Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Proorociile false a lui Russel


Russell(si sunt convins ca stiti despre care russell vorbesc) a spus in Studii ,volumul 2,pagina 98-99 si volumul 3 pagina 126 si 153 ca batalia de la Armaghedon va avea loc in anul 1914 si ca in scurt timp lumea va lua sfarsit.Cand Cristos nu s-a intors Russell a zis ca Isus Cristos o sa domneasca in ceruri dar noi stim conform Filipeni 2:9-11 ca isus a inceput sa domneasca de cand s-a inaltat la cer dupa moartea SA.
Vazand ca nu s-a implinit profetia lui Russell Rutherford a continuat ideea sa in cartea “Milioane din cei care traiesc acum nu vor mai muri niciodata” spunand(in anul 1920,pag.89-90):
“dupa cum am afirmat mai inainte,marele ciclu de jubileu trebuie sa inceapa in 1925.In acest timp va fi recunoscuta etapa pamanteana a regatului…De aceea ne putem astepta cu incredere ca anul 1925 va marca intoarcerea lui Avram,Isaac,iacob si a profetilor credinciosi din vechime,anume cei amintiti de Apostol in Evrei capitolul 11,la starea de perfectiune omeneasca.”
faptul ca nu s-a implinit il dovedeste a fi un profet fals.
In 1930 societatea a construit un palat si anume Beth-Sarim(casa printilor),in San Diego(California)pentru ca asteptau ca profetii din Vechiul Testament sa locuiasca acolo.In schimb singurul care a locuit acolo a fost Rutterford pana la mortea lui in 8 ianuarie 1942.

Russel facea parte ca si parintii lui din biserica prezbitariana si a trecut mai apoi la biserica congregationista. RUTTERFORD spunea ca Societatea este singurul canal intre dumnezeu si lume prin intermediul celor “unsi”.Tot el a fost dat in judecata pentru ca a vandut un ‘grau miraculos’ la 50$ sacul cand sacul de grau era 2$ admitand ulterior ca acest lucru este o gresala.

by Lipa

Anunțuri

Single Post Navigation

15 thoughts on “Proorociile false a lui Russel

 1. Pingback: Proorociile false a lui Russel - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Alte proorocii au pus adepţii lui Russelîn situaţii jenante. N-ar fi prima.

 3. marcu on said:

  Stimabililor:
  Desigur ca Russel si Rutherford au gresit.Insa ei nu au „proorocit” nimic.Au interpretat eronat niste texte biblice doar…
  Asa cum interpretati si dvs.problema cu Domnia lui Isus in cer.Pai,draga Alexandru: Domnia lui Isus este de 1000 de ani…Dupa „interpretarea” dvs….inseamna ca Isus NU MAI ESTE REGE …Si mai e ceva: Biblia ne spune ca,la sfarsitul domniei de 1000 de ani,Diavolul va fi aruncat in iazul de foc,adica in Moartea a Doua.Dvs.vi se pare ca s-a intamplat asa ???
  Nu observati ca,dupa propriile afimatii.si dvs.sunteti un prooroc fals ??? Sunteti amuzant in nestiinta dvs…dar,va rog sa nu fiti ipocrit…

 4. Da, desigur… nu veti recunoaste niciodata proorociile lui Russel. Acum le numiti greseli, e bine ca le recunoasteti deci. Intrebarea mea este: Daca cei ce au fondat aceasta congregatie, au fost atat de gresiti in ideilor lor, iar pe parcusul istoriei aceasta congregatie facea lucruri care iarasi dvs le numiti greseli… deci admiteti ca si acum multe lucruri pe care le credeti sunt gresite. Ce sa va spun, credeti in ceva ce nu are consistenta, ci in fiecare clipa poate fi declarata greseala…

  Nu uitati: Isus este Calea, Adevarul si VIata! Daca nu Il are cineva pe Isus, nu Il are nici pe Tatal.

 5. Dragă Marcu,aici nu am făcut afirmaţiile de care mă acuzi.
  Interpretările care le faci – le faci fără să-mi ştii opinia.

 6. marcu on said:

  Nu ,Alexandru,dar ati achiesat la ele..sunteti „complice” adica…

 7. marcu on said:

  ADRIAN: TOTI GRESIM…SI RUSSEL,si RUTHERFORD si eu si dvs…DAR EI NU AU PROOROCIT.Daca au inteles gresit cateva TEXTE BIBLICE…CREDETI CA ESTE EGAL CU DVS…CARE CREDETI EREZII CA SUFLET „NEMURITOR”…TRINITATE…????
  Lumina Adevarului a crescut si,multumim lui Iehova pt.Spiritul Sau Sfant…acum intelegem corect.TOT NOI…nu dvs.SORRY….

 8. Pai, deci, lumina adevarului a crescut si acum intelegeti corect, asa sustineti… Dar cum poate fi adevar ceea ce acum nu mai credeti?! Cineva, inainte ca sa fie numita erezie, sau greseala, credea ca este lumina adevarata! Acum voi o numiti o greseala de a lui Russel! Peste cati ani urmasii vostri vor numi greseala lumina care o aveti acum?

  P.S. Martorii primesc mereu o lumina noua si isi schimba mereu invatatura spunand ca acum au adevarul pur.

 9. marcu on said:

  Nu,Adrian .Russel sau Rutherford nu au promovat erezii.Au incercat sa explice unele profetii inainte de timpul lor,atat.Dar ei nu credeau nici in trinitate,nici in suflet „nemuritor” de exemplu.ACESTEA SUNT EREZII.Dumnezeu ne iarta daca gresim.Daca devenim eretici insa…NU.

 10. Eduard on said:

  Vă salut
  Mă scuzaţi că mă amestec, dar tocmai citeam o carte în care erau pomenite despre profeţiile pastorului C. T. Russell. Şi după cum am observat Domnul ADRIAN afirma:”TOTI GRESIM…SI RUSSEL,si RUTHERFORD si eu si dvs…DAR EI NU AU PROOROCIT”.
  Marley Cole, în cartea sa „Martorii lui Iehova – Noua Societate Mondialî”, îl descrie pe Charles T. Russell ca pe cel mai însemnat profet al mileniului. Chiar şi în cartea: „Taina isprăvită” la pag.: 378, „Turnul de veghere”pretinse că pastorul Russell este o împlinire a lui Ezechiel 2:5 Fie că vor asculta, fie că nu vor asculta, căci sunt o casă de îndărătnici, vor şti totuşi că în mijlocul lor este un prooroc. – Problema care mă frământă este că, dacă ceea ce „Turnul de veghere” a predicat odată este adevăr, atunci el învaţă astăzi o rătăcire. Şi reversul, dacă învaţă astăzi un adevăr, atunci el a propovăduit multe rătăciri în cea mai mare parte a istoriei sale. Acesta nu este modul cum actionează Dumnezeu.
  – Deci să admitem că Russell şi Ruthford au profeţit profeţii care nu s-au împlinit.
  Ce spune Biblia despre ei?
  Deuteronom 18:21-22 Poate că vei zice în inima ta: „Cum vom cunoaşte cuvântul pe care nu-l va spune Domnul?”
  Când ceea ce va spune proorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întâmpla, va fi un cuvânt pe care nu l-a spus Domnul. Proorocul acela l-a spus din îndrăzneală: să n-ai teamă de el.
  Matei 24:24 Căci se vor scula Hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi
  Multe mulţumiri

 11. Eduard on said:

  Vă salut

  Mă scuzaţi că am îcurcat numele câna am scris ce a spus Domnul Adrian, ci Domnul Marcu afirmaţia, ”TOTI GRESIM…SI RUSSEL,si RUTHERFORD si eu si dvs…DAR EI NU AU PROOROCIT”.
  Încă o dată Scuze

  Eduard

 12. EDUARD:
  Ce anume au „proorocit” Russel si Rutherford??
  Va rog sa postati aici…sau va acuz de minciuna…Nu este suficient sa postati parerea nu stiu carui „domn”….
  Veniti cu probe,postati citate din scrierile lor,in care au „proorocit” ceva…
  Faptul ca atat unul cat si celalalt au inteles gresit niste texte biblice,este cert.Insa aceasta nu inseamna ca au „profetit”….
  Deci..am rugamintea sa probati ce spuneti…asa va dovediti un bun crestin….

 13. P.S. Cartea scrisa de Russel se numeste TAINA IMPLINITA…nu „ispravita”…. e ca si serialul acela „Salvati de clopotel”..tradus in moldovenesca ” Izbavit de tilincuta”…

 14. Marcu, ai te rog stima si nu manipula oamenii. Ai mai sus un articol intreg cu profetii false de ale voastre.

  Nu fi atat de naiv. Sa determinam termenii: Prorocie = Prezicere (cauta si in dex daca sunt careva dificultati in intelegerea acestui cuvant, desigur, daca iti permite organizatia, pentru ca organizatia nu permite citirea altei literaturi, dupa marturia altor martori)
  pentru a elimina intelegerea gresita a termenului: a PROROCÍ, prorocesc, vb. IV. Tranz. (În credințele religioase) A prezice viitorul, voința divină; p. gener. a prevedea și a anunța evenimente viitoare; a profetiza, a prevesti. [Var.: proorocí vb. IV] – Din proroc.
  Sursa: DEX ’98

  Deci, Martorii au prezis pana acum multe evenimente, care NU S-AU INTAMPLAT! AU prorocit fals! citeste articolul de mai sus cu unele prorocii, preziceri de ale lor.

  iti mai spun eu cateva:
  1. Au prezis aramghedonul in 1914 – FALS!
  2. Au prezis invierea pe pamant in 1925 (asteptau sa invie Avraam, Isaac, Iacov si altii), nu a inviat nimeni! – FALS !
  3. Au prezis armaghedonul din nou! pentru anul 1975 deja! – Fals!

  nu mai continui, pentru ca este destul deja…

 15. Apropo, te rog sa nu continui cu manipularea si cu eschivarea de la aceste proorocii… ar fi mai bine sa recunosti greseala, predecesorilor vostri si sa nu tulburi oamenii. Altfel, invinuirea de minciuna ar fi bine aplica tie, nu lui Eduard…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: