Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Fraudarea alegerilor din 5 aprilie: Argumentele opoziţiei


Au fost tipărite peste 100 000 de buletine false * În Cahul au fost depistate 2036 de voturi fraudate, ceea ce reprezintă 10,6% din numărul total al alegătorilor * În Chişinău 5166 de persoane au fost înregistrate la mai multe secţii de votare, iar alte 3280 de persoane diferite au fost înscrise cu acelaşi nr. al buletinului de identitate. Acestea sunt principalele fraude preliminare prezentate public de către PL, PLDM şi AMN în cadrul unei conferinţe de presă. Opoziţia a precizat că e vorba de probe preliminare, urmând să fie prezentat un raport final, unde se vor regăsi toate fraudele, care vor fi înregistrate. În acest sens, cele trei partide solicită să le fie permis accesul şi la toate listele alegătorilor din mun. Chişinău. VEZI MAI JOS COMENTARIU LIVE DE LA EVENIMENT. 

(UPDATE: 16:00Conferinţa de presă a luat sfârşit. 

(UPDATE: 15:55Serafim Urechean, preşedinte AMN: „După ce vom prezenta probele, care demonstrează falsificarea alegerilor, Curtea Constituţională ar putea să decidă ca următoarele alegeri să fie fără participarea Partidului Comuniştilor. Cel puţin aşa ar trebui să fie într-un stat democratic.”

(UPDATE: 15:48Mihai Ghimpu, preşedinte PL: „Vom prezenta aceste probe Curţii Constituţionale şi vom cere extinderea termenului pentru analiza listelor alegătorilor. Inclusiv, dorim să scanăm şi listele alegătorilor de peste hotare, ca să demonstrăm multipla votare.”

Serafim Urechean, preşedinte AMN: „Cel mai mult ne este îngrădit accesul la listele alegătorilor din mun. Chişinău”.

(UPDATE: 15:44Mihai Ghimpu, preşedinte PL„Aceste scheme au fost utilizate şi în alegerile din 2005. Astfel, constat că nici atunci comuniştii nu au avut încrederea populaţiei.”

Vlad Filat, preşedinte PLDM„Datele de azi reprezintă doar un început. În continuare, vom procesa datele şi le vom prezenta pe parcurs, pentru a demonstra fraudele.”

(UPDATE: 15:41Veaceslav Negruţă, membru PLDM: „Se constată lărgirea listei suplimentare ale alegătorilor cu 96 000 de cetăţeni, ceea ce reprezintă o creştere cu 21% faţă de alegerile din 2007”.

(UPDATE: 15:38Veaceslav Negruţă, membru PLDM„În ultimii ani numărul populaţiei este în scădere, rata mortalităţii – în creştere, iar numărul alegătorilor este în creştere. De unde?”

(UPDATE: 15:33Serafim Urechean, preşedinte AMN: „Vom dovedi cu lux de amănunte cum au fost fraudate alegerile de către comunişti. Nu întâmplător ne-a fost interzis să mai scanăm listele alegătorilor. Au fost tipărite peste 100 000 de buletine false, care au fost furnizate oamenilor de încredere ale comuniştilor şi care au votat la alegerile parlamentare din martie 2005.”

(UPDATE: 15:25Mihai Ghimpu, preşedinte PL: „5166 de persoane au fost înregistrate la mai multe secţii de votare în mun. Chişinău. Persoane diferite cu acelaşi nr. al buletinului de identitate – 3280 de persoane. 

În alte trei raioane – au votat fără act de identitate 1600 de persoane. Au votat cu alte acte decât cele prevăzute de legislaţie – 1500 persoane. Falsificarea semnăturilor – 1000 de persoane. Votare multiplă – câteva sute. Persoane decedate incluse în liste – câteva mii. În Drochia, un cetăţean a aruncat 4 buletine în urna de vot. Într-un sat de 300 de persoane, 6 dintre ei votat cu diferite fişe de însoţire. În s. Drepcăuţi, r. Briceni, 171 de persoane sunt scrise că au votat acasă, dar lipsesc semnăturile.”

(UPDATE: 15:15) Vladimir Filat, preşedinte PLDM„În Cahul am verificat 28 de secţii de votare. 344 de persoane au votat fără ca să prezinte actele de identitate, fără prezentarea certificatului de vot – 96 de persoane, voturi pentru persoane, care lipsesc din ţară – 2 persoane. În total, în Cahul au fost depistate 2036 de fraude, ceea ce reprezintă 10,6% fraude din numărul total al alegătorilor.”

(UPDATE: 15:08Vladimir Filat, preşedinte PLDM„În Codul Electoral se prevede expres că urma să fie creat Registrul alegătorilor. Această normă legală a fost încălcată, pentru a oferi posibilitatea ca PCRM să includă noi alegători.”

(UPDATE: 15:00) În acest moment, sala este plină de jurnalişti. Urmează să înceapă conferinţa de presă.

(UPDATE: 12:08Opoziţia va prezenta la orele 15:00 primele probe ale fraudării alegerilor din 5 aprilie. UNIMEDIA va transmite comentariu LIVE.

PL, PLDM şi AMN nu vor participa la renumărarea voturilor, deoarece asta ar însemna legiferarea fraudelor comuniştilor. Noi cerem ca să ni se ofere posibilitatea să analizăm listele alegătorilor”. Declaraţia aparţine lui Serafim Urechean, preşedinte AMN, lansată în cadrul unei conferinţe de presă comune a liderilor opoziţiei. Mihai Ghimpu, preşedinte PL, a declarat că „sacii cu buletinele de vot nu erau sigilaţi, atunci când reprezentanţii opoziţiei au solicitat listele alegătorilor. E simplu să scoţi sute de buletine de la PL, PLDM şi AMN şi să adăugi voturi pentru PCRM”. 

Vlad Filat, preşedinte PLDM, a declarat că datele pe care le are opoziţia „arată clar schema de fraudare a alegerilor” şi că, în curând, cele trei partide parlamentare de opoziţie vor veni cu un raport complet al fraudelor electorale.

Sursa: Unimedia

Reclame

Single Post Navigation

One thought on “Fraudarea alegerilor din 5 aprilie: Argumentele opoziţiei

  1. minciuna tot timpul este pedepsită . consecinţele de azi sunt ale alegerilor de ieri . Dumnezeu nu lasă nepedepsite faptele rele .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: