Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Isus Hristos în Coran


Musulmanii spun adesea că ei cred în Isus Hristos şi întreabă, puţin surprinşi, de ce noi, creştinii, nu credem în Muhammad?  Pentru acest motiv este interesant să găsim cine este Isus în Coran. Diferenţa crucială  între credinţa islamică şi creştină are de-a face cu Isus Hristos. Care este adevărata identitate a Acelui născut din fecioară? De fapt, de ce a fost El născut în lume?

 1. Isus a fost nascut de Fecioara Maria

  Al Anbiyâ 21.91

  ”Şi (adu-ţi aminte) de aceea care şi-a păstrat castitatea ei. Şi am suflat Noi asupra ei prin duhul Nostru şi am făcut din ea şi din fiul ei semn pentru toate lumile”


  Astfel Coranul confirmă naşterea  din fecioară, că Maria a rămas însărcinată prin Duhul Sfânt, şi că acest miracol a fost un semn pentru întreaga lume.

 2. Mariei şi Pruncului Isus  Li S-a oerit adăpost pe un deal

  Al Mu’minun 23.50

  Şi am făcut Noi din fiul Mariei şi din mam lui un semn şi Noi le-am dat lor doi (adăpost) pe o colină statornică şi cu izvor.


  După naştere, Maria a trebuit să se retragă şi să se odihnească. Dumnezeu a aranjat un loc de refugiu pentru ei pe o colină cu un izvor. Unde era Iosif? Coranul nu spune.

 3. Isus este Cuvântul lui Dumnezeu, este Mesia

  Al Nisâ 4.171

  (…) Mesia Isus, fiul Mariei este trimisul lui Allah, cuvântul Său pe care El l-a transmis Mariei şi un duh de la El. Credeţi aşadar în Allah şi în trimişii Săi. Şi nu spuneţi “trei!” Opriţi-vă   de la aceasta şi va fi mai bine pentru voi. Allah nu este decât un Dumnezeu  Unic. El este prea înalt pentru a avea un fiu.


  În acest verset din Coran, Isus poartă înaltele nume de Cuvânt al lui Dumnezeu şi Duh de la El. Ambele expresii se referă la momentul  când Maria a rămas însărcinată printr-un miracol al lui Dumnezeu. Dar astfel  încât să nu fie nici o neînţelegere asupra învăţăturii despre Isus din Coran, expresia  este precedată de asigurarea că Isus este mai degrabă apostolul lui Dumnezeu, ca şi Muhamad şi mulţi alţii. Pe lângă aceasta versetul continuă cu un atac  împotriva Trinităţii şi cu aserţiunea că Dumnezeu are un fiu. De ce a scris aceasta Muhamad? Clar, pentru că Creştinii din secolul VII deja vorbeau despre Trinitate, iar Biblia Îl afirmă pe Isus drept FIUL LUI DUMNEZEU.

 4. Minunile lui Isus în Coran

  Âli ‘Imrân 3.49

  (Şi va zice): Eu vin la voi cu semn de la Domnul vostru! Eu  plămădesc  pentru voi  din lut ca un chip de pasăre şi suflu asupra sa şi ea se fce o pasăre vie, cu voia lui Allah. Şi voi tămădui pe orb şi pe lepros, şi-i voi învia pe morţi, cu voia lui Allah”.


  Coranul admite că Isus a făcut minuni, dar doar cu permisiunea şi ajutorul lui Dumnezeu. Aceea că Isus a creat o pasăre vie din argilă, în aproximativ acelaşi fel cum a creat Dumnezeu omul, nu apare în Biblie.

 5. Isus a primit Evanghelia lui Dumnezeu

  Al Hadîd 57.27

  L-am făcut să urmeze pe Isus fiul Mariei, şi i-am dăruit lui Evanghelia”…


  Coranul învaţă că Isus a primit Evanghelia de la Dumnezeu. Cuvântul  apare întotdeauna la singular  în Coran şi este înţeles de musulmani în sensul  de o singură carte dictată de Isus în aproximativ acelaşi fel cum este crezut că Coranul  a fost  dictat lui Muhammad. Din acest motiv musulmanii sunt adesea surprinşi când întâlnesc “ Cele patru Evanghelii”, care au fost scrise de ucenicii lui Isus, şi sunt simple forme narative.

Deşi Coranul nu conţine practi nimic care să vină direct din Noul Testament, există un număr destul de mare de situaţii despre Isus care sunt în acord  cu Noul Testament, ca de exemplu, naşterea din fecioară, aceea că a înfăptuit mari minuni, Mesia, apostolul lui Dumnezeu.

Există de asemenea mari diferenţe faţă de Noul Testament. Cele mai serioase devieri sunt, bineînţeles, acelea că Coranul  neagă dumnezeirea lui Isus, moartea Sa şi astfel răscumpărarea lumii.  Să nu uităm istoria şi data scrierii Coranului, astfel, făcându-ne respectiv concluzii corecte.

Pentru a compara ce spune Biblia la acest subiect, poţi citi aceste articole:

Cine este Isus Hristos?

Când va fi a doua venire a lui Hristos?

Ce avem ca şi creştini în Hristos?

Anunțuri

Single Post Navigation

7 thoughts on “Isus Hristos în Coran

 1. alaandrei on said:

  Multumim pentru informatie.Mult har!

 2. Informatii despre originea lui Allah…Allah nu este numele arab a Lui Dumnezeu. Allah este si a fost seful zeilor gasiti de profetul musulman Mahomed la Mecca…

  http://musulmanii.wordpress.com/2009/11/29/originea-lui-allah/

 3. Personal, ma supara foarte tare impartirea lumii in religii. Asta nu face sa il iubim mai mult pe Dumnezeu si nici sa fim mai buni, mai toleranti unii cu ceilalti, nici sa intelegem ca toti suntem la fel, de fapt. Nu cred in superioritatea vreunei religii si nu inteleg ura pe care diferentele religioase au generat-o intotdeauna. Eu am fost impresionata de felul in care musulmanii ne primesc si accepta, de discutiile pe care le-am putut purta cu ei pe teme religioase, fara ura, fara sa spuna cineva macar o data ca ei sunt mai buni decat noi. M-a impresionat felul in care ei ajuta pe cineva neconditionat, am fost aproape socata ca tinerii inca se ridica de pe scaun in autobuz ca sa dea locul batranilor sau femeilor, ca iti sar in ajutor fara sa te cunoasca si sa ceara ceva in schimb, ca stiu sa iti zambeasca si stiu sa isi respecte credinta mai mult decat noi.

 4. da. ceea ce povestesti tu, este frumos… dar ca este doar o fata a musulmanilor… de ar fi asa. Crestinii nu urasc musulmanii – musulmanii urasc crestinii. Este o diferenta… Cu parere nimeni nu vorbeste despre „Razboiul Sfant”, despre faptul ca musulmanii sunt indemnati sa ii omoare pe cei care nu sunt de religia lor etc. Personal, nu urasc omul, urasc pacatul…

 5. redfany on said:

  Sunt crestin, ferm, dar sa stii ca ,k cristina are dreptate. nu noi ii asuprim cumva, au venit ei la noi? am stat si eu pintre ei si am ramas surprins de comportamentul lor. sunt bunik, sunt ajutatori, nu prea sunt iertatori dar sunt si ei oameni. si vorba lui Stefan cel Mare au mai multa credinta decat noi.

 6. Pentru redfany :

  Nu stii ce vorbesti…. daca zici ca au credinta mai mult decit noi – vai de credinta noastra! De ce nu ai credinta? aceasta e importanta intrebare. Am vorbim si eu cu unii din ei , am fost in tarile lor – vreau să iti spun ca forma lor FRUMOASĂ la prima vedere de comportament ascunde adevărata lor CREDINȚĂ care este radicală și nu este în Dumnezeu, ci îl urmeaza pe un om, pe Muhamed. Intreabă cite fete s-au căsătorit cu ei și când au ajuns acolo, au ajuns să fie la același preț ca mobila. În cultura lor, femeile nu au cuvânt, ele nu sunt mai de preț decât mobila… etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: