Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Ce avem ca şi creştini în Isus Hristos Cel Înviat?


Ca şi creştini, Biblia ne vorbeşte de lucrurile care le-am obţinut şi le avem în Hristos Isus, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru, Dumnezeu Mare.

Şi anume. Să privim la textul din Efeseni cap. 1.

Efeseni 1:3 Binecuvantat sa fie Dumnezeu, Tatal Domnului nostru Isus Hristos, care ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti, in locurile ceresti, in Hristos.

Mai întâi de toate, avem binecuvântări duhovniceşti, în locurile cereşti. Biblia ne vorbeşte despre faptul că adevărata bogăţie a creştinului este în ceruri. Cetăţenia creştinului este în ceruri. Tot ce avem mai bune, ne este în ceruri. Să nu punem accent pe bogăţii pământeşti pentru că ele sunt trecătoare.

Efeseni 1:4-6 In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara prihana inaintea Lui, dupa ce, in dragostea Lui, ne-a randuit mai dinainte sa fim infiati prin Isus Hristos, dupa buna placere a voii Sale, spre lauda slavei harului Sau, pe care ni l-a dat in Preaiubitul Lui.

În Hristos, am fost aleşi ca să fim sfinţi (puşi deoparte pentru Dumnezeu) să fin înfiaţi prin Isus Hristos. Odată ce ai crezut în Hristos, devii copilul lui Dumnezeu. Nu mai eşti orfan. Nu eşti rob al păcatului. Ci copilul lui Dumnezeu, ales încă mai înainte de întemeierea lumii ca să fii sfânt şi fără prihană în faţa lui Dumnezeu.

Efeseni 1:7-8 In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau,  pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere;

În Hristo avem RĂSCUMPĂRARE – adică, plata păcatului tău este plătită de El. El  a plătit cu Însăşi viaţa Lui pentru păcatele tale. Prin El avem iertarea păcatelor. Prin har eşti iertat, adică prin dar nemeritat.

Eşti conştient de lucrurile pe care le poţi avea odată ce crezi în Isus Hristos? Care sunt bogăţiile tale? Ce te ţine să faci o alegere corectă?

Reclame

Single Post Navigation

One thought on “Ce avem ca şi creştini în Isus Hristos Cel Înviat?

  1. Pingback: Isus Hristos în Coran « Maranatta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: