Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Trinitatea: Dovezile Noului Testament despre Trinitate.


Pentru a  vedea dovezile Vechiului Testament despre Trinitate, faceţi Click aici.

Voi remarca de la început, că nu vom prezenta toate dovezile, ci doar o mică parte din acestea, pentru că în Noul Testament sunt foarte multe dovezi referitor la Trinitate şi am putea scrie o carte întreagă pe această temă. Dar vom analiza doar unele texte care vor fi suficiente.

Înainte de a începe, să concretizăm un simplu lucru: Trinitatea NU ESTE trei Persoane intr-o singura Persoana; Trinitatea NU ESTE trei Dumnezei intr-un singur Dumnezeu; Trinitatea ESTE trei Persoane intr-un singur Dumnezeu. Noi ne închinăm unui singur Dumnezeu în Trinitate.

 1. Există doar un singur Dumnezeu!
  1. Deuteronom  6:4 Asculta, Israele! Domnul, Dumnezeul nostru, este singurul Domn.
  2. Isaia  43:10-11 „Voi sunteti martorii Mei „zice Domnul, voi si Robul Meu pe care L-am ales, ca sa stiti, ca sa Ma credeti si sa intelegeti ca Eu sunt: inainte de Mine n-a fost facut nici un Dumnezeu, si dupa Mine nu va fi, Eu, Eu sunt Domnul, si afara de Mine nu este nici un Mantuitor! ( Trebuie să remarcăm că martorii pretind prin acest verset că aici se vorbeşte anume de ei… Vom discuta ce înseamnă să fii Martor a lui Dumnezeu, pentru că Martorii lui Iehova este o organizaţie, iar toţi copii lui Dumnezeu sunt cei ce vorbesc despre El, sunt martorii lui, sunt cei ce Îl mărturisesc).
  3. Isa 44:6 „Asa vorbeste Domnul, Imparatul lui Israel si Rascumparatorul lui, Domnul ostirilor: „Eu sunt Cel dintai si Cel de pe urma, si afara de Mine, nu este alt Dumnezeu. Biblia ne vorbeşte clar că există doar un singur Dumnezeu, şi noi nu punem la îndoială acest lucru. Şi tot Biblia ne descoperă pe acest Dumnezeu şi vorbeşte despre Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt.
 2. Tatăl este Dumnezeu.
  1. 1 Petru  1:17 Si daca chemaţi ca Tata pe Cel ce judeca fără părtinire pe fiecare după faptele lui, purtaţi-vă cu frică în timpul pribegiei voastre;
  2. Ioan  5:18-23 Tocmai de aceea căutau si mai mult Iudeii sa-L omoare, nu numai fiindcă dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, si Se făcea astfel deopotrivă cu Dumnezeu.  Isus a luat din nou cuvântul, si le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun, ca, Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând; si tot ce face Tatăl, face si Fiul întocmai. Caci Tatăl iubeşte pe Fiul, si-I arată tot ce face; si-I va arăta lucrări mai mari decât acestea, ca voi sa vă minunaţi. In adevăr, după cum Tatăl învie morţii, si le dă viaţa, tot aşa şi Fiul dă viaţa cui vrea.  Tatăl nici nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinsteşte pe Fiul, nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimis.
   (Trebuie să remarcăm că, până la venirea lui Isus, Dumnezeu S-a descoperit oamenilor sub diferite nume, printre care şi Iahve. Când a venit Isus, a mărturisit despre Dumnezeu ca despre Tată, spunând că Fiul este deopotrivă cu Tatăl. Ştiind că nu sunt dubii că Tatăl este Dumnezeu, vom merge mai departe).
 3. Fiul Este Dumnezeu!   (Pentru a vedea mai multe dovezi CLICK AICI)

  1. Matei 1.23 – „Iata, fecioara va fi insarcinata, va naste un fiu, si-i vor pune numele Emanuel“, care, talmacit, inseamna: „Dumnezeu este cu noi“.
  2. Ioan 1:1-2 La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu. El era la inceput cu Dumnezeu.
  3. Ioan 5:18-23: Tocmai de aceea căutau si mai mult Iudeii sa-L omoare, nu numai fiindcă dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea că Dumnezeu este Tatăl Său, si Se făcea astfel deopotrivă cu Dumnezeu.  Isus a luat din nou cuvântul, si le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun, ca, Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând; si tot ce face Tatăl, face si Fiul întocmai. Caci Tatăl iubeşte pe Fiul, si-I arată tot ce face; si-I va arăta lucrări mai mari decât acestea, ca voi sa vă minunaţi. In adevăr, după cum Tatăl învie morţii, si le dă viaţa, tot aşa şi Fiul dă viaţa cui vrea.  Tatăl nici nu judeca pe nimeni, ci toata judecata a dat-o Fiului pentru ca toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. Cine nu cinsteşte pe Fiul, nu cinsteşte pe Tatăl, care L-a trimis. Să observăm câteva lucruri: Isus este Deopotrivă cu Dumnezeu Tatăl, Face tot ce face Tatăl, Dă viaţă  cui vrea ca şi Tatăl, Toată judecata este a Fiului  (Isus), Toţi să cinstească pe Fiul cum cinstesc pe Tatăl. CINE NU CINSTEŞTE PE FIUL, NU CINSTEŞTE PE TATĂL!
  4. Ioan 8:53-58 Doar n-ai fi Tu mai mare decat parintele nostru Avraam, care a murit? Si decat proorocii, care de asemenea au murit? Cine te crezi Tu ca esti?“ Isus a raspuns: „Daca Ma slavesc Eu insumi, slava Mea nu este nimic; Tatal Meu Ma slaveste, El, despre care voi ziceti ca este Dumnezeul vostru;  si totusi nu-L cunoasteti. Eu Il cunosc bine; si daca as zice ca nu-L cunosc, as fi si Eu un mincinos ca voi. Dar il cunosc si pazesc Cuvantul Lui.  Tatal vostru Avraam a saltat de bucurie ca are sa vada ziua Mea: a vazut-o si s-a bucurat.“  „N-ai nici cincizeci ce ani“, I-au zis Iudeii, „si ai vazut pe Avraam!“  Isus le-a zis: „Adevarat, adevarat, va spun ca, mai inainte ca sa se nasca Avraam, sunt Eu.“  (Comparaţi cu Exod 3.1-15. Isus zice despre sine exacte ce spune Dumnezeu despre sine)
  5. Ioan 10:28-33 Eu le dau viata vesnica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mana Mea.  Tatal Meu, care Mi le-a dat, este mai mare decat toti; si nimeni nu le poate smulge din mana Tatalui MeuEu si Tatal una suntem.“  Atunci Iudeii iarasi au luat pietre ca sa-L ucida. Isus le-a zis: „V-am aratat multe lucrari bune, care vin de la Tatal Meu: pentru care din aceste lucrari aruncati cu pietre in Mine?“  Iudeii I-au raspuns: „Nu pentru o lucrare buna aruncam noi cu pietre in Tine, ci pentru o hula, si pentru ca Tu, care esti un om, Te faci Dumnezeu.“
   (Să remarcăm că unii răstălmăcesc acest verset zicând că Isus nu se face deopotrivă aici cu Dumnezeu, dar de aceea am citat până la sfârşit versetele să vedem nu numai ce a spus Isus, ci şi ceea ce au înţeles oamenii din jur, iudeii, care tocmai aceasta şi au înţeles, vrând să Îl omoare pentru că se făcea DUMNEZEU!)
  6. Ioan 20.28 –  Drept raspuns, Toma I-a zis: „Domnul meu si Dumnezeul meu!“
   (Isus este numit Dumnezeu)
  7. Romani 9.5 – patriarhii, si din ei a iesit, dupa trup, Hristosul, care este mai pe sus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvantat in veci. Amin!
  8. Coloseni 2.8-9 – Luati seama ca nimeni sa nu va fure cu filozofia si cu o amagire desarta, dupa datina oamenilor, dupa invataturile incepatoare ale lumii, si nu dupa Hristos.  Caci in El locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii.
  9. Evrei 1:8 pe cand Fiului I-a zis: „Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate:
 4. Duhul Sfânt este Dumnezeu.

  1. Fapte 5.3-4 – Petru i-a zis: „Anania, pentru ce ti-a umplut Satana inima ca sa minti pe Duhul Sfant, si sa ascunzi o parte din pretul mosioarei? Daca n-o vindeai, nu ramanea ea a ta? Si, dupa ce ai vandut-o, nu puteai sa faci ce vrei cu pretul ei? Cum s-a putut naste un astfel de gand in inima ta? N-ai mintit pe oameni, ci pe Dumnezeu.“
   A-l minţi pe Duhul sfânt, este echivalent cu a-L minţi pe Dumnezeu. Ca să fii minţit, trebuie să fii personalitate.  Deci Duhul Sfânt este personalitate, Duhul Sfânt este Dumnezeu!
  2. 1Corinteni  2:10-11 Noua insa Dumnezeu ni le-a descoperit prin Duhul Sau. Caci Duhul cerceteaza totul, chiar si lucrurile adanci ale lui Dumnezeu. In adevar, cine dintre oameni cunoaste lucrurile omului, afara de duhul omului, care este in el? Tot asa: nimeni nu cunoaste lucrurile lui Dumnezeu afara de Duhul lui Dumnezeu.
   Duhul lui Dumnezeu este atotştiitor. El cunoaşte lucrurile lui Dumnezeu, el cercetează totul .
  3. Psalmul 139.7 – Psa 139:7 Unde ma voi duce departe de Duhul Tau, si unde voi fugi departe de Fata Ta?
   Duhul Sfânt a lui Dumnezeu este atotprezent. O calitate ce o are doar Dumnezeu.
  4. Evrei 9:14 cu cat mai mult sangele lui Hristos, care, prin Duhul cel vesnic, S-a adus pe Sine insusi jertfa fara pata lui Dumnezeu, va va curati cugetul vostru de faptele moarte, ca sa slujiti Dumnezeului cel viu!
   Duhul Sfânt este veşnic, etern.
  5. Efeseni 4:30 Sa nu intristati pe Duhul Sfant al lui Dumnezeu, prin care ati fost pecetluiti pentru ziua rascumpararii.  (Duhul Sfânt poate fi întristat, deci nu este doar o putere, este personalitate).

Concluzie: Aşadar, Tatăl este Dumnezeu, Fiul este Dumnezeu, Duhul Sfânt este Dumnezeu. Totuşi Există doar un singur Dumnezeu. Nu trei Dumnezei,  ci un singur Dumnezeu. Un Dumnezeu în trei persoane.

Anunțuri

Single Post Navigation

14 thoughts on “Trinitatea: Dovezile Noului Testament despre Trinitate.

 1. Pingback: Trinitatea: Dovezile Vechiului Testament despre Trinitate « Maranatta

 2. alaandrei on said:

  Lamurea cineva Sfinta Treime1*1*1=1,dar nu 1+1+1=3.

 3. Da, unii nu pot intelege Trinitate si aduca ca argument ca Dumnezeu este Unul. Ei zic: „Cum poate fi 1+1+1 = 1 ?! Nicidecum!” Defapt nu inteleg ca Dumnezeu este Unul, cum spune BIblia, Tatal, Dumnezeu Fiul, Duhul Sfant = Dumnezeu!

  Intr-adevar, dragi Ala si Andrei, 1*1*1=1

 4. marcu on said:

  Stimate domn Adrian si draga Violeta…
  „Dovezile ” dvs. pornesc dintr-o prejudecata.Dvs.credeti in treime si porniti apriori de la increderea ferma ca asa este…de aceea nu vedeti padurea din cauza copacilor.
  Pt.ca o dovada biblica sa fie corecta,aceasta trebuie sa fie in armonie cu INTREAGA BIBLIE.Daca interpretarea,intelegerea dvs.intra in contradictie cu alte texte biblice,este nevoie de umilinta pt.a va reconsidera interpretarea si de a lasa prejudecatile in afara analizei Cuvantului.
  Al doilea criteriu dupa care trebuie sa ne orientam cu totii in a cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu,este UNICITATEA SA absoluta.
  Al treilea criteriu este PERMANENTA SA istorica.Noi trebuie sa credem OBLIGATORIU in acelasi Dumnezeu in care au crezut Abel,Enoh,Noe,Avraam,Iacov,Moise,Samuel,David,Isaia,Daniel….deci in care au crezut persoanele loiale Lui din perioada antediluviana,patriarhii si profetii.
  Al patrulea criteriu este acela ca Biblia ne prezinta mai multi dumnezei,insa Unul singur este cel Atotputernic.
  Tatal,Iehova,este Dumnezeu.Isus este numit Dumnezeu.Satan este „dumnezeul acestei lumi”…Moise este numit „dumnezeu pt faraon” etc…
  Voi reveni…

 5. Si cine a alcatuit aceste criterii, stimate domn? Turnul de veghe?

  Biblia Il numeste pe ISus Cel Atotputernic in Apocalipsa, iar voi negati acest lucru pentru va da jos toate doctrinile voastre…

 6. marcu on said:

  Nu…acolo ,in acel text,Biblia nu vorbeste despre Fiul,ci despre Tatal.Daca vreti cu adevarat sa cercetati,va pun la dispozitie Codexurile,iar dupa ce veti analiza cu atentie textele originale,veti intelege corect despre cine este vorba.Isus spune deslusit ca El si Tatal sunt doua entitati,doua Persoane diferite,cand arata: „despre acest lucru marturisesc Eu si marturiseste Tatal Meu;si cum in Lege tebuie…DOI martori..”
  Apoi,Isus spune singur ca nu este Atotputernic atunci cand arata ca
  „a sta la dreapta sau la stanga Mea,nu tine de Mine,ci de Tatal”.Adica,Isus nu are competente in stabilirea ierarhiei ceresti.
  Mai vedeti cu usurinta ca Isus nu cunoaste ziua sfarsitului (deci nu este omniscient) si,”toata puterea MI-A FOST DATA in cer si pe pamant”.Ce fel de putere mai poate primi Atatputernicul ??
  Apoi,intrucat la sfarsitul domniei de 1000 de ani Fiul se supune Tatalui…cum se supune Atotputernicul ??
  Daca versetu din Apocalipsa il aplicati la Fiul (eronat,desigur),intrati in contradictie cu toate versetele citate de catre mine mai sus.
  Cat despre criteriile enumerate de mine: concordanta cu INTREAGA Biblie,PERMANENTA ISTORICA si UNICITATEA ABSOLUTA…sunt criterii logice.Dvs.puteti crede intrun Dumnezeu nebiblic ?Credeti ca dumnezeul dvs.este altul decat al lui Noe,de pilda,care nu a crezut in treime ??Cat despre Unicitatea lui Dumnezeu…toata Biblia vorbeste.Numai dvs.ati transformat-o in triumvirat…

 7. marcu on said:

  Sa vorbim despre permanenta istorica: Dumnezeu este Creatorul Universului,asa ca exista din timpuri indefinite,infinite si s-a facut cunoscut primilor oameni deja…dar,culmea,nu ca trinitate…Mai mult de 4000 de ani dupa aceea,s-a descoperit oamenilor tot ca Unicul IHWH.A trebuit sa vina anul 382,un Conciliu ecumenic in care interesele politice au primat,pt.ca,sub „obladuirea” legiunilor romane,prelatii sa scormonesca si sa „impace” crestinismul apostat cu paganii care credeau de milenii in triade de zei.
  Concordanta cu INTREAGA BIBLIE este necesara,pt.ca Biblia nu se contrazice si,daca UN SINGUR VERSET contrazice dogma,aceasta este contrazisa de TOATA BIBLIA.Iar Ioan 17:3 si I Corinteni 8:6 sunt doua versete care nu lasa loc comentariilor trinitare !!!…
  Unicitatea absoluta a lui Dumnezeu este tot un criteriu istoric si biblic,pt.ca Biblia sune: IHWH ESTE SINGURUL IHWH,iar istoric vorbind,inaintea marii apostazii din sec.II-IV e.n.,niciun inchinator la IHWH nu credea in treime !!Sau…aveti dvs.niscaiva exemple ??

 8. Draga Marcu, …

  Da, avem exemple si mult mai multe texte Biblice decat prezentati dvs… Cu parere de rau dvs rupeti din context textele Biblice si va contraziceti singur pe dvs.

  am descris aceste lucruri in acest articol
  https://maranatta.wordpress.com/2009/10/05/argumentele-ignorate-de-martorii-lui-iehova-despre-dumnezeirea-lui-isus-hristos/

  iar referitor la textul din Apocalipsa, cititi putin mai sus, sau mai bine cititi tot capitolul intai, nu doar ce doriti dvs.
  Observati ca in vers. 1 se spune ca Marturia este a lui Isus Hristos, apoi in Versetul 11 ca si confirmare, daca nu va este convingator vers. 8, va este scris negru pe alb:

  Eu sunt Alfa si Omega, Cel dintai si Cel de pe urma. Ce vezi, scrie intr-o carte, si trimite-o celor sapte Biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia si Laodicea.“
  Rev 1:12 M-am intors sa vad glasul care-mi vorbea. Si cand m-am intors, am vazut sapte sfesnice de aur.
  Rev 1:13 Si in mijlocul celor sapte sfesnice pe cineva, care semana cu Fiul omului, imbracat cu o haina lunga pana la picioare, si incins la piept cu un brau de aur.
  Rev 1:14 Capul si parul Lui erau albe ca lana alba, ca zapada; ochii Lui erau ca para focului;
  Rev 1:15 picioarele Lui erau ca arama aprinsa, si arsa intr-un cuptor; si glasul Lui era ca vuietul unor ape mari.
  Rev 1:16 In mana dreapta tinea sapte stele. Din gura Lui iesea o sabie ascutita cu doua taisuri, si fata Lui era ca soarele, cand straluceste in toata puterea lui.
  Rev 1:17 Cand L-am vazut, am cazut la picioarele Lui ca mort. El Si-a pus mana dreapta peste mine, si a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel dintai si Cel de pe urma,
  Rev 1:18 Cel viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor.
  Rev 1:19 Scrie dar lucrurile, pe care le-ai vazut, lucrurile care sunt si cele care au sa fie dupa ele.
  Rev 1:20 Taina celor sapte stele, pe care le-ai vazut in mana dreapta a Mea si a celor sapte sfesnice de aur: cele sapte stele sunt ingerii celor sapte Biserici; si cele sapte sfesnice, sunt sapte Biserici.

  Deci, este clar ca vorbeste Isus, asa cum in vers. 8 se incepe :

  Rev 1:8 „Eu sunt Alfa si Omega, Inceputul si Sfarsitul“, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era si Cel ce vine, Cel Atotputernic.

  Aceasta dvs. nu puteti intelege… Dumnezeu Tatal este Alfa si Omega, Fiul este Alfa si Omega… sunt de aceeasi natura, sunt una, NU SUNT UNUL!;
  Iata o mica analiza primului capitol din Apocalipsa. V-as ruga sa il mai cititi odata, fara brosurile Turnului de Veghe.

 9. marcu on said:

  Ati procedat „smechereste”…citand versete ULTERIOARE celui in discutie.
  Cred ca ar fi bine sa luam textul din Codex Vaticanus de exemplu si sa-l analizam direct din greaca.Atunci veti intelege ca in Revelatia (Apocalipsa) cap.1 se vorbeste cand de Fiul (in cea mai mare parte) cand de Tatal .Interpretarea dvs.contrazice alte texte biblice.Cum sa spuna Isus despre Sine ca este Cel Atotputernic cand El nu poate numi pe cei care ii stau alaturi ??Cum poate sa sustina aceasta cand El nu cunoaste ziua sfarsitului ?? Cand,la sfarsitul domniei de 1000 de ani se supune Tatalui ?? Cand toata puterea I-a FOST DATA (deci nu o avea in Sine)…???
  Cine „scoate din context” deci ?? Sau dvs.afirmati ca Biblia,ca Isus Insusi a mintit ??

 10. domnule Marcu,in apocalipsa spune:-iata ce zice Cel dintai si Cel de pe urma,Cel ce a murit si a inviat….mi se pare ca se vorbeste despre Iisus nu si daca vrei sa citesti si ap.4:8-11 se vorbeste despre cel ce sade pe scaunul de domnie.Cine sade pe scaunul de domnie Ap3-21 sa ne rugam lui D-zeu sa ne lumineze El mintea

 11. pe ce se bazeaza martorii cand spun ca Iisus a revenit pe pamant cand biblia ne invata ca :-orice ochi Il va vedea chiar si cei ce L-au strapuns .Ma intreb daca pt lumea de astazi mai are vreo valoare CUVANTUL LUI D-zeu ,ori e studiat si interpretat in diferite moduri doar pt discutii contradictori? Pacat ca a fost adusa o jertfa…..mai crede cineva in puterea de mantuire a acestei jertfe? Sa nu uitam ca pt noi s-a varsat sange si imi permit sa spun SANGE DE DUMNEZEU coloseni 2-8 si 9

 12. Un vizitator on said:

  Am citit şi eu acest articol şi nu pentru prima oară când aud despre trinitate şi nu este pentru prima oară cand nu văd niciun argument concret. Am auzit de multe ori despre Trinitate(in special de la adepţii bisericilor baptiste), dar cand ajungeam să pun careva întrebări, nu ştiau ce să îmi răspundă, ba mai mult, nu ziceau că nu ştiu, dar mă îndemnau pe mine să mă rog şi Dumnezeu îmi va descoperi. Nu cred că astfel de îndemn mi-ar fi dat Isus sau apostolul Pavel, care ia ajutat pe oameni să afle care este voinţa lui Dumnezeu. Faptele Apostolilor 20:26 De aceea vă mărturisesc astăzi că sunt curat de sângele tuturor. 27 Căci nu m-am ferit să vă vestesc tot planul lui Dumnezeu.
  Dacă autorul acestui articol are careva cunoştinte despre trinitate, l-aş ruga să mă ajute şi pe mine să înţeleg sensul unor versete care contrazic trinitatea. Voi folosi doar traducerea bibliei Cornilescu. Dacă autorul acestui articol are duhul adevărului despre care a vorbit Isus, sunt sigur că va putea să îmi răspundă cu uşurinţă la întrebările legate de trinitate şi asta pentru că Isus a spus in Ioan 16:13 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, ‘are să vă călăuzească în tot adevărul’; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit şi vă va descoperi lucrurile viitoare.
  1) La botezul lui Isus a coborât peste el şi din cer s-a auzit un glas care zicea: „Tu eşti Fiul Meu preaiubit: în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea!” Luca 3:21-22
  Întrebarea: Nu pot să înţeleg cum Isus, duhul sfânt şi Dumnezeu Tatăl era aceeaşi persoană în acelaşi moment, când Isus era pe pământ, duhul sfânt cobora din cer şi din cer sa mai auzit o voce care zicea: „Tu eşti Fiul Meu preaiubit: în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea!”.
  2) În Luca 6:12 este scris În zilele acelea, Isus S-a dus pe munte să Se roage şi a petrecut toată noaptea în rugăciune către Dumnezeu.
  Întrebarea: Dacă Isus era aceeaşi persoană cu tatăl, oare cui sa rugat Isus pe munte? Şi eu dacă vreau să calc pe urmele lui(în 1 Petru 2:21 scrie: v-a lăsat o pildă sau exemplu), cui ar trebui să mă rog? Ştiu că el este mijlocitor, dar rugăciunea mea cui trebui să io adresez?
  3) In Ioan 20:17 scrie „Nu mă ţine”, i-a zis Isus, „căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Ci, du-te la fraţii Mei şi spune-le că Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru.”
  Întrebarea: Dacă Isus spune că Tatăl Lui este şi Tatăl nostru şi Dumnezeul Lui şi Dumnezeul nostru.”, oare n-ar trebui eu să mă închin Dumnezeului lui Isus daca tot spun că calc pe urmele lui şi el a avut un Dumnezeu? Cum să înţeleg eu aici trinitatea?
  4) În Matei 4:1 scrie Atunci Isus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit de diavolul. şi Matei 4:8-9 Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte înalt, I-a arătat toate împărăţiile lumii şi strălucirea lor şi I-a zis: „Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie, dacă Te vei arunca cu faţa la pământ şi Te vei închina mie.”
  Întrebarea: Poate fi oare Dumnezeu Tatăl ispitit? Cum să înţeleg eu versetul de la Iacov 1:13 ‘Căci Dumnezeu nu poate fi ispitit ca să facă rău’. Oare diavolul nu ştia că Dumnezeu nu poate fi ispitit? Oare se contrazice biblia? Dacă Isus era Dumnezeu, cum putea să-i fie pusă la încercare fidelitatea? Putea oare Dumnezeu să se răzvrătească împotriva lui însuşi?
  5) În Ioan 10:30 Eu şi Tatăl una suntem.”
  Întrebarea: Dacă e să privesc prin prisma învăţăturilor despre trinitate, şi aş ajunge la concluzia că aici Isus spune că el şi cu Tatăl este aceaşi persoană, înţeleg că în Ioan 17:21-22 Isus sa rugat ca discipolii săi să formeze acelaşi corp cu tatăl şi cu el. Pentru că Isus spune ‘ Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum şi Noi suntem una ‘.
  Ajutaţi-mă vă rog să înţeleg la ce sa referit Isus când a spus aceasta:
  Ioan 17:21 Mă rog ca toţi să fie una, cum Tu, Tată, eşti în Mine, şi Eu în Tine; ca şi ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis. 22 Eu le-am dat slava pe care Mi-ai dat-o Tu, pentru ca ei să fie una, cum şi Noi suntem una.
  Sunt doar 5 întrebări, dacă întradevăr aveţi acel spirit al adevărului despre care a vorbit Isus, cred că îmi veţi râspunde cu uşurintă. Şi dacă aţi rămas în cuvântul lui Isus şi nu aţi deviat, cunoaşteţi tot adevărul. Ioan 8:31 Şi a zis iudeilor care crezuseră în El: „Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; 32 veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”

 13. Un vizitator on said:

  Am zis că în acest articol nu am văzut niciun argument concret şi voi încerca să explic de ce am zis aşa.
  1) Există doar un singur Dumnezeu!
  Răspuns: Cred că dacă autorul acestui articol facea o simplă cercetare, vedea că biblia spune că există mai mulţi dumnezei.
  1 Corinteni 8:5 Căci chiar dacă ar fi aşa numiţi „dumnezei” fie în cer, fie pe pământ (cum şi sunt în adevăr mulţi „dumnezei” şi mulţi „domni”),
  Psalmii 82:6 Eu am zis: „Sunteţi dumnezei, toţi sunteţi fii ai Celui Preaînalt.” şi Isus a confirmat acest verset. Ioan 10:34 Isus le-a răspuns: „Nu este scris în Legea voastră: „Eu am zis: sunteţi dumnezei”?
  Aş fi deacord dacă se spunea că un singur Dumnezeu adevărat, pentrucă Isus în Ioan 17:3 spune singurul Dumnezeu adevărat.
  În textul original la Deuteronom 6:4 este folosit de două ori numele Iehova, nu Domnul şi nu Domn.
  2) Tatăl este Dumnezeu.
  Sunt deacord că Tatăl este Dumnezeul adevărat, dar Isus nu este tatăl, pentru că Isus în Ioan 20:17 spune ‘căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu’ şi cât a fost pe pământ a spus că tatăl său este în ceruri. Iar în Ioan 5:18 ‘adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine, El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând;’. Isus nu face nimic din propria iniţiativă, şi puterea de a judeca a primit-o de la tatăl. Ioan 5:27 Şi I-a dat putere să judece, întrucât este Fiu al omului.
  3) Fiul Este Dumnezeu
  Sunt deacord cu asta! În Isaia 9:6 este scris despre Isus că va fi numit ‘Dumnezeu tare’ dar există o mare diferenţă între Dumnezeu Tatăl şi Isus. În Geneza 17:1 Eu sunt Dumnezeul cel Atotputernic. Nu este greu de înţeles că există o mare diferenţă între un ‘Dumnezeu tare’ şi un ‘Dumnezeu Atotputernic’. Voi argumenta cu Biblia.
  1 Corinteni 15:27 scrie Dumnezeu, în adevăr, „a pus totul sub picioarele Lui”. Dar când zice că totul I-a fost supus, se înţelege că afară de Cel ce I-a supus totul.
  Mai există şi alte versete care spun asta şi din acest verset reiese clar că Isus nu este atotputernic, findcă sub picioarele Lui nu a fost supus şi ‘Cel ce I-a supus totul’. În versetul următor se spune că 28 Şi când toate lucrurile Îi vor fi supuse, atunci chiar şi Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul în toţi.
  4) Duhul Sfânt este Dumnezeu.
  În Ioan 4:24 scrie Dumnezeu este Duh; Eu cred că dumnezeu este un duh şi Isus şi Satan şi îngerii sunt duhuri. În Fapte Apostolilor scrie 2:17 „În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu, ‘voi turna din Duhul Meu peste orice făptură’; feciorii voştri şi fetele voastre vor proroci, tinerii voştri vor avea vedenii, şi bătrânii voştri vor visa vise! În capitolul 10:45 scrie ‘darul Duhului Sfânt s-a vărsat şi peste Neamuri’.
  Dacă dumnezeu este duh şi El spune că toarnă din duhul său peste oameni, cum ajungeţi la concluzia că ceea se varsă este o persoană diferită, care are propriile iniţiative, ia decizii şi suferă? Cum poate o persoană să fie vărsată sau turnată?
  M-aş bucura dacă autorul acestui articol va aduce şi alte argumente, poate mai învăţ şi eu ceva nou că pe acestea le ştiam!

 14. nicolae on said:

  Am citit toate comentariile referitor la aceasta dezbatere despre Trinitate,se pare ca nu se intelege corect. iata citeva exemple despre triunitate sau trei in unu.
  omul ‘;trup,suflet si duh daca din aceasta unitate lipseste o parte omul nu mai este putem vorbi despre un cadavru ,un spirit sau un suflet
  atomul .are mezoni prutoni si neutroni trei parti dixtincte cu sarcini electrice ,pozitive negative si neutru in cazul ca una lipseste nu se mai poate vorbi despre atom
  triunghiul are 3 latui si 3 unghiuri daca lipseste un unghi nu mai este triunghi in cazul cind din unitatea triunica lipseste o parte nu mai putem vorbii despre acea unitate ci despre parti foste componente ale acelei unitati .Eu cred ca lumina merge crescind adica Dumnezeu in vechiul tesament nu putea descoperi triunitatea SA din cauza tuturor popoarelor care erau politeiste cu o multime de dumnezei care de fapt nu erau dumnezei decit in convingerile lor ,Dar aceiasi lumina a triunicitatii LUI sa apropiat de noi prin FIUL CARE S;A DEZBRACAT PE SINE DE CEIA CE ERA A LUAT CHIP DE ROB FACINDU/E ASEMENEA NOUA
  de aici si confuzia de atotputernic sau altele pe care voi le;ati discutat EL apropiindu;se de noi nea dezvaluit relatiile triunice intre TATAL;FIUL si DUHUL;SFINT;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: