Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Unde îţi petreci Duminica?! (Ziua de odihnă)


Ştiu că eşti creştin – 99 % ! Adică dacă  aş întreba, 99 la sută mi-ar  răspunde afirmativ.  Aşa s-au „încreştinizat” la noi în ţară toţi, de mici.  Poate n-ai ştiut, dar de mic copil ai fost botezat pe baza credinţei naşilor tăi (a celora pe care îi numeşti nanu şi nana 🙂  ).  Nu e rău, am şi eu astfel de persoane  (cam vreo 40 !). Deci sunt creştin!   Dar defapt nu…  Nu mă pot face creştin pe baza credinţei altcuiva … Mare mi-a fost mirarea când am aflat din Sfânta Tradiţie, din Scrierile Părinţilor Bisericeşti, din Caticheza Ortodoxă, că naşii tăi de la botez sunt obligaţi, prin faptul că devin naşii tăi, să te educe într-un spirit creştin, aşa că la 18 ani fără îndoială să fii creştin! Iată de ce ai fost botezat pe baza credinţei lor …! Dar ai auzit vreodată de la ei un verset din Biblie (Cuvântul lui Dumnezeu) ? Dacă nu, du-te şi le spune ce datorie au conform Catichezei Ortodoxe.
Totuşi,  nu asta am vrut să te întreb, întrebarea mea constă în: Unde îţi petreci tu Duminica, Ziua Domnului? Cei creştini merg la Biserică, cei păgâni la discotecă sau nu au timp pentru Biserică, au timp doar pentru piaţă…  Tu, cine eşti?!

Iată porunca a IV din cele 10 porunci:
Adu-ţi aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfinţeşti. Să lucrezi şase zile şi să-ţi faci lucrul tău. Dar ziua a şaptea este ziua de odihnă închinată Domnului Dumnezeului tău: să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea, şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o. (Exodul 20:8-11).

Vrei să ştii mai multe despre Ziua de Odihnă? Click aici.

Reclame

Single Post Navigation

8 thoughts on “Unde îţi petreci Duminica?! (Ziua de odihnă)

 1. ghenadiana on said:

  Unde îţi petreci mai mult timpul, arată dorinţele inimii tale şi aceasta arată şi priorităţile pe care ţi le pui.

 2. Pingback: Articole din blogosfera moldovenească (31 mai -1 iunie) « Curbet Alexandru

 3. Dar acum, după ce aţi cunoscut pe Dumnezeu, sau mai bine zis, după ce aţi fost cunoscuţi de Dumnezeu, cum vă mai întoarceţi iarăşi la acele învăţături începătoare, slabe şi sărăcăcioase, cărora vreţi să vă supuneţi din nou?Voi păziţi zile, luni, vremuri şi ani.Mă tem să nu mă fi ostenit degeaba pentru voi.

 4. Adrian & Violeta Blajinschi on said:

  Draga Ciprian,
  Multumesc mult pentru citat. O sa scriu un articol curind si despre aceasta. Totusi intrebarea articolului consta in: „Unde iti petreci tu ziua de Duminica?”
  Cred ca mergi la biserica, pentru ca esti crestin… Crestinii merg la biserica. Paradoxul este ca multi zic ca sunt crestini, dar la biserica nu merg…

 5. marius on said:

  Ziua Domnului? Da care dintre ea? Cea lasata de Dumnezeu sau cea pusa de oameni? …Pai Isus In sase zile a creat lumea iar in ziua a7a el sa odihnit…si porunceste ca sa o sfintim cu adunare sfanta si de acea trebuie sa fim in casa de rugaciune casa unde se cheama numele lui….

 6. apoi mai este şi sabatul , iar Domnul Isus a zis că El lucrează şi Tatăl tot , şi făcea această referire la o vindecare în zi de sabat.

 7. daaaaa, ura nu este caracteristică unui copil de Dumnezeu.
  Sunt mulţi oameni deosebiţi şi iubitori de Dumnezeu în biserica ortodoxă şi sunt mulţi şi în bisericile protestante. Decât să vă uitaţi la ce vă deosebeşte unul de altul mai bine concentraţi-vă la ceea ce vă uneşte.
  Isus a murit pentru toată lumea , nu doar pentru unii sau alţii.

 8. Alexandru nu intelegi biblia destul de bine……daca tu crezi ca a face bine in ziua de sabat este munca sau a vindeca..atunci te inseli groaznik…

  in fine azi cei mai multi incurca acest lucru …ca ucenici au smuls spice sica isus a vindecat….si altele…..

  Cred ca toti ar trebui sa asculte mesajul prezentat de Petrica Hututui de pe resurse crestine: ISUS SI SABATUL

  http://www.resursecrestine.ro/predici-audio/Petrica%20Hututui/Emisiuni%20-%20Diverse.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: