Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Cum să ai o simţire, o dragoste, un suflet si un gând împreună cu toţi creştinii


În zilele noasre, oamenii au început să uite adevăratul sens al creştinismului şi,  „Ce-i drept, toti umbla dupa foloasele lor, si nu dupa ale lui Isus Hristos. ” (Bilbia, Filipeni 2.21). Ceea ce îi face diferiţi pe creştini de ceilalţi oameni, este faptul că ei au o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând. De aceea, în epistola  sa către Filipeni, apostolul Pavel ne îndeamnă :

Deci, daca este vreo indemnare in Hristos, daca este vreo mangaiere in dragoste, daca este vreo legatura a Duhului, daca este vreo milostivire si vreo indurare, faceti-mi bucuria deplina, si aveti o simtire, o dragoste, un suflet si un gand. (Biblia, Filipeni 2.1-2)

Iată cum poţi face acest lucru:

 1. Nu face nimic din duh de ceartă  (Filipeni 2.3) – Dacă eşti tentat să faci ceva din caută că eşti certat, sau vrei să te răzbuni, sau te-ai supărat şi vrei să îi răspunzi cu aceeşi monedă, atunci nu fă acest lucru. Nu face nimic ce izvorăşte dintr-o stare de ceartă între tine şi aproapele tău.
 2. Nu face nimic din slavă deşartă (Filipeni 2.3)  – Vrei să faci ceva ca să primeşti slavă şi aprecierea celor din jur? Nu te chinui în zadar, pentru că aceasta nu te va face să ai o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând cu cei creştini.  Fă ceea ce ai de făcut din milă, din dragoste şi din bună inimă, nu ca să te făleşti şi să primeşti slavă.
 3. În smerenie priveşte pe apropele tău mai presus decât tine (Filipeni 2.3) – Fii plin de respect faţă de cei din jur, mai ales faţă de cei mai în vârstă decât tine. Priveşte pe toţi oamenii cu ochi plini de dragoste şi nu-i înjosi.  Nu privi cu dispreţ nici un om. Priveşte-i pe toţi mai presus decât tine!
 4. Caută să priveşti la foloasele altora!  (Filipeni 2.4) –Nu căuta foloasele tale! Aşa începe acest verset. Dacă faci ceva, primul gând care îţi vine în minte este – „Ce voi avea eu de la aceasta?” Nu fi egoist! Caută să priveşti ce va avea aproapele tău dacă fei face un lucru sau altul. Vei dăuna cuiva dacă vei face un anumit lucru? Cum se ve simţi celălalt dacă vei proceda aşa sau altfel?  Ce va pierde celălald dacă eu hotărăsc aşa? Caută folosul aproapelui tău.
 5. Caută să ai în tine gândul lui Hristos (Filipeni 2.5) –
  El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totus n’a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a desbracat pe sine insus si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor. La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce. (Filipeni 2.5-8)
 6. Fă orice lucru fără cârtiri şi şovăieli! (Filipeni 2.14)Nu cârti făcând ceea ce faci. Nu vorbi de rău pe aproapele tău. Faci un bine ca mai apoi să cârteşti? Faci ceea ce te-au rugat, dar murmuri sub nas? De ce faci ceea ce faci?!

E bine şi frumos să fii creştin! Mai ales atunci când ai cu adevărat o simţire, o dragoste, un suflet şi un gând! Ce-i drept, toti umbla dupa foloasele lor, si nu dupa ale lui Isus Hristos.
Tu după ce foloase umbli?!

Single Post Navigation

2 thoughts on “Cum să ai o simţire, o dragoste, un suflet si un gând împreună cu toţi creştinii

 1. Multumesc pentru incurajari . Chiar erau la moment .

 2. Adrian & Violeta Blajinschi on said:

  Cu bucurie, Alex. Cuvântul lui Dumnezeu mereu poate aduce încurajare sufletului nostru! Am scris articol din ceea ce m-a încurajat şi pe mine… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: