Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Dragoste desăvârşită


Dragostea, este o temă „bine cunoscută” în zilele noastre. Auzim vorbindu-se despre dragoste de la radio, de la Tv, pe internet, ziarele scriu despre dragoste, publicitate (panouri, broşuri etc.) plină cu „mesajul dragostei!”  S-ar părea că lumea noastră este plină de iubire… dar este oare adevărat? Vedem noi în jurul nostru iubire?! Dacă nu, despre ce ne vorbeşte  atât de mult întreaga omenire?!! Este oare aceasta DRAGOSTE? Ca să  găsim un răspuns la această dilemă, trebuie să înţelegem cu adevărat CE ESTE DRAGOSTEA.

Limba noastră este o limbă minunată, fără îndoială. Dar atât în limba noastră cât şi în alte limbi (cum ar fi rusă, poloneză ş.a.), cuvântul Dragoste, are un singur cuvânt pentru a reda caracteristicile sale. Mai există câteva sinonime, dar ele sunt sinonime, şi nu altă formă a dragostei. În limba greacă, dragostea avea mai multe cuvinte pentru a-i reda înţelesul. Ar fi mai multe „tipuri de dragoste”. Vom vorbi despre câteva dintre ele. Cum ar fi: Dragostea Eros, Dragostea Fileo, Dragostea Storge, Dragostea Agape.

 1. Dragostea Eros – Dragostea Eros, este dragostea sexuală. Este o dragoste egoistă care doreşte să îşi ea pentru sine. Nu să dea altuia, ci să ia de la el. Să îşi împlinească dorinţele şi poftele sale. Eros, este dragostea cea mai mult recalmată în ultimul secol…
 2. Dragostea Fileo şi Storge – voi vorbi despre ambele tipuri, pentru că ele undeva  sunt asemănătoare. Fileo şi Storge ar reprezenta dragostea de prietenie (de fraţi) şi dragostea firească (dragostea familială). Ştim cu toţii cât de multe lucruri poate să facă dragostea de prieten, şi dragostea faţă de familie. Totuşi aceste tipuri de dragoste sunt condiţionate. Această dragostea iubeşte pentru că altcineva îl iubeşte. (Îţi sunt prieten pentru că tu îmi eşti prieten. Te iubesc, pentru că eşti mama mea. Te iubesc pentru că… pentru că…) Este o dragoste condiţionată. Este bine să iubeşti fileo sau storge şi trebuie să ne învăţăm să iubim aşa. Să învăţăm să ne iubim unii pe alţii. Nu putem spune că dragostea este un lucru rău. Dar este un fel de dragoste care este DESĂVÂRŞITĂ.
 3. Dragostea Agape. Dragostea Agape, este o dragsote jertfitoare, o dragote plină de bunătate.

  Fiindcă atât de mult a iubit (Agape) Dumnezue lumea, încât a dat pe singurul Său Fiu, ca oricine crede în El să nu moară, ci să aibă viaţă veşnică (Biblia, Evanghelia după Ioan 3.16)

  Atât de mult a iubit, încât a dat… a data ce a avut mai scump.  De ce a dat? Pentru meritele noastre? ce am făcut noi până atunci?

  Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că pe când eram încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. (Biblia,  Romani 5.8)

  Eram încă păcătoşi… nu meritam dragostea, dar Dumnezeu ne-a iubit (Agape).

Drgostea Agape, este dragostea care iubeşte necondiţionat. Fără merit. Te iubesc, nu pentru că eşti bun, te iubesc pentru că te iubesc, şi indiferent de ce ai face tu, dragostea mea nu se schimbă faţă de tine.  Este o dragoste jertfitoare. O dragoste care doreşte să dea de la ea. Să jertfească. Să dea pentru binele altuia. Este dragostea descrisă în 1 Cor. 13 .
(Dacă nu cunoşti acest text din Biblie, caută să îl găseşti şi să vezi descrierea  Dragostei Agape. Ai deschis Biblia vreodată? Ai o Biblie acasă? Dacă nu ai, nu eşti curios să vezi ce vorbeşte această carte Sfântă? De ce se numeşte Cartea lui Dumnezeu? Caută să citeşti această carte şi să vezi cu adevărul cu ochii tăi. Nu căuta să asculţi părerile oamenilor! Fă-ţi tu o părere bazată pe Adevăr.)

Iată de ce sunt multe probleme în această lume! Oamenii se bazează pe dragostea Eros şi mulţi nu înţeleg adevărata Dragoste !

Reclame

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: