Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Atitudinea creştinului faţă de poftele trupului său


Vegheaţi si rugaţi-vă, ca sa nu cadeţi in ispită; duhul este plin de râvnă, dar trupul este neputincios.“ (Biblia, Evanghelia după Marcu 14:38)

Cum să te comporţi cu trupul tău, ştiind că el este neputincios, plin de pofte şi dorinţe, unele mai bune, unele mai puţin bune… ? Iată întrebarea la care vom încerca să găsim răspuns în Sfânta Scriptură.

În zilele noastre, societatea este orientată mai mult spre împlinirea poftelor trupului. Cât mai mult confort, plăceri, împlinirea tuturor dorinţelor! Nu este păcat ceea ce îţi doreşti! Trupul tău cere, aşa că oferă-i ceea ce cere acest trup! Oferă-i tot ce îţi doreşte inima! Trăieşti doar odată – încearcă de toate, căci nu vei mai avea o altă şansă!  Şi anume aşa ajung la beţii (destrăbălări), sex (curvii şi preacurvii), droguri (dependenţă de substanţe ce îi determină să facă totul pentru a le consuma din nou). Cam acestea sunt gândurile şi deviza societăţii de azi (în special al tineretului). Dar ce spune Biblia despre aceasta? Cum trebuie să te comporţi tu cu trupul tău?

  1. Trupul nu este pentru păcat!

Tot aşa si voi înşivă, socotiţi-vă morţi faţa de păcat, şi vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru.  Deci, păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor, şi să nu mai ascultaţi de poftele lui. Sa nu mai daţi in stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca nişte unelte ale nelegiuirii; ci daţi-vă pe voi înşivă lui Dumnezeu, ca vii, din morţi cum eraţi; şi daţi lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii. (Biblia, epistola către Romani 6.11-13)

Trupul tău nu mai trebuie să aibă nimic comun cu păcatul, dacă eşti creştin. Trăieşte pentru Dumnezeu! Eşti viu pentru Isus Hristos şi mort pentru păcat. Nu mai trăieşti pentru a împlini poftele firii pământeşti. Deci ceea ce vedem este că noi nu trebuie să mai ascultăm de poftele trupului nostru (acele pofte care duc la păcat).  Mai observăm că trebuie să slujim cu trupul nostru Domnului şi nu păcatului.

2.  Proslăveşte-L pe Dumnezeu în trupul tău!

Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Si că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. (Biblia, Epistola I către Corinteni 6-19-20)

Odată ce ai devenit creştin, trupul tău este Templul Duhului Sfânt!  Nu mai eşti al tău… ai fost cumpărat din robia păcatului, ai fost eliberat din robia ta, de la moartea ce te aştepta, şi nu mai eşti rob păcatului. Dar eşti copilul lui Dumnezeu! Aparţii Lui. Deci, nu căuta să te murdăreşti iar cu păcatul, caută să Îl proslăveşti pe Dumnezeu în trupul tău!

3. Ţine-ţi trupul în stăpânire!

Fac totul pentru Evanghelie, ca sa am si eu parte de ea. Nu stiti ca cei ce alearga in locul de alergare, toti alearga, dar numai unul capata premiul? Alergati dar in asa fel ca sa capatati premiul! Toti cei ce se lupta la jocurile de obste, se supun la tot felul de infranari. Si ei fac lucrul acesta ca sa capete o cununa, care se poate vesteji: noi sa facem lucrul acesta pentru o cununa, care nu se poate vesteji. Eu, deci, alerg, dar nu ca si cum n-as sti incotro alerg. Ma lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste in vant. Ci ma port aspru cu trupul meu, şi-l tin in stapanire  … (Biblia, epistola I către Corinteni 9:23-27a)

Pavel era apostolul lui Dumnezeu. El a propovăduit Vestea Bună a salvării multor popoare. În toate acestea, a căutat mereu să îşi ţină trupul în stăpânire făcând toate acestea pentru Dumnezeu şi vestirea Lui. Poartă-te cu asprime faţă de trupul tău, în privinţa păcatului. Nu permite ca trupul tău să te ducă în păcat. Stăpâneşte-ţi trupul tău!

In El aţi fost tăiaţi împrejur, 1205100502340119

nu cu o tăiere împrejur, făcuta de mână,

ci cu tăierea împrejur a lui Hristos,

în dezbrăcarea de trupul poftelor

firii noastre pământeşti

(Biblia, Epistola către Coloseni  2:11)

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: