Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Se pot pocăi urmaşii lui Russel? Se pot pocăi oare şi Martorii lui Iehova?


Am postat mai înainte un articol cu mărturia unui om care făcea parte din grupul format de Russel „Studenţi în Biblie”. Vreau să vă amintesc că anume după aceasta au apărut şi ramura Martorii lui Iehova. Deşi ei susţin că au fost din totdeauna (dar aceasta este doar o teorie, pentru că istoria lor arată că învăţătura lor îşi are rădăcina în învăţăturile lui Russel şi în învăţăturile Adventiştilor),   adevărul e   că  ei nu doresc să recunoască apartenenţa lor la Russel.   E posibilă oare pocăinţa lor?

Iată o mărturia video a persoanei despre care vorbeam în articolul anterior.

Single Post Navigation

15 thoughts on “Se pot pocăi urmaşii lui Russel? Se pot pocăi oare şi Martorii lui Iehova?

 1. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 2. Da, da, desigur draga Gigi,

  Stiam ca n-o sa recunoasteti apartenenta Martorilor la Russel… oare de ce va este rusine de primul vostru conducator?… Vreti sa uitati cu fel si chip de el, dar adevarul ca de acolo ati iesit si voi sunteti urmasii lui… lasati basmele si priviti realitatea.

 3. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 4. Da, da, desigur… Stiam ca va este rusine sa recunoasteti cine este primul vostru presedinte ! Dar acesta este adevarul, draga Gigi, acesta, si nu altul. Pana a spune ca sunteti a lui Iehova, sunteti cei care ati iesit in urma invataturii lasate de Russel… rusinos, dar adevar, d/le Gigi.

 5. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 6. V-am , mai raspuns la intrebarea aceasta… Referitor la faptul că nu sunteţi urmaşii lui Russel : Citiţi pe spatele revistei Turnul de Veghe din 15 februarie 1997 unde scrie că primul preşedinte a Turnului de Veghe a fost RUSSEL .

 7. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 8. Iar dati dovada de nestiinta a istoriei Martorilor lui Iehova si a Societatii Turnul de Veghe… Referitor la faptul că nu sunteţi urmaşii lui Russel : Citiţi pe spatele revistei Turnul de Veghe din 15 februarie 1997 unde scrie că primul preşedinte a Societatii Turnul de Veghe a fost RUSSEL !

  Bine, vad ca iar atacaţi la persoana, fară nici o ruşinare… Dacă tot susţineţi că sunteţi atât de drepţi…
  Dac[ este adevarata învăţătura că doar 144.000 de persoane vor merge în cer, aş vrea să ştiu cum de este posibil să fi rămas locuri vacante când a apărut Charles Russel pe scenă în 1880? Cartea Faptelor Apostolilor menţioneaz cel puţin 100.000 de oameni mântuiţi şi acesta a fost doar începutlul creşterii creştinismului. Estimările spun că au fost cel puţin 250.000 de Evrei din Biserica primară, fără să mai punem în calcul miile de oameni dintre ne-evrei. De asemenea, au fost peste 250.000 de martiri care cu siguranţă că ar fi incluşi printre ce 144.000 Pare evident faptul că aceste locuri vacante au fost toate ocupate în era apostolică sau la scurt timp după aceea.

 9. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 10. Pentru ca Russel a pus scrierile sale mai presus de Biblie, v-am aratat acest lucru, stiti bine si voi si ignorati acest lucru. Dar bine, stiu ca va este rusine sa recunoasteti apartenenta Martorilor la Russel. Doriti sa va autoinselati, faceti-o mai departe…

  Nu, nu sunt prima persoana… mai multe persoane care au incercat cat putin de logic sau sa studieze Biblia la acest subiect au inteles ca teoria Martorilor despre 144.000 care vor ajunge in cer, este o aberatie.
  Exemple simple:
  1. 3000 Fapte 2.41
  2. mantuiti in fiecare zi Fa.2.47
  3. 5000 Fa. 4.4
  4. multi (Fap. 9.42, 17.12, 19.18)
  5. oricati au fost randuiti la viata eterna au crezut (Fa. 13.48)
  6. multe zeci de mii (lit. miriade) Fap 21.20 . In traducerea Lumii Noi este tradus cu mii in text, dar in editia de format mare cu referinte a Traducerii Lumii Noi o nota de subsol spune: „Lit.: miriade: zeci de mii” Adaugand mii la zeci de mii obtii un numar foarte mare de evrei care au crezut, oameni care sunt evrei atat fizic cat si spiritual. Adaugandu-i pe toti acestea poti ajunge cu usurinta la o suta de mii, dar aceste data sunt doar din cartea Fapelor Apostolilor. Sa privim putin in N.T. si gasim multe biserici locale care erau odata biserici infloritoare care numarau multe mii de oameni: Roma, Corint, Galatia, Filipeni, Efes, Colose, Tesalonic, Creta, Pont, Capodocia, Asia si Bitinia, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadefia, Laodicia…
  In sfarsit, nu poti sa nu fii impresionat de multele sute de mii de martiri care si-au dat viata pentru credinta, in special in Biserica Primara. O estimare foarte moderata a primilor martiri ai Bisericii ar fi 250.000. Unii au mentionat cifra 800.000. Este clar din Biblie ca TOTI MARTIRII MERG IN CER (Apoc. 20.4) Apoc. 2.10 mentioneaza cununa vietii care este data celor ce sunt fideli pana la moarte. 2 TIm 4.8 – cei ce merg in cer vor primi cununi, iar Apoc. 6.9-11 arata limpede faptul ca cei ce sunt injunghiati din cauza Cuvantului lui Dumnezeu vor fi in cer.
  Ierarhia Turnului de Veghe pretinde ca in 1919 Dumnezeu i-a ales pe ei sa fie „Singurul Lui canal de comunicare cu acest pamanat”. La acea vreme existau vreo 20.000 de Martori. Daca adunam numarul celor ce s-au alaturat organizatiei Turnul de Veghe de-a lungul anilor si il comparam cu numarul total al cresterii, este usor de vazut ca cel putin o treime din cei ce devin membri cad in cele din urma. Mie mise pare ca o treime de caderi este un procentaj ridicat.! Cu toate acestea chiar daca o treime de Martori cad, ei au crescut de la 20.000 in 1919 la cinic milioane in 1990, o perioada de saptezeci de ani. Daca a avut loc intr-adevar o mare cadere in vremurile apostolice asa cum ii place Societatii Turnul de Veghe sa sugereze (desi nici Beiblia nici Istoria Bisericii nu arata acest lucru) e foarte greu de crezut ca organizatia Turnul de Veghe a putut sa faca mai multa evanghelizare in 70 de ani decat Isus Cristos si cei 12 ucenici ai sai!
  Biserica care a infiintat-o Hristos a fost o Biserica Curata. Dupa propria e marturisirea, Societatea Turnul de Veghe a fost aproape complet cagana atunci cand a inceput. A incercat si inca mai incearca sa se debaraseze de aceste practici pagane. Conducatorii ei pretind ca primesc in continuare o „noua lumina” care trebuie sa expuna si sa corecteze greselile paganismului, invataturilor lor de mai inainte. Bineinteles ca acest lucru nu se va intampla niciodata, pentru ca totul este cladit pe precepte false.
  Noi stim din cartea Apocalipsa (scrisa in jurul anului 96 d. Cr.) ca adevarata Biserica era atunci inca pe pamant, aceasta ar fi pe la saptezeci de ani dupa intameierea Bisericii. Este foarte greu sa accepti faptul ca Biserica curata pe care a initiat-o Isus Cristos cu cei 12 apostoli ai Sai n-ar fi putut realiza un numar aproapiat de cel 144.000 de convertiti autentici in 70 de ani.

  Putem vorbi mult aici.
  Biserica Primara nu a invatat niciodata de numai 144.000 care vor nimeri in cer.
  In Evanghelii nu este nici un singur cuvant, nici o aluzie ca numarul celor ce vor ajunge in cer este limitat.
  Din FIlipeni 3.20-21 stim ca oamenii asteptau cu nerabdare sa ajunga in cer
  Crestinii din Tesalonic la fel (1 Tes. 4.13-17)
  Petru spune numerosilor crestini sa astepte cu nerabdare cerul, Iuda i-a invatat clar pe adevaratii crestini ca ei vor ajunge in cer Iuda 24-25
  Etc. Etc. Etc. Toti credeau in cer si nimeni nu vorbeste despre un numar limitat, doar talmacirea Martorilor pe baza cartii Apocalipsa.

 11. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 12. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 13. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 14. Da, desigur… am uitat… sau de fapt nu am uitat eu de aceste lucruri ci dvs nu ati stiut si nu vati gandit… Dar asta e. Nu dorit sa recunoasteti multe lucruri si multe nu va este permis sa cunoasteti despre Turnul de Veghe…

  Asa cum am mentionat mai inainte, nu există absolut nici o posibilitate ca oricare din cei 144.000 (dacă aceştia sunt singurii care merg în cer) să fie încă în viaţă în 1880. De fapt, Charles Russel însuşi a spus că majoritatea celor 144.000 au fost aleşi la sfârşitul primului secol, dar că acum în zilele din urmă au mai fost câţiva rămaşi din această „clasă”, probabil în jur de 6.000 până la 9.000, care erau membrii rămaşi să fie aleşi pentru a fi Mireasa lui Cristos. El a scris în Zion”s Watch Tower (Turnul de Veghe al Sionului) (Octombrie şi noiembrei 1881, p. 3) că în octombrie 1881, numărul celor aleşi a fost completat şi nimeni nu mai putea deveni membru al acestei clase după această dată. Iată ce a scris el de fapt:
  CEi şapte ani care au luat sfârşit pe 3 octombrie 1881 au fost ani de favoare în timpul prezenţei, ca din generaţia care este în viaţă toţi cei pregătiţi în imină să poată deveni membrii turmei mici şi să intre în bucuriile prezenţei Domnului nostru. Dacă felul în care aplicăm noi Scriptura este corect „favoarea” s-a sfârşit acum, iar limbajul parabolei, „uşa a fost închisă”; iar celor care nu s-au consacrat niciodată pe deplin şi nu s-au sacrificat niciodată lui Dumnezeu nu le mai putem oferi marele premiu al înaltei noastre chemări; şi anume: să fie membrii Miresei lui Cristos, comoştenitori ai Gloriei , Cinstei şi Nemuririi.
  Aş vrea să ştiu cine i-a spus lui Charles Russell că mai erau 6.000 – 9.000 locuri vacante? Acesta este un lucru ce nu poate fi cunoscut niciodată din citirea Bibliei sau studiul istoirei. El ar fi trebuit să vină direct de la Dumnezeu. De asemenea cum a ajuns el la concluzia că este data de 3 octombrie 1881? Se pare că Societatea Turnul de Veghe a decis mai târziu că felul în care a aplicat Charles Russell Scriptura nu a fost corect deoarece ei au lăsat uşa deschisă pentru mult mai multe mii de oameni. Dar cum au ştiut ei?! La un moment dat, ei au extins numărul locurilor vacante în „clasa celor unşi”, dar calitatea de membru în rămăşiţă a fost limitată doar la Martorii lui Iehova Botezaţi înainte de 1935. (Aceşti oameni nici măcar nu trebuieau să se ducă din uşă în uşă în mod regulat, ci trebuieau doar să fie membri în Societate). În 1935 s-a anunţat că o „mare mulţime din alte oi” va rămâne pe pământ toată veşnicia (pentru detalii vezi Life Everlasting in Freedom of the Sons of God – Viaţă veşnică în libertatea fiilor lui Dumnezeu 1966, p. 148)(şi United in Worship of the Only True God – Uniţi în închinarea adusă singurului Dumnezeu adevărat, 1983, p.112)

  Dragă gigi, şi eu nu sunt un om care crede aşa, din spuse doar… nu sunt un orb. Nu m-am născut într-o familie de creştini, m-au interesat Martorii şi alte confesiuni, puţin Coranul pentru că este total diferit de Biblie şi se contrazice cu Biblia. Dar am înţeles că Martorii au nişte doctrini plini de Erezie şi niciodată nu-ţi permit să cunoşti toată istoria Turnuli de Veghe. De ce?! Pentru că înţelegând de unde au provenit ei, vei înţelege minciuna, erezia şi prostia lor…

 15. Deoarece dl Gigi a utat ce inseamna Bunul Simt si odata ce a intelesc ca duce lipsa de argumente valide pentru a continua discutia, asa incat a inceput nu numai sa atace la persoana, dar si sa jigneasca pe participantii la discutie, chiar si pe administratorii acestui blog, contul persoanei in cauza a fost blocat, iar comentariile cenzurate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: