Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Creştinismul nu se transmite ereditar!


Avem un pericol mare în societatea contemporană: gândirea eronată despre creştinism. Dacă discuţi cu oamenii din jur, observi că se comportă aşa de parcă au moştenit ereditar creştinismul. Poţi oare să te numeşti creştin doar prin simplu fapt că TE-AI NĂSCUT ÎNTR-O FAMILIE CREŞTINĂ? Ascultă puţin părerile oamenilor din jur, care mereu pretind că au credinţa adevărată din moşi strămoşi. EU SUNT CREŞTIN DIN TALPĂ! Explicaţi-mi şi mie ce înseamnă aceasta, că nu am găsit nicăieri în Biblie ce înseamnă să fii creştin din talpă. Nu am găsit nicăieri în Biblie unde se vorbeşte despre o credinţă din moşi strămoşi. Mi-a plăcut o ilustraţie hazlie: “Dacă iapa naşte un mânz pe aerodrom, mânzul nici într-un chip nu va fi avion…” NU TE POŢI NUMI CREŞTIN PRIN SIMPLU FAPT CĂ TE-AI NĂSCUT ÎNTR-O FAMILIE CREŞTINĂ.

Ce te face creştin?

  1. Drept raspuns, Isus i-a zis: „Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.“ (Biblia, Ioan 3.3)A fi creştin, înseamnă a te naşte din nou. A te pocăi de păcatele tale, a-ţi cere iertare de la Dumnezeu de toate relele care le-ai făcut până acum şi să nu mai trăieşti în păcat, ci pentru Dumnezeu.
  2. Nu orisicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!“ va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. (Biblia, Matei 7.21)A fi creştin, nu înseamnă doar să zici că eşti creştin. Nu doar să îl numeşti Domn pe Isus. A fi creştin, înseamnă a trăi creştineşte. A face voia Tatălui care este în ceruri. Faptele tale arată credinţa ta.
  3. Vrei dar sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica? (Biblia, Iacov 2.20)
    Dupa cum trupul fara duh este mort, tot asa si credinta fara fapte este moarta. (Biblia, Iacov 2.26)A fi creştin, înseamnă a avea o credinţă vie, care este arătată prin fapte. Faptele tale, sunt un indicator al credinţei tale.

Ce fapte ai tu? Ce fel de roade ai? Eşti tu creştin? Ce te face creştin?

Anunțuri

Single Post Navigation

2 thoughts on “Creştinismul nu se transmite ereditar!

  1. ghenadiana on said:

    Da, aşa este!

  2. Pingback: Un creştin Ortodox adevărat… « Maranatta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: