Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

De ce oamenii urăsc creştinii?


Întrebare:  De ce  majoritatea oamenilor urăsc pe cei ce cred în Dumnezeu? S-ar părea că din contra ar trebui să le placă de ei, pentru că ei nu fac nimic rău,  au fapte bune şi învaţă de bine…

Să nu credeţi că această  problemă este una nouă. Oamenii i-au urât pe cei cei ce se numesc urmaşi ai lui Hristos încă de când Hristos era pe pământ. Iată ce spune Sfânta Scriptură despre acest lucru:

Dacă vă urăşte lumea, ştiţi că pe Mine M-a urît înaintea voastră. Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentrucă nu sînteţi din lume, şi pentrucă Eu v’am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăşte lumea.  Aduceţi-vă aminte de vorba, pe care v-am spus-o: ,Robul nu este mai mare decît stăpînul său.` Dacă m’au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvîntul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.  Dar vă vor face toate aceste lucruri pentru Numele Meu, pentrucă ei nu cunosc pe Celce M’a trimes.  Dacă n’aş fi venit şi nu le-aş fi vorbit, n’ar avea păcat; dar acum n’au nici o dezvinovăţire pentru păcatul lor.  Cine Mă urăşte pe Mine, urăşte şi pe Tatăl Meu. Dacă n’aş fi făcut între ei lucrări, pe cari nimeni altul nu le-a făcut, n’ar avea păcat; dar acum le-au şi văzut, şi M’au urît şi pe Mine şi pe Tatăl Meu. Dar lucrul acesta s’a întîmplat ca să se împlinească vorba scrisă în Legea lor: ,M’au urît fără temei.`
(Ioan 15.18-25)

Însă-Şi Isus Hristos a spus acest lucruri. Pe El l-au urât, şi pe cei ce-L urmează îi vor urî. Pentru că:

 1. Cei ce îl urmează pe Hristos nu sunt din lume ( au fost scoşi dintre rândurile lor, nu mai sunt ca ei, sunt puşi deoparte)
 2. Pe Isus L-au prigonit, şi pe noi ne vor prigoni
 3. Ura şi prigoanele faţă de creştini sunt din pricina lui Hristos, în Numele LUi
 4. Oamenii urăsc pe creştini, pentru că ei nu-L cunosc pe Cel ce L-a trimis pe Hristos, adică pe Dumnezeu Tatăl
 5. Cei ce îi urăsc pe creştini, Îl urăsc pe Hristos, iar cine Îl urăşte pe Hristos, îl Urăşte pe Dumnezeu.

Pe cine urmezi tu? Te-ai speriat de ura oamenilor? Te credeai problematic pentru că cei din jurul tău te urăsc? Sau poate tu urăşti creştinii? De ce urăşti pe cei ce Îl urmează pe Hristos?

Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “De ce oamenii urăsc creştinii?

 1. Cine sint „oamenii” si cine sint „crestinii”? Cred ca ati vrut sa spuneti de ce ortodocsii urasc babtistii/protestantii/martorii lui Jahova?
  O cauza a „urei” ortodocsilor fata de babtisti & Co ar fi ca cei din urma socot ca numai ei sint crestini, iar ortodocsii nu. Aceasta teza este o aberatie, dupa parerea mea!
  Nu sint ideali nici ortodocsii si nici babtistii & Co, dar cu totii sint crestini, deoarece cu totii cred in Isus Hristos!
  Despre faptul ca babtistii & Co nu sint crestini ideali ne vorbeste si plecarea multor babtisti in SUA (inclusiv pastori) pentru a avea o viata mai buna si nu pentru a-L sluji pe Dumnezeu.
  Deci, ca si la ortodocsi, factorul financiar este si la babtisti & Co extrem de dominant si ca urmare nu au nici un drept sa-si atribuie numele de crestin numai lor!

 2. Draga, Sergiu,

  Nici nu m-am gindit sa spun Ortodoxii si Baptistii. Am spus, oamenii si crestinii. Cine sunt crestinii? Crestinii sunt cei ce cred in Isus Hristos, cei ce cred in moartea si invierea Sa pentru pacatele omenirii. Cei ce Il urmeaza pe Hristos toata viata, cei ce s-au pocait de pacatele lor si astfel au fost nascuti din nou prin invierea lui Isus Hristos. De aceea au fost numiti crestini (de la Cristos). Credinta e una, religiile sunt multe. Dar crestin te face nu religia, ci credinta ta … credinta in Isus Hristos, care a murit pentru pacatele tale, a intregii omeniri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: