Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Ce să fac ca să îmi fie iertate păcatele?


Întrebare:  Ce trebuie să fac ca să îmi fie iertate păcatele? Am auzit şi mi-au spus mai mulţi că trebuie să bat “mătăni”, voi fi iertat de păcatele mele bătând mătăni în fiecare zi? Dacă da, câte “mătăni” să bat pe zi ca să aibă efect? … mulţumesc anticipat.

Cunosc bine această gândire. Nu găsim nicăieri în Biblie despre faptul că păcatele se iartă prin anumite “exerciţii spirituale”. Deşi, poporul le numeşte mătănii, ele se numesc metanii. Bătaia metaniilor este un lucru provenit din tradiţia creştină, care a distrus şi distruge biserica lui Dumnezeu. Poţi citi aici ce ar însemna metaniile.

Ce spune Biblia despre iertarea păcatelor? Cum pot fi iertate păcatele?

Iertarea păcatelor o primim prin Jertfa lui Isus

Matei 26:28 caci acesta este sangele Meu (Isus Hristos), sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi, spre iertarea pacatelor.

În Vechiul Testament orice păcat era spălat, iertat prin sângele animalelor aduse ca jertfe. Isus Hristos a venit pe acest pământ ca să aducă ca Se aducă ca jertfă El Însuşi, Fiul lui Dumnezeu ca fiecare care crede în El să aibă parte de iertarea păcatelor.

Pocăinţa aduce iertarea păcatelor

Faptele Apostolilor 2:38 „Pocaiti-va“, le-a zis Petru, „si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh.

La pocăinţă, primim iertarea prin har – dar pe care nu l-am meritat

Efeseni 1:7 In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau,

Efeseni 1:8 pe care l-a raspandit din belsug peste noi, prin orice fel de intelepciune si de pricepere;

Deci ce trebuie să faci ca să îţi fie iertate păcatele? Să te pocăieşti de păcatele care le ai. Recunoaşte păcatele în faţa lui Dumnezeu, cere-ţi iertare pentru ele şi spune în smerenie că nu doreşti să mai fii un păcătos, ci să duci o viaţă ca un copil a lui Dumnezeu. Avem promisiunea în Cuvântul lui Dumnezeu că fiecare care se pocăieşte, va fi născut din nou (click aici pentru articol) şi va fi înfiat prin Duhul Sfânt, devenind copilul lui Dumnezeu.

Dacă încă nu eşti copilul lui Dumnezeu, ai timpul încă să o faci. Nu ezita. Dacă nu ai ca tată pe Dumnezeu, Biblia spune că tatăl tău este diavolul. (Click aici pentru articol) Nu poţi avea o stare de mijloc.

Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “Ce să fac ca să îmi fie iertate păcatele?

  1. alaandrei on said:

    Un exemplu de har mai vedem in mintuirea unuia din tilharii pe cruce.Care in aceeasi zi a mers cu Domnul Isus in rai.

  2. Legat de marturisirea pacatelor Biblia ne vorbeste despre 2 variante diferite:
    1. marturisire inaintea lui Dumnezeu, fara vreun intermediar uman, ex. David in Psalmii 32:5 “Îmi voi mărturisi Domnului fărădelegile!”
    2. “marturisiti-va unii altora pacatele” (Iacov 5:16), vorbeste despre marturisirea in fata unui semen, nu face referire concreta la vreunii dintre conducatorii bisericii, dar daca analizam afirmatia in context este posibil sa se refere si la prezbiterii (sau: bătrânii) bisericii din versetul 14.

    Personal cred ca ambele variante sunt acceptate de catre Dumnezeu atata timp cat marturisirea este facuta cu SINCERITATE si PARERE DE RAU si NU DIN OBICEI/TRADITIE/sau OBISNUINTA. Clar este un lucru: nu preotul acorda iertarea, ci Hristos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: