia sfatuit pe ucenicii lui sa nu spuna nimanui nimic cu privire la el ca este Hristosul, pana cand a venit vremea, si a marturisit in fata marelui preot, ca el este Hristosul Fiul lui Dumnezeu, aceasta pentru evrei insemna o hula la adrersa lui Dumnezeu. „El macar ca avea chipul lui Dumnezeu totus n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci sa dezbracat pe sine insus si a luat chip de rob, facandu-se asemenea oamneilor” (Filipeni:1, 7).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: