Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

România a modificat Legea cu privire la redobândirea cetăţeniei Române


Art. I. – Legea cetateniei romane nr. 21/1991, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 98 din 6 martie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 101, alineatul 1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 101. – Fostii cetateni romani care au dobandit cetatenia romana prin nastere sau prin adoptie si care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau aceasta cetatenie le-a fost ridicata fara voia lor,
precum si descendentii acestora pana la gradul III pot redobandi ori li se poate acorda cetatenia romana, la cerere, cu pastrarea cetateniei straine si stabilirea domiciliului in tara sau cu mentinerea
acestuia in strainatate, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 8 alin. 1 lit. b), c) si e)."
2. Articolul 102 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 102. – Persoanele prevazute la art. 101, care au domiciliul sau resedinta in Romania, pot depune cererea de redobandire ori acordare a cetateniei romane la Directia cetatenie din cadrul Ministerului
Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, dupa obtinerea dreptului de sedere, potrivit legii."
3. La articolul 13, alineatul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Comisia are activitate permanenta, este formata dintr-un presedinte si 8 membri, personal de specialitate juridica asimilat magistratilor din cadrul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti,
numiti prin ordin al ministrului justitiei si libertatilor cetatenesti. Lucrarile Comisiei nu sunt publice, acestea se desfasoara in prezenta a cel putin 3 membri si sunt prezidate de presedinte, iar in lipsa acestuia, de catre un membru desemnat de acesta."
4. Dupa articolul 14 se introduce un nou articol, articolul 141, cu urmatorul cuprins:
"Art. 141. – Cererea de acordare sau de redobandire a cetateniei romane, formulata potrivit art. 101, este inregistrata la secretariatul tehnic al Comisiei.
Presedintele Comisiei pentru cetatenie, prin rezolutie, dispune:
a) solicitarea de relatii de la orice autoritati cu privire la indeplinirea conditiilor prevazute la art. 8
alin. 1 lit. b) si e);
b) completarea dosarului, in termen de cel mult doua luni de la primirea solicitarii secretariatului tehnic al Comisiei de catre petent, in cazul in care se constata lipsa unor documente necesare solutionarii cererii, sub sanctiunea respingerii cererii ca nesustinuta;
c) fixarea termenului la care Comisia va verifica indeplinirea conditiilor necesare acordarii sau redobandirii cetateniei romane potrivit art. 101, termen ce nu va depasi 5 luni de la data inregistrarii
cererii."
Art. II. – Cererile depuse in temeiul art. 101 din Legea nr. 21/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si aflate in curs de solutionare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante
de urgenta vor fi solutionate potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta.
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemneaza:
───────────────
p. Ministrul justitiei si libertatilor cetatenesti,
Alina Mihaela Bica,
secretar de stat
Viceprim-ministru, ministrul administratiei si internelor,
Dan Nica
p. Ministrul afacerilor externe,
Eugen Tomac,
secretar de stat
Bucuresti, 15 aprilie 2009.
Nr. 36.

 

Sursa: dejure.md

Anunțuri

Single Post Navigation

3 thoughts on “România a modificat Legea cu privire la redobândirea cetăţeniei Române

  1. ruslan on said:

    dar pentru cetatenii din Rep. Moldova nu e specificat nimic?
    eu spre exemplu am depus dosarul din 2002 pentru redobindire si nu am primit nimic de la M.J.pe linga asta mai sunt si casatorit cu romanca,si stabilit in romania, cu permis de sedere.
    am anexat si aceste acte si tot degeaba.

  2. Adrian & Violeta Blajinschi on said:

    Draga Ruslan

    nu astepta deja raspuns de la depunerea actelor din 2002, pentru ca multe acte deja nu sunt valabile si cererea ta a expirat… asa au patit toti acei care nu au primit un raspuns vag timp de un an…. De exemplu cazierul juridic este valabil doar un an… Trebuie sa depui din noi actele. Acum e mai sigur si mai rapid. Mai ales daca le depui la Bucuresti.

  3. Irina Sovici on said:

    Draga Adrian Si Violeta mersi mult doar pentru faptul ca incercati sa informati lumea, dumnezeu sa va dea sanatate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: