Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Cine sunt sectanţii?!


În zilele noastre, tot mai mult suntem presaţi de învăţături mincinoase şi erezii. Diavolul “născoceşte” tot mai multe basme şi minciuni care să abată oamenii de la adevăr. Văzând că nu poate impune oamenii să nu creadă, a început să facă adevărul greu de găsit. Basmele evoluţiei, basmele şi minciunile reîncarnării, Turnul de veghe, minciuna că poţi trăi cum vrei şi vei ajunge salvat mai apoi, minciuna că nu există iad etc. Diavolul este tatăl minciunilor.

Biblia, IOAN 8:44 Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru. El de la inceput a fost ucigas; si nu sta in adevar, pentru ca in el nu este adevar. Ori de cate ori spune o minciuna, vorbeste din ale lui, caci este mincinos si tatal minciunii.

Tot mai mult se vorbeşte despre sectanţi şi secte. Ce este o sectă? Cine sunt sectanţii?


Nu mă voi referi la definiţia DEX –ului care spune: “SÉCTĂ, secte, s.f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine”. Mă voi referi la înţelesul acestui cuvânt înţeles în societatea noastră. Prin sectant se înţelege un eretic. Atunci, cine sunt sectanţii?!

Sectanţi sunt acei care zic că sunt creştini, dar NU SUNT!

Iacov 2:26 Dupa cum trupul fara duh este mort, tot asa si credinta fara fapte este moarta.

Iacov 2:20 Vrei dar sa intelegi, om nesocotit, ca credinta fara fapte este zadarnica?

Atât de mulţi susţin că sunt creştini, dar trăiesc în păcat! Ei zic că sunt creştini şi îşi trăiesc viaţa în beţii. Zic că sunt creştini, dar îşi trăiesc viaţa în curvie şi preacurvie! Zic că sunt creştini, dar sunt dependenţi de tutun şi ajung să folosească şi droguri! Zic că sunt creştini dar vorbesc vorbe urâte şi murdare! … Iată adevăraţii sectanţi! Iată adevăraţii eretici!

Sectanţi sunt acei care ţin post cu trupul dar cu sufletul păcătuiesc!

Isaia 58:4-11 Iata, postiti ca sa va ciorovaiti si sa va certati, ca sa bateti rautacios cu pumnul; nu postiti cum cere ziua aceea, ca sa vi se auda strigatul sus.  Oare aceasta este postul placut Mie: sa-si chinuiasca omul sufletul o zi? Sa-si plece capul ca un pipirig, si sa se culce pe sac si cenusa? Acesta numesti tu post si zi placuta Domnului?  Iata postul placut Mie: dezleaga lanturile rautatii, deznoada legaturile robiei, da drumul celor asupriti, si rupe orice fel de jug;  imparte-ti painea cu cel flamand, si adu in casa ta pe nenorocitii fara adapost; daca vezi pe un om gol, acopera-l, si nu intoarce spatele semenului tau.  Atunci lumina ta va rasari ca zorile, si vindecarea ta va incolti repede; neprihanirea ta iti va merge inainte, si slava Domnului te va insoti. Atunci tu vei chema, si Domnul va raspunde, vei striga, si El va zice: „Iata-Ma!“ Daca vei indeparta jugul din mijlocul tau, amenintarile cu degetul si vorbele de ocara,  daca vei da mancarea ta celui flamand, daca vei satura sufletul lipsit, atunci lumina ta va rasari peste intunecime, si intunericul tau va fi ca ziua in amiaza mare!  Domnul te va calauzi neincetat, iti va satura sufletul chiar in locuri fara apa, si va da din nou putere madularelor tale; vei fi ca o gradina bine udata, ca un izvor ale carui ape nu seaca.

Postesc o săptămână, ca să merg la biserică şi să mă împărtăşesc… oare e corect? Şi îndată ce ies din biserică aprind ţigara şi mai scap  câteva vorbe murdare. Iată adevăraţii sectanţi! Iată adevăraţii eretici!

Sectanţii numesc binele rău şi răul bine!

Isaia 5:20 Vai de cei ce numesc raul bine, si binele rau, care spun ca intunericul este lumina, si lumina intuneric, care dau amaraciunea in loc de dulceata, si dulceata in loc de amaraciune!

Putem trăi aşa cum vrem! Putem face ce dorim ! Curvia nu este păcat – este Dragoste! Cei ce merg duminica la biserica sunt baptişti şi indiferent dacă dau dovadă de o viaţă plină de credinţă, nu trebuie să îi ascultăm pentru că sunt sectanţi! (aşa vorbesc adevăraţii sectanţi! Aşa vorbesc adevăraţii eretici!)

Reclame

Single Post Navigation

50 thoughts on “Cine sunt sectanţii?!

 1. Foarte adevarat.

 2. George W.Galis on said:

  George: penticostalii si baptistii sunt si ei crestini!

 3. George W.Galis on said:

  Biserica Ortodoxa recunoaste Institutul Teologic Penticostal
  din Bucuresti, si Ii admite la examene de Doctorat in Teologie
  a Biserici Ortodoxe , de unde penticostali i-si primesc docto-
  ratele, viitori profesori si pastori penticostali.

 4. ”Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt LUPI răpitori. “(Matei 7,15).

  Hristos a intemeiat o singura Biserica si nu 30000 de culte”crestine”cate exista astazi in lume.” Este un Domn, o credinţă, un botez… “(Efeseni 4,5).

  Ereticii/sectantii ,adica cei care produc DEZBINARI in Biserica Lui Hristos, sunt denumiti “oameni firesti, care nu au Duhul”, iar scopul lor este atacul asupra unitatii credintei .

  “Aceştia sunt cei ce fac DEZBINARI, (oameni) fireşti, care nu au Duhul. ” (Iuda 1 ,19)

  Sectantii,adica slugile satanei vor distrugerea crestinismului ,prin scindarea lui in mii de “culte”. ”Ca să nu fie DEZBINARE în trup, ci mădularele să se îngrijească deopotrivă unele de altele. “(1Cor.12,25)

  Orice nebun isi poate face secta lui. In cativa zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un “cult” nou de oameni bolnavi, tradatori de Hristos ,tara si de neam.Toate sectele au în comun un singur lucru: îndepărtarea oamenilor de Biserica ORTODOXA şi de mântuirea prin Hristos.

  Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta. John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)… asa au aparut sectantii. Niste fermieri din America s-au gandit…”hai sa facem si noi o afacere si sa vindem locuri in rai” , asa au aparut “cultele” neoprotestante.

  Sfantul Apostol Pavel, avertizeaza despre aparitia celor care fac DEZBINARE.

  ”Iar oamenii răi şi amăgitori vor merge spre tot mai rău, ratacind pe alţii şi RATACITI fiind ei înşişi.”(2 Timotei 3.13 )

 5. latino on said:

  Cu respect la ceea ce postați, poate că le spuneți și vizitatorilor acestui forum, cum să ajungă la mântuire. Din aceste comentarii se înțelege că toți sunt sectanți cu excepția ortodocșilor…

  O sectă este acel grup (mic sau mare) de oameni care susțin că doar ei au dreptate, doar ei se vor mântui și toți ceilalți sunt pierduți sau înșelați de Satan…

  În umila mea părere, mântuirea este personală și nu ține de o denominație biblică anume ci de credința în Isus Cristos ca Domn și Mântuitor: – Domnilor, ce trebuie să fac ca să mă mântuiesc? Iar ei au zis: Crede în Domnul Iisus şi te vei mântui tu şi casa ta. (Faptele apostolilor 16:30-31) – Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul şi vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morţi, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturiseşte spre mântuire. (Romani 10:9-10) – Acestea am scris vouă, care credeţi în numele Fiului lui Dumnezeu, ca să ştiţi că aveţi viaţă veşnică. (1 Ioan 5:13)

  Este foarte important acest lucru de menționat. Când Isus se v-a întoarce nu te va întreba la ce biserică ai fost membru (doar se vede că fiecare grupare religioasă are problemele ei) Isus te v-a întreba dacă L-ai mărturisit, L-ai iubit și ți-ai pus credința totală în El.

  Apocalipsa capitolul 7 spune: – După acestea, m-am uitat şi iată mulţime multă, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul şi seminţiile şi popoarele şi limbile, stând înaintea tronului şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în veşminte albe şi având în mână ramuri de finic. Şi mulţimea striga cu glas mare, zicând: Mântuirea este de la Dumnezeul nostru, Care şade pe tron, şi de la Mielul. (Apocalipsa 7:9-10)

  Dumnezeu Își v-a pune deoparte de pe întreg pământul, din toate țările și limbile, oameni sinceri care au crezut în Cristos ca Domn și Dumnezeu, Mântuitor și Păstor. Și nici o religie anume (fie ortodoxă, catolică sau protestantă) nu au adepți pe întreg pământul, în toate limbile și din toate popoarele. Eu zic să nu împroșcăm cu noroi pe nimeni (acesta este caracteristic sectelor) ci să ne uităm în oglindă ca nu cumva să ne asemănăm cu cei de pe vremea lui Isus (fariseii, saducheii…) care credeau că dacă au religia și tradiția lor vor fi mântuiți. Nu au fost și nu vom fi nici noi doar dacă îl avem pe Cristos ca Domn și Mântuitor.

  Îmi cer scuze dar este umila mea părere.

  Cu stimă,
  latino

 6. Mantuire vine prin Biserica Lui Hristos ,despre care Mantuitorul a fagaduit ca „portile iadului nu o vor birui” (Matei 16:18).

  Hristos a poruncit sa ascultam de Biserica..” De-ti va gresi tie fratele tau, mergi, mustra-l pe el intre tine si el singur….de nu-i va asculta , SUPUNE-L BISERICII, iar de nu va ASCULTA nici de BISERICA , sa-ti fie tie ca un pagan si vames.(Matei 18,15-17)

  Cei care au plecat din Biserica ,adica cei care au dezbinat trupul lui Hristos nu sunt cestini.

  Iata ce mai spune Apostolul….”Vă îndemn, fraţilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toţi să vorbiţi la fel şi să NU fie DEZBINARI între voi; ci să fiţi cu totul uniţi în acelaşi cuget şi în aceeaşi înţelegere (1 Cor 1-10)

  Nu spune sa fim dezbinati in diverse confesiuni, spune sa fim uniti in acelasi cuget (credinta cea dreapta).

  Iar cei care produc dezbinari in Biserica ,sunt denumiti „oameni firesti, care nu au Duhul”, iar scopul lor imediat si de perspectiva este atacul asupra unitatii credintei…

  „Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul”(Iuda 1,19).
  Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta.

  John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)…etc

  Hristos a intemeiat o singura Biserica si nu 30000 de „culte” crestine cate exista azi in lume.” Este un Domn, o credinţă, un botez, „(Efeseni 4,5)

  Dezbinarile sunt de la diavol ,iar biblia ne avertizeaza despre voi…”Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt LUPI răpitori. „(Matei 7,15).

 7. latino on said:

  Aveți dreptate în parte d-le Mihai. Da, Isus a spus ca “porțile iadului nu o vor birui” (Matei 16:18) și nu când spuneți: Mântuirea vine prin Biserica Lui Hristos. Biblic vorbind: Mântuirea vine prin Hristos și nu prin Biserică pt că „biserica” este trupul Lui format din oameni (imperfecți) care greșesc, cad și păcătuiesc.

  Cine nu zice că este așa, să dea primul cu piatra…

  Cu dragoste

 8. Cum adica „dreptate în parte „?

  „Biserica este stâlp si temelie a adevarului „(1 Timotei 3:15) ,daca stâlpul cade, întreg edificiul se prabuseste, inclusiv Scriptura!

  De unde ai biblia ,nu de la o Biserica deja existenta?

  Crezi ca „protestantii” au inventat ei ceva ?

  Biserica este cea care pazeste si garanteaza Scriptura.

  Daca Biserica secolelor doi, trei si patru a fost „corupta”, atunci si canonul Bibliei este corupt, caci alegerea cartilor s-a facut de catre episcopii din primele sec.

  Biblia nu pot fi despartita de Biserica.

  Adevarul este ca aceeasi Biserica care ne-a lasat canonul Noului Testament, aceeasi Biserica care ne-a lasat Crezul si învatatura clara despre Sfânta Treime si natura lui Hristos, este Biserica care folosea icoane, care avea episcopi si patriarhi, si care cinstea pe Fecioara Maria.

  Cum poate un neoprotestant accepta autoritatea Noului Testament daca respinge BISERICA care ne-a dat canonul Noului Testament?

  Biblia nu a cazut din vazduh, si daca nu avem încredere în BISERICA prin care ni s-a dat, cum putem afirma ca avem o credinta bine întemeiata?

  Pana în secolul 4 unele cartii din Noul Testament precum : Iacov,Evrei, Iuda, 2 Petru, 2 şi 3 Ioan, şi Apocalipsa erau încă larg dezbătute, fără decizia autoritară a unui sinod/conciliu bisericesc ulterior, noi ne-am îndoi chiar şi acum de autoritatea apostolică a cartilor amintite.

  Nu putem avea incredere cu privire la canonului Noului Testament fără călăuzirea divină printr-un organ vizibil cum este o Biserică infailibilă.

  Daca aveti Noul Testament in forma scrisa ,se datoreaza episcopilor si preotilor din primele sec.” v-a pus pe voi episcopi(ἐπισκόποι), ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu”. Fapte(20,28)

 9. latino on said:

  Vă mulțumesc și apreciez râvna pe care o aveți în ceea ce privesc convingerile d-voastră. Sunteți în drepturile d-voastră să alegeți ce credeți și cum interpretați, cum de fapt este fiecare om în drepturile lui.

  Este bine ca lumea să creadă în Isus Cristos ca Domn și Dumnezeu și să se adune în Numele Lui pt Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor. (Matei 18:20) și să creadă în El pt viață veșnică pt că așa cum biserica din Corint și Galatia au fost necesare mustrările lui Pavel (arătând astfel că omul greșește) și doar Domnul este perfect tot așa (dacă nu mai rău) a căzut biserica de azi…(Ieremia 17:5)

  Oile Mele ascultă de glasul Meu şi Eu le cunosc pe ele, şi ele vin după Mine. Şi Eu le dau viaţă veşnică şi nu vor pieri în veac, şi din mâna Mea nimeni nu le va răpi. (Ioan 10:27-28)

  De ce credeți că pt Isus a fost și este așa de importantă „nașterea din nou”?
  Ce înseamnă (biblicamente vorbind) pt d-voastră, nașterea din nou?
  Scriptura (după părerea d-voastră) este la nivelul tradiției, sub ea sau peste ea?
  Cum ajunge un om la mântuire?

  Vă mulțumesc pt timpul d-voastră.
  Latino

 10. Daca nu erau Sfintii Parinti si Sinoadele care sa aleaga Adevarul de erezie, Biblia vostra, pe care o idolatrizati, probabil ar fi continut tampenii de genul „evanghelia lui iuda” sau alte scrieri de inspiratie dubioasa care circulau pe atunci si tulburau Biserica.

  Nicaieri in Biblie nu scrie ca un numar limitat de carti, scrise pana la o anumita data, constituie singura sursa de revelatii divine. Dimpotriva, Biblia ne arata ca unele evenimente, intamplari, minuni, etc. nu au fost consemnate in scris.

  Arata-mi unde scrie in Sfanta Scriptura de carti canonice si necanonice. Arata-mi!
  Normal ca nu ai cum sa imi arati.

  De ce Noul Testament …are 27 de carti…si nu mai multe,sau mai putine?

  Nu numai ca Biblia nu condamna Traditia, ci chiar ne îndeamna sa o tinem.
  Biblia însasi întareste rolul si importanta traditiei ,aceasta idee este exprimata în întreaga Scriptura….

  „…fratilor, va laud ca în toate va aduceti aminte de mine si tineti– predaniile/traditiile/παραδόσεις– cum vi le-am dat. „(1 Cor. 11,2)

  „…fratilor, stati neclintiti si tineti– predaniile/traditiile /παραδόσεις–- pe care le-ati învatat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastra”. (2 Tes. 2,15)

  ” …sa va feriti de orice frate care umbla fara rânduiala si nu dupa – predania/traditia/παράδοσιν – pe care ati primit-o de la noi.” (2 Tes. 3,6)

  Daca exista astazi Noul Testament, se datoreaza Sfintei Traditii sau Predani, uite ce spune Sfintul Apostol si Evanghelist Ioan:

  „Dar sint si alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus si care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca in lumea aceasta nu ar incapea cartile ce s-ar fi scris (Ioan 21, 25)”

  ” Multe avand a va scrie, n-am voit pe hartie si cu cerneala, ci nadajduiesc ca voi fi la voi si voi grai gura catre gura, ca bucuria noastra sa fie deplina” (2 loan 1, 12)

  Biblia nu exista fara Biserica, fara traditie sau istorie ( cum vrei tu sa o numesti).

  Nu a trimis Dumenzeu nici o biblie direct pe pamant, a trimis apostoli si nici acestia nu au lasat vreo biblie.

  La început, au facut cunoscut „cuvantul” prin viu grai.

  Cand Hristos s-a ridicat la cer, ce a lasat in urma, o carte sau o biserica ?

 11. latino on said:

  Domnul să te ajute în toate Mihai, și dacă așa consideri că este bine – dă-i înainte. Eu doresc să-i mulțumesc lui Dumnezeu pt ceea ce a făcut și faptul că a adus Lumina Adevărată în casa mea și peste familia mea. Viața mea (și a familiei) s-a schimbat când Cristos ne-a fost descoperit prin Scripturi și așa cum El a împărțit istoria lumii în două, înainte și după Cristos, tot așa o face astăzi cu ORICINE CREDE ÎN EL.

  Eu cunosc oameni (și sunt foarte mulți… chiar peste 80%) care susțin că sunt creștini adevărați dar care nu au nici o relație cu Dumnezeu ci doar o religie… Merg la biserică de două ori pe an, sau la o nuntă, mormântare sau parastas. Și vreau să spun că practică păcatul în văzul tuturor. Unii au amante, alți curvesc cu cele de prin benzinării, unii sunt homosexuali și majoritatea depind de alcool, țigări și droguri… dar ei sunt creștini. Așa au fost și așa sunt. Fără un înainte și un după Cristos în viața lor. Dacă au păcătuit, păcătuiesc în continuare… dar în opinia lor, toți ceilalți sunt rătăciți, dezbinați, înșelați de Satan, doar pt simplu fapt că nu sunt ca ei și nu practică ce practică ei.

  În atâtea culte și religii care spun că doar ei au dreptate și doar ei sunt CALEA spre Dumnezeu, am ales să cred în SINGURA CALE, ISUS CRISTOS, SINGURUL care mi-a arătat iubirea, murind pt mine și iubindu-mă atunci când eram în păcat și care îmi dă putere zi de zi să nu fiu în pas cu lumea…

  Preadesfrânaţilor! Nu ştiţi, oare, că prietenia lumii este duşmănie faţă de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş lui Dumnezeu. (Iacov 4:4)

  Și în ceea ce privește „nașterea din nou” – Sau oare nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi! Nici cei desfrânaţi, nici cei idolatri, nici cei adulteri, nici bărbaţii care practică prostituţia, nici homosexualii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici bârfitorii, nici tâlharii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. Şi aşa erau unii dintre voi. Dar aţi fost curăţiţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost îndreptăţiţi în Numele Domnului Isus Cristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru. (1 Corintieni 6:9-11)

  Uite Mihai dragă, Scriptura spune: Şi aşa erau unii dintre voi… (dintre noi toți…)

  Deci după cunoașterea ADEVĂRULUI, omul se schimbă cu ajutorul lui Dumnezeu și nu mai iubește păcatul lumii ci îl urăște… nu îl mai practică – Cine săvârşeşte păcatul este de la diavolul, pentru că de la început diavolul păcătuieşte. Pentru aceasta S-a arătat Fiul lui Dumnezeu, ca să strice lucrurile diavolului. (1 Ioan 3:8) – „Cine săvârşeşte păcatul” – cine păcătuiește, sau trăiește în păcat… nu este de la Dumnezeu și nici nu va putea fi, oricâte rugăciuni sau lumânări îi vom aprinde… Fiecare om cât timp trăiește are ocazia să-i spună „da” invitației lui Isus (Apoc 3:20) sau să-l refuze spunând: „Eu nu sunt fanatic, religios, pocăit sau ce știu cum…” „Așa m-am născut, așa voi muri”

  Cum ajutați un astfel de om?
  Cum îi vestiți Evanghelia?
  Dar nașterea din nou?

  Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la toată făptura. Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi. (Marcu 16:15-16)

  Ce vrea să spună Isus aici despre „cel ce cred și se v-a boteza”?

 12. Fratioare ,iti dau n’ exemple cu nume de „pastori ” sectanti iliciti, furaciosi, banditi, smenari si „mari afaceristi” din Romania.

  Cel mai „sfant „lucru pe lumea asta este Tiganul Pocait. acest specimen invoca asuprirea din 2 parti: pe etnie si pe religie si fura cat poate.

  Asa ca scuteste-ne cu „pocaitii” tai. Stii ce sunt? In nici un caz cult religios. Ar vrea ei sa fie macar secta.Sunt ca orice firma privata a carui obiect de activitate ,este extorcarea membrilor de 10% din venituri, ca sa aiba sefii lor cu ce se distra in Caraibe.

  Tiganul sectant sef Tipei („episcopul” penticostal)oare cuma facut rost de fabuloasa avere…pe persoana fizica, de l-a intrecut pana si pe colegul sau de satra „Marean” Vanghelie?Te pomenesti ca cioara sectanta Tipei e un mare manager, asta de cand si-a facut plinul cu presupusul „duh”, si uite asa a intrezarit oportunitatile de piata. Sau poate regele vostru Cioaba e emis edict regal si l-a facut baron, iar in virtutea titlului nobiliar a fost impropietarit cu o mare avere.

  „Lumina Adevărată” din casa ta nu prea are treaba cu Biserica lui Hristos.Stiam ca o sa invoci citate din cartea cu absurditati scrisa de cornilescu cel tont. Nu impresionezi deloc cu demersurile patetice inspirate din ideologia lui Parham &Co. Si nici cu spoiala aia, de-i zici tu pretentios Biblie.Hai sa te sfatuiesc de bine.
  Da-i lui Benny Hinn cartea cu povesti scrisa de papagalul cornilescu …sa faca cornete pt seminte.

  Hristosul ala de-l invoci tu e „made in Hollywood”.

  Nu are nici un fel de legatura cu Hristos marturisit in Crezul nostru:
  „Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si S-a facut om.”

 13. latino on said:

  Bine Mihai, mă bucur că ai atâtea exemple bune de atâția pocăiți șmenari.. doar ți-am spus că nu ne ne putem pune privirea în oameni. Apropo, preoți homosexuali, parșivi, iubitori de bani și salariați…nu ai nevoie de câteva nume??? (care văd când vine lupu și fug, nu-i interesează oițele) care îți cer bani pt orice serviciu bisericesc încât nu te căsătoresc sau te îngroapă dacă nu plătești… nu mai vrei să-ți mai umpli lista asta minunată cu câteva minunate nume dintre ei???

  Așa cum nu toți sunt pocăiți adevărați nici prealuminații ăștialalți nu strălucesc cu toții precum soarele. Nu-ți mai pune privirea în oameni sau tradiție ci în Cel ce îți poate mântui sufletele: ISUS CRISTOS!

  Interesant este că avem același crez… “Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire S-a pogorat din ceruri si S-a intrupat de la Duhul Sfant si din Maria Fecioara, si S-a facut om.” – AMIN.

  Este posibil Mihai, să aibă mulți oamnei un Cristos inventat în Hollywood dar nu este cazul meu.

  Totuși ai putea să ne înveți mai multe despre relația ta cu Dumnezeu, părtășia cu frații în Cristos, pocăința, nașterea din nou și mântuirea. Nu le știm pe toate… asta ne face umili, smeriți și sinceri.

  Cu dragoste,
  Latino

 14. Prietene „preoți homosexuali” nu fac cinste ortodoxiei,iar daca fac ceva „nefiresc” ,o fac pe barba lor .Biserica condamna apucaturile lor.

  In schimb la fratiorii tai lutherani si anglicani ,”apucaturile” cu pricina sunt ridicate la statutul de dogma!

 15. latino on said:

  Nu sunt frățiorii mei man… nu mai trage concluzii pripite.
  Mie îmi este frate și soră toți cei ce fac voia lui Dumnezeu și împlinesc Cuvântul Domnului.

  Cei ce fac aceste lucruri nefirești tot parte din biserica sunt până iasă întunericul afară la Lumină. Dumnezeu condamnă aceste apucături stimate Mihai… Cum îți spuneam că în fiecare pădure găsești uscături. Apropo mi-a plăcut site-ul tău și ai putea pune și ceva de „acasă”.

  http://new.ieseanul.ro/iasi/video-sex-la-patriarhie-preot-surprins-cu-un-barbat-in-pat-5076739

  Aici trebuie să vă logați, este prea de tot:

  Pune de toate Mihai că doar spunem tot Adevărul…

 16. latino on said:

 17. Asa si ce?

  Ti-am mai spus ,ce face „popa „ala e pe barba lui ,biserica condamna apucaturile lui .

  Nu doresc sa ascund gunoiul sub pres, dar nu sunt de acord ca astfel de cazuri sa fie transformate in emblema Ortodoxiei de catre neprietenii nostrii, acei oameni vanduti sectelor sau ecumenistilor. Ortodoxia nu inseamna betie, depravare sau mita. Ortodoxia e calea cea catre mantuire, sa nu ne rusinam de credinta sadita pe aceste meleaguri de catre Sf. Apostol Andrei. Sa nu ne lasam demoralizati, sa nu cadem in capcana propagandei sectar-ecumenisto-masonice.

  Faptul ca avem clerici „cazuti” nu da dreptul nimanui sa ridice piatra impotriva Sfintei Biserici Ortodoxe al carui cap e Mantuitorul nostru Iisus Hristos.

  La voi in schimb este treaba OFICIALA!

 18. latino on said:

  Mihai dragă, ți-am spus că ”la voi” nu-mi sună mie…
  Fiecare pom se cunoaște după roadele cele dă… Oare ce ar spune Pavel despre biserica noastră, sau Andrei? Unde sunt păstorii care erau dispuși să-și dea viață pt oițe? Acum avem „iluminați” și „prea-sfinți”, „prea-înalți” și prea-măriți” dar nu mai avem robi (sclavi) cum era Pavel, Petru, Iacov sua Ioan. Lumea moare în păcatele și greșelile ei cu pași siguri spre osânda veșnică și noi în loc de a le propovăduim Evanghelia (Isus a murit pt păcatele noastre și a înviat din morți – El este singura soluție pt această lume căzută în păcat… CREDE ÎN ISUS ȘI VEI FI MÂNTUIT) scoatem morții din morminte spunând ce mari minuni poate să facă… Uitând de Domnul Slavei, Singurul care are nemurirea și care ne-ar putea mântui sufletele. Singurul Mijlocitor pe care îl avem între noi și Tatăl și în singurul Nume în față căruia putem pleca genunchii.

  Lumea are nevoie de Lumina Adevărată și în loc să iubească întunericul să iubească LUMINA. IOAN 3:16-19

  Nu facem nimic arătând spre „uscături” (după cum vedem în orice tabără sunt) trebuie să-i conducem pe oameni la Domnul Isus, să ne punem privirea în El și să credem în El. Doar El poate mântui… când lumea v-a înțelege că Isus este „relație” și nu „religie” l-e va fi mai ușor. Când vor înțelege că jertfa lui supremă este suficientă pt mântuirea sufletelor noastre nu o vor mai căuta pe sfânta Paraschiva sau sfântul Grigore, Nectarie… ci pe SINGURUL numit: SFÂNT, SFÂNT, SFÂNT…

  Idea mea nu este ca tu să-ți schimbi părerea ci să-ți are-ți dragostea față de semen prin tot ceea ce spui și faci. Dacă ai ceva cu „pocăiții” lasă-i în seama Domnului, căci doar a lui este judecata și caută să vezi ceea ce este bun în om.. dacă nu te cobori la nivelul lui și nu dai dovadă de diferență mare între tine și el. Omul se schimbă cum se schimbă și biserica. Nu mai este cea fost odată… roadele arată acest adevăr. Eu sunt puțin dezamăgit Mihai, și nu doresc să-mi amăgesc sufletul trăind din „amintiri” ci din prezentul de azi. – Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: „Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre”. (Evrei 4:7).

  Cunosc oameni care și-au dat sufletul propovăduind Evanghelia împreună cu familia lor, în junglă la triburi de indieni sălbatici (Mexic, Panama, Nicaragua și Costa Rica) și care au deschis cantine pentru copii , școli, orfelinate, azile și biserici (din bambus) unde se cheamă Numele Domnului și care au murit în „tranșee” ducând înainte VESTEA BUNĂ despre Cristos în timp ce alți ca noi își omorau timpul criticând și arătând cu degetul… pt că este mai simplu.

  Mihai, fiecare va fi judecat pt faptele lui, fie bune sau rele… Îmi cer scuze dacă aceste rânduri nu se ridică la nivelul așteptărilor tale dar le-am scris cu dragoste și sper să îți ajungă la inimă.

  Latino

 19. Alo flacau ,bati campii,esti in erezie pana’n gat!

  Noţiunea de SFANT nu este folosită în exclusivitate pentru Dumnezeu, ci şi pentru oameni care prin faptele lor trebuie să se asemene cu Creatorul care îi cheamă să asculte de cuvântul Său dătător de viaţă curată şi de armonie între semeni.

  Oamenii pot deveni sfinti. Scriptura chiar ne indeamna sa cautam sfintenia.

  „fiti sfinti, pentru cã Eu sunt Sfânt” (1 Petru 1, 16)
  „Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăţie, ci la SFINTENIE”(1 Tesaloniceni 4,7)

  Calendarul ortodox este plin de oameni care si-au dat viata pt Hristos!

  Ortodoxia a fost pecetluita cu sange de mucenicii tuturor vremurilor. De toata oastea sfanta formata din milioane de eroi si marturisitori, barbati, femei si copii. De la arenele Romei pana in lagarele de concentrare din Rusia, toti au dovedit ca invatatura crestina nu este o simpla teorie, ci adevar si viata.

  De la Traian (98-117) pana la sfarsitul domniei lui Diocletian (285-305), crestinii au fost persecutati …in genere, la crestini nu se cautau si nu se condamnau anumite crime prevazute si pedepsite de legile in vigoare, ci doar calitatea si numele lor de crestini – pentru nume, spune Sf. Iustin Martirul, Apologia I-a, 4.

  Acei martiri cinsteau Sfintii si pe Maica Domnului ,logic ca ne erau sectanti.

  Prima informatie despre cinstire Sfintilor si al moastelor ofera Martiriul Sfantului Policarp († 23 februarie 155), in care se spune:

  „Ne inchinam lui Hristos pentru ca El este Fiul lui Dumnezeu, iar pe martiri ii cinstim dupa vrednicie ca pe ucenicii si imitatorii Domnului…” (Martyrium Polycarpi, cap. 17).

  Cerceteaza istoria flacau ,nu te arunca cu capul inainte.

  În Vechiul Testament, proorocul Ilie era CINSTIT/venerat pentru minunile pe care le facea…

  „Cand Obadia mergea pe drum, iata i-a iesit înainte Ilie. Obadia l-a cunoscut si A CAZUT cu fata la pamant, zicand: „Oare tu esti domnul meu, Ilie?”(1 Imparati 18,7)(III Regi 18,7).

  De asemenea si proorocul Elisei….

  ” Iar ea apropiindu-se, a cazut la picioarele lui si S-A INCHINAT pana la pamant, Apoi si-a luat copilul si a iesit.”(2 Imararati 4,37)( IV Regi 4,37) .

  Sfintii sunt oameni ca noi dar care luând în serios chemarea lui Dumnezeu „fiti sfinti, pentru cã Eu sunt Sfânt” (1 Petru I, 16), si luptându-se „lupta cea bunã a credintei” au ajuns „casnici ai lui Dumnezeu” (Efes. 2, 19).

  Asa ca da seama la vorba ,”Oare nu stiti ca sfintii vor JUDECA lumea?” (I Corinteni 6, 2)

  Cu ce indrazneala mergi tu la judecata in fata sfintilor cand tu i-ai hulit toata viata???

 20. latino on said:

  Îți mulțumesc pt cuvintele tale Mihai… asta da sfințenie. Bravo, poate îți dai seama ce flăcău tare ai ajuns… mă bucur că nu bați câmpii ca alți și nu ai intrat în erezie, dar adevărul (Cuvântul lui Dumnezeu) oricum nu se va schimba niciodată. Venerează prietene pe cine vrei căci nu există sub cer un alt NUME prin care poți ajunge la mântuire, nici un alt mijlocitor sau JUDECĂTOR sau Mântuitor, decât ISUS CRISTOS. El este SUFICIENT pt a crede în Adevăr și a fi în Adevăr. Pt a primi viața veșnică și a fi cu El acolo unde s-a dus să pregătească un loc. Acel păcătos de pe cruce mă simbolizează pe mine (și sper și pe tine). Punându-și credința în El a primit răsplata: Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai. (Luca 23:43). Condamnă tu dragă Mihai căci eu nu pot, arată tu cu degetul… eu nu o voi face. Dacă consideri că având credința mea în Cristos sunt pierdut… ai trăit degeaba și nu ai înțeles nimic din Cuvânt.

  Lasă morți să-și îngroape morți (nu-i mai chema) și tu care ești viu (cheamă NUMELE lui ISUS), urmează-l pe Cristos Cel Viu în veci de veci.

  Murind Samuel, l-a plâns tot Israelul şi l-au îngropat în Rama, cetatea lui. Saul însă izgonise pe cei ce chemau morţii şi pe ghicitori din ţară. (1 Regi 28:3)

  Şi când vă vor zice: „Întrebaţi pe cei ce cheamă morţii şi ghicitorii care şoptesc şi bolborosesc”, să le răspundeţi: „Nu se cuvine oare poporului să alerge la Dumnezeul său? Să întrebe oare pe morţi pentru soarta celor vii?” (Isaia 8:19)

  Când vei intra tu în pământul ce ţi-l dă Domnul Dumnezeul tău, să nu te deprinzi a face urâciunile pe care le fac popoarele acestea. Să nu se găsească la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicător, sau ghicitor, sau vrăjitor, sau fermecător, Nici descântător, nici chemător de duhuri, nici mag, NICI CEI CE GRĂIESC CU MORȚII. (Deuteronomul 18:9-11)

  Har și Pace

 21. Hai sa le luam pe rand ,vad ca ai o problema cu „cinstirea” sintilor ,nu-i bai cunosc teza voastra!

  Ortodocsii nu se inchina sfintilor !

  Ei sunt un model pentru noi! Vedem cum au crescut in cuvantul Domnului si incercam sa luam exemplu!

  „Fiţi URMATORI mie, precum şi eu Îi sunt lui Hristos” (I Corinteni 11,1).

  EI nu sunt „dumnezei”, sunt exemple de viata, ne invata sa fim curati, milostivi, drepti .

  „Aduceţi-vă aminte de mai MARII VOSTRI ,…priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi le URMATILE credinţa” (Evrei 13,7).

  „vă scriu şi să vă îndemn ca să LUPTATI pentru credinţa dată SFINTILOR , o dată pentru totdeauna“ (Iuda, 1, 3).

  Pricepi?

  Cinstirea NU e inchinare!

  Nici un ortodox nu confunda aceasta CINSTIRE adusa sfintilor cu INCHINAREA adusa lui Dumnezeu.
  Cinstirea o gasim si in cele 10 porunci date de D-zeu lui Moise: sa ne cinstim partinii, si desigur sa ne cinstim si apropiatii, mai precis sa ii respectam.

  Noi dam toata slava lui Dumnezeu iar sfintilor respectul cuvenit !

  Noi recunostem ca Sfintii merita cinstire pentru contributia lor in raspandirea credintei crestine; fiecare ii cinsteste cum considera de cuviinta.
  Apostolul Pavel a poruncit:

  „Daţi tuturor cele ce sunteţi datori: celui cu darea, darea; celui cu vama, vamă; celui cu teama, teamă; celui cu CINSTEA , cinste” (Rom 13,7).
  Treaba este destul de clara ..”celui cu cinstea, cinste”!

  De ce nu merita Maica Domnului sa fie cinstita ,conform versetului de la Rom 13,7?

  Spune chiar Ea sub puterea Duhului Sfant …”Ca ,iata de acum ma vor FERICII toate neamurile”(Luca I ,48) .

  Cinstind pe sfinti, cinstim indirect pe Dumnezeu:

  „Cine va PRIMESTE pe voi, pe Mine Ma primeste „(Matei 10, 40).

  „Cel ce vă ASCULTA pe voi, pe Mine Mă ascultă, si cel ce se LEAPADA de voi se leapădă de Mine”(Luca 10, 16).

  Astfel, cine nu cinsteste pe sfinti, nici pe Domnul insusi nu-L cinsteste.

  In acest caz se mai poate spune ca-l aveti pe Hristos?
  Nu!

 22. Cat despre „mijlocirea” catre Dumnezeu!

  Pe baza textului de la 1 Timotei 2,5: ,,Pentru că unul este Dumnezeu, unul şi Mijlocitorul între Dumnezeu şi oameni;omul Iisus Hristos”, incercati sa ne amagiti ca nimeni altcineva, deci nici sfinţii nu pot mijloci la Dumnezeu pentru mântuirea noastră.
  Nimic mai fals!
  Iisus e singurul mijlocitor in sensul de rascumparare …” Care S-a dat pe Sine pret de RASCUMPARARE pt. toti…”(1 Timotei 2,6).
  Trebuie sa intelegi corect acel verset. Iisus era si este singurul mijlocitor, dar asta nu il impiedica pe Pavel sau Petru sa “mijloceasca” la Dumnezeu, in rugaciune, pentru frati. Asa facem si noi astazi.
  Daca eu il rog pe Pavel sa se roage pentru mine, nu inseamna ca Pavel e pus alaturi de Domnul Iisus.
  Aici vorbim de mijlociri diferite. “Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceţi cereri, rugăciuni, MIJLOCIRI, mulţumiri pentru toţi oamenii”(I Timotei 2,1-3).

  Cuvantul “rascumparare ” , in limba romana mai inseamna si mantuire !
  Iar “rascumparare pt. toti ” inseamna ca numai prin El vine mantuirea de la Dumnezeu,pe pamant oamenilor! Deci este Unicul Mantuitor !

  Pe vremea cand s-a tradus Biblia nu s-a gandit nimeni ca o sa apareti voi sectantii si veti viola acest verset .

  Altfel s-ar fi tradus mai simplu: Unicul MANTUITOR/RASCUMPARATOR !

  In sfarsit, inca o marturie clara din Scripturi ca putem cere mijlocirea altora pentru noi:

  ”Şi răspunzând, Simon a zis: Rugaţi-vă voi la Domnul, pentru mine, ca să nu vină asupra mea nimic din cele ce aţi zis.” (Fapte 8:24)

  „Faceţi în toată vremea, în Duhul, tot felul de RUGACIUNI şi de cereri, şi întru aceasta priveghind cu toată stăruinţa şi RUGACIUNE pentru toţi sfinţii. „(Efeseni 6,18)

 23. Iar in privinta mortilor numai de bine ,ei sunt la Domnul!

  Trupurile lor raman aici ,sunt tocmai ceea ce spune Sfintul Apostol Pavel, definind templul lui Dumnezeu din om: “Noi sintem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis ca : Voi locui in ei si voi umbla si voi fi Dumnezeul lor” (II Cor. 6, 16).

  Avand pe Duhul Sfint lucrator in trup ,sfintii devin cu adevarat “temple ale lui Dumnezeu” (I Cor. 3, 16), camari si lacasuri ale lui Hristos, pentru ca Dumnezeu salasluieste in ei si ramine in ei vesnic.

  Un temei pentru cinstirea moaştelor şi al credinţei în puterea ce iradiază din ele ni-l dă Sfânta Scriptură prin cazul învierii unui mort aruncat peste osemintele proorocului Elisei.” Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei şi a înviat şi s-a sculat pe picioarele sale.” (2 Imparati 13, 20-21 / 4 Regi 13, 20-21).

  Daca trupul lui Elisei era lipsit „Duhul Sfint” ,atunci de ce a inviat alel mort?

  Sufletul merge sa petreaca la Domnul dupa cum spune Sf Apostol…”Avem încredere şi voim mai bine sa plecăm din trup şi să petrecem la Domnul.” (2 Cor.5 ,8)

  Sau….”Sunt strâns din două părţi: doresc să mă despart de trup şi să fiu împreună cu Hristos-, şi aceasta e cu mult mai bine.”(Filipeni 1,23)

  Sfantul Apostol Pavel ne spune: sa facem “cereri, rugaciuni, mijlociri, multumiri pentru toti oamenii” (I Tim. 3, 1), intelegand prin “toti oamenii”, toti cei vii si toti cei morti….”Şi dacă trăim, şi dacă MURIM, ai Domnului suntem” (Romani 14, 8).

  Puterea şi iertarea lui Dumnezeu, Care împlineşte orice vom cere de la El (Ioan 14,13) sunt fără margini “căci pentru aceasta a murit şi a înviat Hristos ca să stăpânească şi peste MORTI, şi peste vii” (Romani 14,9).

  Bunătatea Lui e atât de mare, că numai El poate schimba osânda veşnică a omului. Domnul Iisus Hristos are “cheile morţii şi ale iadului” (Apoc. 1,18) şi poate să scoată sufletele din iad, să le izbăvească “Domnul omoară şi învie, El coboară la locuinţa morţilor şi iarăşi scoate.”( 1 Regi 2,6 /1 Samuel 2,6).

  “El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre, dar nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale lumii întregi” (I Ioan 2, 2), căci pe nimeni “n-a lipsit de mila Sa nici pe cei vii, nici pe cei MORTI” (Rut 2,20).

  Daca Dumnezeu nu a lipsit de mila pe cei morti e clar ca si noi avem datoria sa-i miluim.” să facă Domnul milă cu voi, cum aţi făcut şi voi cu cei MORTI şi cu mine! (Rut 1,8).

  De ce ne rugam pentru morti?
  Exista un singur raspuns la acesta intrebare: dragostea.Moartea NU schimbă, dragostea dintre cei ce au “murit” şi cei ce trăiesc.”Dumnezeu este iubire” … şi atunci noi “datori suntem să ne iubim unul pe altul” (1 Ioan 4,8-11).

 24. latino on said:

  Minunat Mihai. Am înțeles totul… eu sunt pierdut în ochii tăi cum de fapt sunt toți cei ce nu sunt de-acord cu convingerile tale. Mă bucur însă că Isus Cristos a venit în lume ca să-i mântuiască pe cei păcătoși dintre care eu sunt cel dintâi.

  Și dacă cineva prin faptele lui și-a găsit mântuirea să strige în gura mare… cât despre mine îi mulțumesc Lui, pentru că dacă trăiesc și cred în El nu voi muri niciodată. Zică lumea ce o vrea – asta e credința mea!

  Drept aceea nici o osândă nu este acum asupra celor ce sunt în Hristos Iisus. (Romani 8:1)

 25. Hristos nu „mantuieste” ereticii!

  Aceste apucaturi, au fost condamnare chiar de Sf Apostoli ,devenise necesar pentru Biserică să determine ce era şi ce nu conform invatarurii Mantuitorului.

  „De omul eretic(αἱρετικὸν), dupa intaia si a doua mustrare, departeaza-te, Stiind ca unul ca acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit.” (Tit 3.10-11)

  În cadrul crestinismului, preocuparea pentru eliminarea ereziilor s-a manifestat înca de la început, citim în Apocalipsa de secta Nicolaitilor sau de cea a Isabelei, în timpul Sfântului Ioan evanghelistul.

  De asemeni Mântuitorul în evanghelii si Apostolii în epistole se refera la „hristosi” mincinosi, erezii si eretici.

  Apostolul Petru isi exprima si el ingrijorarea fata de procesul de infiltrare a ereziilor, care vor contestata adevarul revelat si vor provoca „pieirea” atat celor care le difuzeaza, cat si celor care se lasa inselati:

  „Dar au fost în popor si prooroci mincinosi, dupa cum si între voi vor fi învatatori mincinosi, care vor strecura eresuri ( αἱρέσεις )pierzatoare.Si multi se vor lua dupa învataturile lor ratacite si, din pricina lor, calea adevarului va fi hulita” (2 Petru 2 ,1-2)

  Schismatici si eretici au existat din perioada Noului Testament si de atunci au continuat sa apara, asa cum ne spune Apostolul Pavel..

  “Caci trebuie sa fie între voi si eresuri(αἱρέσεις ), ca sa se învedereze între voi cei încercati.” (1 Corinteni 11:19)

 26. Hai sa luam un ex ,Sf Impartasanie!

  Spui ca „relatia” ta este personala cu Hristos si nu ai nevoie de interediari.

  Tu nu te impartasesti in cadrul unei Biserici?

  De unde iei tu Impartasania ,nu de la un „intermediar”,sau vine Hristos personal?

  Mântuitorul a întemeiat această jertfă şi a poruncit Apostolilor să o aducă lui Dumnezeu:

  „Luati, mancati, acesta este Trupul Meu… Beti dintru acesta toti, acesta este San­gele Meu…”(Matei, 26, 26-28)

  Este chiar necesara pt mantuire….

  „De nu veti manca Trupul Fiului Omului si de nu veti bea Sangele Lui, NU veti avea viata intru voi” (Ioan, 6, 53).

  Mântuitorul a dat poruncă Apostolilor să aducă această jertfă:

  „Aceasta să o faceţi întru pomenirea Mea” ( Luca 22,19).

  Conform acestei porunci a Mântuitorului, Apostolii au oferit lui Dumnezeu aceasta jertfa…

  „Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni. ” (Fapte 2, 42).

  Poporul se împărtăşea la aceste întâlniri unde se slujea Sf. Liturghie, precum citim la Corinteni:

  „Paharul binecuvântării, pe care-l binecuvântăm, nu este, oare, IMPARTASIREA cu sângele lui Hristos? Pâinea pe care o frângem nu este, oare, IMPARTASIREA cu trupul lui Hristos? „(I Cor. 10,16)

  Apoi nu uita un aspect foarte important ,voi luati dreptul copiilor de la impartasanie ,fara BOTEZ nu ai acces la CINA DOMNULUI(IMPARTASANIE).

  „Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu NEVREDNICIE, va fi vinovat faţă de trupul şi sângele Domnului.” (I Cor. 11, 27).

  Asa ca raspunde ,mergi tu la o BISERICA pt Cina Domnului/Sf Impartasanie, au nu?

 27. latino on said:

  Mihai, Dumnezeu să te ajute în toate și dragostea Lui să curgă prin cuvintele tale. Dacă asta nu va deveni realitate , vei face doar zgomot, nu uita. Ideea mea de la început a fost să ai grijă cu ego-ul, mândria și acuzațiile… îmi cer scuze dar am senzația că vestea bună pe care o propovăduiești este doar în parte bună. Foarte simplu se poate scoate un text dintr-un context pentru a forma un pretext. Și eu am studiat teologia, actualmente slujesc ca misionar în România și văd că felul tău de a propovădui evanghelia este foarte diferită de NT… Tu numești eretici și pierduți pe toți cei ce nu sunt ortodocși, neavând importanță dacă cred în Isus s-au nu. Deci să înțeleg mai bine – „calea” asta pe care o propui tu este mult mai simplă, prietene.

  Odată un preot vorbea despre un bețiv care și-a pierdut familia din cauza alcoolului și care a auzit Evanghelia lui Cristos, Vestea Bună… l-a primit pe Isus ca Domn și Mântuitor, Duhul Sfânt l-a ajutat să se lase de băut (spunea întruna: POT TOTUL ÎN CRISTOS CARE MĂ ÎNTĂREȘTE…). Și-a găsit un loc de muncă, Domnul i-a restaurat familia, retrăiau prima dragoste, împărțea din Cuvântul Domnului tuturor colegilor de pahar, cum Isus poate să-i ajute și pe ei… dar acest preot prin simplu fapt că s-a rupt de biserică a zis: – Mai bine rămânea așa bețiv decât pierdut…(bețiv? în păcat? fără o relație adevărată cu Isus Cristos?) dacă asta este pierzanie pentru tine (al avea pe Cristos) mă bucur să-ți mărturisesc că El încă are putere să facă lucruri de care tu să te uimești…

  De zece ani, de când „m-a găsit” sunt o altă persoană, am învățat să fiu soț, tată, frate, prieten, fiu… m-am regăsit în El. Am avut o religie acum am o relație. Îl iubesc mai presus decât mi-am putut imagina vreodată că se poate iubi și trăiesc pt El și aș muri dacă este necesar pt El. Dă-i cu bâta, judecă, condamnă și acuză dragă Mihai… eu nu pot intra în jocul ăsta.

  Să fi iubit de Dumnezeu

 28. latino on said:

  Și nu te supăra dar Dumnezeu de aceea a trimis pe Fiul în lume, nu să judece lumea ci să o mântuiască. Și lumea cine este? Ereticii, pierduții, păcătoșii, idolatrii, bețivii și toți cei ce practică păcatul… etc, așa cum eram eu și tu și alții. El m-a găsit Mihai în păcatul în care trăiam… în mizeria acestei lumi… am fost un mizerabil, cel mai mizerabil…

  Lui îi datorez totul și mă bucur că nu gândește ca tine, de aceea este Dumnezeu, înțelegi? Eu, dacă aș fi fost Dumnezeu, nu m-aș fi mântuit pe mine însumi, dar… mă bucur că nu gândește nici ca mine.

  El iubește, El m-a iubit, mă prețuiește, e cu mine… și este tot ceea ce contează. A promis că va fi oriunde se vor aduna doi sau trei în Numele Lui…

  Mihai ce mult mi-ar place să vorbim, poate să te privesc în ochi și să învățăm unii de la alții.

  Dumnezeu să ne ajute pe toți

 29. Fratioare ,raspunde clar ,este necesara Sf Impartasanie(Cina Domnului)!?

  Textele au fost din biblie!

  De unde iei tu Impartasania ,nu de la un “intermediar”,sau vine Hristos personal?

  “De nu veti manca Trupul Fiului Omului si de nu veti bea Sangele Lui, NU veti avea viata intru voi” (Ioan, 6, 53).

 30. latino on said:

  Drept aceea nici o osândă nu este acum asupra celor ce sunt în Hristos Iisus. (Romani 8:1)

  Ți-aș răspunde dar oricum nu te interesează nimic din ceea ce spun. Te grăbești să iei concluzii pripite și să ridici foarte ușor sabia crezând că așa se slujește Domnului.

  Vezi că-ți fuge dragostea printre degete Mihai dragă și cum îți spuneam „zgomotul este mare”… – De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta CREDINȚĂ (pune-i tu nume) încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. (1 Corinteni 13:1-2)

  Mihai dacă nu este iubire pt aproapele tău, cum îl vei câștiga pt Domnul? Sau nu contează, hai să dăm cu parul… păi doar noi avem dreptate, noi suntem singurii adevărați și singurii care ne vom mântui. Toți sunt pierduți, rătăciți și care s-au lepădat de Duhul Sfânt. Ăsta este semnul vizibil și mărturia sectantă. Religia fariseică care s-e îndreptățesc prin fapte, condamnări și acuzații…

  Căci aţi auzit despre purtarea mea de altădată întru iudaism, că prigoneam peste măsură Biserica lui Dumnezeu şi o pustiiam. Şi spoream în iudaism mai mult decât mulţi dintre cei care erau de vârsta mea în neamul meu, fiind mult râvnitor al datinilor mele părinteşti. Dar când a binevoit Dumnezeu Care m-a ales din pântecele mamei mele şi m-a chemat prin harul Său, Să descopere pe Fiul Său întru mine, pentru ca să-L binevestesc la neamuri, îndată nu am primit sfat de la trup şi de la sânge, (Galateni 1:13-16)

 31. Aham ,acum bagi texte ca sunteti deja mantuiti,adica „fara osanda”.:)))

  Normal sa fie asa ,doar esti truibutar ereziei lui luther,asta spunea si el ,ca deja e mantuit…”Hristos care a luat pãcatele mele asupra Sa – zicea el – m-a eliberat de ele, iar eu sunt curat acum”.

  Siguranta mantuirii inca de pe lumea aceasta pe care o practica sectantii este cea mai mare amagire care poate sa il cuprinda pe om.

  Voi credeti ca doar prin faptul ca Mantuitorul Hristos a murit pe cruce sunteti mantuiti?

  Si nu mai trebuie sa faceti nimic altceva, in afara de botezul la secta voastra si atragerea unui numar cat mai mare de adepti la secta voastra?

  Intelegeti gresit totul, inclusiv mantuirea.

  Oare de ce spune Sf Ap Pavel…” celui ce i se pare ca sta, sa ia aminte sa nu CADA “(I Cor. 10, 12)?

  Apostolului Pavel, afirmă că nu este mântuit si că încă aleargă după cunună.Siguranta mantuirii inca de pe lumea aceasta nu o are NIMENI.

  Ca tema pt acasa, mediteaza la versetu asta …”Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoşi, dintre care cel dintâi sunt eu.”(I Tim 1,15).

 32. Iar in privinta „iubirii”.

  Ai uitat un lucru foarte impostant ,cine peste cine a venit!?

  Nu cred ca am mers eu in America si am inceput sa bat la usile oamenilor apoi sa le zic ca am locuri de vanzare in Rai.

  Sectele, prin prozelitii lor au napadit tarile ortodoxe precum lacustele lanurile de grau.

  Cu alte cuvinte trebuie sa stam cuminti si sa acceptam zambitori atacarea Ortodoxiei,asta doresti tu!?

 33. latino on said:

  Dumnezeu să-ți vindece ura prietene… Dacă ai avea bun simț și umilință ai recunoaște cine pe cine atacă. Eu nu am atacat nimic, nici nu îmi stă în caracter, prietene… Tu, de la bun început ai generalizat pe toți ca pierduți și falși și eretici și nu mai știu cum uitând să-ți scoți bârna din ochi ca să vezi mai bine, că nici biserica nu mai e cea fost odată. Dar o fac pe barba lor, nu?

  Și te-am rugat dacă tot ai ceva să ne înveți, învață-ne cu dragoste nu cu ură…

  Spune tu, cum este mântuit omul? Prin fapte sau prin credința în Fiul lui Dumnezeu? – Căci în har sunteţi mântuiţi, prin credinţă, şi aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni. (Efeseni 2:8-9)

  În legătură cu citatul tău: – „Si nu mai trebuie sa faceti nimic altceva, in afara de botezul la secta voastra…” nu știu la cine te referi, eu nu pot să-mi permit să trag așa concluzi despre cineva pe care nu îl cunosc numai dacă aș avea o părere despre mine însumi mai mare decât ar trebui să am… – Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi. (Marcu 16:16)

  Și ultima parte din comentariul tău – Intelegeti gresit totul, inclusiv mantuirea… De ce nu o explici tu dacă înțelegi bine totul, inclusiv mântuirea?? Și nu știu de ce tot o dai cu luteran-ii ăștia căci nu mai înțeleg nimic…

  Și în legătură cu I Cor. 10, 12 – ți-ai predicat ție înaintea altora? Din experiență îți spun că mie mi-a prins extraordinar de bine. Cuvântul de aceea are două tăișuri ca să taie și spre cel ce ascultă și spre cel ce predică…

  Ascultă: – Siguranta mantuirii inca de pe lumea aceasta nu o are NIMENI. Așa cum păcatul a intrat în lume prin Adam și Eva (fiind perfecți și sfinți din toate punctele de vedere, tot așa (ba chiar mai ușor) poate intra în oricine. Dar dacă tu crezi și îți dorești să-ți trăiești viața pt Domnul, ai putea pierde mântuirea. Și ce credință este aceea care nu oferă siguranța mântuirii? Parcă ești martor a lui Iehova după cum vorbești. Ești?

  Compară alergarea lui Pavel cu ce spune Scriptura și vei înțelege cu ajutorul Duhului Sfânt că Biblia nu se contrazice.

  Căci în har sunteţi mântuiţi (nu spune veți fi…), prin credinţă, şi aceasta nu e de la voi: este darul (dacă eu îți fac CADOU un Rolex, cât trebuie să-mi dai pe el?… faptul că este un DAR și în consecință GRATIS nu înseamnă că este fără valoare…) lui Dumnezeu; Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni. (Efeseni 2:8-9)

  Aș putea să-ți las încă cel puțin 50 de versete biblice care mărturisesc același adevăr dar nu vreau să te plictisesc, oricum pt tine nu are importanță ce scriu…

  Căci Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Născut L-a dat ca oricine crede în El (oricine… chiar și tu, chiar și eu…) să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. (Ioan 3:16)

  Uite temnicerul din Fapte 16, când a întrebat: – ce trebuie SĂ FAC să fiu mântuit? To Pavel îi răspune. CREDE! După ce a crezut s-a botezat căci nu putea să se boteze mai întâi și apoi să creadă… De aceea a zis Isus: – Cel ce CREDE și se va BOTEZA (și nu invers) VA FI MÂNTUIT și cel ce nu crede este osândit.

  Acesta este ultimul meu mesaj, domnule Mihailandrei scris cu speranța că Dumnezeu ne va ajuta să înțelegem care este voia Lui pt viața noastră, nu pt a ne contrazice și împroșca cu noroi.

  Dumnezeu să vă ajute și să vă binecuvânteze viața, familia și credința în Cristos

  1 Ioan 5:13

 34. Compara Romani 3:28, 5:1 şi Galateni 3:24 cu Iacov 2:24.

  Unii văd o diferenţă între ceea ce spune Pavel (mântuirea numai prin credinţă) şi Iacov (mântuirea prin credinţă plus fapte).

  În realitate, Pavel şi Iacov nu se contrazic absolut deloc.
  Singurul punct de contradicţie pe care unii îl reclamă este legat de relaţia dintre credinţă şi fapte.

  Pavel spune din punct de vedere dogmatic că mântuirea este numai prin credinţă (Efeseni 2:8-9) în timp ce Iacov pare să spună că mântuirea este prin credinţă plus fapte.
  Răspunsul la această aparentă problemă se găseşte în examinarea a ceea ce spune Iacov.

  Iacov combate credinţa pe care o poate avea o persoană fără a face fapte bune ca efect al credinţei (Iacov 2:17-18).

  Iacov atrage astfel atenţia asupra faptului că o credinţă autentică în Hristos va conduce la o viaţă schimbată şi la fapte bune (Iacov 2:20-26).

  Chiar si Sf Apostol Pavel spune asta…

  „Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui”(Romani 2,6)

 35. Aberatia lui luther „sola fide” (numai credinta) nu are acoperire.

  Pentru mantuire, aceasta credinta nu-i suficienta, ci este necesara „credinta lucratoare prin iubire” (Gal. 5, 6).

  Sfantului Apostol Pavel, se adreseaza filipenilor: „… lucrati cu frica si cu cutremur la mantuirea voastra” (Filip. 2, 12),

  Mantuirea nu este un simplu dar de la Dumnezeu, nici numai un act sau o lucrare a omului, ci o actiune de durata care are un inceput, se dezvolta treptat si se realizeaza prin impreuna-lucrarea lui Dumnezeu si a omului.

  Nu te ma obosi degeaba………”credinta fara fapte este moarta”!

  Poate să creadă cineva în Dumnezeu şi credinţa lui să nu-i aducă nici un folos.
  “Oare credinţa poate să-l mântuiască? (Iacob 2,14)

  Şi dracii cred în Dumnezeu! Nu spune Apostolul Iacob …”că şi demonii cred şi se cutremură? “(Iacob 2,19)

  Dar la ce le foloseste diavolilor credinţa, dacă ei nu fac voia lui Dumnezeu?

 36. În teologia ortodoxa, omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.
  Dupa cadere, omul a pastrat ceva din chipul lui Dumnezeu .

  Îndumnezeirea este recâstigarea asemanari cu Dumnezeu, care de altfel nu poate fi facuta de om însusi, ci doar prin har, dar cu cooperarea omului.

  Credinta care lucreaza prin fapte produce în noi acest proces de îndumnezeire .

  Când Pavel a scris ca prin credinta suntem mântuiti, nu prin fapte,(Efeseni 2:8-10) el argumenta împotriva conceptiei fariseice care implica aceeasi acumulare de merite, complet divortata de starea interioara a inimii.

  Faptele fariseilor erau „desavârsite” pâna acolo încât ei plateau zeciuiala din cimbru sau marar.

  Ei credeau ca faptele legii sunt suficiente pentru mântuire.
  Împotriva acestei conceptii s-a ridicat Pavel, dar el nu a afirmat niciodata ca suntem mântuiti „numai” prin credinta.

  Doctrina lui Luther despre „numai prin credinta” contrazice imediat textul atât de clar din epistola lui Iacov, care subliniaza importanta faptelor. „Ce folos, fratii mei, daca zice cineva ca are credinta, iar fapte nu are?” întreaba Iacov.

  Expresia „numai prin credinta” este în cel mai bun caz o abstractie goala de continut, dar cel mai probabil o capcana care ne da iluzia ca putem fi usor mântuiti printr-o simpla acceptare mintala a unor doctrine, fara nici o lupta, fara ducerea zilnica a crucii, fara efort, fara renuntare, fara jertfa.

  Retine decat atat…….”Credinţa fără fapte este moartă” (Iacov 2, 26)

 37. latino on said:

  Cred că aveți o mică problemă de interpretare.

  Faceți diferența între credința ce duce la mântuire și credința ce duce la sfințire? Mântuirea și sfințirea nu este unul și același lucru. Și inclusiv CREDINȚA este un dar din partea lui Dumnezeu. Nimic bun nu avem în noi, totul trebuie regenerat… și în acest proces și pe această cale, în drum spre sfințirea totală mai cădem, ne mai lovim, păcătuim și greșim, dar… ne ridicăm și mergem înainte, prin puterea Lui care lucrează în noi. Acestea sunt FAPTELE care duc la sfințire și care la sfârșitul cursei ne așteaptă marele premiu, dacă nu rămânem căzuți și nu dorim să ne ridicăm pt a continua cursa. Fără sfințire îl v-a vedea cineva pe Dumnezeu??? – Evrei 12:14

  Eu cred că pt a fi mântuit, credința în Isus Cristos este suficientă (cu respect bineînțeles la ceea ce cred unii că Pavel sau Iacov a vrut să spună…) și dovezi găsim în tot NT. Omul nu se poate mântui singur prin fapte ci poate face fapte vrednice de pocăință care îi va aduce ca premiu marea mântuire. Dar fie că va avea timp pt aceste fapte fie nu (ca și tâlharul de pe cruce) credința în Cristos este singura condiție de mântuire. Și când spun credința în Cristos doresc să vorbesc de CREDINȚĂ ADEVĂRATĂ nu doar de o confesiune a unei doctrine biblice. Nu mai trăiesc eu ci Isus Cristos în mine… El este Stăpân și eu rob, nu mai fac ce vreau, când vreau și cum vreau ci încerc să fiu pe plac cu viața mea încercând (prin puterea Lui) să-L iubesc pe Dumnezeu așa cum El merită și pe aproapele meu ca pe mine însumi…

  Eu nu cred că un om poate ajunge la mântuire printr-o mărturisire superficială ci printr-o descoperire Dumnezeiască. Și dacă Dumnezeu i-l descoperă pe Fiul cu-i dorește… acel om îl mărturisește pe Cristos cu adevărat.

  El ne-a mântuit, nu din faptele cele întru dreptate, săvârşite de noi, ci după a Lui îndurare, prin baia naşterii celei de a doua şi prin înnoirea Duhului Sfânt, Pe Care L-a vărsat peste noi, din belşug, prin Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, (Tit 3:5-6)

 38. Cum adica „nimic bun nu avem în noi”?

  Fratioare ,tu ai uitat ca suntem creati de D-zeu?

  În teologia ortodoxa, omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

  Dupa cadere, omul a pastrat ceva din chipul lui Dumnezeu (de aceea este creativ, cu sensibilitate morala, inteligent, uneori bun) dar a pierdut asemanarea cu Dumnezeu.

  Îndumnezeirea este recâstigarea acestei asemanari, care de altfel nu poate fi facuta de om însusi, ci doar prin har, dar cu cooperarea omului.

  Credinta care lucreaza prin fapte produce în noi acest proces de îndumnezeire care se împlineste atunci când vom fi cu Hristos si se continua în eternitate, pentru ca Dumnezeu este ascuns si infinit iar noi fiinte finite care putem creste de-a pururi în unirea cu El.

  Inca din primele secole ale crestinismului au aparut doua tendinte: pelagianismul si augustinismul.
  Prima, punea mai mult pret pe faptele credinciosului decat pe credinta sa, in insusirea mantuirii, considerand chiar ca omul face inceputul mantuirii lui subiective.

  Cea de a doua tendinta, considera ca credinta este atat de importanta pentru man­tuirea subiectiva a credinciosului, incat faptele nu mai conteaza.

  Ambele tendinte reprezinta rezulta­tul separatiei dintre trup si suflet provocata de dualismul dintre sensibil si inteligibil propriu filosofiei grecesti antice. Din cauza acestui dualism teologia a fost obligata sa oscileze intre dispretul fata de trup, in sens platonic, si increderea exagerata in calitatile omului, in sens aristotelic.

  Pe aceasta cale s-a ajuns la o justificare care facea abstractie de trup si de faptele bune, lasand totul pe seama credintei si a lucrarii lui Dumnezeu, in sens de predestinatie, si la o justificare care valorizeaza trupul si faptele bune ale omului in detrimentul lucrarii lui Dumnezeu.

  Una nu tinea seama de faptul ca credinta fara fapte este moarta, iar alta pierdea din vedere ca faptele fara credinta nu au valoare soteriologica.

  Atat accentul pus pe credinta in detrimentul faptelor, cat si accentul pus pe fapte in detrimentul credintei sunt rezultatul unei conceptii individualiste care denota prea multa incredere in om si nu vrea sa stie de iubire si de comuniune.

  „adăugaţi la credinţa voastră: fapta bună „(2 Petru 1,5).

  „Iată, vin curând şi plata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia, după cum este fapta lui. „(Apocalipsa 22,12)

  „Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui”(Romani 2,6)

  „puterea este a lui Dumnezeu şi a Ta, Doamne, este mila; că Tu vei răsplăti fiecăruia după faptele lui.(Psalmul 61,11)

  „…şi atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale.”(Matei 27,16 )

 39. Teologia ortodoxa a dezvoltat termenul de sinergie care da un raspuns la aceasta întrebare. Sinergia înseamna manifestarea concomitenta a doua realitati care se întrepatrund si nu pot fi separate.

  Una se exprima prin cealalta, prima o împlineste pe cea de a doua.
  În ce priveste credinta si faptele, ele se afla într-o astfel de relatie de sinergie.

  Într-adevar, credinta adevarata, credinta mântuitoare se manifesta întotdeauna prin fapte, prin rezultate exterioare.

  Singurele fapte care conteaza pentru Dumnezeu sunt acelea care se fac prin credinta în El si pentru El, faptele credintei.

  „Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne, va intra in imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in cer” (Matei 7, 21).

 40. latino on said:

  Nu cred că vorbim „aceiași limbă”.

  Nimic bun ce este al nostru, am dat de înțeles… adică ce ai bun în tine nu este al tău ci este al Domnului. Ce este urât și rău în om este „al lui”. Nu se poate lăuda nimeni cu nimic… tot rob nevrednic de laudă rămâne.

  Ce pot spune este că îi mulțumesc că a avut milă de mine și m-a găsit în lumea asta întunecată…

  Noapte bună

 41. Draga Mihailandrei, Referitor la credinta si fate…

  Si cum explici faptul ca 98% dintre persoanele din R. Moldova de exemplu, se numesc crestini, iar faptele lor lasa de dorit: curvie, betie, furt, minciuna, omor, barfa, infidie etc, etc etc … nu vreau sa continui cu lista… Faptul ca ei se numesc crestini si vin o data in an la biserica, ii face crestini?

 42. Tu cum iti explici ca in america ,leaganul „pocaitilor”,desfranarea este la ea acasa?SUA ,unde colcaie de sectanti , inregistreaza cel mai mare numar de detinuti in lume, in raport cu populatia, releva un raport al organizatiei de aparare a drepturilor omului Human Rights Watch (HRW), care citeaza un raport guvernamental, potrivit AFP.La sfarsitul anului 2006, in penitenciarele din Statele Unite ‘stationau’ 2,25 milioane de detinuti, adica 751 de puscariasi la 100.000 de locuitori. Detroit este catalogat drept cel mai periculos oraş al sectantilor din America , aşa arată statisticile făcute de revista Forbes.Astfel, Detroit ocupă locul I datorită ratei criminalităţii de 1,220 la 100.000 de persoane.
  Următoarele în top sunt Memphis şi Miami, cu peste 950 de infracţiuni violente la acelaşi număr de persoane. Cele trei oraşe din capul listei au fost identificate şi de către Departamentul de Justiţie al SUA ca fiind puncte de tranzit pentru cartelurile de droguri mexicane. A.Panta ( Sursa:Forbes)

  Pot sa fac o lista foarte lunga si detaliata cu „pocaiti” din astia crestini care l-au „primit pe Dumnezeu” si molesteaza copii, omoara, fura si inseala lumea.

  In anglia tara protestanta sa infiintat sexul in grup sport national citeste in ziarul „the times „din data de 20 aprilie2009 , in olanda tara protestanta ,prostitutia legalizata si drogurile, in belgia tara protestanta , sinuciderea este legala , cu acordul familiei sau acelui ce se sinucide… sunt mii de exemple .

  Ca sa nu mai adaog ca SUA, leaganul sectarilor, inclusiv al penticostalilor, un pamint blestemat, cu cei mai rai oameni, cu politica cea mai ticaloasa, unde desfranarea si ticalosia au depasit de mult Sodoma si Gomora. Si de ce?

  Pt ca le lipseste aprope complet Hristos.
  Si ca o incununare a rautarii lor, biserica satanica nici nu putea apara in alt loc decit aici, infiintata de Anton Szandor LaVey.

  Deci ,cine lucreaza in bordel da zice ca’i virgina?

 43. latino on said:

  Dar când este vorba de preoții noștri care au căzut în homosexualitate, curvie, desfrâu, iubitor de bani, ocultism și mai toate lucrurile de pe lista păcatelor „o fac pe barba lor”… nu? Nu îți dai seama că nu te salvează nimeni Mihailandrei, nici biserica, nici tradiția și nici faptul că ești ortodox ci faptul că ești a lui Cristos. Așa cum există ortodocși care îl iubesc cu adevărat pe Dumnezeu așa există și sectanți (cum îi numești tu) care la fel îl iubesc pe Dumnezeu. Relația pe care o ai cu Dumnezeu doar El cu tine o știe și relația pe care o am eu cu El, doar El cu mine… în schimb religia sau tradiția pe care o avem până și diavolul o știe și se bucură când ne batem cu ea în piept acuzându-ne în loc să ne sprijinim și lăudându-ne cu ea și nu cu Cristos…

  Eu unul niciodată nu am contestat faptul dacă ai sau nu o relație cu Dumnezeu în schimb tu critici pe toată lumea dacă nu este de acord cu convingerile tale. Doresc să te întreb cu dragoste. Te-ai concentrat în partea întunecată a protestanților și în partea iluminată a ortodoxiei, poate fi și invers, doar depinde ce ochelari îți pui. Dar poate fi adevărul adevărat că până și preoții se dovedesc a fi oameni și în momentul când lasă relația cu Cristos de-o parte o dau în bară ca orișicine.

  Ți-am zis că au fost și sunt oameni care au deschis cantine pt săraci, orfelinate, case de copii, azile, grădinițe, școli și universități și mulți alți care își riscă viață între băștinași și popoare marginalizate de societate până la sfârșitul zilelor pe care le au… și ști de ce o fac în Numele Domnului? Pt că nu au timp de prosti, bâte, împroșcat cu noroi, acuzații și arătat cu degetul ca alți.

  Este adevărat că unii Îl predică pe Cristos din invidie şi dintr-un spirit de competiţie, iar alţii din bunăvoinţă. Aceştia din urmă Îl predică din dragoste, … Dar ceilalţi Îl predică pe Cristos din ambiţii egoiste, nu din motive sincere, … Dar ce contează? Important este că, fie sub un anume pretext, fie cu adevărat, Cristos este predicat şi de acest lucru mă bucur şi mă voi bucura. (Filipeni 1:15-18)

  Romani caitolul 4…

 44. Draga Mihailandrei,

  Am doua intrebari pentru tine:

  1. De cate ori ai fost in SUA?

  2. Te-ai pocait de pacatele tale?

 45. Vad ca nu prea doresti sa raspunzi la aceste intrebari… probabil ca pentru ca nu ai fost in SUA niciodata, totusi, indraznesti sa vorbesti absurditati si aberatii referitor la crestinii din aceasta tara.

  Referitor la pocainta pacatelor… de ce ii numesti cu sarcasm pe cei care s-au pocait de pacatele lor? Oare nu la aceasta ne indeamna Biblia? Sa ne pocaim de pacatele noastre. Nu te indeamna preotul ori de cate ori mergi la biserica, sa te pocaiesti de pacatele tale? Pai, de ce este o rusine sa te pocaiesti de pacatele tale? Nu este o mai mare rusine sa fii pacatos?! fara sa te pocaiesti si sa ii critici pe altii care se pocaiesc?!
  Oricum… fiecare vom da raspuns in fata lui Dumnezeu de faptele noastre. Mai ales acei care au stiut ca trebuie sa se pocaiasca si nu au facut acest lucru…

 46. America este leaganul sectelor , acolo au fost plamaditi toti schizofrenicii gen Benny Hinn.

  Apoi nu este nevoie sa mergh in america sa cunosc istoria scurta de cateva sute de ani ,”pocaitii” americani si-au cladit noul stat pe ruinele populatiei indigene indo-americane pe care pur si simplu au eradicat-o.

  „Pocaitii” din SUA ,leaganul sectelor care fac propaganta astazi in Romania (baptisti,penticostali,iehovisti,adventisti)au exterminat zeci de milioane de bastinasi indieni.
  Cine a comis aceste ” lucruri” ?

  Raspuns: baptisti ,puritani si metodisti ,adica stramosii acelora care vin la noi sa ne invete ce este crestinismul,dupa ce intreaga lor istorie e fondata pe jafuri si pe crime.
  Din dragoste lor mare fata de cuvantul lui D-zeu or fi facut-o?

  Holocaustul amero-indian este cel mai mare genocid din istorie, însă nimeni nu pare dispus să vorbească despre el, în acest Holocaust, întins pe o perioadă de câteva secole, au fost omorăte în jur de 100 de milioane de oameni.

  În şcolile din SUA aproape că nici nu este menţionat, iar majoritatea istoricilor tind să evite subiectul.

  Chiar George Washington avea să îi asemene mai târziu pe băştinaşi cu nişte lupi. Imediat ce au fost înfiinţate primele colonii, acestea au făcut oficială şi legală exterminarea oferind până şi recompense pentru uciderea pieilor-roşii.Niste criminali ordinari ,nimic mai mult!

 47. Cat despre „pocainta”,termenul de „pocainta” nu a aparut odata cu pocaitii, el exista demult in ortodoxie, in Taina Spovedaniei.

  Pocainta sau „metanoia” este un termen biblic care inseamna „schimbarea mintii”, „intoarcerea de la pacat la Dumnezeu”.

  În Noul Testament, cuvântul tradus prin „pocăinţă” este cuvântul grecesc μετάνοια (metanoia),un gând-după, diferit de gândul de dinainte; o răzgândire însoţită de regret şi o schimbare de comportament, „schimbare a minţii şi inimii”, sau, „schimbare de conştiinţă”.

  Una din descrierile cheie ale pocăinţei din Noul Testament este parabola fiului risipitor din Luca (15,11).

  Pocainta este o lucrare concomitenta a omului si a Duhului lui Dumnezeu, o sinergie, o lucrare umana si divina, si nu se reduce la o stampila pe pasaportul catre cer.

  Pocainta este o lucrare continua, un ortodox se poate pocai, fara sa-si schimbe însa crezul.

  Nu trebui sa te inrorezi intr’o panarama de secta ,ca sa devii „pocait”.

  Noi facem parte dintr’o BISERICA crestina ,evanghelizata chiar de Sf Ap Andrei de la care cunostem învataturile lui HRISTOS.
  De ce ar avea nevoie de convertire? Convertire la ce?

  Este oare necesar pentru mântuire ca omul sa se schimbe din ortodox în baptist? Sau din baptist în penticostal?

 48. Draga Mihailandrei.

  Deci, dupa cum am inteles, nu ati fost niciodata in SUA, si criticati aceasta tara foarte tare… Dumnezeu sa va ierte pentru ochiul critic care il aveti. Stiti ca fiecare va da socoteala pentru faptele sale, nu pentru a altora. Nu are sens sa vorbesc acum despre crestinii din SUA, pentru ca a fi crestin, nu inseamna a fi baptist, sau penticostal, sau ortodox, sau catolic… A fi crestin inseamna a crede si al urma pe Cristos. Pentru prima data ucenicii lui Cristos au fost numiti crestini in Antiohia. I-au numit asa pentru ca Il urmau pe Cristos, faceau faptele Lui. Sau pocait de pacatele sale si ca rezultat a nasterii lor din nou mintea lor era o minte schimbata.

  Dupa raspunsurile dvs. am vazut ca cunoasteti bine teoria… stiu care este cuvantul din original pentru pocainta. Stiu ce inseamna. Am si experimentat aceasta. Dar dvs?! Dupa cum am observat … cu parere de rau nu… Unde este dragostea lui Dumnezeu in inima dvs? Unde sunt faptele pocaintei? Unde sunt faptele credintei, atunci cand ii criticati atat de rau pe oricine care nu este de acord cu dvs?
  Si eu am fost „crestin” ortodox de la nastere… Stiti ce faceam?! Ceea ce fac 99 % dintre toti crestinii ortodoxi: pacate de genul betii, fumat, minciuni, destrabalare, uraciune, patimi etc etc. Eram eu oare crestin?! NU! Doar cu numele… Sunt oare crestini cei 99 % procente de crestini ortodoxi, care se numesc asa?! Nu eu sunt cemat sa ii judec, Dumnezeu este judecatorul, dar faptele lor sunt la fel ca si acealea in care eram eu cand ma numeam crestin nascut in ortodoxie! Ce m-a salvat?! Credinta in Cristos, in urma pocaintei mele! Sunt o faptura noua. Toti prietenii mei stiu aceasta. Este un contrast mare intre personalitatea mea inainte de pocainta si dupa pocainta.

  Deci… importa cum te numesti, baptist, sau ortodox, catolic sau penticostal?! Cine va ajunge in cer? Sa stiti ca in cere nu va fi nici un baptist, nici un ortodox si nici un catolic sau penticostal! In cer vor fi acei care au crezut in Cristos din toata inima lor, ca urmare a pocaintei lor sincere. Nu importa la ce biserica mergi. Am ales sa nu mai merg la biserica ortodoxa pentru ca m-am saturat de fatarnicie si ipocrizie… am cautat ceva aproape de Biblie, de Dumnezeu si acolo am si mers. Nu traditia ne salveaza, ci credinta.

  Intrebarea mea pentru dvs este: CE va salveaza, ortodoxia sau credinta in Cristos?! Ce va fi cu catolicii? Ce va fi cu baptistii sau cu penticostalii?

 49. latino on said:

  Pentru – mihailandrei

  Nu este necesar pentru mântuire ca omul sa se schimbe din ortodox în baptist, ai dreptate… ci din pacatos în sfânt.

  Dar fiecare are nevoie pt a ajunge la mântuire de CONVERTIRE, de pocainta, a renunta la pacatele lui si a se întoarce la Dumnezeu.

  Si fraza aceasta pe care ai folosito nu se potriveTte pt mine daca nu s-a potrivit pt tine prima data… îti suna si tie daca esti umil: Pocainta este o lucrare concomitenta a omului si a Duhului lui Dumnezeu, o sinergie, o lucrare umana si divina, si nu se reduce la o stampila pe pasaportul catre cer.

  Deci faptul ca spui sunt ortodox (cum spun 75-80% din popula?ia României) crezi ca-ti da dreptul de a spune, sunt mântuit?

  si când zici „noi facem parte dintr’o BISERICA crestina” – cine sunt astia „noi”? Tu? si cei care „ O FAC PE BARBA LOR” sunt si ei parte din aceasta Biserica pe care a evanghelizat-o Sf Ap Andrei. Oare ce ar zice Sf Ap Andrei de Biserica pe care a evanghelizato? Este aceiasi? Dupa roade se cunoaste, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: