Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Cum să studiezi Biblia?


Biblia este o carte sfântă. O carte care mulţi au încercat să o interpreteze, dar mulţi nu vor să se apropie de ea pentru nu ştiu cum să o interpreteze. De aceea poţi auzi pe mulţi că „Biblia au dreptul să o citească doar părinţii bisericeşti”…  Oare a dat Dumnezeu Cuvântul Său pentru ca copii Săi să nu Îl înţeleagă?!
Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, şi este însuflată de Dumnezeu.

” Toată Scriptura este însuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit  şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună.” (2 Timotei 3.16-17)

Adevărurile Bibliei nu sunt unele abstracte. Biblia este o carte care trebuie studiată. Iată de ce mulţi interpretează greşit Biblia, nu o studiază. Cum trebuie să studiezi Biblia?
Mai întâi de toate, trebuie să ştii că studierea Bibliei cuprinde 3 etape de studiere:

  1. Observare
  2. Interpretare
  3. Aplicare

Dacă unul din aceste puncte lipseşte, studierea ta, este una greşită! Nu poţi interpreta Biblia fără să faci o observare a textului, nu poţi face doar o observare fără să interpretezi ceea ce ai observat. Iar dacă ai făcut o observare şi interpretare corectă, toate sunt fără nici un folos fără aplicare. La rândul său, nu poţi aplica ceea ce nu ai observat şi ceea ce nu ai interpretat.

După cum ştiţi, Biblia este compusă din 66 cărţi. Diferiţi autori, sub călăuza lui Dumnezeu, insuflaţi de Duhul Sfânt, în decurs de aprox. 1400 ani au scris Biblia. Fiecare carte a Bibliei a avut un scop a scrierii sale, a avut destinatarii săi şi a fost scrisă ca să ne înveţe şi pe noi la rândul nostru. „Toate au fost scrise pentru învăţătura noastră”. Dacă acei destinatari au înţeles mesajul transmis lor, şi noi suntem în stare să înţelegem ceea ce au înţeles ei. Şi anume acela este adevărul: mesajul care l-au înţeles ei! Iată de ce este important să studiem Biblia – ca să înţelegem mesajul transmis de autor destinatarilor. Noi nu uităm niciodată că autorul principal al Bibliei este Dumnezeu, iar noi suntem, la rândul nostru destinatari, de aceea, studiind Biblia, vei găsi instrucţiuni clar pentru viaţa ta personală.

În următoarele articole, voi vorbi mai detailat despre paşii principali pentru a face o observare corectă a textului Biblic.

Anunțuri

Single Post Navigation

One thought on “Cum să studiezi Biblia?

  1. Pingback: Creştini md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: