Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Iadul este real! Cum se înşeală Martorii lui Iehova cu privire la Iad


Întrebare :  “Dumnezeu,care ESTE IUBIRE, îi va chinui veşnic pe cei rai ?! …ca altfel (conform standardelor lor omeneşti,fireşti) nu ar fi corect…”

Biblia Îl prezintă pe Dumnezeu ca un Dumnezeu al Dragostei, – “1Ioan 4:8 Cine nu iubeste, n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru ca Dumnezeu este dragoste.”  Iată de ce Dumnezeu a trimis Singurul lui Fiu pentru ca El să moară pentru păcatele oamenilor. “Ioan3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, să nu piară, ci sa aibă viaţă veşnica.”  Dumnezeu a făcut totul pentru salvarea omului, doar că omul  are libera alegere şi are de ales între salvare şi pierzare.

Biblia ne arată clar ce va fi după moartea fizică: Pentru Creştini (Cei ce au primit chemarea lui Dumnezeu) vor merge în Împărăţia Cerurilor, iar cei ce nu au primit chemarea lui Dumnezeu vor merge în chinul veşnic.

Apocalipsa 20:15 Oricine n-a fost găsit scris in cartea vieţii, a fost aruncat in iazul de foc.

Ce este iazul de foc?

Apocalipsa  19:20 Si fiara a fost prinsa. Si împreuna cu ea, a fost prins proorocul mincinos, care făcuse inaintea ei semnele, cu care amagise pe cei ce primisera semnul fiarei, si se inchinasera icoanei ei. Amandoi acestia au fost aruncati de vii in iazul de foc, care arde cu pucioasa.

Apocalipsa 20:10 Si diavolul, care-i insela, a fost aruncat in iazul de foc si de pucioasa, unde este fiara si proorocul mincinos. Si vor fi munciti zi si noapte in vecii vecilor.

Apocalipsa 20:14 Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.

Apocalipsa 20:15 Oricine n-a fost gasit scris in cartea vietii, a fost aruncat in iazul de foc.

Matei 25:41 Apoi va zice celor de la stanga Lui: „Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui!

Marcu 9.43-44 Daca mana ta te face sa cazi in pacat, taie-o; este mai bine pentru tine sa intri ciung in viata, decat sa ai doua maini, si sa mergi in gheena, in focul care nu se stinge, unde viermele lor nu moare, si focul nu se stinge.

Luca 12:5 Am sa va arat de cine sa va temeti. Temeti-va de Acela care, dupa ce a ucis, are puterea sa arunce in gheena; da, va spun, de El sa va temeti.

Iazul de foc nu este o metaforă. Este ceva real, o pedeapsă pregătită pentru diavol şi îngerii lui, dar pentru că omul a căzut în neascultare, oricine nu primeşte salvarea, va fi aruncat şi el în gheenă, focul veşnic, chinul veşnic.  După cum vedem, moartea nu este cel mai straşnic lucru. Luca 12.5 spune: după ce a ucis ! este aruncat în gheenă. Martorii lui Iehova spun că iazul de foc este încă o moarte veşnică (va muri sufletul). Nu. Se vede clar, după ce vei muri, vei merge în chin veşnic. Sunt două lucruri diferite.

De ce în Apocalipsa 20.15 se spune că Iazul de foc este moartea a 2-a? Să privim puţin în contextul Bibliei ca să înţelegem cum mai este folosit cuvântul Moarte. Dacă moartea va fi aruncată şi ea în iazul de foc, nu pot fi 2 morţi. Deci merge vorba despre o expresie folosită în Biblie, şi anume:

Efeseni 2:1 Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre,
Efeseni 2:2 in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii.
Efeseni 2:3 Intre ei eram si noi toti odinioara, cand traiam in poftele firii noastre pamantesti, cand faceam voile firii pamantesti si ale gandurilor noastre, si eram din fire copii ai maniei, ca si ceilalti.
Efeseni  2:4 Dar Dumnezeu, care este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit,
Efeseni 2:5 macar ca eram morti in greselile noastre, ne-a adus la viata impreuna cu Hristos

Col 2:13 Pe voi, care erati morti in greselile voastre si in firea voastra pamanteasca netaiata imprejur, Dumnezeu v-a adus la viata impreuna cu El, dupa ce ne-a iertat toate greselile.

Odată ce a căzut în păcat, omul a murit spiritual, a fost despărţit de Dumnezeu, era mort în greşelile şi păcatele lui, cum spune Biblia.  Cei ce nu au primit salvarea oferită de Dumnezeu, vor fi veşnic despărţiţi de Dumnezeu, veşnic vor fi chinuiţi în iazul de foc, împreună cu diavol şi îngerii  lui.

Odată ce primeşti salvarea, eşti readus la viaţă, trăieşti pentru Dumnezeu.

Ce alegi, viaţă veşnică, ori chin veşnic?

Reclame

Single Post Navigation

20 thoughts on “Iadul este real! Cum se înşeală Martorii lui Iehova cu privire la Iad

 1. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 2. Draga Gigi,

  Acuzati de faptul ca ne bazam pe dogme, dar toate argumentele descrise de noi mai sus, sunt Biblice, si sunt bazate pe BIblie, pe cand dvs. aveti doar un verset din Biblie, scos din context cu care operati, si dupa aceasta numai PRESUPUNERI si filosofie. Nu aveti nici o dovada Biblica, ci doar ganduri diferite expuse sceptic. Demonstrati-mi cu Biblia, nu cu filosofia. Pentru ca BIblia spune clar: Iazul de foc este moartea a doua, dar acest iaz de foc – arde cu pucioasa, si in el este Chin vesnic, si Dumnezeu a facut totul ca noi sa nu ajungem acolo, dar cei ce aleg raul si Il resping pe Dumnezeu… Noi nu suntem roboti. Sa fi vrut, dumnezeu ne impunea pe toti sa alegem binele. Dar ne-a dat vointa.
  Deci: Va rog sa veniti cu probe bilblice, nu doar cu filosofie si presupuneri! Iar daca aveti doar versetele din Eclesiastul si un verset din Apocalipsa, care daca le puneti inapoi in context vorbesc exact aceeasi ca si toata Biblia – Iadul este real. Arde cu pucioasa, este un chin vesnic. Si daca nu va pocaiti draga Gigi, …

 3. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 4. Drag Gigi, ma intrebati unde e filosofie: Aici, in comentariul in care l-ati scris. Utiati-va putin mai sus si veti vedea. Ati citat un verset si apoi ati scris filosofia dvs in paranteze. Apoi mai jos ati scris niste pareri. Unde e Biblia? Unde ati utat-o, pentru ca in comentariul de mai sus mai mult vorbit de la sine decat din Biblie.

  Iata ce spune Biblia despre Gheena (sau iazul de foc, sau iad) :

  Este o pedeapsa:
  Matei 5:22 Dar Eu va spun ca oricine se manie pe fratele sau, va cadea sub pedeapsa judecatii; si oricine va zice fratelui sau: „Prostule!“ va cadea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: „Nebunule“, va cadea sub pedeapsa focului gheenei.

  Este aruncat tot trupul:

  Matei 5:29 Daca deci ochiul tau cel drept te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale, si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena.
  Matei 5:30 Daca mana ta cea dreapta te face sa cazi in pacat, taie-o si leapad-o de la tine; caci este spre folosul tau sa piara unul din madularele tale, si sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena.

  Daca nu te lepezi de pacat, ajungi in Gheena:
  Mat 18:9 Si daca ochiul tau te face sa cazi in pacat, scoate-l si leapada-l de la tine. Este mai bine pentru tine sa intri in viata numai cu un ochi, decat sa ai amandoi ochii, si sa fii aruncat in focul gheenei.

  A fost pregati pentru diavol si ingerii lui

  Si este un foc VESNIC!

  Mat 25:41 Apoi va zice celor de la stanga Lui: „Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui!

  Este FOCUL CARE NU SE STINGE
  UNDE VIERMELE NU MOARE

  Marcu 9:43 Daca mana ta te face sa cazi in pacat, taie-o; este mai bine pentru tine sa intri ciung in viata, decat sa ai doua maini, si sa mergi in gheena, in focul care nu se stinge,
  Marcu 9:46 unde viermele lor nu moare, si focul nu se stinge.

  Dumnezeu are puterea de a arunca in Gheena:

  Luca 12:5 Am sa va arat de cine sa va temeti. Temeti-va de Acela care, dupa ce a ucis, are puterea sa arunce in gheena; da, va spun, de El sa va temeti.

  EXISTA O SINGURA MOARTE !!!

  Evrei 9:27 Si, dupa cum oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata,

  Iata o abordare Biblica a acestei teme, nu ca aceea pe care ne-ati aratat-o dvs dintr-un singur verset. Anume fraza de care va tineti „iazul de foc este moartea a doua” este o metafora pe care Biblia o foloseste des ca de ex. aici:

  Efeseni 2:1 Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre,
  Efeseni 2:2 in care traiati odinioara, dupa mersul lumii acesteia, dupa domnul puterii vazduhului, a duhului care lucreaza acum in fiii neascultarii.

 5. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 6. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 7. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 8. Draga Gigi,

  Moartea, satan, bolile NU VOR MAI FI PE PAMANT! Pentru ca vor fi aruncate in iazul de foc ! Nu e greu de inteles, nu inteleg de ce va este greu sa intelegeti aceste lucruri.

  Referito la versetul din Romani – plata pacatului este moartea – sa il citim in context: Rom 6:23 Fiindca plata pacatului este moartea: dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru.
  Precum in Efeseni merge vorba de moarte spirituala, asa si in Romani merge vorba de aceasta moarte. Odata ce pacatuesti, este MORT IN PACATELE TALE.
  Efeseni 2:1 Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre

  Ce este moarte spirituala? Despartire de Dumnezeu. Iata de ce Iazul de foc este numit MOARTEA A DOUA. Doar un singur verset nu il intelegeti, si vreti sa schimbati intreaga Biblie din acesta cauza.

 9. Pingback: Există sau nu există înviere după moarte? « Maranatta

 10. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 11. Draga Gigi,

  E foarte usor de inteles, si nu inteleg de ce va este greu sa intelegeti aceste lucruri. Daca ati observat, cand aduceti versetele dvs ca argumente, ele nu vorbesc de la sine, trebuie numaidecat sa mai adaugati lamuririle dvs (asa cum fac de obicei Martorii, citesc Biblia, apoi iau Turnul de veghe si lamuresc ce este acolo…) V-as da o intrebare: de ce martorii se tin numai de unele versete (se creaza impresia ca ei citesc nu intreaga Biblie, ci doar versetele care au nevoie, care sunt dictate de Societatea Turnul de Veghe) Pentru ca odata ce veti citi intreaga Biblie, contextul Biblic va va descoperi multe adevaruri si in lumina lor veti intelege usor toate aceste lucruri care nu le intelegeti. Apreciez la dvs ravna si sarguinta pe care o aveti.

  Sa analizam putin discutia

  1. Dupa cum am spus, moartea nu va mai fi pe pamant, iata de ce se spune ca nu va mai fi. Ea va fi in Iazul de foc aruncata. Ca si Satan si ingerii lui impreuna cu toti cei ce nu au crezut in Isus Hristos. Nu avem nici un text biblic pentru a presupune macar ca cei aruncati in iazul de foc vor fi distrusi. Insa avem zeci de versete Biblice care vorbesc clar ca iazul de foc este chinul vesnic.

  2. Romani 6.23 – merge vorba despre o moarte spirituala – Toti suntem pacatosi si toti eram morti in pacatele noastre ca rezultat a pacatului. V-am citat Efeseni 2.1 Voi erati morti in greselile si in pacatele voastre dar cei ce au crezut in Hristos au vost adusi la Viata!
  Efeseni 2:4 Dar Dumnezeu, care este bogat in indurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit,
  Efeseni 2:5 macar ca eram morti in greselile noastre, ne-a adus la viata impreuna cu Hristos (prin har sunteti mantuiti).

  Sa citim si Petru
  1Petru 2:24 El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.

  Mersi mult pentru atentie, Mai revenim

 12. ––––––––––––––– CENZURAT –––––––––––––-

 13. Draga gigi

  Dupa cate tin minte, v-am rugat sa nu atacati, ci sa discutati frumos. Daca aveti ceva de comentat, va rugam sa faceti acest lucru.
  Ne cerem iertare ca am fost nevoiti sa va cenzuram comentariul.
  Va suntem recunoscatori pentru ca participati la discutiile noastre. Apreciem acest lucru si va rugam sa respectam cu totii regulile acesui blog.
  Multumim pentru intelegere

 14. ––––––––– CENZURAT –––––––––

 15. Deoarece dl Gigi a utat ce inseamna Bunul Simt si odata ce a intelesc ca duce lipsa de argumente valide pentru a continua discutia, asa incat a inceput nu numai sa atace la persoana, dar si sa jigneasca pe participantii la discutie, chiar si pe administratorii acestui blog, contul persoanei in cauza a fost blocat, iar comentariile cenzurate.

 16. Pingback: Iadul este real! Cum se înşeală Martorii lui Iehova cu privire la …

 17. stefan on said:

  PRIMUL OM CARE A MURIT A FOST ADAM. INAINTE SA MOARA DUMNEZEU I-A EXPLICAT CE INSEMNA: GENESA 3:19. EL URMA SA SE INTOARCA IN ….SPUNETI DVS ! DESPRE ANIMALE SE SPUNE ACELASI LUCRU ECL 3:19 ,20 ! NU POT CREDE CA LUPII MERG IN FOCUL VESNIC ! DESPRE DUSMANII CARE AU ASUPRIT POPORUL LUI DUMNEZEU SE SPUNE IN ISAIA 26:14.. Morţii nu vor mai trăi şi umbrele nu vor învia, fiindcă Tu le-ai pedepsit şi le-ai nimicit şi ai şters până şi numele lor.DESPRE CEILALTI IN VERSETUL 19 SE SPUNE Morţii Tăi vor trăi şi trupurile lor vor învia! Deşteptaţi-vă, cântaţi de bucurie, voi cei ce sălăşluiţi în pulbere! Căci roua Ta este rouă de lumină şi din sânul pământului umbrele vor învia. APOI ISUS SPUNE IN IOAN 5:28, 29 :28. Nu vă miraţi de aceasta; căci vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui,
  29. Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieţii şi cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii. INVIEREA NU ARE NICI UN SENS DACA CONTINUAM SA TRAIM SI DUPA MOARTE !CEL CARE A SUGERAT CA OAMENII AR PUTEA SA NU MOARA CHIAR DACA PACATUIESC A FOST: Atunci şarpele a zis către femeie: „Nu, nu veţi muri! GENESA 3:4

 18. Ionel Brenca on said:

  Vorbiti de faptul ca Martorii se folosesc DOAR de anumite texte si versete ,,cand de fapt e tocmai INVERS,,EI CARE SCOTOCESC INTREAGA BIBLIE cuvant cu cuvant,,este analizat gramatical,,nume de profeti zone geografice nume de orase etc,,,si voi vorbiti,,penticostali sau evanghelisti,,,este tocmai invers restul Crestinatatii false se folosesc doar de unele texte fara sa faca nici o comparatie cu altele si nici de context,,,

 19. Draga Ionel,

  Faci referire la niste discutii pe care nu le cunosc. Daca vrei sa remarci anumite lucruri la discutiile de aici, spune. Pentru ca pana acum asa a fost cum am scris mai sus.

 20. baruch hashem on said:

  Este foarte dificil , ca martorii lui Iehova sa fie convinsi de invataturile deosebit de eronate cu care sunt bombardati in „templele ” lor si nu este se mirare, ca Russel si Rutherford au avut atatea esecuri , mai ales cu privire la revenirea lui Cristos, prezis pentru 1914 si pana in 1975, au esuat pas cu pas. Apoi trebuiau sa revina, ca totusi Cristos a revenit in 1914, dar in chip invizibil ?!Pentru ei ,Isus nu este decat un simplu inger si cei nascuti dupa 1935 nu mai au dreptul sa se impartaseasca din trupul si Sangele Mielului ci ei fac parte din categoria lui Ioan. Toata nadejdea lor este mileniul pe care-l asteapta cu haine si costume puse deoparte pentru acea perioadacat si cu camere special amenajate in care vor locui. Ei vor mostenirea „carnii si a sangelui”adica o imparatie fireasca , trupeasca. Nu-si dau seama de eroarea in care au fost dusi de catre francmasonerie, zeificand piramida egipteana, cum fac si musulmanii cu piatra de la Meca. Pe bancnota de 1 Dollar este acea piramida , care exprima constructia acelei societati secrete, in frunte cu o multime de falsi sionisti, in frunte cu Rothschild si Rockefeller, axati pe Talmudul evreiesc, de o inspiratie pur luciferiana, asa cu sunt tradati de ” Protocoalele Inteleptilor Sionului ” si mai recent si intr-o lucrare a yehudimului Schapira, in care sunt aratate, formele in care Goyimii (neevreii ) trebuiesc inselati, furati si chiar exterminati. Martorii lui Iehova scot intr-adevar versete de ici-colea care le convin lor, uitand ca Mantuitorul ne linisteste cand spune ca in lume vom avea necazuri , dar sa indraznim caci El a biruit lumea , cu intregul sau sistem de functionare si cu toata haita demonica care o guverneaza si mai ales, ca crestinul adevarat, n-are de ce sa se teama de moartea trupeasca, intru-cat, ne asteapta trupul de glorie , care L-a caracterizat si pe Cristos, Capul”trupului” ! El nu umbla cu basme babesti si pilda cu bogatul si Lazar este o realitate, macar ca Hadesul ( sheol)este doar locul de asteptare pentru ziua judecatii, dupa care , ingerii cazuti, oamenii care nu si-au spalat hainele in Sangele Mielului, moartea si iadul , vor fi aruncati in Gheena Apoc. 20, care este un loc de suferinta , chiar incomparabil mai dura decat suferinta din iad, unde unii mai spera la gratiere, dar judecata de apoi , va da verdictul definitiv!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: