Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Cum să procedezi dacă soţul tău îţi cere să fii supusă în lucruri rele?


Întrebare: După Biblie, femeia trebuie să fie supusă soţului său. Dar ce să facă o femeie atunci când soţul ei îi cere lucruri care nu sunt după voia lui Dumnezeu ?

Da, rolul femeii, de la crearea ei, este să fie ajutor potrivit pentru soţul ei:

Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el.“   …  Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adanc peste om, si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si a inchis carnea la locul ei.   Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut o femeie si a adus-o la om.  Si omul a zis: „Iata in sfarsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie, pentru ca a fost luata din om.“  ( Genesa 1.18, 21-23)

Şi să fie supusă soţului ei:

(Domnul i-a zis femeii:)  dorinţele tale se vor tine după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine.“ (După căderea în păcat, ca şi rezultat).  (Genesa 3.16)

Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voştri ca Domnului; (Efeseni 5.22)

În planul lui Dumnezeu, femeia este la fel de importantă pentru bărbat ca şi bărbatul pentru femeie:

Caci daca femeia este din barbat, tot asa si barbatul prin femeie, si toate sunt de la Dumnezeu.
(1 Cor. 11.12

Bărbatul este capul femeii, Bărbatul trebuie să se supună lui Hristos:

Dar vreau sa stiti ca Hristos este Capul oricarui barbat; ca barbatul este capul femeii, si ca Dumnezeu este capul lui Hristos.  (1 Corinteni 11.3)

Deci, Hristos, este capul bărbatului, Hristos este Cel căruia trebuie să fie supusă familia întreagă. Deci, ce să faci dacă soţul te impune să faci ceea ce nu este după voia lui Dumnezeu ?

Ca exemplu, putem lua un caz din Biblie. Un caz de ascultare. Este clar că fiecare dintre noi trebuie să ascultăm, în dreptul nostru, de cineva. Copii de părinţi, soţia  de  soţ, părinţii de autorităţi ş.a. Iată ce au răspuns apostolii când autorităţile le-au impus să facă un lucru împotriva voii lui Dumnezeu:

Drept raspuns, Petru si Ioan le-au zis: „Judecati voi singuri daca este drept inaintea lui Dumnezeu sa ascultam mai mult de voi decat de Dumnezeu; (Faptele Apostolilor 4.19)

Avem responsabilitatea să ascultăm celui căruia trebuie să fim supuşi. Dar toate trebuie să le trecem prin prisma ascultării de Dumnezeu.  El este autoritatea supremă căruia trebuie să Îi fim supuşi, căruia trebuie să Îi slujim

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: