Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Ce se întâmplă cu budiştii, sau ateii, sau musulmanii?


Întrebare: Ce se întâmplă cu budiştii, sau ateii, sau musulmanii? (În raport cu creştinismul)

   Ce au comun aceste trei categorii de oameni? Atât budiştii cât şi ateii, la fel ca şi musulmanii – nu cred în Dumnezeu. Ei neagă existenţa lui Dumnezeu.
   Budiştii – Budiştii nu se închină nici unui Dumnezeu. În general, oamenii cred că budiştii se închină lui Budha. Acesta însă nu a afirmat niciodată că are o natură divină, iar budiştii resping noţiunea de putere supranaturală. Universul operează în conformitate cu legile naturale. Viaţa este văzută ca o serie de experienţe dureroase, experienţa naşterii, a bolii, a morţii, acestora adăugandu-se nesfârşite perioade de tristeţe şi disperare. Majoritatea budiştilor cred că o persoană trece prin mii de reîncarnări, fiecare aducând cu ea durere. Chiar dorinţa de fericire provoacă reîncarnarea unei persoane. De aceea, scopul unui budist este să-şi purifice inima şi să dea la o parte orice dorinţă. Pentru a face asta, budiştii trebuie să respecte o listă de principii religioase şi să practice meditaţia profundă. Meditaţia budistă nu este acelaşi lucru cu rugăciunea, sau concentrarea atenţiei asupra lui Dumnezeu, ci este mai mult o autodisciplină. Prin meditaţie intensă o persoană poate atinge Nirvana, o stare de renunţare totală la orice dorinţă. Beneficiul acestei religii este, ca şi în cazul altora, stabilirea unor principii de disciplină, a unor valori şi direcţii în viaţă pentru persoana care doreşte să şi le însuşescă. Printre îndatoririle religioase ale unui budist se numără: să nu ucidă nici o creatură, să renunţe la orice plăcere, la orice viciu sau obicei rău şi, de asemenea, să renunţe la stările de bucurie şi tristeţe.

   Ateii -  Ateismul este un concept care se referă la opinia despre existenţa divinităţii. În timp ce teismul se defineşte prin afirmarea acestei existenţe, ateismul este definit prin negarea ei, el fiind în esenţă opinia sau convingerea că divinitatea nu există.

Se disting două modele de ateism: ateismul pozitiv (sau "tare") şi ateismul negativ (sau "slab"). În timp ce un ateu pozitiv afirmă inexistenţa divinităţii, un ateu negativ nu face decât să nu afirme existenţa sa. Cele două modele sunt cel mai uşor de distins cu ajutorul următoarelor enunţuri: "consider că nu există zei" (ateu pozitiv); "nu consider că există zei" (ateu negativ). Varianta din urmă poate fi echivalată cu agnosticismul.
Putem remarca însă faptul că ateismul, prin toate caracteristicile sale este o “religie” bine dezvoltată care ignoră existenţa lui Dumnezeu şi promovează desfrânarea şi egoismul. Ateismul nu face altceva decât să facă ca toate lucrurile să se mişte în jurul omului. “Fă ce vrei, căci Dumnezeu nu există!” O altă afirmaţie mai convinabilă pentru un om indecent, nu putea fi gândită.

   Musulmanii Musulmanii cred că este un singur Dumnezeu, numit Alah, care este infinit superior existenţei umane. Alah este văzut ca şi creator al universului şi sursa oricărui bine şi rău. Tot ce se întâmplă este voia lui Alah. El este un judecător puternic şi aspru, care va arăta milă celor ce-l urmează în funcţie de faptele lor bune şi devotamentul religios. Relaţia unui musulman cu Alah este una de slujire. Musulmanii venerează câţiva profeţi, printre care se numără şi Mohamed, considerat ultimul dintre ei. Cuvintele şi felul lui de viaţă constituie o autoritate pentru musulmani.
Un musulman trebuie să împlinească cinci îndatoriri religioase:
1. Să respecte crezul lui Alah şi Mohamed;
2. Să spună anumite rugăciuni în limba arabă de cinci ori pe zi;
3. Să dăruiască celor săraci, să facă milostenii;
4. În fiecare an trebuie să ţină post o lună de zile, timp în care se abţine de la mâncare, băutură, sex, fumat, de la răsăritul soarelui până la apus;
5. Să meargă măcar o dată în viaţă în pelerinaj la Mecca, să se închine.
După moarte pe baza credincioşiei faţă de aceste îndatoriri religioase un musulman poate spera să intre în paradis, un loc al plăcerilor. Dacă nu, el va merge în iad pentru veşnicie.
Islamul propăvăduieşte un singur Dumnezeu măreţ care este venerat prin fapte bune şi îndeplinirea ritualurilor religioase. După moarte o persoană este răsplătită sau pedepsită conform cu devotamentul ei religios.

Totuşi, musulmanii îl resping total pe Fiul lui Dumnezeu şi susţin că Dumnezeu nu poate avea fii, El nu împarte cu nimeni puterea Sa. Isus Hristos pentru musulmani nu este decât un prooroc. 
În pofida faptului că îndatoririle musulmanilor par să fie “foarte bune” la prima vedere, cât şi concepţia lor despre Alah ar părea să fie una corectă, viaţa lor totuşi este caracterizată de o violenţă cumplită şi fapte dezgustătoare faţă de toţi oamenii. Ei resping existenţa lui Dumnezeu ca Tată, Fiu şi Duh Sfânt şi nu vor să accepte iertarea prin harul lui Dumnezeu.

Corelaţia dintre Budişti, Atei şi musulmani:  Orice om, care nu recunoaşte că este păcătos şi nu primeşte salvarea oferită de Dumnezeu prin Fiul Său, nu poate ajunge în Împărăţia Cerurilor.  Atât budiştii cât şi ateii, la fel ca şi musulmanii auzind vestea bună a salvării, pot evita pedeapsa veşnică. Sunt mulţi atei care au crezut în Dumnezeu, mulţi musulmani şi budişti, care au înţeles că convingerile sale sunt create de oameni şi că există  cu adevărat un singur Dumnezeu care a trimis pe Fiul Său ca El să moare pentru păcatul omenirii. El murind pentru fiecare om din această lume, a înviat a treia zi şi a biruit astfel păcatul şi moartea. Acum oricine, fiind budist, ateu, sau musulman, poate primi salvarea crezând în Fiul lui Dumnezeu, primind iertarea pocâindu-se de păcatele sale şi îndreptându-se după cuvântul lui Dumnezeu. Oricine ai fi tu, atât timp cât trăieşti, îţi poţi influenţa viaţa veşnică după moarte. Dar nu ştii cât timp ţi-a rămas. Nu uita: după moarte pocăinţă nu-i… Nu poţi schimba nimic odată ce ai ajuns de partea cealaltă… Fă alegere corectă, până mai ai timp la dispoziţie!

Reclame

Single Post Navigation

75 thoughts on “Ce se întâmplă cu budiştii, sau ateii, sau musulmanii?

 1. deci, daca nu suntem crestini, suntem pierduti. daca sunt ortodox e ok? dar daca sunt catolic e tot ok? sau protestant? sau … baptist? sau refortmat? sau catolic unit? uffff… prea multe secte deja

 2. Sa stii ca poti denumi crestinii cum vrei… Dar in cer vor fi copii lui Dumnezeu. Tu ce esti? Nu are importata cum te numesti, ce denumire (ortodox, catolic, baptist…), aceasta nu te salveaza de la iad. Te salveaza faptul daca esti copilul luil Dumnezeu. Daca l-ai primit pe Isus ca Hristos in Viata ta.

 3. muslima on said:

  Doamne fereste….. auzi… „Ce se întâmplă cu budiştii, sau ateii, sau musulmanii? (În raport cu creştinismul)”
  Inainte de a face asa afirmatii, STUDIATI !!!
  Chiar m-ati dat gata cu articolul asta. Autorul articolului – esti pierdut… (scuze, dar asta e adevarul..)

 4. Desi comentariul tau a nimerit in categoria Spam (citeste regulile blogului de ce), am hotarat totusi sa il aprob. De ce? Pentru ca m-ai facut sa zambesc… Am studiat destul aceasta tema si o mai studiez. Nu vreau sa imi scriu aici CV-ul, dar, vreau sa iti pun eu o intrebare:

  Religia musulmana spune ca musulmanul va ajunge in cer omorand pe cel nedredincios… Crestinismul spune sa imi iubesc Dusmanul, si asa voi ajunge in cer… Cum crezi, care dintre aceste doua afirmatii este gandul lui Dumnezeu? (te intreb pentru ca dupa nume seamana sa cunosti ceva despre musulmani)

 5. unde scrie in religia musulmana? nu cumva in ceea ce a fost interpretat in mod extremist? identic, nu se face si crestinismul vinovat de aceeasi subiectivizare in analiza? eu as zice ca da, foarte mult.

 6. Am vazut un interviu cu un fruntas musulman care sustinea aceste lucruri.
  Nu ai dreptate in privinta crestinismului.

  Adevaratul crestin, Il iubeste pe Dumnezeu cu toata inima sa, cu tot sufletul sau, cu toata puterea sa. Il iubeste pe aproapele sau ca pe sine insusi. Si cum poti zice ca Il iubesti pe Dumnezeu fara ca sa iubesti aproapele tau? Daca nu iubesti pe cel pe care il vezi, cum poti iubi pe Cel ce nu Il vezi?

 7. Preotul Teoctist Nichitean a fost filmat in timp ce facea sex cu un alt barbat. el era un fruntas al bor. tragem de aici concluzia ca este ok sa fii homosexual? sau alegem cu grija, stiind adevaratele indrumari ale crestinismului? similar, daca un fruntas al islamismului a spus ce a spus, nu inseamna ca e si adevaratul mesaj. intelegi?
  iar ceea ce spuneam eu cu crestinismul: de la prima ora a religiei mi s-a spus: ortodoxismul este religia adevarata, ceilalti sunt pacatosi. trecand mai departe: multi crestini considera pagani pe toti ceilalti (si aici nu discutam despre fruntasi ai bisericii crestine). asa ca, inainte de a da cu pietre, ai grija sa nu stai in casa cu pereti de sticla. se pot intoarce la tine, inzecit.

 8. Ce spui despre aceasta :

  http://crestinimd.forumotion.com/discutii-libere-f3/motivare-de-a-lupta-t17.htm

  M-ar interesa parerea ta.

  Referitor la intrebarea ce ai comentato mai sus, nu il pot numi crestin pe cel ce are o viata amorala si faptele lui vorbesc contrariul. Insa musulmanii se caracterizeaza printr/un mod de viata agresiv si anume musulmanii cheama la razboiul sfant… sau poate ceva m-am gresit?

 9. ce omiti tu este ca nu toti musulmanii gandesc la fel. de aici conceptia gresita despre ei. nu judeca padurea dupa uscaturi, nu?
  iar despre linkul respectiv: ma feresc de a analiza lucrurile de acum mii de ani cu cunostintele pe care le am eu acum. simplul fapt ca eu acum stiu despre electricitate, despre atom, despre structura materiei si toate celelalte ma face sa vad lucrurile complet diferit.

  biblia, coranul, sunt doar legende. transcrise in cuvinte de oameni asa cum au putut ei. gandeste-te: pana in 1500 toata lumea stia ca pamantul este plat si ca daca ajungi la marginea lui, cazi in neant. pana la momentul respectiv, ei aveau dreptate. ulterior o noua realitate s-a intamplat, carele-a dat peste cap credintele. vad ca oamenii moderni uita aceasta lectie si iau de bun ceea ce s-a scris acum mii de ani si nu numai atat, aplica ad literam. greseala.

 10. Buna ziua,am 18 ani, sunt crestin ortodoxa, cred in Dumnezeu si in puterea lui, insa am o singura intrebare la care ori nu am citit cu atentie, ori nu regasesc raspunsul aici. Se spune ca religia dreapta este ortodoxia da? Dar cu totii suntem oameni la urma urmei. Un om care este budist, prin urmare nu crede in Dumnezeu, are foarte putine pacate, are mai putin sanse sa ajunga in Rai, decat mine, care cred in Dumnezeu si am pacate dar nu foarte mari? Adica, un om nu ar trebui sa fie judecat dupa religia lui? Dupa ceea in ce crede el? Pentru ca la urma urmei Dumnezeu ne-a creat pe toti, si oamenii aia care sunt budisti, musulmi sau hindusi sau oricare alta religie decat cea crestin ortodoxa, procreaza, dau viata unor copii prin puterea lui Dumnezeu. De ce nu ar avea sanse egale cu noi sa ajunga in Rai? Un om care traieste in capatul lumii, care nu are educatie, care habar nu are ce e aceea religie, care traieste numai chinuindu-se sa supravietuiasca, dar care nu face rau nimanui, de ce nu ar avea sanse egale cu noi? Va rog astept un raspuns. Mi-am pus aceasta intrebare de multe ori, si am primit diferite raspunsuri, si incerc sa cercetez tot mai mult aceasta chesti. Insa repet, cred cu tarie in Dumnezeu si in puterea cu care ne poate ajuta. Daca imi pun aceasta intrebare nu inseamna ca m-am indepartat de la credinta mea. Va multumesc

 11. muslima on said:

  ________________________ CENZURAT________________________
  In rest, vreau sa spun, voi crestinii, parca aveti un voal pe fata si nu vreti sa va uitati nici la dreapta nici la stinga. Vi se pare ca voi sunteti corect, desi ceea ce credeti sunt niste lucruri ilogice.
  Si inca ii jigniti pe toti fara cunostinta in domeniu.
  Nu-i nimic. Dumnezeu vede toate. Si fiecare va primi in Ziua de Apoi ce merita.
  Ride bine, cel ce ride la urma.
  La revedere.

 12. Drag Raluca,

  Am inteles intrabarea ta si confuzia care ti-a creat aceasta intrebare.

  Sa privim ce spune Biblia despre aceasta: Ioan 14:6 Isus i-a zis: „Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.
  Nimeni nu poate ajunge la Dumnezeu Tatăl decît prin Isus Hristos. Isus a murit pentru păcatele noastre şi ne-a răscumpărat. Ce-i ce cred în Isus, indiferent din ce religie sunt, vor fi salvaţi. Credinţa în Isus Hristos ne face Creştini şi anume Isus Hristos ne Spală de păcatele noastre, oricîte nu ar fi fost ele. Eşti iertat, odată ce te pocăieşti de aceste rele şi te leşi de ele.

  Biblia mai spune ceva la aceast tema. Te las sa iti faci concluzii singura din acest text.

  Rom 2:13 Pentru ca nu cei ce aud Legea, sunt neprihaniti inaintea lui Dumnezeu, ci cei ce implinesc legea aceasta, vor fi socotiti neprihaniti.
  Rom 2:14 Cand Neamurile, macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege;
  Rom 2:15 si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele.
  Rom 2:16 Si faptul acesta se va vedea in ziua cand, dupa Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.

 13. Pentru cei care pun intrebari, de ce a fost cenzurat comentariul Muslimei :

  Ca sa nu fie plasat in categoria spam , a fost cenzurat prima parte a comentariului. Este interzisa initierea unor discutii cu anumite persoane ce comenteaza pe acest blog prin alte modalitati. De ex. – nu lasati e-mailurile dvs ca cineva sa va scrie pe ele. Vor fi cenzurate.

 14. Daca noi credem in Isus Hristos si dupa moarte aflam ca de fapt Coranul este Cartea Sfanta? Ce ne facem? Daca o alta carte religioasa obscura este adevarata si dupa moarte, acel Dumnezeu care a scris sau a insuflat acea carte ne va trimite in iad pentru ca am crezut in Isus si nu in El?

  Sunt peste 10000 de Dumnezei care fiecare se crede drept Adevarul. Daca ne luam dupa Biblie, Isus este Calea Adevarul si Viata. Dar daca o alta carte e adevarul, atunci „Calea Adevarul si Viata” nu este altceva decat o minciuna dupa care ne-am luat toata viata si in care am pierdut, pentru ca de fapt, totusi, o alta carte este adevarul sau mai mult, poate nici unul dintre acei 10000 de Dumnezei ai religiilor nu exista.

  Inca o remarca:
  Un Dumnezeu care se pretinde ca „Dumnezeu este Dragoste”, care pretinde la oameni: „Iubiti-va vrajmasii”, dar care El Insusi nu este in stare de lucrul acesta (un dusman care se „pocaieste” nu MAI este dusman ci prieten), nu merita sa fie numit „Dumnezeu” si slavit.

 15. Draga Mihai,

  Mai bine nu fi dusman cu Dumnezeu… nu vorbi de rau pentru ca se poate intimpla sa regreti.

  vreau sa iti fac o remarca: cei 10 000 de dumnezei despre care spui tu, nici unul din ei nu a venit pe acest pamant, nu a murit pentru Tine si nu a inviat ! fati concluzii despre adevar.

 16. muslima on said:

  Buna ziua sau seara.

  „”Daca noi credem in Isus Hristos si dupa moarte aflam ca de fapt Coranul este Cartea Sfanta? Ce ne facem?””

  Eu cred in Isus si cred ca Coranul este Cartea Sfinta !!! Si? Nu se intimpla nimic.
  Asa ar trebui sa creada fiecare om de pe pamint. Pentru ca acesta este adevarul. In Isus credem ca intr-un profet trimis de Dumnezeu, dar nu-l adoram si nu ne inchinam lui, pentru ca el a fost un om, un om ales cu adevarat, dar asta nu ne permite sa-l ridicam la nivelul lui Dumnezeu. Dumnezeu este Unul, Cel din ceruri.

  „”acel Dumnezeu care a scris sau a insuflat acea carte ne va trimite in iad pentru ca am crezut in Isus si nu in El?””

  Cum poti crede in Isus si sa nu crezi in Cel care l-a creat pe Isus??? Cum poti sa crezi in creatura dar sa nu crezi in Creator??? E absurd si ilogic.

  „”Sunt peste 10000 de Dumnezei care fiecare se crede drept Adevarul. Daca ne luam dupa Biblie, Isus este Calea Adevarul si Viata. Dar daca o alta carte e adevarul, atunci “Calea Adevarul si Viata” nu este altceva decat o minciuna dupa care ne-am luat toata viata si in care am pierdut, pentru ca de fapt, totusi, o alta carte este adevarul sau mai mult, poate nici unul dintre acei 10000 de Dumnezei ai religiilor nu exista.””

  Dumnezeu Adevarat este doar Unul. Si este simplu, fiecare om care are minte in cap isi da seama acest lucru. Restul „dumnezeilor” si „sfintilor” si asa zisi „fii ai lui dumnezeu” sunt falsi !!!! Acestia sunt creaturi ale lui Dumnezeu care nu au nici o putere de sinestatator. Cit de clar si logic este acest lucru…. Cum oare nu vedeti??? Va sunt astupati ochii si urechile?!?!?!?!?!

  Vreau sa fac o remarca. Sper sa fie clar in shaa-LLah.

  O intrebare va pun, dar raspuns nu astept, vreau doar sa va ginditi asupra acestui lucru.
  Pina cind a fost trimisa Biblia pe pamint prin profetul Isus, oamenii de ce religie au fost??? In ce si cine au crezut?

  Va spun eu. Pina la Isus a fost Moise, profetul lui Dumnezeu(si pina la acesta multi altii), caruia i-a fost trimisa Tora (sau Vechiul Testament) care crestinii spun astazi ca a fost anulat odata cu venirea Noului Testament, asa-i?
  Deci, crestinii spun ca Noul Testament adus de Isus l-a anulat pe vechiul Testament adus de Moise, dar cind le zici crestinilor ca Coranul adus de Muhammad, salla-LLahu alayhi ua sallam, a anulat Noul Testament adus de Isus acestia se revolta… De ce? Voi doar recunoasteti ca Dumnezeu prin trimiterea altor profeti, anuleaza Cartile Sfinte precedente?!

  In general acum, de ce Dumnezeu trimite atitia profeti? Si de ce au fost atitea Carti Sfinte?

  Cind oamenii incepeau sa se abata de la Cartea Sfinta, Dumnezeu mai trimitea cite un proroc care sa le aduca aminte oamenilor ca Dumnezeu exista, si sa se teama de El.
  Iar cind deja incepeau sa se introduca lucruri noi in Cartea Sfinta si oamenii deveneau necredinciosi, Dumnezeu trimitea un profet si o Carte Sfinta care o anula pe precedenta. Asa a fost cu Tora adusa de Moise, ea a fost anulata de Biblia adusa de Isus, si aceasta din urma a fost anulata de Coranul adus de Muhammad. Totul este simplu si logic.

  Dar cum zice Dumnezeu in Coran, cei carora le sunt legati ochii si urechile, noi niciodata nu o sa putem sa-i facem sa inteleaga, numai daca asta nu o va dori Dumnezeu.

  Asa ca, ce am putut, v-am povestit.
  Daca cineva e interesat mai mult: http://www.islamvmoldove.com

 17. Pentru Muslima

  Te greşeşti mult, draga Muslima.

  Isus nu a venit sa strice legea, nu avenit să o anuleze, aşa cum spui, ci din contra să o împlinească. Iată ce spune El despre aceasta:

  Mat 5:17 Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
  Mat 5:18 Căci adevărat vă spun, cîtă vreme nu va trece cerul şi pămîntul, nu va trece o iotă sau o frîntură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întîmplat toate lucrurile.
  Mat 5:19 Aşa că, ori cine va strica una din cele mai mici din aceste porunci, şi va învăţa pe oameni aşa, va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi, şi va învăţa pe alţii să le păzească, va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor.

  Mai mult ca atât. Da, pâna a veni Isus pe pământ, toţi se închinau unui singur Dumnezeu. Şi acum creştinii se închină unui singur Dumnezeu – Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Iată de ce Evreii L-au răstignit pe Isus, pentru că se făcea deopotrivă cu Dumnezeu.

  Poţi citi mai multe aici https://maranatta.wordpress.com/2009/11/25/trinitatea-dovezile-noului-testament-despre-trinitate/

  https://maranatta.wordpress.com/2009/11/22/trinitatea-dovezile-vechiului-testament-despre-trinitate/

 18. muslima on said:

  Draga Crestini Md,

  Toate Cartile Sfinte care au fost trimise prorocilor si profetilor au fost asemanatoare, deoarece au fost trimise de Dumnezeu, care este numai Unul.

  Ati putea sa-mi raspundeti la o intrebare, de ce Dumnezeu a trimis atitia profeti? (de la Adam, pace lui, si pina la Muhammad, salla-LLahu alayhi ua sallam, au fost destul de multi, Noe, Moise, Avram, Solomon, David s.a.)

  Moise de exemplu a fost trimis cu cartea sfinta Tora, deci a fost o carte sfinta pina la Biblie, de ce atunci a mai fost trimisa si Biblia?

  Si inca ceva, as vrea sa stiu, dmv recunoasteti Vechiul Testament sau numai Noul Testament? Caci am auzit multi crestini care spuneau diferit, care recunosc, care nu, singuri nu stiu….

 19. muslima on said:

  „””unui singur Dumnezeu – Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. „””

  Adica Dumnezeu se desparte in trei?
  Si cine este Duhul Sfint?

 20. Pentru muslima

  Nu stiu la cine te referi. Orice crestin recunoaste Biblia. Biblia contine Vechiul si Noul Testament.

  Iar in privinta proorocilor Isus spune:
  Mat 7:15 Paziti-va de prooroci mincinosi. Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori.
  Mat 7:16 Ii veti cunoaste dupa roadele lor. Culeg oamenii struguri din spini, sau smochine din maracini?
  Mat 7:17 Tot asa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rau face roade rele.

  Simplu: sa privim la roadele lui muhamad si vom intelege ca este un prooroc mincinos. Roadele lui aratau aceasta.

  Tu sustii ca si Biblia si Coranul vin de la Dumnezeu. Dumnezeu nu se poate contrazice, dar coranul contrazice Biblia, prin faptul ca muhamad a scris ceea ce i-a trebuit lui. Biblia numeşte curvie relatiile sexuale inainte de casatorie.Dupa ce te-ai casatorit, daca ai relatii sexuale cu alta femeie sau barbat, este preacurvie. Iar muhamad si-a scris ca el poate avea sotii cate vrea… interesant, Daca Dumnezeu nu permite asa ceva, cine i-a dat voie? El si-a facut singur legea care ii convinea.

 21. nu, Dumnezeu nu se imparte in trei. Dumnezeu este TriUnic.
  Vezi aici mai multe despre acesta:
  Dovezile Noului Testament despre Trinitate

  Dovezile V.T. Despre Tinitate

  aici vei vedea cine este Duhul Sfant

 22. mi se pare normal ca oricine care vrea sa se asigure de buna credinta si fidelitatea oamenilor, ii avertizeaza pe acestia sa nu ia seama la ceea ce spun altii, sub acoperirea ca restul sunt falsi proroci. e logic. e manipulare.

 23. Nu te inteleg zack.

  E manipulare sa ii cunosti pe prorocii mincinosi dupa fapte?
  E manipulare ceea ce ai scris tu mai sus. Ceva te manipuleaza pe tine.

 24. plecand de la ideea ca: prorocii adevarati au venit si dupa aia, la plecare, au spus „sa aveti grija ca vor veni unii sa va invete altfel”, concluzia poate fi la fel de bine ca prorocii „adevarati” au vrut sa se asigure ca invatatura lor nu este uitata. totul foarte nobil daca scopurile lor ar fi nobile… ceea ce ma indoiesc. stalin, la moarte, ar fi putut spune celor din jurul lor: „aveti grija la cei care vin cu alte idei ca sunt falsi”, dar nu ar face cu nimic mai mincinos regimul sau.
  intelegi? trebuie foarte multa supunere sa crezi de-a dreptul ceea ce s-a scris acum mii de ani si sa accepti ca sunt inca valabile (ceea ce evident nu este). in timp, totul este pervertit. asta vreau sa spun

 25. Pentru zaqk

  Ai adus un exemplu foarte nereusit: Stalin. Ti+am scris mai sus – dupa faptele lor ii vei cunoaste cine este un prooroc fals. Faptele lui stalin vorbesc de la sine. Ca si faptele lui Muhamad.

  Arata-mi un alt Dumnezeu care a murit pentru oameni si a inviat a treia zi? … Isus a murit in locul nostru (al meu, si al tau, in locul fiecarui pacatos) apoi a inviat a treia zi. Iar acum cine crede in El este facut copil de Dumnezeu. Cine nu il primeste nu este iertat …

 26. chiar a murit si a inviat in a 3-a zi? chiar s-a nascut de 25 decembrie? chiar s-au intamplat toate astea?
  exemplul cu stalin era doar de principiu. stalin a fost rau – stim asta – insa pentru cei care credeau sincer in el, era cel mai bun lucru care s-a intamplat falsului popor sovietic. la fel se poate extinde comparatia si sa judecam rational, cautand adevarul dincolo de scriierile biblice

 27. Draga Zack,

  Chiar a murit, si chiar a inviat. Si stiinta deja recunoaste aceasta pentru ca nu poate ascunde adevarul. Iar tu cum spui, inainte de HRistos si dupa Hristos. Nu e asa? Deci si istoria recunoaste nasterea lui Isus.

  Biblia este plina de dovezi. De exemplu:

  1Co 15:1 Va fac cunoscut, fratilor Evanghelia, pe care v-am propovaduit-o, pe care ati primit-o, in care ati ramas,
  1Co 15:2 si prin care sunteti mantuiti, daca o tineti asa dupa cum v-am propovaduit-o; altfel, degeaba ati crezut.
  1Co 15:3 V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi;
  1Co 15:4 ca a fost ingropat si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;
  1Co 15:5 si ca S-a aratat lui Chifa, apoi celor doisprezece.
  1Co 15:6 Dupa aceea S-a aratat la peste cinci sute de frati deodata, dintre care cei mai multi sunt inca in viata, iar unii au adormit.
  1Co 15:7 In urma s-a aratat lui Iacov, apoi tuturor apostolilor.

  Au fost multi martori ai invierii lui Isus. Multi au vrut sa ascunda invierea lui Isus. Dar nu au au putut ascunde adevarul.

 28. poti sa imi dai un link catre o carte/ articol in care stiinta recunoaste faptul ca a murit si a inviat? dar fara argumente din biblie. fara nici un citat de acolo pentru ca ele sunt partinitoare.
  Eu nu spun inainte de hristos si nici dupa hristos. Folosesc scrierea cu – 🙂

 29. Ţi-aş recomanda să citeşti mai întâi această carte. Aduce argumente ştiinţifice fără nici un argument Biblic pentru creaţionism.

  Click aici.

 30. muslima on said:

  „””sa privim la roadele lui muhamad si vom intelege ca este un prooroc mincinos. Roadele lui aratau aceasta.”””

  Da intr-adevar, sa privim la roadele lui Muhammad, salla-LLahu alayhi ua sallam. Citi oameni in lume primesc islamul in fiecare zi? Citi oameni in lume primesc islamul si devin supusi lui Dumnezeu, devin mai buni? Citi oameni isi schimba viata dintr-o viata plina de murdarie in una plina de adorare si inchinaciune in fata lui Dumnezeu?! Intr-adevar roadele lui ne arata ca este un Proroc Adevarat de la Dumnezeu.

  „””Dumnezeu nu se poate contrazice, dar coranul contrazice Biblia, prin faptul ca muhamad a scris ceea ce i-a trebuit lui. Biblia numeşte curvie relatiile sexuale inainte de casatorie.Dupa ce te-ai casatorit, daca ai relatii sexuale cu alta femeie sau barbat, este preacurvie. Iar muhamad si-a scris ca el poate avea sotii cate vrea… interesant, Daca Dumnezeu nu permite asa ceva, cine i-a dat voie? „””

  Uite aici te-am prins ca nu stii Coranul deloc.
  In primul rind Coranul numeste ORICE relatie inafara de casatorie PREACURVIE. ORICE RELATIE !!!
  In al doilea rind, numarul de sotii pe care le poate avea un musulman este limitat: 4.
  In al treilea rind, aceste 4 pot fi doar SOTII, adica aceste relatii nu sunt inafara casatoriei, deoarece este nevoie sa fie dovada ca persoana data ii este sotie (casatoria se face cu martori si tutorele femeii, deci totul tre sa fie legal)

  „””Orice crestin recunoaste Biblia. Biblia contine Vechiul si Noul Testament.”””
  Uite sa stii ca nu vorbesc de la mine, multi mi-au spus ca nu recunosc Vechiul Testament. Poate pentru ca acolo sunt multe versete care nu le plac??!!! Iar omul cu credinta slaba isi alege din religie doar ceea ce-i place??!!!

  „””Dumnezeu nu se poate contrazice”””
  Niste cuvinte de aur!!!
  DAR, in Biblie sunt foarte multe contraziceri. asa ca……….. nu am ce spune.

  Apropo, Maranatta si Crestini Md!!!
  Daca sunteti in Chisinau, eu va invit la o discutie „face to face”. Daca sunteti de acord, spuneti, si va dau coordonatele mai departe. Dar eu cred ca nu aveti motive sa refuzati daca sunteti atit de siguri pe voi.

  La revedere.

 31. Iar faptul ca nu spui tu inainte de Hr, sau dupa, nu schimba lucrurile. Foloseşti în vorbire – ????? interesant. Sau eşti ignorant, sau principial. Majoritatea istoricilor vorbesc despre periaode , în. De Cr şi după Cr.

  Nimeni nu spune cratimă 1823…. 🙂

 32. muslima on said:

  „””Arata-mi un alt Dumnezeu care a murit pentru oameni si a inviat a treia zi? „””

  Domnilor, cum adica Dumnezeu poate sa moara???? Dumnezeu este vesnic si nemuritor. Aveti grija ce ziceti, astfel de expresii sunt periculoase.

  Si inka ceva, daca voi credeti ca „Dumnezeu a murit pentru oameni” (sa ma ierte Dumnezeu) atunci, cine a condus lumea 3 zile cit El a fost mort?????? A stat pamintul fara conducator???? Fara Dumnezeu???

  E ABSURD !!!!! OARE NU VEDETI SINGURI???

 33. nu cred ca am spus ca folosesc termenul de „cratima”. te-ai gandit ca este „minus”?
  cred ca nu 🙂
  da, majoritatea istoricilor vorbesc despre perioade. discutam de anul 0, de era noastra (anii cu plus) si inaintea erei noastre (anii cu minus). iar cand, in o discutie, pui problema ca „s-a intamplat intre anii 800-600” e logic ca nu este vorba de era noastra. dar astea sunt alte detalii.
  religia, de orice natura, este o facatura a omului. un set de percepte pentru a justifica anumite alegeri. o justificare de ce nu e bine sa furi, sa ucizi, argumente pentru cei slabi de minte sau impresionabili de gandul ca este cineva, pe undeva, care guverneaza totul pentru ca, la urma urmei, omul este o fiinta de turma care asteapta sa i se arate calea.
  cea mai mare manipulare de la creatia omului

 34. sa privim la roadele lui muhamad – ceea ce descrii tu, nu sunt roadele lui muhamad. Roadele lui se refera la faptele lui, care erau pline de razvratire.

  Dumnezeu nu se poate contrazice – la aceasta ma refeream ca in Biblia permite sa ai DOAR O SOTIE!!! Iar tu singura sustii ca coranul permite 4. Interesant, de ce lui muhamad i se permitea sa aiba atatea, cate a vrut el?

  Arata-mi macar o singura contrazicere din Biblie? Toti care au spus asa, mai apoi au intele ca doar nu citeau Biblia si nu au inteles corect ce spune ea. Biblia nu are contraziceri. Dumnezeu nu se contrazice. Iar ceea ce sustii tu despre Vechiul Testament este putin absurd. Nu cunosc nici un crestin care sa nu accepte V.T. Da-mi un exemplu de ce unele persoane cu care ai discutat tu nu accepta V.T.? Drag muslima, poate nu i-ai inteles corect?

 35. Eh, muslima,

  Ce sa iti spun… citeste Biblia…

  A murit Isus Hristos, pentru pacatele nostre si a inviat… Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu Lumea, ca a dat pe Singurul Lui Fiu, ca oricine crede in EL sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

 36. Draga zack 🙂

  Ma uimesti prin ingeniozitatea ta 🙂 ştiam ca te referi la minus. Dar prima dată întâlnesc o persoană care vorbeşte despre anii minus 500 minus 400 🙂 .

  Ştii, religia nu este o justificare a unor alegeri. Orice porunca a lui Dumnezeu este pentru a te feri de rău. Nu ţi-au interzis ceva părinţii tăi? Îţi permiteau să te joci cu focul? Nu ştii că oricine ia foc în sân nu poate să nu se ardă? Sau îţi permiteau să te joci cu curentul electric? Ş.a. Aşa şi Dumnezeu. Ceea ce îţi poate face rău, te-a preîntâmpinat să nu ţi se întâmple nimic rău.

  Şi care este rostul vieţii tale? viaţa ta se termină aici? 🙂 A mea abia se începe! Nu vreau să te întristez, dar indiferent de ceea ce crezi, aceasta nu schimba lucrurile, oricum toţi vom sta în faţa lui Dumnezeu.

  Diavolul este cel care vrea sa amageasca lumea ca toţi au provenit de la o piatră. şi văd că mulţi au crezut în aceasta… interesant… totuşi dacă această minciună ar avea măcar o parte de adevăr, de unde s-a luat piatra?!!!

 37. rostul vietii mele este sa continuu specia umana, la fel ca si toti ceilalti. sa dezvoltam specia, sa o ducem – cu toate cunostintele ei – cat mai departe in viitor. sa analizam aici si acum ceea ce avem, nu ceea ce poate, vom primi dupa moarte.
  diavolul… o plasmuire. acum vrei sa imi spui ca iadul este un loc fizic pe pamant? undeva, la 20 de km sub scoarta? idei si idei, toate cu acelasi scop: manipularea. acum mii de ani, cand oamenii aveau cunostinte limitate, era posibil si justificabil pana la un punct. acum nu mai isi au rostul

 38. muslima on said:

  18. Dar au fugit Sirienii de Israeliti si David a nimicit Sirienilor sapte sute de care si patruzeci de mii de calareti; ba a lovit si pe capetenia Sovac, care a si murit acolo.(A doua carte Samuel, 10:18)

  si

  18. Dar curand Sirienii au fugit de Israeliti, iar David, a nimicit Sirienilor sapte mii de care si patruzeci de mii de pedestrasi, si pe Sofac, comandantul ostirii, I-a ucis.(intiia a cronicilor, 19:18)

  700 sau 7000?
  –––––––––––
  26. Solomon avea patruzeci de mii de iesle pentru caii de la carele lui si douasprezece mii de calareti.(cartea 3 a regilor, 4:26)

  si

  25. Solomon avea patru mii de iesle pentru caii de pe la carele lui si douasprezece mii de calareti, asezati in cetatile unde avea carele si pe langa rege in Ierusalim.(a 2 carte a cronicilor, 9:25)
  40000 sau 4000?
  –––––––––––
  Cartea a doua a Regilor 24

  1. Mania Domnului s-a aprins iarasi asupra Israelitilor, pentru ca cineva din ei indemnase pe David, zicand: „Mergi de numara pe Israel si pe Iuda!”

  si

  Cartea intaia Paralipomena (intaia a Cronicilor) 21

  1. Atunci s-a sculat Satana impotriva lui Israel si a indemnat pe David sa faca numaratoarea Israelitilor.
  ––––––––––––
  16. Iacov a nascut pe Iosif, logodnicul Mariei, din care S-a nascut Iisus, Care se cheama Hristos.(Mate, 1:16)

  si

  23. Si Iisus Insusi era ca de treizeci de ani cand a inceput (sa propovaduiasca), fiind, precum se socotea, fiu al lui Iosif, care era fiul lui Eli,(Luca, 3:26)

  Iosif fiul lui Iacov sau Eli?
  –––––––––––
  28. Si trecand El dincolo, in tinutul Gadarenilor, L-au intampinat doi demonizati, care ieseau din morminte, foarte cumpliti, incat nimeni nu putea sa treaca pe calea aceea.(Matei, 8:28)

  si

  2. Iar dupa ce a iesit din corabie, indata L-a intampinat, din morminte, un om cu duh necurat,(Marc, 5:2)

  Unu sau doi?
  –––––––

 39. Pentru Zaqk

  Eu de exemplu, stiu unde voi fi dupa moarte, iar tu doar ghicesti si presupui, ba mai mult, tragi nadejdea ca nu va fi nimic (chiar e o absurditate). Dar, (vorbesc in felul lumii) daca totusi Dumnezeu nu exista, eu nu am nimic de pierdut. Totusi ,drag zacqk, daca exista, tu ai de pierdut multe. In plus, ti-am dat o carte plina de dovezi izvorâte din ştiinţă că Dumnezeu există… văd că nu te interesează. Deci înţeleg că nu te interesează adevărul, ci doar ambiţiile şi presupunerile tale…

 40. muslima on said:

  Sfanta Evanghelie dupa Matei 28

  1. Dupa ce a trecut sambata, cand se lumina de ziua intai a saptamanii (Duminica), au venit Maria Magdalena si cealalta Marie, ca sa vada mormantul.

  2. Si iata s-a facut cutremur mare, ca ingerul Domnului, coborand din cer si venind, a pravalit piatra si sedea deasupra ei.

  3. Si infatisarea lui era ca fulgerul si imbracamintea lui alba ca zapada.

  4. Si de frica lui s-au cutremurat cei ce pazeau si s-au facut ca morti.

  5. Iar ingerul, raspunzand, a zis femeilor: Nu va temeti, ca stiu ca pe Iisus cel rastignit Il cautati.

  6. Nu este aici; caci S-a sculat precum a zis; veniti de vedeti locul unde a zacut.

  7. Si degraba mergand, spuneti ucenicilor Lui ca S-a sculat din morti si iata va merge inaintea voastra in Galileea; acolo Il veti vedea. Iata v-am spus voua.

  8. Iar plecand ele in graba de la mormant, cu frica si cu bucurie mare au alergat sa vesteasca ucenicilor Lui.

  9. Dar cand mergeau ele sa vesteasca ucenicilor, iata Iisus le-a intampinat, zicand: Bucurati-va! Iar ele, apropiindu-se, au cuprins picioarele Lui si I s-au inchinat.

  10. Atunci Iisus le-a zis: Nu va temeti. Duceti-va si vestiti fratilor Mei, ca sa mearga in Galileea, si acolo Ma vor vedea.

  11. Si plecand ele, iata unii din straja, venind in cetate, au vestit arhiereilor toate cele intamplate.

  12. Si, adunandu-se ei impreuna cu batranii si tinand sfat, au dat bani multi ostasilor,

  13. Zicand: Spuneti ca ucenicii Lui, venind noaptea, L-au furat, pe cand noi dormeam;

  14. Si de se va auzi aceasta la dregatorul, noi il vom indupleca si pe voi fara grija va vom face.

  15. Iar ei, luand argintii, au facut precum au fost invatati. Si s-a raspandit cuvantul acesta intre Iudei, pana in ziua de azi.

  si

  Sfanta Evanghelie dupa Marcu 16

  1. Si dupa ce a trecut ziua sambetei, Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, si Salomeea au cumparat miresme, ca sa vina sa-L unga.

  2. Si dis-de-dimineata, in prima zi a saptamanii (Duminica), pe cand rasarea soarele, au venit la mormant.

  3. Si ziceau intre ele: Cine ne va pravali noua piatra de la usa mormantului?

  4. Dar, ridicandu-si ochii, au vazut ca piatra fusese rasturnata; caci era foarte mare.

  5. Si, intrand in mormant, au vazut un tanar sezand in partea dreapta, imbracat in vesmant alb, si s-au spaimantat.

  6. Iar el le-a zis: Nu va inspaimantati! Cautati pe Iisus Nazarineanul, Cel rastignit? A inviat! Nu este aici. Iata locul unde L-au pus.

  7. Dar mergeti si spuneti ucenicilor Lui si lui Petru ca va merge in Galileea, mai inainte de voi; acolo il veti vedea, dupa cum v-a spus.

  8. Si iesind, au fugit de la mormant, ca erau cuprinse de frica si de uimire, si nimanui nimic n-au spus, caci se temeau.

  9. Si inviind dimineata, in ziua cea dintai a saptamanii (Duminica) El s-a aratat intai Mariei Magdalena, din care scosese sapte demoni.

  10. Aceea, mergand, a vestit pe cei ce fusesera cu El si care se tanguiau si plangeau.

  11. Si ei, auzind ca este viu si ca a fost vazut de ea, n-au crezut.

  si

  Sfanta Evanghelie dupa Luca 24

  1. Iar in prima zi dupa sambata, foarte de dimineata, au venit ele la mormant, aducand miresmele pe care le pregatisera.

  2. Si au gasit piatra rasturnata de pe mormant.

  3. Si intrand, nu au gasit trupul Domnului Iisus.

  4. Si fiind ele inca nedumerite de aceasta, iata doi barbati au stat inaintea lor, in vesminte stralucitoare.

  5. Si, infricosandu-se ele si plecandu-si fetele la pamant, au zis aceia catre ele: De ce cautati pe Cel viu intre cei morti?

  6. Nu este aici, ci S-a sculat. Aduceti-va aminte cum v-a vorbit, fiind inca in Galileea,

  7. Zicand ca Fiul Omului trebuie sa fie dat in mainile oamenilor pacatosi si sa fie rastignit, iar a treia zi sa invieze.

  8. Si ele si-au adus aminte de cuvantul Lui.

  9. Si intorcandu-se de la mormant, au vestit toate acestea celor unsprezece si tuturor celorlalti.

  10. Iar ele erau: Maria Magdalena, si Ioana si Maria lui Iacov si celelalte impreuna cu ele, care ziceau catre apostoli acestea.

  11. Si cuvintele acestea au parut inaintea lor ca o aiurare si nu le-au crezut.

  12. Si Petru, sculandu-se, a alergat la mormant si, plecandu-se, a vazut giulgiurile singure zacand. Si a plecat, mirandu-se in sine de ceea ce se intamplase.

  si

  Sfanta Evanghelie dupa Ioan 20

  1. Iar in ziua intaia a saptamanii (duminica), Maria Magdalena a venit la mormant dis-de-dimineata, fiind inca intuneric, si a vazut piatra ridicata de pe mormant.

  2. Deci a alergat si a venit la Simon-Petru si la celalalt ucenic pe care-l iubea Iisus, si le-a zis: Au luat pe Domnul din mormant si noi nu stim unde L-au pus.

  3. Deci a iesit Petru si celalalt ucenic si veneau la mormant.

  4. Si cei doi alergau impreuna, dar celalalt ucenic, alergand inainte, mai repede decat Petru, a sosit cel dintai la mormant.

  5. Si, aplecandu-se, a vazut giulgiurile puse jos, dar n-a intrat.

  6. A sosit si Simon-Petru, urmand dupa el, si a intrat in mormant si a vazut giulgiurile puse jos,

  7. Iar mahrama, care fusese pe capul Lui, nu era pusa impreuna cu giulgiurile, ci infasurata, la o parte, intr-un loc.

  8. Atunci a intrat si celalalt ucenic care sosise intai la mormant, si a vazut si a crezut.

  9. Caci inca nu stiau Scriptura, ca Iisus trebuia sa invieze din morti.

  10. Si s-au dus ucenicii iarasi la ai lor.

  11. Iar Maria statea afara langa mormant plangand. Si pe cand plangea, s-a aplecat spre mormant.

  12. Si a vazut doi ingeri in vesminte albe sezand, unul catre cap si altul catre picioare, unde zacuse trupul lui Iisus.

  13. Si aceia i-au zis: Femeie, de ce plangi? Pe cine cauti? Ea le-a zis: Ca au luat pe Domnul meu si nu stiu unde L-au pus.

  14. Zicand acestea, ea s-a intors cu fata si a vazut pe Iisus stand, dar nu stia ca este Iisus.

  15. Zis-a ei Iisus: Femeie, de ce plangi? Pe cine cauti? Ea, crezand ca este gradinarul, I-a zis: Doamne, daca Tu L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus si eu Il voi ridica.

  16. Iisus i-a zis: Maria! Intorcandu-se, aceea I-a zis evreieste: Rabuni! (adica, Invatatorule)

  17. Iisus i-a zis: Nu te atinge de Mine, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. Mergi la fratii Mei si le spune: Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru si la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru.

  18. Si a venit Maria Magdalena vestind ucenicilor ca a vazut pe Domnul si acestea i-a zis ei.

  CITITI ATENT!!!

  La Matei:
  A venit Maria si Maria Magdalena, cand se lumina de ziua intai a saptamanii (Duminica), ca sa vada mormantul, au vazut un inger, care a pravalit piatra si sedea deasupra ei.

  La Marc:
  Maria Magdalena, Maria, mama lui Iacov, si Salomeea au cumparat miresme, ca sa vina sa-L unga, piatra fusese rasturnata, au vazut un tanar sezand in partea dreapta, imbracat in vesmant alb, si s-au spaimantat. (nu mai era inger, ci un tinar)

  La Luca:
  au venit ele la mormant, aducand miresmele pe care le pregatisera, doi barbati au stat inaintea lor. (deja doi)

  La Ioan:
  Maria Magdalena a venit la mormant dis-de-dimineata, fiind inca intuneric, si a vazut piatra ridicata de pe mormant,a alergat si a venit la Simon-Petru si la celalalt ucenic pe care-l iubea Iisus, si le-a zis: Au luat pe Domnul din mormant si noi nu stim unde L-au pus,a vazut doi ingeri.

  DACA BIBLIA ESTE CUVINTUL LUI DUMNEZEU, EA AR TREBUI SA FIE PERFECTA, FARA ABSOLUT NICI O CONTRAZICERE. DAR, DEOARECE EA A FOST MODIFICATA DE OAMENI, S-A INTIMPLAT CEEA CE AM SCRIS MAI SUS.
  DECI, CUM SA CRED IN BIBLIE CA IN CARTE SFINTA, DACA IN EA SUNT ACESTE CONTRAZICERI (ASTEA NU-S TOATE). DACA SUNT ACESTEA, DE UNDE SA STIU EU CA NU MAI SUNT SI ALTELE PE CARE EU NU LE VAD, DAR ELE SUNT?

 41. muslima on said:

  Zack, te invit la moskee sa vorbesti cu cineva despre aceste lucruri. Nu ai nimik de pierdut, doar de cistigat. Ce zici?

  Maranatta, nu mi-ati raspuns, la o discutie „face to face” sunteti de acord?

 42. muslima on said:

  Cantarea Cantarilor 4

  1. Cat de frumoasa esti tu, draga mea, cit de frumoasa esti! Ochi de porumbita ai, umbriri de negrele-ti sprancene, parul tau turma de capre pare, ce din munti, din Galaad coboara.

  2. Dintii tai par turma de oi tunse, ce ies din scaldatoare facand doua siruri stranse si neavand nici o stirbitura.

  3. Cordelute purpurii sunt ale tale buze si gura ta-i incantatoare. Doua jumatati de rodii par obrajii tai sub valul tau cel straveziu.

  4. Gatul tau e turnul lui David, menit sa fie casa de arme: mii de scuturi atarna acolo si tot scuturi de viteji.

  5. Cei doi sani ai tai par doi pui de caprioara, doi iezi care pasc printre crini.

  6. Pana nu se racoreste ziua, pana nu se-ntinde umbra serii, voi veni la tine, colina de mirt, voi veni la tine, munte de tamaie.

  7. Cat de frumoasa esti tu, draga mea, si fara nici o pata.

  8. Vino din Liban, mireasa mea, vino din Liban cu mine! Degraba coboara din Amana, din Senir si din Hermon, din culcusul leilor si din munti cu leoparzi!

  Cantarea Cantarilor 7

  1. Cat de frumoase sunt, domnita, picioarele tale in sandale! Rotunda-i coapsa ta, ca un colan, de mester iscusit lucrat.

  2. Sanul tau e cupa rotunjita, pururea de vin tamaios plina; trupul tau e snop de grau, incins frumos cu crini din camp.

  3. Cei doi sani ai tai par doi pui de caprioara, par doi pui gemeni ai unei gazele.

  4. Gatul tau e stalp de fildes; ochii tai sunt parca iezerele din Hesbon, de la poarta Bat-Rabim. Nasul tau este ca turnul din Liban, ce priveste spre Damasc.

  5. Capul tau este maret cum e Carmelul, iar parul ti-e de purpura; cu ale lui mandre suvite tii un rege in robie.

  6. Cat de frumoasa esti si atragatoare, prin dragalasia ta, iubito!

  7. Ca finicul esti de zvelta si sanii tai par struguri atarnati in vie.

  8. In finic eu m-as sui – ziceam eu – si de-ale lui crengi m-as apuca, sanii tai mi-ar fi drept struguri, suflul gurii tale ca mirosul de mere.

  ACESTE CUVINTE MAI DEGRABA AR TREBUI SA FIE IN CARTI DE GENUL „XXX”. Si vreti sa cred ca aceste cuvinte sunt cuvintele lui Dumnezeu???

 43. muslima on said:

  21. Si iesind de acolo, a plecat Iisus in partile Tirului si ale Sidonului.

  22. Si iata o femeie cananeianca, din acele tinuturi, iesind striga, zicand: Miluieste-ma, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este rau chinuita de demon.

  23. El insa nu i-a raspuns nici un cuvant; si apropiindu-se, ucenicii Lui Il rugau, zicand: Slobozeste-o, ca striga in urma noastra.

  24. Iar El, raspunzand, a zis: Nu sunt trimis decat catre oile cele pierdute ale casei lui Israel.

  25. Iar ea, venind, s-a inchinat Lui, zicand: Doamne, ajuta-ma.

  26. El insa, raspunzand, i-a zis: Nu este bine sa iei painea copiilor si s-o arunci cainilor.

  27. Dar ea a zis: Da, Doamne, dar si cainii mananca din faramiturile care cad de la masa stapanilor lor.(Matei,15)

  mda… interesant verset.

  In primul rind, Isus zice ca este trimis doar catre „catre oile cele pierdute ale casei lui Israel.”. Cine sunt acestia? fiii lui Israel? Evreii. Deci nu este trimis catre toti, ci doar catre evrei…..

  In al doilea rind, el a vorbit urit cu aceasta femeie zicindu-i „Nu este bine sa iei painea copiilor si s-o arunci cainilor”

 44. Draga muslima, 🙂

  Ai descris niste lucruri care se completează unele pe altele, iar tu le numesti contraziceri… 🙂 Citind Evangheliile în întregime, vei vedea că ele îţi arată în mare parte multe detalii fiecare în parte. Ele doar se completează. Iar aceste completări tu le numeşti contraziceri…

  Ştii, ca să găseşti singură răspuns la întrebările care îţi apar, te-aş sfătui să nu consulţi cărţi care îţi dau textele de care să te poticneşti ci mai bine să citeşti Biblia singură şi în contextul să u vei vedea cât e de uşor să găseşti adevărul.

 45. muslima on said:

  Despre razboi in Biblie:

  4. Si i-a zis Domnul: Treci prin mijlocul cetatii, prin Ierusalim, si insemneaza cu semnul crucii (litera „tau” care in alfabetul vechi grec avea forma unei cruci) pe frunte, pe oamenii care gem si care plang din cauza multor ticalosii care se savarsesc in mijlocul lui”.

  5. Iar celorlalti le-a zis in auzul meu: „Mergeti dupa el prin cetate si loviti! Sa nu aveti nici o mila si ochiul vostru sa fie necrutator!

  6. Ucideti si nimiciti pe batrani, tineri, fecioare, copii, femei, dar sa nu va atingeti de nici un om, care are pe frunte semnul „+”! Si sa incepeti cu locul Meu cel sfant!” Si au inceput ei cu batranii, care erau inaintea templului.

  7. Apoi le-a zis: „Intinati templul, umpleti curtile cu ucisi si iesiti!” Si au iesit si au inceput sa ucida prin cetate. (Iezekieli, 9)

  si voi ziceti ca Dumnezeu este iubire…. nu prea vad aici aceasta iubire fata de toti oamenii

  1. Apoi a grait Domnul cu Moise si a zis:

  2. „Razbuna pe fiii lui Israel impotriva Madianitilor, si apoi te vei adauga la poporul tau”.

  3. Iar Moise a grait poporului si a zis: „Inarmati dintre voi oameni pentru razboi, ca sa mearga impotriva Madianitilor si sa savarseasca razbunarea Domnului asupra Madianitilor.

  4. Din toate semintiile fiilor lui Israel sa trimiteti la razboi, cate o mie din fiecare semintie”.

  5. Si si-au ales din miile lui Israel, cate o mie din fiecare semintie, adica douasprezece mii de oameni, inarmati pentru razboi.

  6. Pe acestia i-a trimis Moise la razboi, cate o mie din fiecare semintie; si cu ei a trimis la razboi pe Finees, fiul preotului Eleazar, fiul lui Aaron; si acesta avea in mainile sale vasele sfinte si trambitele de strigare.

  7. Si au lovit ei pe Madian, cum poruncise Domnul lui Moise, si au ucis pe toti cei de parte barbateasca.

  8. Impreuna cu ucisii lor au cazut si regii madianiti: Evi, Rechem, Tur, Hur si Reba – cinci regi madianiti – si Valaam, fiul lui Beor, a cazut de sabie, impreuna cu ucisii acelora.

  9. Iar pe femeile Madianitilor si pe copiii lor le-au luat fiii lui Israel in robie; si toate vitele lor, toate turmele lor si toate avutiile lor le-au luat prada.

  10. Toate cetatile lor din tinuturile lor cu toate satele lor le-au ars cu foc.

  11. Toata prada si tot ce-au apucat de la om pana la dobitoc au luat cu ei.

  12. Robii, prada si cele apucate le-au dus la Moise, la preotul Eleazar si la obstea fiilor lui Israel, in tabara din sesul Moabului, care este langa Iordan, in fata Ierihonului.

  13. In intampinarea lor au iesit din tabara Moise, Eleazar preotul si toate capeteniile obstii.

  14. Atunci s-a maniat Moise pe capeteniile ostirii, pe capeteniile miilor si pe sutasii care se intorsesera de la razboi, si le-a zis Moise:

  15. „Pentru ce ati lasat vii toate femeile?

  16. Caci ele, dupa sfatul lui Valaam, au facut pe fiii lui Israel sa se abata de la cuvantul Domnului, pentru Peor, pentru care a venit pedeapsa asupra obstii Domnului.

  17. Ucideti dar toti copiii de parte barbateasca si toate femeile ce-au cunoscut barbat, ucideti-le.

  18. Iar pe fetele care n-au cunoscut barbat, lasati-le pe toate vii pentru voi. (Numere 31)

  5. Oricine va fi aflat va fi strapuns si oricare va fi prins va cadea de sabie.

  16. Copiii lor vor fi zdrobiti inaintea ochilor lor, casele lor vor fi jefuite si femeile lor necinstite.

  17. Iata ca Eu ridic asupra lor pe Mezi, care nu pun pret pe argint si care nu se lacomesc pentru aur.

  18. Arcurile oamenilor de lupta vor dobori pe cei tineri. De roada pantecelui nu se vor milostivi, si pentru copii ochii lor nu vor simti nici o mila.

  19. Atunci Babilonul, podoaba imparatiilor, cununa mandriei Caldeilor, fi-va ca Sodoma si ca Gomora, pe care Dumnezeu le-a nimicit.(Isaia 13)

 46. muslima on said:

  31. S-a zis iarasi: „Cine va lasa pe femeia sa, sa-i dea carte de despartire”.

  32. Eu insa va spun voua: Ca oricine va lasa pe femeia sa, in afara de pricina de desfranare, o face sa savarseasca adulter, si cine va lua pe cea lasata savarseste adulter. (Matei 5)

  Adica cel care se casatoreste cu o femeie divortata, savirseste adulter?????????
  Va rog sa-mi explicati.

 47. muslima on said:

  Maranatta, nu consult nici o carte, am Biblia in format electronic si o citesc. Si uite iti copii si tie citeva versete.

 48. muslima on said:

  De ce nu-mi aprobati toate comentariile???

 49. 1. tu te agati de o presupunere. eu sunt deschis pentru orice. daca, DUPA, ajung in unul din mediile prevazute de religie, asta e. greseala mea. mi-o asum. nu am nimic de pierdut. nu omor pe nimeni, nu fur, imi duc viata linistit mai departe, insa fara sa fac din religie o obsesie.
  2. cartea este lunga. eu citesc repede, insa nici chiar asa de repede ca in timpul lucrului sa termin. am zis ca o voi citi si voi reveni. Dar, ca un cuvant inainte: adevarul nu este absolut. Discutam doar de dovezi pe care le interpretam cu mintea noastra putina. Exemplu clar: pana acum 500 de ani lumea ERA SIGURA ca pamanul este plat, daca mergi suficient de departe vei cadea (unde!?!?!?!?) iar pamantul este centrul universului si restul tot se invarte in jurul lui. acum STIM ca nu este asa. STIM multe… pana la urmatoarea descoperire care ne arata altfel. Ceea ce faci tu si fac si opozantii creationismului este sa afirme ca adevarul lor este absolut, ca partea cealalta se inseala. Asta este manipularea mintii sau a sufletului (sa ii zicem asa). Pe cand o atitudine de genul: „Eu cred ca este asa, insa sunt deschis si la alte variante. Eu cred in creationism, insa nu resping autoritar evolutionismul pentru ca, pur si simplu, sunt constient ca sunt prea mic si prea prost sa afirm acum ca e alba sau neagra.” Pe cand?

 50. Cartea Cărţilor, era citită de Evrei la Paşte. Deci era o carte importantă. Iar limbajul descris în această carte este metaforic şi pentru acele timpuri era un limbaj foarte frumos şi plin de comparaţii care în ziua de azi s-ar înlocui cu complimentele folosite de noi. În plus, dragostea a fost creată de Dumnezeu, şi nu este ceva ruşinos. Este o binecuvântare pentru căsătorie!

 51. Observă că Isus a propovăduit doar Evreilor, iar el vestea încă de pe atunci: Ioan 10:16 Mai am si alte oi, care nu sunt din staulul acesta; si pe acelea trebuie sa le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, si va fi o turma si un Pastor. aceasta s-a întâmplat când ucenicii lui au început să vestească Evanghelia. Iarăşi nu este o contradicţie. Şi iar e limbajul metaforic al evreilor în faptul cu discuţia cu femeia.

 52. Draga musluma,

  Toate comentariile au fost aprobate. Doar că au aşteptat moderate.

 53. pentru Zaqk,

  Ca să vezi, Biblia a spus mii de ani inaintea ştiinţei că pământul este rotund!

  Iată:

  Pro 8:27 Cand a intocmit Domnul cerurile, eu eram de fata; cand a tras o zare pe fata adancului,
  Pro 8:28 cand a pironit norii sus, si cand au tasnit cu putere izvoarele adancului,
  Pro 8:29 cand a pus un hotar marii, ca apele sa nu treaca peste porunca Lui, cand a pus temeliile pamantului,
  Pro 8:30 eu eram mesterul Lui, la lucru langa el, si in toate zilele eram desfatarea Lui, jucand neincetat inaintea Lui,
  Pro 8:31 jucand pe rotocolul pamantului Sau, si gasindu-mi placerea in fiii oamenilor.

 54. muslima on said:

  31. S-a zis iarasi: “Cine va lasa pe femeia sa, sa-i dea carte de despartire”.

  32. Eu insa va spun voua: Ca oricine va lasa pe femeia sa, in afara de pricina de desfranare, o face sa savarseasca adulter, si cine va lua pe cea lasata savarseste adulter. (Matei 5)

  Adica cel care se casatoreste cu o femeie divortata, savirseste adulter?????????
  Va rog sa-mi explicati.

 55. muslima on said:

  7. Ca finicul esti de zvelta si sanii tai par struguri atarnati in vie.

  8. In finic eu m-as sui – ziceam eu – si de-ale lui crengi m-as apuca, sanii tai mi-ar fi drept struguri, suflul gurii tale ca mirosul de mere.

  3. Cei doi sani ai tai par doi pui de caprioara, par doi pui gemeni ai unei gazele.

  Sunt de acord, dragostea a fost creată de Dumnezeu, şi nu este ceva ruşinos. Este o binecuvântare pentru căsătorie! Dar, exista o limita. Doar Biblia nu este citita doar de oameni casatoriti sau mai stiu eu. Pot s-o citeasca si copii s.a. Daca era cuvintul lui Dumnezeu, nu folosea El asa cuvinte. In plus, nici nu contin nici o informatie, doar niste „metafore”. Care-i „pontul”?

  Nu mi-ati raspuns:

  Zack, te invit la moskee sa vorbesti cu cineva despre aceste lucruri. Nu ai nimik de pierdut, doar de cistigat. Ce zici?

  Maranatta, nu mi-ati raspuns, la o discutie “face to face” sunteti de acord?

 56. Da, Dumnezeu uraste divortul,

  Mal 2:16 „Caci Eu urasc despartirea in casatorie, zice Domnul, Dumnezeul lui Israel, si pe cel ce isi acopera haina cu silnicie, zice Domnul ostirilor. De aceea, luati seama in mintea voastra, si nu fiti necredinciosi!“

  Iar cartea de despărţire a fost permisă din cauza împietririi inimilor oamenilor…

  Mat 19:7 „Pentru ce dar“, I-au zis ei, „a poruncit Moise ca barbatul sa dea nevestei o carte de despartire, si s-o lase?“
  Mat 19:8 Isus le-a raspuns: „Din pricina impietririi inimilor voastre a ingaduit Moise sa va lasati nevestele; dar de la inceput n-a fost asa.

  Păcatul mereu a perturbat planul lui Dumnezeu.

  Poţi citi şi acest articol. Divorţul

 57. Pentru Muslima,

  Sunt metafore care arata si descriu Drgostea pe care o are imparatul fata de mireasa lui. Dupa cum ti+am spus, Evreii o citeau la paste! Aceasta cartea are un limbaj si un sens metaforic care arata dragostea lui Dumnezeu pentru copii lui, pentru oameni. El a iubit atat de mult lumea, ca a dat pe Sigurul Lui Fiu ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica!

 58. Pentru Zaqk,

  Ok, citeste cartea, iar până atunci, iată o poezie care m-a făcut să zâmbesc referitor la Evoluţie

  Click aici

 59. muslima on said:

  Faptul ca Dumnezeu uraste divortul il stiu. Dumnezeu spune in Coran ca cel mai neplacut lucru pentru El, din cele permise, este divortul.

  Maranatta, deci, daca o femeie a divortat de barbatul ei, atunci ea nu mai are voie sa se casatoreasca, caci daca s-ar casatori ar fi ca si cum ar savirsi adulter???

  Mai am o intrebare: cine este Dumnezeu? sau ce este Dumnezeu? (in viziunea crestinismului)

  Va rog sa-mi raspundeti la aceste 2 intrebari. Si la urmatoarele, o sa mai repet pina nu-mi raspundeti:

  ZACK, te invit la moskee sa vorbesti cu cineva despre aceste lucruri. Nu ai nimik de pierdut, doar de cistigat. Ce zici?

  MARANATTA, nu mi-ati raspuns, la o discutie “face to face” sunteti de acord?

 60. @mulsima: nu e o idee buna pentru ca eu sunt impotriva oricarei forme organizate de manifestare religioasa. nu ma deranjeaza pana cand nu devine politica de stat, asa cum se intampla, din pcate, in multe tari in care politicienii au uitat care este rolul lor si cred ca daca o dau pe partea religiei, va fi mai bine 🙂
  dar multumesc de invitatie, oricum 🙂

 61. muslima on said:

  Oricum invitatia ramine in vigoare, daca te razgindesti. Doar esti deschis sa afli lucruri noi, si ar trebui sa-ti pui intrebarea, si multi ar trebui sa-si puna aceasta intrebare: de ce anual mii si mii de oameni de pe pamint, barbati si femei, tineri si batrini, primesc islamul???? Nimic nu este intimplator.

 62. Pentru Muslima

  Ai citit singura raspunsul la intrebarea intai… mi l-ai citat din Bilie, ce mai vrei? Nu voi rastalmaci nimic.

  Iata raspunsul la intrabarea a II . Il gasesti aici.
  https://maranatta.wordpress.com/2009/02/15/cine-este-dumnezeu-partea-2/

 63. Referitor la statisticile tale, draga muslima, imi pare rau sa te dezamagesc, dar nu sunt veridice

 64. muslima on said:

  Referitor la statisticile „mele”:

  Islam is Fastest Growing
  Religion in United States

  By Jim Garamone / American Forces Press Service

  WASHINGTON, Oct. 4, 2001 – Muslims, those who believe in Islam, are everywhere in the United States. They may be your doctor or drive your taxi. They may serve you in restaurants or advise you in law. And if you’re in the military, they increasingly may be in the same foxhole, manning the same position or working on the same aircraft as you.
  Islam is the second-largest religion in the world, with more than 1.3 billion believers. In the United States, it is the fastest growing religion, a trend fueled mostly by immigration. There are 5 million to 7 million Muslims in the U.S., including between 10,000 and 20,000 members of the American military. One of them is Army Chaplain (Capt.) Abdul-Rasheed Muhammad, a Muslim Imam stationed at Walter Reed Army Medical Center in Washington. In his chaplaincy, he ministers to all faiths.

  http://www.defendamerica.mil/articles/a100501b.html

  Asta era in 2001…

  Daca cunoasteti engleza, uitati-va si aici:
  http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080222125105AAjeqHI.
  ((„When I told my colleagues at work that I had converted, their first reaction was to ask whether I had a Muslim boyfriend,” she recalls. „They couldn’t believe I had done it of my own free will.”

  In fact, she explains, she liked the way „Islam demands a closeness to God. Islam is simpler, more rigorous, and it’s easier because it is explicit. I was looking for a framework; man needs rules and behavior to follow. Christianity did not give me the same reference points.”

  „There is more space for family and motherhood in Islam, and women are not sex objects.”))
  Daca ve-ti citi atent pina la sfirsit, vedeti ca numai in Anglia anual primesc islamul mii de oameni, de exemplu, ce sa mai spun de America, Germani, Franta, Rusia… Sunt poate si sute de mii.

  Nu sunt statisticile „mele”. Mai informati-va.

  Referitor la prima intrebare, cu divortul, adica eu inteleg ca crestinismul nu permite divortul….. Mda…. Oare citi asa zisi „crestini” stiu de acest lucru…. Cu atitea divorturi anual in republica noastra, se pare ca oamenii nu prea isi cunosc „religia”…

  Referitor la cine este Dumnezeu, am citit acolo, si am inteles din cele citite ca Dumnezeu si Isus sunt 2 personalitati diferite, aparte, asa e sau nu? Explicati-mi dmv daca nu zic corect.

 65. E o prostie sa primesti islamul pentru ca multi fac asa. In moldova multi au primit islamul stii de ce? Pentru ca sunt multe fete care s-au casatorit dupa musulmani. Iata si rezultatul. Pentru bani si-au vandut credinta.
  De ce o prostie sa primesti Islamul pentru ca multi fac asa? Sa ne inchipuim: multi fumeaza – si eu trebuie… multi consuma alcool, – si eu trebuie! multi preacurvesc – si eu trebuie?! mai multi sunt necredinciosi – si eu trebuie?! Nu . Aceasta se numeste criza de identitate si MANIPULARE. . Faptul ca tu sustii ca multi primesc Islamul, si ni trebuie sa il primit, este o manipulare, o presiune. Isus a spus:
  „Mat 7:13 Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt cei ce intra pe ea.
  Mat 7:14 Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt cei ce o afla.
  Mat 7:15 Paziti-va de prooroci mincinosi. Ei vin la voi imbracati in haine de oi, dar pe dinauntru sunt niste lupi rapitori.”

  Larga este poarta care duce la pierzare.

  Referitor la divorţ.

  1Co 7:10 Celor casatoriti, le poruncesc nu eu, ci Domnul, ca nevasta sa nu se desparta de barbat.
  1Co 7:11 (Daca este despartita, sa ramana nemaritata, sau sa se impace cu barbatul ei.) Si nici barbatul sa nu-si lase nevasta.
  1Co 7:12 Celorlalti le zic eu, nu Domnul: Daca un frate are o nevasta necredincioasa, si ea voieste sa traiasca inainte cu el, sa nu se desparta de ea.
  1Co 7:13 Si daca o femeie are un barbat necredincios, si el voieste sa traiasca inainte cu ea, sa nu se desparta de barbatul ei.
  1Co 7:14 Caci barbatul necredincios este sfintit prin nevasta credincioasa si nevasta necredincioasa este sfintita prin fratele; altminteri, copiii vostri ar fi necurati, pe cand acum sunt sfinti.
  1Co 7:15 Daca cel necredincios vrea sa se desparta, sa se desparta; in imprejurarea aceasta, fratele sau sora nu sunt legati: Dumnezeu ne-a chemat sa traim in pace.
  1Co 7:16 Caci ce stii tu, nevasta, daca iti vei mantui barbatul? Sau ce stii tu, barbate, daca iti vei mantui nevasta?

  Stiu statisticile din Moldova, si ca deja in jur de 50% divortează, dar aceasta demonstrează că oamenii nu cunosc cuvântul lui Dumnezeu şi trăiesc în neştiinţă, şi chiar mai mult – cei ce se numesc creştini, defapt nu sunt creştini. Isus a spus despre acesti oameni :
  Mat 7:21 Nu orisicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!“ va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.
  Mat 7:22 Multi Imi vor zice in ziua aceea: „Doamne, Doamne! N-am prorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?“
  Mat 7:23 Atunci le voi spune curat: „Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege.“

 66. muslima on said:

  „”In moldova multi au primit islamul stii de ce? Pentru ca sunt multe fete care s-au casatorit dupa musulmani. Iata si rezultatul. Pentru bani si-au vandut credinta.””

  Imi spuneti dmv mie cine si de ce a primit islamul????????????? Credeti ca stiti mai bine decit mine, care ma aflu in cercul acestor oameni???
  Amuzant………
  O sa va dezamagesc, dar foarte multe fete au primit islamul, fara a cunoaste vreun barbat. Si eu sunt primtre ele, am primit islamul de buna voie, fara a cunoaste vreun barbat musulman.

  Apoi, dmv credeti ca toti musulmanii sunt bogati si au bani, case……………. Nu este asa!!!! Au credinta, si asta este principalul. Pentru ca banii azi sunt si miine nu-s, banii, bogatia sunt de la Dumnezeu, daca El vrea, intr-o secunda ramii fara nimik. Dar credinta este cel mai de pret lucru pe care il poate avea un om, credinta nu se vinde si nu se cumpara. Credinta pe care o am eu acum, nu as da-o pe nimik in lume, absolut pe nimik, nici pe cele mai dragi persoane mie, si sunt sigura 100% ca orice musulman credincios gindeste la fel. Asa ca informati-va inainte de a face asa afirmatii.

  Dar de baietii care primesc islamul, ce ziceti? Ei pt ce o fac? De-acum nu mai puteti spune „motivul dmv preferat” – pentru a se casatori. O fac pentru ca islamul este religia adevarata. Si credeti-ma ca stiu acest lucru mai bine decit dmv, sotul meu este moldovean, este musulman, si toata familia lui a primit islamul. De asemenea sunt multi barbati care au primit islamul, barbati care stiu ce vor de la viata, nu niste fricosi care cred in niste lucruri absurde si au ochii si urechile inchise ca sa nu auda si sa nu vada.

  Credeti-ma, in Moldova sunt mult mai multi musulmani decit dmv credeti. In fiecare zi poate vedeti prin oras musulmani, dar n-aveti cum sa stiti acest lucru….

  „”E o prostie sa primesti islamul pentru ca multi fac asa””

  Eu n-am zis acest lucru. Si normal ca nu trebuie sa faci cum fac toti daca acest lucru este gresit.
  Dar v-am adus acest exemplu, ca dmv sa va ginditi, ca nu toti oamenii astia , cum spuneti dmv „se casatoresc cu barbati bogati”, „isi vind religia pt bani” s.a.m.d. In primul rind, nu-ti da nimeni nici un ban pentru ca primesti islamul. In al doilea rind nu este normal sa-ti skimbi religia daca nu esti convins 100%.

  Deci……….

  Chiar faceti niste afirmatii absurde.

  Haideti mai bine, ca sa vedeti relitatea, veniti la moskee.
  O sa vedeti si femei si barbati musulmani, si o sa-i intrebati singur de ce au primit islamul.

  ============ adresa stearsa ====================

  Poate veni oricine. Veniti sa vedeti singuri cu ochii vostri cine sunt musulmanii, si nu ascultati absurditatile aste de pe bloguri.

 67. draga muslima, nu faceti propaganda la moskeia voastra, orice adresa va fi stearsa. De ce nu permit? Iata de ce:

  am vorbit personal cu multe persoane care ca si cum ar fi primit islamul. Li se platea bani pentru drum ca sa ajunga la moskee. Asa voi spuneti ca nu se dau bani? Mai apoi aceste persoane s-au lasat de islam. Au inteles greseala facuta.

  Islamul nu a fost, nu este si nici nu va fi religia adevarata. Muhamed a dus o viata razvratita. Permitea musulmanilor sa aiba nu mai mult de 4 sotii, dar el putea sa aiba cate vrea.

  Vorbisem si cu multe fete care se casatoresc dupa musulmani. Musulmanii vin sa invete aici la noi si se casatoresc cu fetele noastre, asa si primesc islamul.

  Iar tu vorbesti de credinta. Pai, ti-a vandut credinta, ai schimbat-o pe Islaam. Sau poate nici nu ai avuto.

  Faptele musulmanilor vorbesc de la sine: terorism şi promovarea violenţei. Voi spuneţi că nu toţi sunt aşa, dar cei ce fac aşa se numesc musulmani adevăraţi. Vedeţi la ce duce islamul?

  Islamul cheamă la ură – creştinismul la dragoste
  în islam ucind devii mai sfânt – în creştinism iubind
  în islam accentul se pune pe lege – în creştinism pe dragoste şi credinţă

 68. muslima on said:

  „”am vorbit personal cu multe persoane care ca si cum ar fi primit islamul. Li se platea bani pentru drum ca sa ajunga la moskee””

  In moskee este un loc unde cine vrea si cine are posibilitate pune bani, apoi acesti bani se string si se dau celor nevoiasi, celor saraci, batrinilor, celor care vor sa vina la moskee dar nu au bani de drum.
  Este vreo problema in asta? Ne ajutam unii pe altii, pentru ca asa Dumnezeu ne-a poruncit, sa ne ajutam fratii si surorile daca avem posibilitate. Este cumva ajutarea celor saraci un lucru rau?
  Celor care au bani, nu le da nimeni nici un banut. Pentru ca acolo nu este „fabrica de bani”

  „”s-au lasat de islam. Au inteles greseala facuta””

  Aceste persoane care lasa islamul, sau nu l-au inteles pina la urma sau sunt niste persoane slabe.
  Deoarece este IMPOSIBIL ca un musulman credincios sa laase credinta sa, sa ma pazeasca Dumnezeu. V-o spun din proprie experienta.
  Alt motiv ar fi caracterul slab. Deoarece cind o persoana primeste islamul, toti apropiatii se intorc de la el, sau il chinuie, sau il impun sa lase islamul si sa devina inapoi crestin, sau multe altele. Dar daca persoana are un caracter puternic si iubeste islamul intr-adevar, si-L iubeste pe Dumnezeu, nu va lasa islamul nici daca va fi amenintat cu moartea. V-o spun de asemenea din proprie experienta, doar eu stiu prin cite am trecut cind am primit islamul, dar credinta mea a fost mai puternica, si Dumnezeu m-a ajutat si am trecut de toate.

  „”se casatoresc cu fetele noastre, asa si primesc islamul.””

  Pai o sa stiti deacum, ca nu numai asa primesc islamul. Primesc islamul si singure.

  „”Pai, ti-a vandut credinta, ai schimbat-o pe Islaam””
  Nu mi-am vindut credinta, caci n-am primit in schimb nimik material. Eu doar am cistigat credinta si linistea sufleteasca.

  „”Faptele musulmanilor vorbesc de la sine: terorism şi promovarea violenţei. Voi spuneţi că nu toţi sunt aşa, dar cei ce fac aşa se numesc musulmani adevăraţi””

  Cei ce fac asa nu sunt musulmani adevarati. Islamul nu permite asa fapte. Cei ce fac aceste acte de terorism sub numele islamului nu sunt musulmani adevarati. Priviti aici: http://islamvmoldove.com/?p=71

  „”Islamul cheamă la ură – creştinismul la dragoste
  în islam ucind devii mai sfânt – în creştinism iubind
  în islam accentul se pune pe lege – în creştinism pe dragoste şi credinţă””

  Aceasta in genere nu comentez….. absurditati

  „”slamul nu a fost, nu este si nici nu va fi religia adevarata. Muhamed a dus o viata razvratita.””

  Cu aceste cuvinte dmv l-ati jignit pe Dumnezeu, pe prorocul Muhammad, pe mine si inka pe 1,3 mlrd musulmani din toata lumea. Asa ca pregatiti-va raspusnul in fata lui Dumnezeu in Ziua de Apoi.

  Dupa aceste cuvinte, eu nu vreau sa mai continui acest dialog cu dmv. Eu nu mi-am permis sa va jignesс religia, pe Isus, dar dmv a-ti facut-o. Chiar si intr-o disputa cu cineva exista ETICA, pe care se pare ca dmv nu o cunoasteti, daca v-ati permis sa spuneti asa ceva.

  Adresa a-ti vazut-o. Puteti veni sa vedeti real cine si ce, si sa nu scriti articole „din auzite”. Dumnezeu este martor.

  Кого Аллах направил на прямой путь, того никто не введет в заблуждение, а кого Он сбивает с него, того никто не поведет верным путем. Свидетельствую, что никто не достоин поклонения, кроме Аллаха, Единого, у которого нет сотоварищей, и что Мухаммад — Его раб и посланник, да благословит его Аллах и приветствует.

  ––- =========== –––––-

  La revedere.

 69. Draga muslima,

  Nu am jignit pe nimeni.

  V-am adus argumente pe care le vorbesc multi in jur. Oare nu e corect ceea ce am spus eu? Este jignitor sa spui adevarul unei persoane? Nu stiu, poate in Islam este jignitor. Dar intr-adevar, muhamad zicea in scrierile sale ca un musulman poate avea nu mai mult de 4 sotii si el AVEA DREPTUL SA AIBA CATE VREA EL. Foarte interesant. Cand auzi adevarul de la cineva, nu trebuie sa te superi, trebuie sa te gandesti serios la „credinta” care o ai. Muhamad a murit, si atat. Isus a murit si a inviat. !!! Oare cine are putere asupra mortii, daca nu doar Dumnezeu?!

  Iar multi dintre cei care va viziteaza moskeia, asa cum am mai spus, o fac pentru ca le oferiti bani, fie ca sunt pentru drum, fie pentru ce mai spuneti voi… nu stiu. Dar de aceea si multi lasa islamul.

  Vreau sa va spun ca foarte multi musulmani primesc crestinismul in ultimii ani. Cunosc personal peste 20 persoane care au primit crestinismul crezand in Tatal, Fiul si DUhul Sfant. Iar Islamul nu este inteles corect de multi. Voi ziceti ca teroristii nu sunt musulmani, ei spun ca sunt si ca fac ceea ce fac in numele lui ALah. Pe cine sa il crezi? Cred ca faptele musulmanilor vorbesc de la sine.

  Eu stiu ca Isus este CALEA, ADEVARUl, si VIATA. Si nimeni nu vine la Tatal decat prin Isus. Asa scrie in Biblie.
  Ma voi ruga pentru tine, draga muslima, sa intelegi si tu acest lucru, si sa primesti cu adevarat pacea si linistea sufleteasca.

  Dumnezeul Pacii sa va pazeasca inimile!

 70. muslima on said:

  „”crezand in Tatal, Fiul si DUhul Sfant.””

  am zis ca nu mai scriu aici, dar asta este ultima mea intrebare pt dmv. Dumnezeu este Tatal fiul si sfintul duh? adica sunt 3 in 1? Ei 3 sunt nedespartiti sau totusi sunt personalitati diferite? fiecare aparte este Dumnezeu, sau impreuna il formeaza pe Dumnezeu?

  Scriti-mi va rog raspunsul dmv, nu-mi dati link-uri in alta parte, scriti scurt cum este.

 71. Tatal, Fiul si Duhul Sfant sunt trei personalităţi diferite. Biblia ne prezintă un Dumnezeu Triunic. Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Este un singur Dumnezeu. Biblia ne prezintă un Dumnezeu din trei personalităţi. Cred că ai primit răspuns pe scurt la această întrebare.

  Dacă vrei mai mult, poţi citi aici. Nu voi copia articolul aici. Oricum mă voi ruga pentru tine în continuare.

  https://maranatta.wordpress.com/2009/11/25/trinitatea-dovezile-noului-testament-despre-trinitate/

  https://maranatta.wordpress.com/2009/11/22/trinitatea-dovezile-vechiului-testament-despre-trinitate/

 72. muslima on said:

  1*1*1=1 ))))))))))))) M-ati facut sa rid…. Cite aberatii mai nascociti referitor la Dumnezeu, Doamne fereste.

  Si cum pot fi 3 personalitati diferite, una? Adica sunt 3 dumnezei la voi. Este absurb ceea ce scrieti. Este ilogic fara nici un sens. Spunea cineva odata „tie nu ti-i dat sa intelegi acest lucru. doar persoane alese il inteleg”. Bine, daca intelegerea religiei este doar pt „persoane alese” atunci atunci care-i sensul religiei in general? Absurd.

  Voi „intelegeti”,(de fapt va prefaceti ca intelegeti deoarece acest lucru este absurd 3 in1)))) pentru ca urmati orbeste biblia, fara a gindi putin mai larg, eu (si multe alte persoane) nu inteleg pentru ca eu gindesc real, si urmez doar lucruri reale, pe care le inteleg.

  Maranatta, in virtual nu poti sa-ti exprimi toate gindurile, asa ca va rog, haideti sa ne intilnim odata. Va invit la moskee. Sa ne aratati ce este „trinitatea”, ca vedeti dmv nu prea o intelegem. Nu va temeti, nu va „maninca” nimeni acolo.
  Dmv doar doriti sa va raspinditi religia, uitati aveti ocazia acum. Ce ziceti?

 73. cristina on said:

  draga muslima traiesc şi eu intr-o tara musulmana dar SLAVA DOMNULUİ caDUMNEZEU este cu mine ma intareşte şinu ma lasa ca nimeni sa-mi schimbe adevarul ca İSUS E DOMN este FİUL LUİ DUMNEZEU şi numai prin EL avem viata veşnica…nu doresc deloc sa ma contrez din contra…doar İSUS era mai inainte decit muhamed şi Dumnezeu de la inceput a vorbit prin prooroci ca İsus este Fiul lui Dumnezeu…dar Dumnezeu niciodata nu este schimbator…dar cum sa intimplat ca tot adevarul sa se schimbe…

 74. androa on said:

  Sunt ateu si nu are sens sa aduc argumentele „necredintei”mele pt. ca nu asta conteaza acum.Sunt un om bun si incerc sa fiu si mai bun si-mi asum responsabilitatea pt. toate faptele mele.Eu vreau sa pun o intrebare…..Dupa spusele voastre,ale credinciosilor,este foarte probabil ca eu,doar pt. ca sunt ateu,am sa ajung in iad..unde o sa am parte de chinuri eterne..etc etc…ok..pana aici…dar …din moment ce eu sunt,prin ateismul meu,mai degraba pe placul Satanei(dupa spusele voastre…”esti ateu,arzi in iad”…e o regula”)…de ce o sa ma chinui in iad cand,din moment ce sunt pe placul Satanei acesta ar trebui sa aiba grija de mine si nu sa ma chinuie.De exemplu…daca Satana ma impinge sa fac lucruri rele(asa cum sustin credinciosii descpre cei care fac rau)..ce sens ar avea sa ma chinuie apoi?….Totul pare mai degraba,din explicatia credinciosilor,ca exista o amicitie intre Dumnezeu si Satana….pt. ca nu vad legatura.Eu,sa zicem,ca mi-as vinde „sufletul”Satanei…el ma va chinui etern???Si daca in cazul „sfintilor” s-a stabilit o ierarhie..”dumnezeu,fi-su,mama lui isus, etc etc….”…la „draci”cum e?…sa inteleg ca e dracul ala mare(Satana)….in rest…..cine mai e….ca daca e singur ..inseamna ca ori e mana in mana cu Dumnezeu si cu toata armata lui ori tot singur dar la fel de puternic ca D-zeu…ori are si el o armata de draci,fii,mame…pt. ca nu pot sa inteleg cum pot coexista.

 75. muslima on said:

  Androa, buna seara.
  Eu pot sa-ti dau explicatie la cele ce ai scris mai sus, din prisma islamului.
  In primul rind nu este o amicitie intre Dumnezeu si satana, si satana nu are putere mai multa decit Dumnezeu sau macar egala, pentru ca Dumnezeu este Unic, fara Egal, fara fii, fiice, parinti, surori. El este creatorul cerurilor si a pamintului, si numai El merita sa fie adorat de noi in actele noastre de plecaciune.

  Deci, istoria incepe asa. Si totul este logic. Cind Dumnezeu l-a creat pe Adam, El a vrut sa vada daca ingerii lui Il asculta pe El intocmai, a vrut sa-i puna la o incercare. Printre acesti ingeri ai lui Dumnezeu era si un djinn (djinn – creatura creata din foc de Dumnezeu. Nu sunt vizibili, dar pot lua orice infatisare doresc. Printre djinni (la fel ca intre oameni) exista comunitati musulmane, si comunitati de necredinciosi. Ei traiesc pe pamint intr-o lume paralela cu cea in care traieste omul. In islam Satana (Sheitan) este numele dat djinnilor necredinciosi. Deci toti djinnii necredinciosi sunt satana.). Continui mai departe. Dumnezeu le-a poruncit ingerilor si acestui djinn sa se inchine in fata lui Adam (ca sa vada intrucit acestia Ii asculta poruncile). Toti ingerii s-au inchinat in fata lui Adam, caci ingerii sunt creaturi care au functia de a face doar ceea ce le porunceste Dumnezeu, fara a-I incalca cuvintul. Acest djinn insa s-a crezut mai presus decit Adam deoarece Adam era creat din lut, iar acest djinn din foc, si a refuzat sa i se inchine. Atunci Dumnezeu l-a aruncat pe acest djinn pe pamint, iar acesta a zis ca pina in ziua de apoi el ii va ispiti pe oameni, ii va chema la pacat, si doar cei ce cred puternic in Dumnezeu, doar aceia reusesc sa treaca peste ispitele lui satan.

  Deci, djinul a promis in fata lui Dumnezeu ca va duce oamenii in zapacire si pacat pina in ziua de apoi.

  Acum iti raspund la intrebari:

  „””daca Satana ma impinge sa fac lucruri rele(asa cum sustin credinciosii descpre cei care fac rau)..ce sens ar avea sa ma chinuie apoi?”””

  Satan te impinge la lucruri rele pentru ca asta este functia lui. Dar te chinuie nu el, caci el nu are nici o putere, el singur va ajunge in iad unde va fi chinuit; pe tine te va chinui Dumnezeu, deoarece l-ai ascultat pe satan si nu pe Cel care merita intr-adevar toata ascultarea noastra.

  „””Si daca in cazul “sfintilor” s-a stabilit o ierarhie..”dumnezeu,fi-su,mama lui isus, etc etc….”…la “draci”cum e?…sa inteleg ca e dracul ala mare(Satana)….in rest…..cine mai e….ca daca e singur ..inseamna ca ori e mana in mana cu Dumnezeu si cu toata armata lui ori tot singur dar la fel de puternic ca D-zeu…ori are si el o armata de draci,fii,mame…pt. ca nu pot sa inteleg cum pot coexista.”””

  Mai sus am scris ca toti djinii necredinciosi sunt satan, ei incercind sa-i impiedice pe credinciosi de la calea cea dreapta. Acesti djinni traiesc in comunitati intr-o lume paralela cu cea in care noi traim, si sunt invizibili pentru noi, si de asemenea posibil sa aiba familii, fii, fiici, aceasta de-acum numai Unul Dumnezeu stie. Si satan nu are nici o putere pe linga Dumnezeu. El are doar puterea de a ne duce pe noi in ispita.

  Ti-am explicat cum merg lucrurile prin prisma islamului. Dar cred ca daca ai sta de vorba fata in fata cu cineva, ar fi mai simplu. Daca doresti, poti sa vii la moskee, daca te intereseaza, ma rog…

  Adresa: Bvd.Gagarin 13.

  La revedere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: