Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Ce pierde R. Moldova dacă se uneşte cu România?!


   Discutând cu unii specialişti în domeniul relaţiilor internaţionale şi cu unii specialişti în drept, am ajuns la o concluzie referitor la relaţiile dintre R. Moldova şi România, ce îşi are baza în gândurile mai multor profesori în drept şi relaţii internaţionale, cât şi persoane specializate în domeniul Apărării Drepturilor şi Libertăţilor fundamentale ale omului. Şi anume:

În urma unirii cu România, R. Moldova îşi va pierde preşedintele!Voronin

  Dacă ne unim cu România nu vom mai avea nevoie de un şef al statului. Va trebui să fim deacord cu şeful statului Român şi să ascultăm toate afirmaţiile lui. Va trebui să ascultăm de Băsescu, acel care “a făcut România să sufere” integrând-o în Uniunea Europeană.  De ce să ascultăm de alt preşedinte, dacă ne simţim atât de bine cu mult stimatul Vladimir Nicolaevici, care, rămâne preşedinte chiar voronin 2dacă acum deja i-a expirat mandatul de preşedinte. Cum să cedăm la un aşa preşedinte ce ne doreşte cu fel şi chip integrarea Europeană şi un stat “social” “în care orişicine s-ar simţi bine” (Cuvintele lui Vladimir Nicolaevici).   Nu  îi este pe plac aşa unire nici curentului preşedinte a R.M. ,  nici a celui care urmează să fie ale s cât de curând. Oare de ce? Desigur pierderea este foarte mare şi poporul moldav nu are decât să nu renunţe la presedintele care va rămânea fără serviciu şi poziţie în urma unirii.

În urma unirii cu România, R. Moldova se va lipsi de Parlament!

Parlamentul R.M 2

  Cum putem noi accepta ca să rămână fără poziţie tocmai 101 de deputaţi ai parlamentului?!  Cum să îi lăsăm “şomeri” pe toţi cei  care ne doresc binele şi ne vor integrarea Europeană? Nu putem să pierdem un legislativ atât de familial deja nouă.  Această a două pierdere gravă pentru Moldova ne motivează ca cu nici un chip să nu acceptăm unirea cu România! Dar mai avem încă un motiv ferm.

În urma unirii cu România, R. Moldova se va lipsi de Guvern !

Guvernul RM1

   Guvernul actual şi-a dat demisia, dar va fi ales altul. Unirea cu România ne-ar determina să renunţăm la Guvernul personal. Oare putem face aşa ceva? De ce să mergem la jertfe atât de mari pentru unirea cu o ţară care este doar mai dezvoltată decât noi. De ce să ne unim cu o ţară care ne-ar asigura integrarea Europeană? De ce să ne unim cu o ţară care ne până nu demult a avut acelaşi drapel ca şi noi? De ce să ne unim cu o ţară care are aceeşi limbă care o vorbim? De ce să ne unim cu cei ce au cultura noastră, cu cei ce nu-au fost fraţi până în 1940?  De ce să ne unim cu cei ce au o istorie comună cu noi? Nu! Nu putem să renunţăm la Conducerea ţării noastre atât de preţioasă pentru noi, care trebuie să o plătim şi să le asigurăm poziţie şi respect. Nu putem jertfi cu ceea fără de care R. Moldova nu ar putea exista. Vrem independenţă şi nu acceptăm nicidecum “robia” rezultată din unirea cu România! 

Dacă sincer, nu am văzut alte pierderi mai mari decât acestea. Poate mi le sugeraţi dvs, dragi cititori?

Reclame

Single Post Navigation

3 thoughts on “Ce pierde R. Moldova dacă se uneşte cu România?!

  1. Sper ca la conducerea ţării noastre să vină un om temător de Dumnezeu şi care iubeşte sincer oamenii şi această ţară .

  2. Adrian & Violeta Blajinschi on said:

    Nadajduim si noi la aceasta, Draga Alexandru . Ca si crestini avem datoria sa ne rugam pentru conducerea tarii sa fie pace. Sa fim eliberati de persoane care se imbogatesc pe spatele oamenilor. Sa fim eliberati de cei ce nu slujesc poporului, ci se folosesc de popor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: