Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Care este diferenţa dintre Biblia Ortodoxă, cu cea a Martorilor lui Iehova?!


conţine un număr de falsificări flagrante introduse în text pentru a susţine doctrina Turnului de Veghe  De ce am denumit acest articol aşa, pentru că şi Baptiştii, şi Penticostalii vorbitori de limbă română folosesc traducerea lui Dumitru Cornilescu, care, la momentul traducerii acestei versiuni, era Ortodox.

Cea mai mare diferenţă este numărul de falsificări introduse în Biblia Martorilor Turnului de veghe. Am găsit un minunat articol despre această temă, care vi-l propun mai jos:

Ce diferenţă există între Biblia baptistă şi Biblia Martorilor ?

Voi menţiona unele diferenţe, sau răstălmăciri introduse de Martorii Turnului de Veghe in Biblia lor:

 1. Conţine un număr de falsificări flagrante introduse în text pentru a susţine doctrina Turnului de Veghe
 2. În noua traducere, crucea a fost înlocuită cu „stâlpul de tortură”, deoarece Martorii susţin că Isus a fost ţintuit pe un stâlp vertical, nu o cruce. În loc de Duhul Sfânt, ei traduc „duhul sfânt” sau „forţa activă”, pentru a corespunde cu negarea divinităţii şi personalităţii Duhului Sfânt. Apoi, Cristos a vorbit nu de „revenirea” Sa, ci de „prezenţa” Sa, pe care Martorii o consideră invizibilă.
 3. Noua Traducere Mondială elimină în mod sistematic dovezile divinităţii lui Cristos. În loc să se prosterne la picioarele Lui pentru a I se închina, oamenii trebuie doar să „asculte” de El.
 4. Ioan 1:1 nu mai spune: „Cuvântul era Dumnezeu”, ci „Cuvântul era un dumnezeu”. Isus nu mai spune: “Înainte să fi fost Avraam, Eu sunt”, ci: “Înainte ca Avraam să existe, eu am existat”, pentru a evita asocierea cu „Eu sunt” din Exod 3:14, unde se vorbeşte de Dumnezeu (Iehova).
 5. Dar cea mai răspândită modificare a Bibliei a fost făcută prin introducerea de 237 ori a numelui Iehova în Noul Testament. Traducătorul poate alege numele Iehova sau Iahve în Vechiul Testament, deoarece în textul ebraic apare tetragrama IHVH. Înserarea numelui Iehova în Noul Testament, nu are nici un suport în originalul grecesc.
Reclame

Single Post Navigation

36 thoughts on “Care este diferenţa dintre Biblia Ortodoxă, cu cea a Martorilor lui Iehova?!

 1. marcu on said:

  1.Afirmatia trebuie probata.Nu prin comparatia cu tr.Cornilescu,ci NWT versus Codex.Vreti sa facem aceasta noi doi ??Sa vedeti cate surprize veti avea….Oricum,afirmatie nula,pt.ca nu e probata.
  2.Termenele STAUROS si mai ales STYLON traduse CRUCE de Cornilescu,nu inseamna cruce.StaUROS INSEAMNA LEMN,STALP,GRINDA ETC.DAR la singular,IAR STYLON INSEAMNA LEMN FASONAT,MACIUCA ETC.,DAR tot la singular.CUM TERMENUL cruce NU ARE CORESPONDENT IN GREACA VECHE,acest termen AVAND CA ORIGINE TERMENUL LATIN CRUX,cred ca „stalp de tortura” este o sintagma aflata in directa legatura cu STAUROS si STYLON,in timp ce CRUCE nu are ABSOLUT nicio legatura cu STYLON si doar prin „tragere la tema” poate fi fortata asocierea cu STAUROS.
  In fapt,forma lemnului pe care a fost executat Isus NU ESTE DEFINITA in Biblie,tocmai pt.a nu se face un idol din acesta.A venit insa „viziunea” lui Costica-ucigasul,in sec.IV e.n.,care a impus cultul crucii ,sub o forma aflata in traditia paganilor babilonieni,egipteni ,etc….
  Cred ca discutia este una inutila,pt.ca ,daca dvs.ati inceput sa puneti acest idol pe biserici,nu inseamna ca faceti bine,pt.ca trece lumea pe strada si se inchina….
  Nu traducem „duh sfant” ci SPIRIT SFANT.
  In Matei 24 ,apostolii l-au intrebat pe Isus: CARE ESTE SEMNUL PREZENTEI (PAROUSSIA) TALE….????Paroussia inseamna PREZENTA nu REVENIRE ,nici VENIRE. Despre „venirea pe nori”(ahomemnon) si
  „venirea ca judecator,sa desparta oile de capre”(elte) Isus vorbeste putin mai tarziu,iar aceste evenimente NU AU AVUT LOC.
  3.Trebuie sa citati versetele unde s-a „intamplat” aceasta….altfel nu putem discuta.
  4.Asa este corect: UN DUMNEZEU,pt.ca,asa cum a preluat Cornilescu din germana,exista contradictie in termeni in versetele 1 si 2 ,iar o asa traducere intra in contradictie cu cuvintele lui Isus de la Ioan 17:3 si ale lui Pavel de la I Corinteni 8:5,6.Daca puneti mai intai in acord cele doua texte cu Ioan 1:1,2 asa cum au fost ele traduse de Cornilescu,putem discuta ce doriti.Daca afisam insa textul in greaca,din Codex,veti vedea ca intre primul si al doilea theos exista diferenta ortografica,fiind corecta forma „divin” sau „un dumnezeu”.
  Insa,ma mira faptul ca sugerati ca noi am fi primii care am tradus asa.Va pot cita simplu 15-20 de alte traduceri,unele celebre,in care apare „un dumnezeu” sau „divin”.
  Iar paroussia este neaparat invizibila,pt,ca Isus nu are o prezenta ca om,ci ca SPIRIT(DUH).
  Asocierea cu EU SUNT o faceti numai dvs.,trinitarienii,in disperarea de a gasi „dovezi” pt.erezie…
  La Exod 3:14 Cornilescu traduce absolut eronat.Verbul HAVAH care apare aici se traduce „A face sa fie,a face sa devina”,nicidecum nu inseamna A FI.Cum IHWH NU I-A SPUS LUI MOISE EU SUNT CEL CE SUNT….( pt.ca,nu-i asa, si eu sunt cel ce sunt,nu altcineva….)
  discutia este inutila.
  „Introducerea” Numelui divin in Scripturile grecesti crestine s-a facut acolo unde fie ca sunt citate versete din Scripturile ebraice( ex.Romani 10:13 unde Pavel citeaza Ioel 2:32),fie acolo unde in mod evident este vorba despre Tatal,IHWH.
  Ce mi se pare curios este insa faptul ca dvs.vi se pare normal ca traducatorii dvs.au scos Tetragrama din VT,unde apare de 7000 de ori.Deci 7000 de omisiuni sunt mai putin decat 237 de „adaugiri”,in mare parte citate din VT ????

 2. Marius on said:

  Al cui glas sa auzit din cer,care a spus”Acesta,este fiul meu cel iubit in care imi gasesc placerea”

 3. marcu on said:

  Un alt aspect important este acela ca Biblia Cornilescu NU ESTE ACCEPTATA de BOR,deci nu poate fi numita o traducere ortodoxa.Desi Dumitru Cornilescu era preot ortodox la origine,el nu a facut o traducere sinodala ci una dupa traduceri evanghelice.Cateva dintre Bibliile Sinodale ca de exemplu: Santa Scriptura-1874,Traducerea Gala Galaction-1894 ,contin in integul VT Numele Iehova.De 7000 de ori…
  In ce priveste Tr.Cornilescu,indeosebi Tr.Cornilescu Revizuita,in care dispar textele apocrife ( ex.I Ioan-trei sunt care marturisesc in cer…),iar atat in NT cat si in VT ,acolo unde este vorba despre Tatal si Numele Sau scrie DOMNUL,cu majuscule.In nota introductiva scrie: „unde scrie DOMNUL poate fi citit IEHOVA”.
  Nu inteleg de ce ati ales pt.comparatie tocmai aceasta traducere,pt.ca,iata,indirect,D.Cornilescu accepta utilizarea Numelui lui Dumnezeu si in NT,aproape in toate locurile unde au facut-o si traducatorii NWT.
  Desi Dumitru Cornilescu a fost influentat de crezurile sale dogmatice in traducere,din aceasta cauza comitand erori care fac ca traducerea sa sa inregistreze cateva zeci de contradictii intre textele Bibliei,traducerea Cornilescu Revizuita este una dintre cele mai bune facute in Romania.

 4. marcu on said:

  Marius: ce legatura are aceasta cu subiectul ?? Indubitabil ca este o dovada antitrinitariana,dar nu acesta este forumul cu trinitatea.

 5. Marius on said:

  Scuze am gresit ca scriu de pe mobil

 6. Marius on said:

  De ce nu lasam pe dumnezeu sa aleaga pe cine iubeste mai mult sau cine il slujeste in adevar.Trebuie sa recunosc ca sunt de acord cu marcu in privinta cruci si anume ca daca Constantin a visato nu trebuie chiar sa credem ca ar fi întradevar cea pe care a fost rastignit Isus.Eu zic ca ar fi mai bine sa ne iubim uni pe alti si sa ne respectam si fiecare sa creada asa cum crede el de cuvinta.Sa spunem ca cu ce ma incurca pe mine daca martori merg din usa in usa sa le vorbeasca oamenilor despre Iehova,oameni daca vor asculta daca nu nu.Nu am citit NW de aceea nu pot sa-mi fac o parere dar am mai citit si eu niste traducerî in care în loc de preoti era carturari,dinari lei dar fiecare va raspunde pentru fiecare schimbare

 7. marcu on said:

  Marius..ca trebuie sa ne iubim unii pe altii…asa este.Dar de crezut,trebuie sa credem asa cum scrie in Biblie,nu fiecare cum doreste.ESTE UN SINGUR DOMN,O SINGURA CREDINTA SI UN SINGUR BOTEZ-spune Biblia.

 8. Pingback: Fc Vaslui - Tg Mures live online pe net

 9. Mircea on said:

  Sunt de acord cu cele spuse in articol. Si eu am reale motive sa-I multumesc Lui Isus, Domnul meu caci m-a scos din mijlocul acestor oameni acre isi aloca o functie pe care nu o au. Martorii sustin ca Isus este Calea Adevarul si Viata, dar prin ei se ajunge la El. Total eronat. Pentru ca Biblia nu spune asta. De asemenea Isus spune „voi veti fi martorii mei in Ierusalim, Samaria, Iudeea si pana la marginile pamantului”. Deci ai cui martori trebuie sa fim? Ai lui Isus din cele ce reiese din Biblie. Pe de alta parte „Dumnezeu a randuit in biserica intai apostoli, prooroci, cei ce au darul vedenilor, tamaduirilor, vorbirii in limbi…” (1 Corinteni 12:28). Aceste randuieli lipsesc din biserica martorilor, asadar nu sunt biserica Lui Dumnezeu. Dumnezeu sa faca LUMINA! voi reveni.

 10. buna observatie, draga Mircea. Voi pune acest comentariu intr-un articol, cu permisiunea dvs.

 11. marcu on said:

  Mircea.nu inteleg ce vreti sa spuneti.Ca prin noi ajungeti la Isus ?? Nu,Mircea draga,noi nu sustinem asa ceva…
  Si,da,Pavel asa le-a scris corintenilor in anul 34 e.n…dar,ceva mai tarziu,in anul 65 ,tot Pavel a scris : ACUM RAMAN ACESTEA TREI:…..DAR CEA MAI MARE ESTE IUBIREA.
  CAND SPUNE CA RAMAN DOAR ACELEA TREI ?? acum…nu in viitor…deci atunci,in anul 65 e.n.
  Acele daruri de putere au fost acordate pt.o perioada scurta din doua motive:
  1.pt .a intelege evreii ca bunatatea lui Dumnezeu s-a extins si asupra neamurilor
  2.au aratat ca pt.Dumnezeu este posibil ca orbii sa vada,schiopii sa umble,mortii sa invie
  Daca dvs.sustineti ca aceste daruri s-au perpetuat..si ca acestea ii „legitimeaza” pe adevaratii crestini,cum explicati ca:
  -„darurile” nu se manifesta acum ca in sec.I …limitandu-se la vorbire „in limbi”…la false proorocii aranjate pe bani ??
  -cum se face ca membrii a 8 biserici,nu toate neoprotestante pretind astfel de „daruri” ??? Are Dumnezeu acum 8 biserici adevarate ??
  -cum se face ca,despre cei nascuti din nou Pavel spune ca ei cunosc lucrurile tainice ale lui Dumnezeu,iar cei care „detin darurile” acum ( ma rog,pretind aceasta)nu au habar despre Biblie,explicand fiecare altfel o profetie din Cartea Sfanta ??
  Nu au acelasi duh ????
  Iar Pavel,Ioan,Petru,Timotei etc.atunci cand mergeau la fratii din Asia Mica sau din Grecia..Cipru sau Roma…ce numeau (randuiau) ei ?? Diakonos(slujitori),episkopos( batrani) si prezbiteros(supraveghetori)…nu apostoli (au fost doar 12..),nici prooroci…

 12. marcu on said:

  Cat despre a fi martori ai lui Isus..este insuficient.Cui le-a cerut Isus sa-i fie martori ?? Apostolilor !! Ce erau ei ?? Evrei !! In care Dumnezeu credeau apostolii ?In IHWH !!
  Cui au predicat apostolii pana la implinirea celor 70 de saptamani?? Evreilor.Credeau evreii in Adevaratul Dumnezeu,Iehova? Da…Credeau ei in Isus ca fiind Meshyah ?? NU…DE ACEEA TREBUIAU EI SA-L MARTURISEASCA PE ISUS…PT.CA EVREII SA CREADA CA EL ERA UNSUL LUI DUMNEZEU…
  Dar,Pavel spune ceva fara echivoc in 1 Corinteni 8:6: NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL !! Dvs.d-le Mircea…AVETI UN SINGUR DUMNEZEU -TATAL ??? DA SAU NU ???

 13. marcu on said:

  Adrian: care observatie a lui Mircea este buna ??

 14. marcu on said:

  Adrian:…si de ce ??

 15. De ce? Pentru ca multi se intreaba cine sunt martorii turnului de Veghe. Iata un argument bun care arata clar ca martorii nu sunt biserica lui Dumnezeu.

 16. Cat despre raspunsurile date de dvs Marcu pentru Mircea, am fost ŞOCAT să văd cât de departe mergeţi! Arătaţi-mi măcar un verset BIblic ca susţinere a ideilor dvs! Nu este suficient să fii martor a lui Isus. Isus a zis clar: „voi veti fi martorii mei in Ierusalim, Samaria, Iudeea si pana la marginile pamantului”. A fi crestin, inseamnă a il urma pe Hristos. Cine nu Îl are pe Hristos nu Îl are nici pe TATĂL !!! aşa spuns Biblia. D-le Marcu, dvs Îl aveţi pe Hristos?
  P.S. Vă rog să răspundeţi concret şi fără eschivări.

 17. Marius on said:

  In cine credeau evrei?.Cand sa schimbat DUMNEZEU in biblie?.Cel ce IA creat pe ADAM si EVA nu a fost YHWH .

 18. Marius on said:

  In cine credeau evrei?.Cand sa schimbat DUMNEZEU in biblie?.Cel ce IA creat pe ADAM si EVA nu a fost YHWH .a

 19. Evreii Credeau in Dumnzeul Cerului si al Pamantului. Si in Mesia care trebuie sa vina si sa ii slaveze . Dar marea lor greseala a fost ca ei NU AU RECUNOSCUT PE MESIA! Stiti de ce? Pentru ca Mesia s-a adeverit a fi Fiul lui Dumnzeu. Mai mult ca atat: ei nu l-au recunoscut pe Isus pentru ca El se facea egal cu Dumnezeu! Deci, multi din evrei nu L-au recunoscut pe Isus ca Dumnezeu si nu au crezut in El . Ceea ce fac si astazi martorii Turnului De Veghe.

 20. marcu on said:

  Adrian…evreii nu au nicio vina…Ma jigniti pe mine…Fariseii si saducheii nu inseamna evreii…Acestia l-au ACUZAT IN MOD FALS PE ISUS CA SE FACE EGALUL TATALUI,CEEA CE ERA COMPLET FALS.ISUS A SPUS: TATAL ESTE MAI MARE CA MINE…
  Ca nu l-au recunoscut pe Mashyah in omul acela bland,umil si bun,este adevarat…
  Iar noi credem in Isus,fara a-l face egalul Tatalui.Noi credem INTREAGA BIBLIE.Iar in Biblie,APOSTOLUL PAVEL NE SPUNE LA 1 Corinteni 8:6: NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL.
  Dvs.AVETI UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL ?? Da sau nu ??
  Mantuitorul Insusi il numeste pe Tatal SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT Ioan 17:3…Credei ce a spus Isus ?? Da sau nu ???
  Sau … spuneti cumva ca Biblia se contrazice ?? Ca Pavel a scris doar asa..ca noi sa ne contrazicem ??

 21. De acord intr-o oarecare masura cu ce s-a spus aici. Dar de ce spune Biblia ca „nu este un alt nume dat oamenilor spre mantuire” facandu-se referire la Isus Cristos? Nu pomeneste nicqaieri de numele Iehova. Numele acesta se gaseste doar la martori. Evreii ii spuneau in vechime YHWH(Iahve) ceea ce tradus in romana inseamna EU SUNT CEL CE SUNT din Exod. Nicidecum Iehova. La urma urmei ce se face atata tam-tam pe baza numelui? Un frate puncta foarte bine acest aspect. Cu totii suntem de acord ca sunt fii ai Lui Dumnezeu, nu? Atunci nu trebuie neaparat sa-I pronuntam numele cand iL chemam. Pentru ca, asemenea unui tata pamantesc, El cunoaste glasul copiiilor sai. Un copil nu trebuie sa strige tata Vasile, sau Gheorghe sau Nicolae. Parintele cunoaste glasul copilului sau. Cu atat mai mult Dumnezeu care ne cunoaste muuult mai bine decat parintii nostri pamanteni si mai bine dedcat noi insine…

 22. latino on said:

  Dacă nu ar mai pronunța numele Iehova (care nu este numele Tatălui așa literalmente cum îl traduc martorii turnului de veghe) nu ar mai rămâne în „învățăturile de la Brooklyn” și ar fi dați afară ca și apostați pt că nu au crezut în cei care le dau „hrană” – cei care interpretează biblia în locul lor. Cere unui martor să spună în congregație că nu este de acord cu un anumit aspect în parte a unei interpretări de la autointitulatul „slav credincios” să vezi cum „merge la plimbare”. Mulți nu sunt de acord dar sunt înfricați de moarte căci au fost învățați că toate religiile sunt false și doar ei au adevărul… Și dacă părăsesc „adunarea” vor fi anihilați…

  Nici un martor (și sunt dispus la orice dezbatere pe această temă) nu este în stare să interpreteze nimic, pt că au fost învățați că ei nu pot să înțeleagă Biblia dacă nu o explică „cineva”… și doar corpul guvernant poate să o înțeleagă. Nici un martor nu poate să afirme „am convingerile mele” pt că sunt un simplu „ecou” al unor oameni de la Brooklyn. Nici un martor nu poate să spună că a înțeles ceva diferit de ceea ce au publicat turnul de veghe sau scrierile președinților WT.

  Au fost clonați de aceia „vorbesc aceiași limbă” și când greșesc, o fac în grup, cu toții odată.

  Ar fi curioasă lumea întreagă să citească scrierile primilor 4 președinți de la WT în întregime ca să se întrebe:

  – Dacă este singurul canal de comunicare între Dumnezeu și oameni, de ce își schimbă atât de mult învățăturile? Și care nu le-a putut schimba, au schimbat Biblia ca să corespundă doctrinelor anticriste care le-au promovat dintotdeauna. Când îți va cere unul din ei să le dovedești adevărul cere-i să îți aducă cărțile, literatura și învățăturile lor din 1914 până 1975. De ce credeți că nu vorbesc despre trecutul lor și se învinețesc la față când pui întrebări despre Istoria societății?

  Întreabă-i cine au făcut traducerea biblică de la WT cu nume și prenume și ce manuscrise originale au folosit. O să-ți spună că ei nu dau slavă oamenilor și nu le fac publicitate (ca să ascundă identitatea lor)

  Află istoria lor:

  http://www.viddler.com/explore/Jude3/videos/1/

 23. latino on said:

  Acest filmuleț poate explica mai bine ceea ce am spus despre: „ecoul din Brooklyn”.

 24. Toti credem ca Isus a murit pentru pacatele noastre. Ce fel de Dumnezeu este acela care ia una din fiintele create de el (omul Isus), il inzestreaza cu diferite calitati ca sa-l faca jertfa pentru toata omenirea. Un om ori cat de sfant ar fi el si fara pacat nu poate fi o jertfa pentru pacatele tuturor oamenilor (cei care au murit, cei care sunt si cei care vin). Ar mai ramane Dumnezeu drept procedand asa?

 25. LATINO: Nu mai incetati cu minciunile ??
  Spuneti: IHWH se pronunta IAHVE…De unde ati dedus dvs.aceasta ??
  Sigur ca evreii ( cei din Izrael) nu pronunta IEHOVA identic cu noi.Nici anglofonii nu o fac…despre francofoni ce sa mai spunem ??Dar…nu pronuntia este o problema…Mie imi spun francezii si valonii care ma cunosc Jorj…Si? Care este problema ?? Ma bucur ca-mi sunt prieteni.
  DA,NOI DAM CINSTE NUMELUI LUI DUMNEZEU,PT.CA ESTE O CERINTA A MANTUIRII.
  V-am explicat despre WT Society ca nu ne invata nimic pe noi…doar ,daca vreti,cum sa traim si sa muncim ordonat .
  Invataturile noastre nu au autor pe „Turnul de Veghe”…
  In ce priveste convingerile,DA ,STIMABILE: NICI UN MARTOR NU ISI EXPRIMA PROPRIILE PARERI …CI CU TOTII PREDICA ADEVARUL BIBLIEI.In biserica dvs.,in toate bisericile neoprotestante,multi isi dau cu parerea,unii intr-un fel,altii in altul…fiind animati de milioane de duhuri…Cati neoprotestanti,atatea doctrine…
  Oare asa faceau apostolii ?? Spunea una Pavel,alta Petru ??
  Sa fim seriosi !!
  Unde ati vazut dvs.”ATAT DE MULTE SCHIMBARI DE INVATATURI” ??
  Noi am corectat cateva erori de intelegere a unor profetii …dar niciodata nu am crezut in erezii precum sufletul nemuritor sau trinitatea !!Suntem oameni,gresim,insa suntem umili si recunoastem…nu ca dvs.,CARE,CU ADEVARAT NU CUNOASTETI ,NU PUTETI EXPLICA PROFETIILE BIBLIEI…
  Nu ne este rusine cu trecutul nostru,dimpotriva..iar daca vreti publicatii de acum 50 de ani,faceti o cerere si le veti primi…
  Eu lucrez de pilda cu biblioteci electronice in romana si franceza,in care gasesc reviste pana in anii 70…deci parcurg 40 de ani…iar mintiti !! De ce ??
  Nu doar traducatorii NWT nu sunt cunoscuti,dar nici publicatiile noastre nu au inscrise numele autorilor,pt.ca acestia nu-si cauta propria notorietate !!!
  Daca aveti obiectii privind acuratetea traducerii,va astept la analiza…Dar,dvs.va plac auzatiile,barfele,zoaia.

 26. latino on said:

  Deci până la urmă recunoașteți că au fost profeții…

  Cu duhurile este adevărat voi sunteți călăuziți doar de duhul anticrist…

  Și schimbări de învățătură ca și turnul de veghe, nimeni nu au avut (studiați istoria lor) și ori fiți sincer și recunoașteți ori dați înainte cu minciuna

 27. dorel on said:

  vreau de la inceput sa le spun celor de la maranatta ca sunt bravo,pentru deschiderea unor teme foarte importante,si in special d-lui Marcu caci se staruie sa raspunda la toti, si celorlalti nu in ultimul rind.
  Din pnctul meu de vedere toti sunt bravo.

 28. dorel on said:

  eu una stiu precis ca cu ajutorul martorilor lui Iehova am inceput sa studiez mai des si mai atent Biblia.Nimeni altcineva nu sa apropiat de mine si sa zica:ce intrbari ai cu privire la Dumnezeu hai si o sa studiem impreuna.
  Putini sunt cei care vor lamuri unele intrebari cu calm si chiar daca nu esti de acord cu ei incep sa faca panica,iar la urma sa zica:e pacat sa intrebi pe oricine sau chiar sa dai asa intrebari.
  Eu nu stiu cine are dreptate si nu invinuesc pe nimeni.
  Dar… hai sa fim sinceri si sa spunem lucrurilor pe nume:

  1-ei nu fumeaza ,e bine sa rau?

  2-nu participa la razboi,e bine sau rau?

  3-nu fura,nu sunt lacomi (de departe putem sa-i cunoastem,daca osa am vreo problema stiu precis ca ei o sa ma ajute.si Biserica lui cristos o sa ma ajute dar cum sa aflu cere -s ei….)

  4-nu voteaza (cu totii stim cine conduce lumea,asa ca pe oricine nu am vota tot cel rau o sa conduca lumea)

  5-si cele vazute de aici,Marcu a avut putin mai multa rabdare (ca sa nu zic dragoste sa nu se supere ceilalti)
  ………
  ………etc.

  Dar la ceti trebuie sa ai aceste calitati daca spuneti sa nu ne rugam lui ISUS,si el este un inger….

 29. latino on said:

  Însă acestea au fost scrise pentru ca voi să ajungeţi să credeţi că Isus este Cristosul, Fiul lui Dumnezeu, şi crezând, să aveţi viaţă în Numele Lui. (Ioan 20:31)

 30. latino on said:

  Există o singură Evanghelie – veste bună – și trebuie spusă tuturor

 31. Marcu esti prost!

 32. sergiu on said:

  unde scrie in biblie ….si sa faceti martori a lui iehowa,de ce traducerea lumii noi se bazeaza pe unele traduceri cu o mie si ceva de ani dupa Hristos si nu dupa manuscrisele originale singuri in cartile lor scriu oare nusi dau invataturi dupa poftele lor poate dintr-o radacina uscata care a proorocit fals de atitea ori sa incolteasca adevarul?

 33. Marcu respect intra-devar avem nevoie de rabdare cu astfel de persoane carora dumnezeul acestui sistem de lucruri le-0a orbit mintea ca sa nu patrunda in ea lumina glorioasei vesti bune depsre Isus cristos”! Oameni buni cititi Biblia nu va bazati pe ce spune preotul pt ca nuu stie Biblia la teologie invata traditiile bisericii Cititi Biblia doriyiva sa invatati mai multe despre Iehova si daca tot comentati ziceti ceva credibil nu explicatii proprii ca alea nu ajuta pe nimeni studiati Biblia in amanuntime si veti vedea care este adevaraul!Dumnezeu si-a aruncat privirile peste natiuni si si-a ales un popor pt numele sau!Se vede cine recunoaste numele lui Dumnezeu si cine nu!va las sa meditati la acest lucru!
  Si dorel imi plake comentariul tau uite un om care intelege si aduce argumente ceea ce nu am vazut la voi Sper ca Iehova sa te ajute sa devii un Martor a Lui!
  Si oameni buni Isus ce religie a avut? stiti macar asta? sau vorbiti de la voi? Cititi Apocalipsa 1:5 si dupa mai vorbim cititi Biblia oameni buni

 34. Latino on said:

  Trage tu conclizia dragă Beny dacă nu cumva acei orbi sunteți voi. Atunci când arăți cu degetul pe cineva, nu uita că patru degete arată către tine.

  Mesajul şi metodele folosite de martorii lui Iehova (MI)
  Mesajul şi metodele biblice folosite de apostoli în primul secol (B)

  MESAJUL – MI
  Dumnezeu promite un frumos paradis, în care nu va mai fi: boală, bătrâneţe, sărăcie, suferinţă şi moarte. Dacă cineva acceptă un studiu Biblic gratuit la domiciliu, va acumula o cunoştinţă exactă și precisă prin care va primi și viaţa veșnică.
  MESAJUL – B
  Dumnezeu îi iubeşte pe toți oameni și nu dorește să se piardă niciunul, însă ei sunt păcătoşi, corupţi şi despărţiţi de El. Doar prin jertfa lui Isus ei pot fi iertaţi şi împăcați cu Dumnezeu, dacă se căiesc sincer de păcate şi-l acceptă pe Isus ca Domn şi Salvator şi cred din inimă că el a murit şi a înviat pentru toţi oamenii. (2Corinteni 5:18-21; Fapte 2:31-39; 4: 10-12; 10:36-43).

  Scopul acestui mesaj – MI
  este ca omul să fie instruit după principiile din cartea „Cunoştinţa” sau o altă carte şi să fie atras în Organizaţie. Omul care acceptă învăţăturile care i se vor preda în cadrul studiului din auxiliarele Societăţii este atras în Organizaţie, şi făcut dependent de ea.
  Scopul acestui mesaj – B
  este de a-l conștientiza pe om de iubirea lui Dumnezeu, de faptul că este păcătos şi nu poate prin faptele lui bune să se apropie de Dumnezeu, ci doar prin Cristos. Astfel omul care acceptă din inimă acest adevăr, este spălat în sângele Domnului devine copil al lui Dumnezeu şi este adus la Cristos (Efeseni 2:8,9; 2Timotei 1:9,10).

  SCHIMBAREA ÎN OM -MI
  se produce lent, pe măsură ce omul îşi însuşeşte principiile învăţate şi doreşte să le aplice în viaţă. De pildă, astăzi la studiu a învăţat să nu mai fure, dacă este motivat destul de puternic de dorinţa de a plăcea lui Dumnezeu nu mai fură, însă forţa implicată este doar o forţă a voinţei, a minţii, şi nu şi puterea Spiritului Sfânt, deoarece accentul nu este pus pe lucrarea lui Dumnezeu în om din cauza neputinţei lui, şi a stării lui de: netrebnic, păcătos şi duşman cu Dumnezeu, ci accentul cade pe ce poate face omul pentru Dumnezeu.
  SCHIMBAREA ÎN OM – B
  se produce imediat ce omul acceptă aceste adevăruri simple, astfel omul primeşte Spiritul Sfânt, care începe să lucreze în credincios roada acestuia, şi să-l transforme după chipul lui Cristos şi se produce o cotitură radicală în viaţa lui, şi în ce priveşte practicarea păcatului. Şi cu toate că este implicată şi voinţa lui, acel om, porneşte cu umila recunoaştere a neputinţei omului şi cu setea de a primi ajutor de sus. (Efeseni 1:13,14; Fapte 2:38-47; 16:14,15,29-34; Galateni 2:20; Filipeni 2:13; Tit 3:5-7).

  Efectul mesajului – MI
  îl mândrește pe om căci a acumulat o cunoştinţă superioară faţă de alţii, şi că el cunoaşte „adevărul” care constă în unele doctrine, pe care alte religii nu le au, şi îl face dependent de Organizaţie.
  Efectul mesajului -B
  îl smereşte pe om, îl conştientizează că este păcătos şi pierdut şi are nevoie de Cristos care este adevărul şi singură soluţie pentru a fi împăcat cu Dumnezeu, şi-l face dependent de El (1Corinteni 1:23-31; Fapte 2:37,38).

  Desfășurarea progresului spiritual – MI
  omul aude mesajul martorilor şi îşi dă seama că Dumnezeu promite o lume nouă, iar pentru a intra în ea e nevoie să studieze pentru ca să acumuleze o cunoştinţă prin care devine conştient că adevărul este în Organizaţie. Iar face schimbări în viaţă, apoi devine vestitor nebotezat, apoi se botează, apoi pentru a fi salvat trebuie să fie într-o strânsă legătură cu Organizaţia
  Desfăşurarea progresului spiritual – B
  omul aude evanghelia, îşi dă seama de păcătoşenia şi neputinţa sa, se căieşte, este salvat din păcat şi moarte prin credinţă, primeşte Spiritul Sfânt, care începe o lucrare de sfinţenie în persoană, se botează în apă, după care creşte în cunoştinţă şi maturitate, care îl ajută să rămână în salvarea lui Dumnezeu (Fapte 8:12,29-39; 16: 14,15, 29-34).

  Salvarea se obține prin – MI
  acumulare de cunoştinţă, schimbări în viaţă, prin a deveni membru în Organizaţia martorii lui Iehova, în care va trebui să activezi pentru aţi câştiga salvarea, deci faci fapte bune nu pentru că eşti curat şi salvat, ci pentru a obţine salvarea.
  Salvarea se obţine prin – B
  harul sau favoarea ne-meritată a lui Dumnezeu, pe care ne-o însuşim prin credinţa în Isus, aceasta produce căinţă şi roade bune, astfel vei face fapte bune pentru că eşti salvat nu pentru a fi salvat, sau pentru aţi câştiga salvarea (Efeseni 2:8-10; Tit 3:5-7; Romani 3:22-26).

  Sunt sigur de 2 lucruri.
  1) Nu vei da crezare nici unui cuvânt din cele scrise pt că ai fost învățat să crezi că toți sunt pierduți și doar MI adevărați (ca probă gândește-te câte cărți de literatură creștină din primele 18 secole ai citit)
  2) Te vei grăbi să ripostezi, să te aperi în loc să te rogi și să te întrebi: – dacă are dreptate acest biet om?

  Bendiciones!

 35. OANTA on said:

  FRUMOS SI BUN RASPUNS..TOTI TREBUIE SA CITIM BIBLIA SO LUAM ASA CUM E NU SA O RASTALMACIM ,SAU SA LUAM DOAR CITE UN VERSET CE NE CONVINE .NU INTELEG CE VREI SA SPUI CU VERSETU AP 1..5……..nu inteleg cum vor fi mintuiti MARTORI LUI IEHOVA DACA NUL IAU PE ISUS CA DOMN SI MINTUITOR AL LOR .STA SCRIS CLAR ,FAPTE 4 CU 12 IN NIMENI ALTUL NU ESTE MINTUIRE.CACI NU ESTE SUPT CER NICI UN ALT NUME DAT OAMENILOR,IN CARE TREBUIE SA FIM MINTUITI.AM PRIETENE DE LA TURNU DE VEGHE IMI PLACE SA DISCUTAM DAR NU POT SA INTELEG CA NU PRICEPETI , CUM ZICE ISUS IOAN 5 CU 40 NU VRETI SA VENITI LA ISUS CA SA AVETI VIATA.IAR IOAN4 CU 42 CA ESTE IN ADEVAR ,MINTUITORUL LUMII,IOAN14CU 6 ISUS A ZIS .EU SUNT CALEA ,ADEVARUL SI VIATA.NIMENI
  NU VINE LA TATAL DECIT PRIN MINE.SI IARASI 14 CU 10 EU SINT IN TATAL SI TATAL ESTE IN MINE .CUM PUTEM NOI DESPARTI CE DUMNEZEU ZICE CA E UNA,. NU E SUICIENT A RECUNOASTE CA EXISTA DUMNEZEU DACA NUL URMAM ASA CUM NEA INVATAT PRIN ISUS PRIN CARE SAU CREAT TOATE LUCRURILE ,TOATE SE TI PRIN EL SI

  PT.EL.AP..PAVEL SAU PETRU NE SALUTA MEREU DIN PARTEA TATALUI SI AL FIULUI PRIN SFINTIREA LUCRATA DE DUHUL SFINT.HAR SI PACE LA TOTI..NU UITATI DUMNEZEU ESTE UN DUMNEZEU AL IUBIRIIIIIII SI NEA PROMIS CIND A LUAT SFINTA CINA CU APOSTOLI CA ABIA ASTEAPTA SA LUAM CINA DIN NOU IMPREUNA VA TREBUI SA STAM CU TOTII LA MASA CU IMPARATU .TRAITI IN PACE PINA VA VENI,VEGHIATI ,LUCRATI SI RUGATIVA MEREU CA SA VINA CIT MAI CURIND .VINO DOAMNE ISUSE .AMINNNNNNNNNNN.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: