Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

De ce Alexandru Macedon a fost înmormântat cu mâinile scoase din sicriu?


Alexandros III Philippou Makedonon (20 iulie 356 î.Hr.–10 iunie 323 î.Hr.), cunoscut sub numele de Alexandru cel Mare, Alexandru Macedon sau Alexandru al III-lea al Macedoniei ( în greacă Μέγας Αλέξανδρος), rege al Macedoniei (336 î.Hr.-323 î.Hr.) a fost unul dintre primii mari strategi şi conducători militari din istorie. Cuceririle sale spectaculoase i-au făcut pe greci stăpâni ai Orientul Apropiat La moartea sa, la vârsta de 33 de ani, Alexandru era stăpânul celui mai mare imperiu cucerit vreodată.

Deşi a devenit un om atât de influent şi unul despre care se vorbeşte până şi în zilele noastre, se spune că Alexandru Macedon a vrut să fie înmormântat cu mâinile afară din sicriu pentru a demonstra lumii că nu a luat nimic cu el.

   Astăzi mulţi se poartă aşa de parcă ar putea să ia cu ei ceva din această lume. Îşi strâng comori pe acest pământ şi trăiesc doar cu gândul să se îmbogăţească. Timpul trece şi viaţa s-a scurs, iar ei nu au înţeles un lucru crucial:

Căci noi n-am adus nimic în lume, şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea. Dacă avem, dar, cu ce să ne hrănim şi cu ce să ne îmbrăcăm, ne va fi de ajuns. Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ şi în multe pofte nesăbuite şi vătămătoare, care cufundă pe oameni în prăpăd şi pierzare. Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; şi unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credinţă şi s-au străpuns singuri cu o mulţime de chinuri. (Biblia, epistola către Timotei 6.7-10)

   Care este scopul tău în viaţă? Ce vei lua cu tine după moarte? Pentru ce trăieşti pe acest pământ? Eşti mia bogat decât Alexandru Macedon şi crezi că vei reuşi să iei ceea ce nu a luat el?

Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “De ce Alexandru Macedon a fost înmormântat cu mâinile scoase din sicriu?

  1. Alexandru Bordeianu on said:

    Dupa parerea mea este foarte corect ce se zice in Biblie si nu mai avem ce adauga.

  2. popa on said:

    corect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: