Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

De ce unii oameni nu înţeleg Biblia?


Deşi Biblia este la îndemâna tuturor oamenilor nu toţi pot înţelege Scripturile. De ce? Pentru nu toţi oameni au în viaţa lor 3 lucruri importante înainte de a se apropia de Sfânta Scriptură. Şi anume:

 În primul rând ai nevoie de Credinţă. –  Nu poţi înţelege corect Biblia până nu ai credinţă că Dumnezeu există şi că El spune adevărat.

Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este, si ca rasplateste pe cei ce-L cauta. Biblia, epistola către Evrei 11.

    Fără credinţă , pentru că o persoană care nu crede , nu poate să înţeleagă cuvintele Domnului.

“ Omul firesc nu primeşte lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sân o nebunie şi nici nu le poate înţelege, pentru că trebuiesc judecate duhovniceşte”
(Biblia, epistola a 2-a a lui Pavel către Corinteni cap 2.14)

În al doilea rând  ai nevoie de  Naşterea din nou.   Numai o persoana  născută din Dumnezeu poate înţelege cuvintele lui Dumnezeu, căreia  Dumnezeu î le descoperă prin Duhul Său. Duhul Sfânt este marele Învăţător care “ne călăuzeşte în tot adevărul” (Biblia, Evanghelia după Ioan 16.13). 

Totusi ceea ce propovaduim noi printre cei desavarsiti, este o intelepciune; dar nu a veacului acestuia, nici a fruntasilor veacului acestuia, care vor fi nimiciti. Noi propovaduim intelepciunea lui Dumnezeu, cea tainica si tinuta ascunsa, pe care o randuise Dumnezeu, spre slava noastra, mai inainte de veci, si pe care n-a cunoscut-o nici unul din fruntasii veacului acestuia; caci, daca ar fi cunoscut-o, n-ar fi rastignit pe Domnul slavei. Dar, dupa cum este scris: „Lucruri, pe care ochiul nu le-a vazut, urechea nu le-a auzit, si la inima omului nu s-au suit, asa sunt lucrurile, pe care le-a pregatit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc.“  Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu. In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului, care este in el? Tot asa: nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu afara de Duhul lui Dumnezeu. Si noi n-am primit duhul lumii, ci Duhul care vine de la Dumnezeu, ca sa putem cunoaste lucrurile, pe care ni le-a dat Dumnezeu prin harul Sau. Si vorbim despre ele nu cu vorbiri invatate de la intelepciunea omeneasca, ci cu vorbiri invatate de la Duhul Sfant, intrebuintand o vorbire duhovniceasca pentru lucrurile duhovnicesti. Dar omul firesc nu primeste lucrurile Duhului lui Dumnezeu, caci, pentru el, sunt o nebunie; si nici nu le poate intelege, pentru ca trebuie judecate duhovniceste. Omul duhovnicesc, dimpotriva, poate sa judece totul, si el insusi nu poate fi judecat de nimeni. Caci „cine a cunoscut gandul Domnului, ca sa-I poata da invatatura?“ Noi insa avem gandul lui Hristos.

Scripturile nu au fost date  să ne îmbogăţească cunoştinţele . Dumnezeu nu vrea cunoştinţă cu mintea fără predare ci o atitudine de ascultare faţă de El.  Numai o persoană care are încredere deplină în Dumnezeu şi în Cuvântul Său se va dedica  întru totul să înţeleagă Cuvântul aşa cum ne este dat.

În al treilea rând, Rugăciunea.  Rugăciunea are un rol  foarte important în studiul Biblieie. ori de câte ori studiezi ori citeşti Biblia, începe cu rugăciune. Aşa cum spune psalmistul în psalmi:

“ Eu sunt robul Tău. Dă-mi  pricepere ca să cunosc învăţăturile Tale.” (Biblia, Psalmul 119.125)

   Ai încercat să citeşti Biblia şi nu ai înţeles nimic? Ai înţeles că Biblia nu este doar o carte istorică, este Cuvântul lui Dumnezeu? Cum te apropii de Cuvântul lui Dumnezeu, acum, când cunoşti aceste lucruri?

Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “De ce unii oameni nu înţeleg Biblia?

  1. Posted by Ionut on iulie 10, 2009 at 23:51

    Mie mi se pare simpatic analfabetul. fara nici o legatura cu nimic … mira-m-as ca ce zice el sa nu fie corect! Acum mai mult timp Zoso avea un concurs cu un ceas sau ceva in genu … si nu erau decat vreo 5 – 10 inscrisi printre care si eu .. ghici ce … nu s-a mai anuntat nici un castigator, iar cand l-am anuntat ca vreau sa stiu cine a castigat m/a banat! Fain nu!? CE PAREREA AVETI DE ATITUDINEA SARLATANULUI DE ZOSO,CARE CERSERSTE LINKU-URI,PT A RAMINE PRIMU.DA-TI TOATE LINK-URILE LUI ZOSO ,POATE ASA ACEST SARLATAN CIBERNETIC NU MAI INSALA NAIVI SI NU SE MAI PRESTEAZA LA ASEMENEA MAGARII, PT A AMINA INEVITABILUL.,ADICA PIERDEREA POZITIEI DE LEDEAR.FELICITAR CABRAL.ESTI UN ADEVARAT LEADER.ASTEPT PAREREA VOSTRA.

  2. Draga florin, nu prea te-am inteles… ce ai vrut sa spui cu aceasta?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: