Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Sunt mântuiţi martorii turnului de veghe, dacă ei nu cred în Hristos ca Dumnezeu?!


Religia adevărată este simplă pentru cei cărora Dumnezeu le-a descoperit Adevărul și acest Adevăr a fost descoperit de-alungul istoriei multor oameni care nici nu au știut să citească ci doar orbește au crezut în Isus:

şi nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăieşte în mine, iar viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc prin credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine. (Galateni 2:20)

Din copilărie cunoşti Sfintele Scripturi, care-ţi pot da înţelepciunea ce duce la mântuire prin credinţa în Cristos Isus. (2 Timotei 3:15)

Isus i-a zis: – Eu sunt învierea şi viaţa. Cel ce crede în Mine va trăi chiar dacă moare. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta? (Ioan 11:25-26).

Înțelegi ceea ce a promis Isus? Crezi lucrul acesta? Nu te grăbii să răspunzi… Doar grăbește-te să vi la El: HAI LA ISUS – Ioan 5:39-40

Și încă ceva! Nu uita că Isus s-a rugat și pentru tine ca să crezi în El. Sper să nu fie în zadar… Şi mă rog nu numai pentru aceştia, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor, (Ioan 17:20)

Era să termin fără să-ți spun că nu toți cei ce îi spun lui Isus: Doamne, Domane… vor intra în împărăția lui ci doar cei ce fac voia Tatălui… știu că matorii au fost învățaţi  de „unși” că voia Tatălui este să asimilăm cunoștințe despre El și Fiul (eu zic dacă este timp pt așa ceva (ex. hoțul de pe cruce). Uite ce a mai zis Domnul vieții:

Căci voia Tatălui Meu este ca oricine Îl vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţă veşnică, iar Eu Îl voi învia în ziua de pe urmă. (Ioan 6:40)

1. Nu putem să-l mai vedem dar asta nu înseamnă că nu pot crede în El, deci trebuie să cred în EL ca să am viaţă veşnică!

2. El mă va învia (mare este puterea lui Dumnezeu)

Oare de ce tot vorbim despre Cristos, de ce credem în El și îl predicăm, îl vestim… Întreabă-l pe Pavel ți îți va răspunde.

cărora Dumnezeu a vrut să le facă cunoscute, între neamuri, bogăţiile glorioase ale acestei taine, şi anume: Cristos în voi, nădejdea gloriei. El este Cel pe Care noi Îl vestim sfătuind şi învăţând pe orice om, cu toată înţelepciunea, pentru a putea înfăţişa pe orice om desăvârşit în Cristos. (Coloseni 1:27-28)

Însă toate lucrurile care pentru mine erau un câştig le consider ca o pierdere, de dragul lui Cristos. Mai mult decât atât, le consider pe toate o pierdere faţă de valoarea deosebită a cunoaşterii lui Cristos Isus, Domnul meu, datorită Căruia am suferit pierderea tuturor lucrurilor şi datorită Căruia le consider gunoaie, pentru a-L câştiga pe Cristos şi pentru a fi găsit în El, nu având o dreptate a mea, care vine din Lege, ci una care vine prin credinţa în Cristos: dreptatea care vine de la Dumnezeu prin credinţă. Vreau să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui şi să devin ca El în moartea Lui, (Filipeni 3:7-10)

Întodeauna au fost și vor fi „înțelepți în sinea lor” care după spusele lui Isus:

Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi închideţi Împărăţia Cerurilor în faţa oamenilor; nici voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre! (Matei 23:13).

Nu fi ca ei! Nu încerca să închizi împărăția în fața oamenilor! Te respect dacă tu nu vrei să intri în ea… chiar dacă mă doare.

Cel care-L mărturiseşte pe Fiul Îl are şi pe Tatăl. (1 Ioan 2:23)
Cel care-L are pe Fiul are viaţa; cel care nu-L are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viaţa. (1 Ioan 5:12)
Şi ştim că Fiul lui Dumnezeu a venit şi ne-a dat pricepere ca să-L cunoaştem pe Cel Adevărat. Şi noi suntem în Cel Adevărat, în Fiul Său, Isus Cristos. El este adevăratul Dumnezeu şi viaţa veşnică. (1 Ioan 5:20)

by Latino

Reclame

Single Post Navigation

150 thoughts on “Sunt mântuiţi martorii turnului de veghe, dacă ei nu cred în Hristos ca Dumnezeu?!

 1. marcu on said:

  CE FACETI CU IOAN 17:3 SI CU 1 CORINTENI 8:6 ??? Latino…ce faceti cu versetele ?? Le scoateti din Biblie ??
  Da,stimate domn..trebuie sa credem in Isus..dar ca Mantuitor,ca Mare Preot,ca Mijlocitor…La dvs.este ca in gluma aceea: eu centrez,eu dau cu capul …
  Da,Isus este numit Dumnezeu…dar nu Atotputernic.In traditia semita,orice Faptura cereasca era numita Elohim.Dar…nu degeaba scrie Pavel versetele care va ard erezia…cele de la 1 Corinteni 8:5,6…Sunt multi dumnezei in cer si pe pamant …spune Pavel,dar adauga: NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL !!!!!!!!!!!!!!!
  PUNCT…………….Nu mai sunt doi…decat in mintile bolnave ale unor clerici la 382 e.n…si,din pacate,ale dvs….
  NOI CREDEM IN ISUS,dar IN MOD CORECT,BIBLIC.Nu-l punem in locul Tatalui…
  Cum comentati despre Ioan 17:3 si despre 1 Cor.8:5,6 ??
  Nu-i asa ca aceste versete ard erezia ilogica a trinitatii ????

 2. marcu on said:

  L-ati adus aici pe Latino ?? Merci bien,Adrian…
  Cat l-am asteptat….ca a fugit de dincolo…

 3. Draga Marcu.

  Am comentat de nenumarate ori aceste versete, si eu si Lipa si Latino… Dar ignorati toate comentariille si in pofida faptului ca va aducem toata Biblia ca argument si zeci de versete care vorbesc despre Dumnezeirea lui Hristos, dvs oricum reveniti cu aceste versete…

  Ok, va mai aduc un argument:

  In Cuvantul Domn, folosit pentru Hristos in 1 Corinteni 8.6, este folosit cuvantul Kurios, acelasi echivalent il foloseste Pavel pentru Dumnezeul Tata, Dumnzeul SAVAOT din V.T.
  Vezi in romani

  Rom 9:29 Si, cum zisese Isaia mai inainte: „Daca nu ne-ar fi lasat Domnul Savaot o samanta, am fi ajuns ca Sodoma, si ne-am fi asemanat cu Gomora.“

  Ce nu este clar aici? Imi pare rau ca nu doriti sa intelegeti zeci de versete si reveniti mereu cu aceste 2 versete. Asa incat si Lipa si Latino au cedat deja la discutia cu dvs, pentru au inteles ca este o discutie zadarnica. Dvs nu va lasati induplecati si va eschivati de la orice raspuns concret manipuland cu versete si abatandu-va de la subiect cand trebuie sa dati un raspuns concred. Cand vi se aduce argument ziceti ca e gresit si traducerea e rea. etc etc etc. aveti o inima impietrita si pana cand nu va rugati ca DUmnezeu sa o despietreasca , veti umbla mai departe in intuneric…

 4. marcu on said:

  NU SCRIE PAVEL CA SUNT MULTI DOMNI(KYRIOS SAU KURIOS,depinde in ce dialect scriem) IN CER SI PE PAMANT ??? Acesta nu este un argument…
  V-am scris si eu de zeci de ori:DACA O INVATATURA INCALCA UN SINGUR VERSET,INCALCA TOATA BIBLIA.Puneti va rog in acord dogma trinitatii cu versetele scrise de mine..si putem discuta.

 5. marcu on said:

  Adrian: BIBLIA NU SE CONTRAZICE..Dvs.nu puteti interpreta corect acele zeci de versete ignorand alte zeci…pt.ca,in dezbaterea acestei teme,pot sa va indic sute,nu zeci de versete care infirma modul dvs.de a intelege subiectul dumnezeirii lui Isus.
  Isus ,nu numai ca l-a numit pe Tatal SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT,dar l-a numit DUMNEZEUL MEU SI DUMNEZEUL VOSTRU.Cum „se leaga” acest verset cu trinitatea ??
  A spus : TATAL ESTE MAI MARE CA MINE.Crezul atanasian spune ca Tatal,Fiul si Duhul Sfant sunt co-egali.Daca nu vedeti ca este in contradictie flagranta cu spusele lui Isus…aveti si dvs.probleme cu logica…
  Isus spune ca NU CUNOASTE ZIUA SFARSITULUI.Nu are deci omniscienta,la fel ca Dumnezeu !!
  Isus spune ca nu are competenta de a stabili cine va fi la stanga si la dreapta Sa in cer…NU ESTE ATOTPUTERNIC…
  Isus spune: TOATA PUTEREA MI-A FOST DATA…deci nu o avea in Sine…
  In realitate.dvs.insistati pe faptul ca apostolii vorbeau preponderent despre Isus.DA ,ASA ESTE,NUMAI CA EI SE ADRESAU UNOR OAMENI CARE CREDEAU IN IEHOVA,SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT…DAR CARE NU CREDEAU IN ISUS CA FIIND MESIA.
  Pavel le citea din suluri demonstrand cu scripturile ca Isus este Christosul.
  Dar,tot Pavel le-a atras atentia celor din Corint: SUNT MULTI dumnezei in cer si pe pamant…dar NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL.
  Adrian: daca se oprea si spunea :avem un singur Dumnezeu,dvs.puteati specula.Dar..nenorocire !! A spus si CINE este SINGURUL DUMNEZEU pe care noi trebuie sa-l avem : TATAL…
  Oricat scrutati orizontul…pauza !! Nu mai scrie si Fiul si Duhul…
  Daca dvs.ignorati ce scrie Pavel,daca ignorati vorbele Mantuitorului care spune ca,pt.a avea viata vesnica trebuie sa-l cunosti pe SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT TATAL…va priveste.
  Eu insa,noi martorii lui Iehova avem UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL,asa cum scrie in Biblie.Punct.

 6. marcu on said:

  Eu nu ma eshivez de la niciun raspuns,Adrian.Dar ma eschivez de la a achiesa la un mod de gandire ilogic.Ma eschivez de la a specula,de la a ignora unele texte biblice in folosul crezului meu.
  Lipa si Latino acest lucru il faceau: insirau versete fara legatura intre ele,dar multe…pt.a „dilua” discutia.Ei insa nu mi-au raspuns niciodata intrebarilor.Eu le-am raspuns mereu,iar daca am omis ceva,va rog sa-mi aratati omisiunile,pt.ca eu raspund la orice intrebare legata de Biblie.Absolut la orice astfel de intrebare..

 7. Draga Marcu…

  Cand vorbesti de faptul ca Isus nu putea face anumit lucru, te gresesti mult. Nu uita de faptul ca Isus a lasat multe lucruri venind pe pamant. Faptul ca era mai mic decat Tatal se datora evenimentului venirii pe pamant, de buna voie Isus a ales sa se lepede de aceste lucruri si sa vina pe pamant, facandu-Se mai mic, facandu-Se UN OM si totodata ramanand Dumnezeu. Iata de ce nu vei intelege acele versete descrise mai sus, pana nu le vei pune in concordanta cu toata Biblia. Biblia Spune ca Isus a primit toata puterea. DE CE? Pentru ca venind jos pe pamant El a lasat aceasta putere facandu-Se om. La fel e cu omniscienta, omnipotenta, si celelalte lucruri intrebate de dvs.

 8. Marius on said:

  Si totusi unde scrie ca Isus este Dumnezeu.Cum eu daca merg la o persoana si ma adresez cu apelativul domnul x de acum este dumnezeu.Ma-m pierdut, si de aceia nu voi mai citi nici lasa comentari(nu ca mi-ar simti cineva lipsa)dar ma-m cam plictisit de atatea atacuri asupra martorilor care nu fac altceva decat sa mearga din usa in usa si sa-si expuna crezu.Ma mir ca nu exista atatea atacuri si asupra altori culte a carei adepti fac mai ceva ca martori .

 9. marcu on said:

  Pai,Adrian..va contraziceti: daca a ramas Dumnezeu cat timp a fost om (desi nu aveti dreptate,pt.ca Dumnezu nu poate sa moara…) atunci,fiind Dumnezeu,nu trebuia sa fie Atotputernic si omniscient ?? Este o contradictie in termeni..
  Dar ce va faceti cu faptul ca,la sfarsitul Domniei de 1000 de ani,Isus ii va supune totul Tatalui si se va supune si El,pt.ca Tatal sa fie totul in toate ??
  Cum se impaca textul Biblic cu dogma treimii,in care scrie ca Tatal,Fiul si Duhul Sfant sunt CO-EGALI ??
  Cum poate Fiul sa fie Dumnezeu asemeni Tatalui,dar supus Tatalui ??
  Astept explicatii…

 10. marcu on said:

  Si,Adrian: Biblia ne cere sa credem in Isus ca sa fim salvati(mantuiti)…nu in Isus ca Dumnezeu.Noi credem in Isus ca Mantuitor,Mare Preot,Unic Mijlocitor intre noi su Dumnezeu.Dvs.faceti o mare confuzie: Isus mijloceste oare intre noi si El Insusi ??
  Si…noi stim ca Biblia NU SE CONTRAZICE.Asa ca,daca in Biblie scrie ca NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL…asa este si..gata !! Ce sens au „zbaterile” dvs.antibiblice ?? Doar Pavel ne spune: sunt multi domni si dumnezei in cer si pe pamant.Intelegeti? Asa spune Pavel la 1 Corinteni 8:5..dar adauga la vers.6: NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU -TATAL !!
  Deci: sunt multi dumnezei..unul este Isus..dar NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL .Asa scrie ..asa credem.Dvs.???

 11. latino on said:

  Îmi cer scuze dar vreau să fac o mică paranteză. Pentru Adrian și Violeta:

  Nu veți ajunge nicăieri cu acest domn Marcu (care a speculat că „am fugit”) fără argumente solide. Nu vede, nu poate și nici nu își dorește… este ca și cum ai arunca diamante porcilor. Le vor călca în picioare și vor face rahat pe ele (îmi scuzați cruntul adevăr).

  Dacă s-ar putea întoarce din morminte cei care au fost mințiți și înșelați pe vremea lui Russel și Rutherford, doar pentru câteva clipe, ar merge în Brooklyn și i-ar strânge de gât pe toți care susțin că sunt singurul canal de comunicare între Dumnezeu și oameni…. turnul de veghe… și ar striga către acest Marcu cuvintele lui Avraam:

  – Dacă nu ascultă de Moise şi de Profeţi, nu vor fi convinşi nici dacă ar învia cineva dintre cei morţi!” (Luca 16:31)

  Toţi profeţii depun mărturie despre El (Cristos), şi anume că oricine crede în El primeşte, prin Numele Lui, iertarea de păcate. (Faptele apostolilor 10:43)

  Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă Cuvântul Meu şi crede în Cel Ce M-a trimis are viaţă veşnică şi nu vine la judecată, ci a trecut de la moarte la viaţă. (Ioan 5:24)

  Voi cercetaţi Scripturile deoarece credeţi că în ele aveţi viaţă veşnică dar tocmai acestea sunt cele care depun mărturie despre Mine! (Ioan 5:39)

  Căci voia Tatălui Meu este ca oricine Îl vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţă veşnică, iar Eu Îl voi învia în ziua de pe urmă. (Ioan 6:40)

  Eu le dau viaţă veşnică şi în veac nu vor pieri; şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea. (Ioan 10:28)

  Dumnezeu ne-a dat viaţă veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. (1 Ioan 5:11)

  V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, cei care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţă veşnică. (1 Ioan 5:13)

  Este inutil să vorbești cu cineva care este agresiv, speculativ, subiectiv și de multe ori chiar fără bunul simț. Aceste două versete în special cel pe care îl folosesc cu toți „există un singur Dumnezeu Tatăl” îl aplică literal folosind o regulă de interpretare absurdă fără să se țină cont de contextul NT. Dacă această regulă de interpretare o folosim în același fel pentru a înțelege Scriptura uite unde ajungem (CU REGULA LOR):

  Există un singur Stăpân și Domn, nu?
  Căci s-au strecurat între voi unii oameni neevlavioşi, a căror condamnare a fost scrisă cu mult înainte, care schimbă harul lui Dumnezeu în desfrâu şi-L neagă pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Cristos. (Iuda 1:4)

  totuşi pentru noi există un singur Dumnezeu, Tatăl, din Care sunt toate şi pentru Care suntem şi noi, şi un singur Domn, Isus Cristos, prin Care sunt toate şi prin Care suntem şi noi. (1 Corintieni 8:6)

  sau cu aceiași regulă:

  Eu, Eu sunt Iehova şi în afară de Mine nu este alt Mântuitor. (Isaia 43:11)
  Dar cetăţenia noastră este în ceruri, de unde Îl şi aşteptăm pe Mântuitorul nostru, Domnul Isus Cristos. (Filipeni 3:20)

  Problema este clară cu această regulă. Dacă îmi convine ceva interpretez literal dacă nu speculez… „păi nu asta a vrut să spună…”

  Deci dacă Isus nu este Dumnezeu (după această absurdă regulă de interpretare), înseamnă că Iehova nu este Stăpân, Domn și Mântuitor. Sau sunt doi???

  Mai mult, oare să fi greșit Isus când a spus: Şi Tatăl, Care M-a trimis, a depus El Însuşi mărturie despre Mine. Voi nu I-aţi auzit niciodată glasul şi nici nu I-aţi văzut înfăţişarea, (Ioan 5:37) …„nu I-aţi auzit niciodată glasul…” dar nu a vorbit cu Moise de exemplu? dacă Moise nu a auzit glasul Lui, al cui era acel glas?

  Am auzit interpretări cum că Isus a fost făcut Domn sau Mântuitor… dar Domnul Domnilor și Împăratul Împăraților?
  pe care binecuvântatul şi singurul Suveran, Împăratul împăraţilor şi Domnul domnilor, o va descoperi la timpul potrivit, (1 Timotei 6:15) – comparați cu: Ei se vor război cu Mielul, dar Mielul îi va învinge, pentru că El este Domnul domnilor şi Împăratul împăraţilor. Şi cu El vor fi cei chemaţi, aleşi şi credincioşi.” (Apocalipsa 17:14)

  Valabil și pentru: Aşa vorbeşte Iehova, Împăratul lui Israel şi Răscumpărătorul său, Domnul Oştirilor: «Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă, iar în afară de Mine nu există alt Dumnezeu. (Isaia 44:6) – compară cu – Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui, ca mort. El Şi-a pus peste mine mâna dreaptă şi mi-a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi şi Cel De Pe Urmă, Cel Viu! Am fost mort, dar iată că sunt viu în vecii vecilor! Eu am cheile morţii şi ale Locuinţei Morţilor! (Apocalipsa 1:17-18)

  La fel pentru: Alfa și Omega numit ATOTPUTERNIC
  „Eu sunt Alfa şi Omega, zice Domnul, Dumnezeu, Cel Care este, Care era şi Care vine, Cel Atotputernic!” (Apocalipsa 1:8) compară cu – „Iată, Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. Eu sunt Alfa şi Omega, Cel Dintâi şi Cel De Pe Urmă, Începutul şi Sfârşitul. (Apocalipsa 22:12-13)

  Și ca un „climax” comparați: „Aceste cuvinte sunt demne de încredere şi adevărate. Domnul, Dumnezeul duhurilor profeţilor, Şi-a trimis îngerul să le arate robilor Săi lucrurile care trebuie să se întâmple în curând.” (Apocalipsa 22:6) – atenție mare – Eu, Isus, l-am trimis pe îngerul Meu ca să vă adeverească aceste lucruri pentru biserici… (Apocalipsa 22:16)

  Este cu neputință să poți să înțelegi acest ADEVĂR dacă nu îți este descoperit. Deci, rugați-vă ca oameni să ajungă să creadă în singurul Nume dat oamenilor sub cer pentru a putea fi mântuiți: ISUS CRISTOS

  Duhul Însuşi depune mărturie, împreună cu duhul nostru, că suntem copii ai lui Dumnezeu. (Romani 8:16)

  …………………………..

  Eu dacă am încetat conversațiile cu domnul Marcu a fost din singurul motiv că am înțeles acestă cruntă realitate, că încercarea mea de ai arăta adevărata cale spre mântuire și descoperirea Fiului, divinitatea Lui și natura Lui a fost în zadar. Este ca și cum ai încerca să-i explici internetul unei furnici… Nu că ar fi așa de mare comparația dar: „nu există orb mai mare decât acel ce nu dorește să vadă”.

  Apoi a intrat în sinagogă. Timp de trei luni a vorbit cu îndrăzneală, purtând discuţii şi încercând să convingă cu privire la lucrurile despre Împărăţia lui Dumnezeu. Dar fiindcă unii rămâneau încăpăţânaţi şi necredincioşi şi vorbeau de rău Calea înaintea mulţimii, Pavel s-a îndepărtat de ei… (Faptele apostolilor 19:8-9)

  Au fost aproape două luni purtând discuţii şi încercând să-l conving cu privire la lucrurile despre Împărăţia lui Dumnezeu și locul pe care l-a pregătit Isus pentru noi, chiar am citat Scriptura: Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi închideţi Împărăţia Cerurilor în faţa oamenilor; nici voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre! (Matei 23:13) – dar tot în zadar a fost. Cu părere de rău m-am îndepărtat de dânsul.

  Dorința mea este ca bunul Dumnezeu să-i descopere adevărul și să ajungă la mântuire și la viață veșnică. Dacă nu îi voi mai răspunde vreodată acuzațiilor și speculațiilor și celor 2, 3 versete interpretate cu eronata interpretare da care am vorbit mai sus, înțelegeți care este motivul. Acum dânsul crede (și are tot dreptul) că am fugit și eu și Lipa… până și Pavel s-a îndepărtat de acești oameni…

  O zi bună tuturor și Domnul slavei să vă aibă în pază.

  Latino

 12. marcu on said:

  Dvs nu ati aratat ADEVARATA CALE…desi ati identificat-o corect: CHRISTOS.
  De ce nu ati aratat ADEVARATA CALE ATUNCI ??
  Pt.ca NU CORELATI VERSETELE CITATE CU REALITATEA ISTORICA A INCHINARII SI NICI CU INTREGUL CONTEXT BIBLIC.
  Realitatea istorica a inchinarii este una profund unitariana.Patriarhii si profetii NU AU CREZUT IN TRINITATE…
  Nici Pavel…
  CARE ESTE CONTEXTUL BIBLIC ?? IN ACORD CU INCHINAREA PATRIARHILOR SI PROFETILOR !!!
  Intreaga dvs.argumentatie daca s-ar fi oprit la : Isus este Calea,Adevarul,Viata,Mare Preot,Unicul Mijlocitor intre Dumnezeu si noi,era OK..noi nici nu mai aveam ceva de discutat.
  Hiba este alta: dvs.,un trinitarian fundamentalist,sustineti cu fervoare ca Isus este Dumnezeu Atotputernic,identic cu Tatal.
  Sustineti aceasta argumentand ca ,de mai multe ori,Isus este numit Dumnezeu.De catre Isaia,de catre Ioan,de catre Toma…
  Apostolul Pavel pune insa bomboana pe coliva trinitatii,cand,scriindu-le corintenilor,in prima scrisoare,cap.8,dupa ce ii atentioneaza ca SUNT MULTI DOMNI SI DUMNEZEI ( unul dintre acestia fiind,indubitabil Isus…) continua:NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU TATAL.Punct…nu mai spune si Fiul si Duhul…
  Ei,dvs.ati refuzat in modul cel mai obraznic sa comentati acest verset si sa-l corelati ,sa-l integrati in crezul dvs.
  Draga Latino…cu toate invectivele,epitetele folosite la adresa mea,eu nu va raspund asisderea.Da,v-am cerut cu asiduitate sa-mi raspundeti la patru intrebari simple.Ati fugit PT.CA NU PUTETI RASPUNDE LA ACELE INTREBARI FARA A VA SITUA CREZUL IN EREZIE…
  Sigur ca nu puteti discuta cu mine astfel..adica eu sa va raspund TUTUROR intrebarilor,iar dvs…lemn tanase…Dvs.sa veniti cu versete despre faptul ca nu putem fi mantuiti fara Isus…cand eu nu afirm contrariul..doar ca v-am atras atentia ca Isus este Calea catre Dumnezeu,Mijlocitorul,fara a-l putea suspecta ca mijloceste intre noi si El Insusi….
  V-am aratat ca nu putem fi mantuiti facand abstractie de Tatal,Iehova.
  Iar daca vreti sa dovediti ca gresesc,VA ROG SA RASPUNDETI LA CELE PATRU INTREBARI.DACA NU RASPUNDETI,NU INTELEG DE CE INSISTATI IN COMENTARII LUNGI,RETORICE..care nu pot fi puse in acord cu TOATA BIBLIA…
  DACA NU RASPUNDETI,O SA VI LE REPOSTEZ PANA CAND,ORI RASPUNDETI,ORI FUGITI DIN NOU.
  Dvs.intai sa va definiti apartenenta religioasa,sa fiti capabil sa raspundeti la intrebari simple legate de texte biblice si DUPA aceea sa vorbiti de margaritare…Credeti ca ignorantii pot identifica un margaritar dintre falsuri ??NICIDECUM…
  Sau…de ce nu va ajuta neoprotestantii care comenteaza aici ?? Este OK daca raspunde oricine !!

 13. latino on said:

  Proverbe 18:2

 14. marcu on said:

  Aveti dreptate…cel fara discernamant este acela care se lanseaza in discutii despre care nu are habar…Dar..dvs.aveti de raspuns la patru intrebari.Lasati ironiile…pt.ca sunteti un biet om care nu si-a gasit calea proprie,dar ii invata pe altii pe unde sa mearga…
  ASTEPT RASPUNS LA CELE 4 intrebari.DA SAU NU…nu este greu…

 15. latino on said:

  Cu toate că am promis să „nu mai joc după absurda melodie” învățată pe de rost de toți martorii turnului de veghe vă răspund cu acest comentariu a lui Adrian si Violeta Blajinschi:

  „Am comentat de nenumărate ori aceste versete, și eu și Lipa și Latino… Dar ignorați toate comentariile și în pofida faptului ca va aducem toata Biblia ca argument și zeci de versete care vorbesc despre Dumnezeirea lui Hristos, dvs oricum reveniți cu aceste versete…”

  Nu este vorba că reveniți, dar sunteți și agresiv și impunător… poate așa vă învață pe acolo sau sunteți prea plin de d-voastră însuși. Nu conștientizați eronata regulă de interpretare pe care o folosiți când și unde doriți, stimate „ruseolog”. Toți am văzut acest aspect în „convingerile” pe care le susțineți că le aveți dar nu sunt nici pe departe ale d-voastră. Știți de unde provin chiar și întrebările pe care le puneți… Sunteți un clon al turnului de veghe făcut să repete absurdele doctrine care dacă nu sunteți de acord cu ele rămâneți pe dinafară…

  Nu are rost să vă tot impuneți cu aceste 4 întrebări la care ați primit răspuns de nenumărate ori. Nu puteți „vedea” veracitatea lor pentru că așteptați răspunsul pe care îl aveți din Brooklyn. Este inutil…

  Dacă ați fost convins de această adunătură de eretici, mincinoși și anticriști cum s-au dovedit de-a lungul istoriei cei care otrăvesc adevărata credință – nu este și cazul meu stimate domn. Nu vă mai tot bateți cu pumnul în piept că ați răspuns la toate întrebările puse de noi: NU AȚI RĂSPUNS LA NICI UNA! Ați copiat din doctrinele turnului de veghe totul și eu, personalmente nu sunt curios să le ascult, eram curios să vă ascult. Nu faceți altceva decât să repetați vocea altora, sunteți un ecou, dar care își va pierde puterea când „ultima generație din 1914” se va sfârși și va fi dovedită ca altă minciună pe care trebuie să o „acoperiți” cu această absurdă „lumină nouă” din Brooklyn.

  Apropo au mai rămas în viață cei din „ultima generație” 1914, care nu v-a trece? După spusele turnului de veghe…
  În 2014 se vor împlini 100 de ani. Câți au murit crezând în această minciună?

  În ceea ce privește apartenența mea religioasa nu înseamnă că nu există dacă nu este mărturisită… Consider că Cel pe care îl mărturisim este mai important decât ștampila societății religioase din care fac parte și în altă ordine de idei nu doresc să vă dau satisfacție pentru că noi nu am căzut în SECTARISM să susținem că DOAR NOI suntem mântuiți ci doar cei care îl au pe Fiul lui Dumnezeu, cei care cred în Numele Lui: V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, cei care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţă veşnică. (1 Ioan 5:13)

  Dios le bendiga grandemente y le de la sabiduria para entender cual es su proposito para tu vida…

  Latino

 16. Marcu, Marcu…

  M-am convins ca ceea ce spune Latino este adevarat: nici macar nu gandesti tu, ci te conduci dupa niste ganduri straine. SI mai mult… nici nu vrei sa gandesti, ci te conduci ca un orb de un alt orb care nu vede nimic: turnul de veghe.

  Ti-am adus argumente, le-ai ignorat si te anini din nou de UNICUL VERSET care este dubios pentru tine si pe care nici macar nu incerci sa il intelegi.

  Mai intai de toate, cand pavel spune ca sunt multi dumnezei… se refera la dumnezeii nascociti de lume!!! se refera la dumnezeii care sunt fauriti, de oameni, asa numitii IDOLI!
  cititi cu atentie versetele din context, mai sus si mai jos:

  1Co 8:4 Deci, cat despre mancarea lucrurilor jertfite idolilor, stim ca in lume un idol este tot una cu nimic, si ca nu este decat un singur Dumnezeu.
  1Co 8:5 Caci chiar daca ar fi asa numiti „dumnezei“, fie in cer, fie pe pamant (cum si sunt in adevar multi „dumnezei“ si multi „domni“),
  1Co 8:6 totusi pentru noi nu este decat un singur Dumnezeu: Tatal, de la care vin toate lucrurile si pentru care traim si noi, si un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile si prin El si noi.
  1Co 8:7 Dar nu toti au cunostinta aceasta. Ci unii, fiind obisnuiti pana acum cu idolul, mananca un lucru ca fiind jertfit unui idol; si cugetul lor, care este slab, este intinat.
  1Co 8:8 Dar nu carnea ne face pe noi placuti lui Dumnezeu: nu castigam nimic daca mancam din ea, si nu pierdem nimic daca nu mancam.

  Deci, mai multi DUmnezei nu exista!!! aceasta a vrut sa spuna Pavel! Voi sunteti va contraziceti! Ziceti ca credeti intr/un singur Dumnzeu, defapt sustineti ca Dumnezei sunt mai multi… mai mari si mai mici… EREZIE! Martorii sunt cei care cred ca neamurile in mai multi Dumnezei.

  Doar pocainta va va deschide inima sa intelegeti adevarul. Incercati sa cititi Biblia fara comentariile martorilor si veti vedea ca tot ce sustin ei este o absurditate… doar daca nu credeti ce a spus Russel: cine va citi Biblia fara scrierile lui, va ajunge in intuneric… desigur. Absurditati-le sustinute de Russel nu isi gaseau deloc explicatia in Biblie. Deci trebuieau sa citeasca impreuna cu comentariile lui…

  Marcu, Marcu… mie mila de tine, dar daca nu doresti singur sa vezi… eu (sau mai bine spus noi: Eu, Lipa si Latino) nu te putem ajuta cu nimic… SINGURUL CARE TE POATE AJUTA, ESTE DUMNZEU! UNICUL DUMNEZEU! roaga-L sa iti deschida ochii si crede-L, atunci vei incepe sa vezi.

 17. latino on said:

  Ați aruncat iarăși cu „diamante” stimate Adrian… cu „lucruri sfinte” – poate dă Domnul ca să îi deschidă și dânsului inima.

  Mântuirea Ta o aştept, Doamne! (Geneza 49:18) – Căci prin credinţa din inimă se primeşte dreptatea şi prin mărturisirea cu gura (pe Isus ca Domn) se primeşte mântuirea; (Romani 10:10) – Isus i-a zis: – Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, deoarece şi el este un fiu al lui Avraam! Căci Fiul Omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut. (Luca 19:9-10)

  Fie ca mântuirea să intre AZI în casa d-voastră și să vă dea certitudinea și să ştiţi că toți, cei care cred în Numele Fiului lui Dumnezeu, au viaţă veşnică. (1 Ioan 5:13) – De ce? pentru că doar Dumnezeu dă viață veșnică. Așa cum nu sunt doi Stăpâni nici doi Alfa și Omega, nici doi Începutul și Sfârșitul nici doi Mântuitori și doi Domni, nu sunt nici doi Dumnezei. Doar UNUL care dă viață veșnică: Dumnezeu ne-a dat viaţă veşnică… (1 Ioan 5:11) – Eu le dau viaţă veşnică… (Ioan 10:28)

  Domnul să vă binecuvânteze în continuare

 18. marcu on said:

  Adrian:
  Eu nu cred in mai multi Dumnezei..nu am afirmat asa ceva !!
  Eu cred in SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT,TATAL-Ioan 17:3.
  Eu apartin celor despre care Pavel spunea : NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL.
  Este foarte..foarte..FOARTE SIMPLU.
  Va rog sa-mi raundeti la intrebarile:
  1.Credeti ca Tatal este SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT,asa cum scrie la Ioan 17:3 ?? DA sau NU ??
  2.Dvs.faceti parte dintre cei care au UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? DA sau NU ??
  Dupa ce imi raspundeti la aceste doua intrebari,voi comenta verset cu verset ceea ce ati postat dvs.
  Voi reveni.

 19. latino on said:

  Dacă Toma l-a numit pe Isus „Dumnezeul meu”! (al meu Dumnezeu, literalmente… Ioan 20:28) – de ce să nu putem și noi?

 20. Da, de acord cu dvs. Latino,

  Cred ca nu mai arunc diamantele … ca intr-adevăr nu are nici un rost…

  Isa 9:6 Caci un Copil ni s-a nascut, un Fiu ni s-a dat, si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: „Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.
  Inainte de nasterea Lui, Isus a fost numit DUMNEZEU TARE! de ce noi nu putem să Îl numim?! Iarăşi deacord cu dvs Latino.

 21. Romani 9:5
  “… si din ei a iesit, dupa trup, Hristosul, care este mai pe sus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvintat in veci. Amin!”

 22. marcu on said:

  Adrian:
  De ce nu-mi raspundeti nici dvs.la intrebari ?? Pt.ca va „ard” nu-i asa, crezul dvs.eretic ??
  Nimeni nu poate nega dumnezeirea lui Isus.
  In traditia semita,erau numite ELOHIM SAU ADONAI toate Fiintele ceresti si de aceea Pavel spune ca sunt multi DOMNI SI DUMNEZEI IN CER SI PE PAMANT.Intelegeti d-le Adrian ?? Si in cer…deci despre cine vorbea Pavel ?? Despre dumnezei falsi ??
  Ei bine,daca Pavel continua doar: NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU…atunci argumentatia dvs.cu „trei intrunul” putea sa fie discutata.Dar…NENOROCIRE(pt.trinitarieni,bineanteles…) !! Nu doar ca Pavel a spus ca AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,CI L-A SI NUMIT:TATAL !! SOLO PATER ,Adrian…nu si ceilalti doi..
  De ce oare ?? Pt.ca Fiul SE SUPUNE TATALUI.Am citat versetul…aceasta DUPA domnia de 1000 de ani…pt.ca Fiul NU CUNOASTE ZIUA SFARSITULUI…NU POATE STABILI IERARHIA CEREASCA…
  pt. ca,asa cum Christos este capul barbatului,Dumnezeu este capul lui Christos !! Daca dvs.declarati TOATE aceste texte biblice ca fiind mincinoase..spuneti-o si terminam discutia…
  Problema este ca dogma trinitatii are dusmani atat Biblia,cat si istoria ( Avraam,Isac,Iacov,Moise,David,Isaia,Daniel etc.etc.NU ERAU TRINITARIENI !!!),cat si logica…

 23. marcu on said:

  Adrian: in ce am aratat mai sus..unde vedeti „ideile martorilor”???
  De ce tot insistati ca noi nu gandim ?? Noi suntem cei care promovam idei ilogice cu strutocamile ?? Cu trei dar unul ??
  Eu va rog si pe dvs.si pe Lipa ori Latino..sa va puneti in acord crezul cu INTREAGA BIBLIE.Daca un verset va este potrivnic,BIBLIA IN INTEGRUM VA ESTE POTRIVNICA !! Iar textele citate sau amintite de mine VA STAU CLAR IMPOTRIVA !!!
  Daca nu este asa…de ce refuzati sa le comentati ?? De ce nu raspuneti la intrebari simple din Biblie ??

 24. latino on said:

  Este aberanta regulă de interpretare, literală pe care o au cu toți stimate Adrian…

  Bilia spune să „nu recunoşti nici un alt Dumnezeu în afară de Mine şi nici un alt Mântuitor, decât pe Mine”. (Osea 13:4)
  Oare nu îl recunosc „ei” pe Isus ca Mântuitor?

  Și dacă îl mărturisesc ca mântuitor și nu este unul și același, nu cred ei în doi mântuitori?

  Dacă Toma la numit „Dumnezeul meu” – (fără să interpretăm) eu de ce să nu îl mărturisesc ca Domn, Dumnezeu, Stăpân, Alfa şi Omega, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Începutul şi Sfârşitul, Domnul Domnilor, lumina lumii și speranța mea pe veci…

  Să recunoaștem ca psalmistul: DOMNUL este lumina şi mântuirea mea; de cine să mă tem? DOMNUL este refugiul vieţii mele; de cine să-mi fie frică? (Psalmii 27:1)…

  Isus a zis: – Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta… Căci Fiul Omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut. (Luca 19:9-10)

  Şi judecata este aceasta: lumina a venit în lume, dar oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele. (Ioan 3:19) – Isus le-a vorbit din nou: – Eu sunt lumina lumii. Cel ce Mă urmează pe Mine nu va umbla niciodată în întuneric, ci va avea lumina vieţii. (Ioan 8:12).

  Sunt două lumini și două „mântuiri”? Dacă da, DOMNUL din Psalmi este YHWH – YHWH lumina… această „lumină” (ca și păstorul din Ezechiel, Psalmi) Lumina adevărată, Care îl luminează pe orice om, venea în lume. (Ioan 1:9) – păstorul a venit, mântuitorul s-a arătat, lumina adevărată… SCRIPTURILE MĂRTURISESC DESPRE EL, PAVEL A FĂCUT LA FEL, MIE NU ÎMI RĂMÂNE NIMIC DECÂT CRISTOS. DACĂ ÎL AM PE CEL ADEVĂRAT ÎL AM PE TATĂL, AM ÎMPĂRĂȚIA, AM TOTUL… Este vorba de credință nu de logică…

  N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii? Întrucât, în înţelepciunea lui Dumnezeu, lumea nu L-a cunoscut pe Dumnezeu prin înţelepciune, Dumnezeu a găsit de cuviinţă ca prin nebunia predicării să-i mântuiască pe cei care cred. Iudeii cer semne, iar grecii caută înţelepciune, însă noi Îl predicăm pe Cristos cel răstignit, o pricină de poticnire pentru iudei şi o nebunie pentru neamuri. (1 Corintieni 1:20-23) – să nu mai vorbim de martorii turnului de veghe…

  Pace

 25. Asa e, Latino…

  Ei aduca argument ca Avraam, Isaac si Iacov se inchinau unui singur Dumnezeu, ceea si ce facem si noi. Dar insasi ei, martorii, vorbesc despre mai multi Dumnezei. Se contrazic singuri pe ei. Exista un singur Dumnezeu! Nu este unul mai mare sau mai mic. Unul singur! Ei il numesc pe Isus un dumnezeu mai mic decat Tatal, nu inteleg ca Tatal si Fiul, una sunt…
  Mai mult ca atat, ignora orice alt argument si se conduc doar dupa 1 Corinteni 8.5-6, dar nu vor sa citeasca mai sus sa inteleaga contextul spuselor de Pavel. Si mereu vin cu argumentul ca Avraam Isaac si Iacov se inchinau unui singur Dumnezeu. De acord. Deci alti Dumnezei nu exista. De unde au mai aparut la ei alti dumnezei mai mici si mai mari?!
  să „nu recunoşti nici un alt Dumnezeu în afară de Mine şi nici un alt Mântuitor, decât pe Mine”. (Osea 13:4) Noi avem un singur mantuitor: pe Isus Hristos. Deci, cum Tatal este mantuitor, asa si Isus este mantuitor, caci Tatal si cu Isus, una sunt.

 26. latino on said:

  Dragă Adrian…

  Eu, pe toți martorii pe care i-am auzit vorbind, fie în America Centrală, fie în Europa „toți vorbesc aceeași limbă” – de la Brooklyn. Toți se bat cu pumnii în piept ce convingeri puternice au și nu fac decât să repete învățăturile unor oameni „autointitulați” dar care s-au dovedit fiind eretici, anticriști, mincinoși și profeți falși. Sunt ecoul lor, clonați și fără convingeri divine. De aceia când o dau în bară, o dau cu toții și bine de tot…

  Umila mea părere este că ei sunt sclavii acestei societăți, înfricați și fără drepturi.

  Dacă ar înțelege doctrina întrupării ar fi mai simplu și pt Marcu și s-ar putea evita o mulțime de „vorbe în vânt”. Oamenii mor în jurul nostru fără Cristos și noi ne certăm să vedem cine are adevărul absolut… Oamenii au nevoie de lumină, speranță, mântuire, credință, viață veșnică… de Cristos Isus.

  Şi Tatăl, Care M-a trimis, a depus El Însuşi mărturie despre Mine. Voi nu I-aţi auzit niciodată glasul şi nici nu I-aţi văzut înfăţişarea, iar Cuvântul Lui nu rămâne în voi, pentru că nu credeţi în Acela pe Care L-a trimis El. Voi cercetaţi Scripturile deoarece credeţi că în ele aveţi viaţă veşnică dar tocmai acestea sunt cele care depun mărturie despre Mine! Şi totuşi nu vreţi să veniţi la Mine ca să aveţi viaţă! (Ioan 5:37-40)

  El este totul, mesajul, predica, învățătura, credința și chiar Numele în care să ne botezăm, adunăm, să vestim Evanghelia, să ne rugăm și să primim mântuirea. Dar uite până unde merge frica și puterea manipulării… Dacă din Brooklyn se aude că Isus este „un dumnezeu” – toți spun Amin… Deci Isus este un dumnezeu, adevărat sau fals? Problema cu traducerea din Ioan 1:1 a înrăutățit mai mult situația lor. Isaia 9:6 îl numește pe Cristos: DUMNEZEU TARE sau PUTERNIC (îmi vine să plâng când îi aud spunând „puternic nu atotputernic…).

  Problema este că sunt ași în a eschiva subiectele care țin de divinitatea lui Cristos și Întrupare. Dar mare este această TAINĂ… N-a prostit Dumnezeu înţelepciunea lumii? Întrucât, în înţelepciunea lui Dumnezeu, lumea nu L-a cunoscut pe Dumnezeu prin înţelepciune… cum L-a cunoscut lumea dacă nu prin Cristos.

  De aceia cei care cred în Numele Lui Isus au viață veșnică. Și ar fi prea simplu: dacă doar prin asimilare de cunoștințe să se ajungă la mântuire în zadar a murit Cristos. Cristos era la început cu Dumnezeu și era Dumnezeu. Perioada lui pe pământ a fost tranzitorie de aceia „a devenit trup”, „s-a dezbrăcat de sine” și a devenit asemenea oamenilor.

  Întrebarea la care ar trebui să se răspundă este: „de cine am nevoie (în cine să-mi pun credința) pentru a fi mântuit”? – folosindu-se tot NT.

  Pentru început se poate citi: 1 Ioan 5

  Cu stimă și respect, apreciez munca pe care o faceți…

 27. marcu on said:

  ADRIAN:
  Tot nu raspundeti la intrebari..si va inteleg.NU PUTETI.
  Cat despre cum sunt una Tatal si Fiul,Isus le-a explicat apostolilor : CUM SI VOI SUNTETI UNA !!
  Deci…daca Isus il numeste pe TATAL SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT-a mintit cumva ??
  Si nu mai faceti afirmatia ca noi credem in Dumnezei mai mari sau mai mici.NOI CREDEM INTRUN SINGUR DUMNEZEU-TATAL,asa cum bine scrie la 1 Corinteni 8:6.Indiferent cum luati contextul,TOT ASA SCRIE: UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL.
  Iar daca dvs. afirmati ca,dumnezeul dvs.fiind triunic este Dumnezeul stramosilor mei..ne jigniti grav neamul si inteligenta…
  NU,ADRIAN: NIMENI NU A CREZUT IN „TREI INTRUNUL”…NICIUNUL DINTRE CREDINCIOSII DE LA ABEL LA IOAN !!!Sau..gasiti dvs.vreo „dovada” biblica ??
  Am rugamintea sa nu fugiti de niciun text biblic.ASTEPT RASPUNS LA CELE DOUA INTREBARI…IN CONTEXT SAU CUM DORITI,NUMAI SA RASPUNDETI CUMVA…SUCCES !!

 28. marcu on said:

  LATINO:
  Eu asta fac aproape zilnic: il vestesc pe Chistos ,Regele meu oamenilor…
  Cat despre povestile dvs.cu „clonele” cred ca este bine sa le pastrati pt.dvs.Deocamdata,eu raspund TUTUROR intrebarilor legate de Biblie.Eu v-am cerut dvs.4 raspunsuri,iar dvs. NU PUTETI SA RASPUNDETI,dar continuati sa ne jigniti pe noi si pe predecesorii nostri.V-am rugat si sa-mi indicati sediul cel mai apropiat al adevaratei Biserici a lui Christos,daca dvs.nu credeti ca noi suntem aceea..dar tot NU PUTETI..
  Dvs.NU UTETI NIMIC,in afara de critici,hule si insiruiri de versete fara legatura intre ele.
  MAI ASTEPT RASPUNSURILE ?? RECUNOASTETI MACAR CA NU STITI SAU NU PUTETI RASPUNDE…pt. ca,iata,nu sunteti singurul…

 29. marcu on said:

  Erata: PUTETI NU UTETI

 30. latino on said:

  Ne jucăm de-a profesorul aici d-le Marcu dragă? Toată lumea să vă răspundă cum dorești și la ce dorești. S-au răspuns la întrebări dar îți este greu să înțelegi. Ceartă-te ci Isaia, cu Toma, Pavel și Ioan care l-au numit pe Isus, Dumnezeu. Dar tot degeaba…

  Întrebarea la care ar trebui să se răspundă este: „de cine am nevoie (în cine să-mi pun credința) pentru a fi mântuit”?

 31. marcu on said:

  NU,LATINO..VA ROG SA RASPUNDETI LA 4 INTREBARI SIMPLE,LEGATE DE VERSETE BIBLICE.SA RASPUNDETI CUM DORITI DVS….
  INSA,NU PUTETI..SI GATA !! SAU,DACA PUTETI,FACETI-O SI…MERGEM MAI DEPARTE…
  Dvs.stiti bine ca si Avraam i-a numit pe ingeri ELOHIM…chiar IHWH.Ca Dumnezeu l-a facut pe Moise” Dumnezeu pt.Faraon”.
  Noi nu negam divinitatea lui Christos,doar ca dumnezeirea Sa nu este la fel cu a Tatalui.Am demonstrat cu Biblia ca Isus NU ESTE ATOTPUTERNIC,NICI OMNISCIENT,caracteristici sine qua non ale lui Dumnezeu.Ca puterea a primit-o,deci NU O AVEA IN SINE…
  Ca este supus Tatalui si ca se supune Tatalui si dupa domnia de 1000 de ani.
  La toate aceste dovezi biblice,dvs.NU ATI REPLICAT CU NIMIC…Doar o tineti asa…orbeste…dogmatic si ilogic : I-AU SPUS DUMNEZEU ..si asa este !! Co-egal cu Tatal..ca asa a spus Atanasie.Cine este Pavel sa spuna altfel ?? Cine este Isus sa ne spuna ca Tatal este SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT????
  Atanasie este mentorul !! Halal „logica”, halal „crestin” .

 32. marcu on said:

  P.S.Intrebarea din urma a dvs.este ea insasi trunchiata.Va raspund complet: pt.a fi mantuiti,trebuie sa credem in singurul Dumnezeu Adevarat,Tatal,IHWH…PRIN Fiul Sau Isus,care este Unic Mijlocitor,Mare Preot si Regele nostru pt.1000 de ani.

 33. latino on said:

  „sa credem in singurul Dumnezeu Adevarat,Tatal,IHWH” – eu cred că se aude un ecou de la Brooklyn din nou… Răspundeți dvs. „în cine să-mi pun credința pentru a fi mântuit”?

  Acesta a fost răspunsul imparțial din turnul de veghe… Biblia doar atât? Adică „prin” și nu „în” Cristos?

  Hotărâți-vă dvs. pt că nu este de acord răspunsul imparțial pe care îl dați în comparație cu NT.

  Cel ce crede în Fiul are viaţa veşnică, dar cel ce nu crede în Fiul nu va vedea viaţa, ci mânia lui Dumnezeu rămâne peste el. (Ioan 3:36)
  Isus le-a răspuns: – Eu sunt pâinea vieţii. Cel ce vine la Mine nu va flămânzi niciodată şi cel ce crede în Mine nu va înseta niciodată! (Ioan 6:35)
  Căci voia Tatălui Meu este ca oricine Îl vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţă veşnică, iar Eu Îl voi învia în ziua de pe urmă. (Ioan 6:40)
  Isus a strigat: „Cel ce crede în Mine, nu crede doar în Mine, ci în Cel Ce M-a trimis pe Mine, (Ioan 12:44)
  Toţi profeţii depun mărturie despre El, şi anume că oricine crede în El primeşte, prin Numele Lui, iertarea de păcate. (Faptele apostolilor 10:43)
  Isus i-a zis: – Eu sunt învierea şi viaţa. Cel ce crede în Mine va trăi chiar dacă moare. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta? (Ioan 11:25-26)
  Şi mă rog nu numai pentru aceştia, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor, (Ioan 17:20)

  Când citiți aceste rânduri vă dă doctrina anticristă peste cap. Degeaba încercați să scoateți lucrurile din context că reușiți. Nu am înșirat în neștire versete biblice doar de dragul de a umple această pagină, ci de a vă arăta ce diferențe mari aveți în doctrina dvs (care știm că nu vă aparține) și ceea ce spune întreg NT.

  Este foarte important să „vezi” că nu doar prin Cristos…, este „în Cristos” viața veșnică. Aceste versete biblice sun o dovadă adevărată că cel ce cred în Cristos are viață veșnică… chiar și pe Tatăl, ba mai mult, Pavel spune: – Crede în Domnul Isus şi vei fi mântuit, tu şi casa ta! (Fapte 16:31)

  De aceia mai întreb odată:

  – În cine trebuie să credem pt a avea viață veșnică? – luând în considerare NT…

  Și vă rog nu mai scoateți un text dintr-un context pentru a avea un pretext de vorbire despre o temă pe care nu o înțelegeți. Aici nu vorbim despre cine este mai mare, mai mic, mai puternic sau atotputernic, superior sau inferior ci, luând învățătura întregului NT: – În cine trebuie să cred pt a fi mântuit?

  Dacă acceptăm mărturia oamenilor, mărturia lui Dumnezeu este mai mare, pentru că aceasta este mărturia lui Dumnezeu, pe care El a depus-o cu privire la Fiul Său. Cel ce crede în Fiul lui Dumnezeu are mărturia în el; cel ce nu-L crede pe Dumnezeu L-a făcut mincinos, pentru că n-a crezut mărturia pe care Dumnezeu a depus-o cu privire la Fiul Său. Şi mărturia este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţă veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său. Cel care-L are pe Fiul are viaţa; cel care nu-L are pe Fiul lui Dumnezeu nu are viaţa. V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, cei care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţă veşnică. (1 Ioan 5:9-13)

 34. lipa on said:

  Domnule marcu, contrar a ceea ce sustineti,dar de fapt speculati,nu am fugit, ci v-am parasit.Si mi-am sters si praful de pe picioare.Acum ca am din nou piciorele curate s-ar putea sa mai raman pe aici inca ceva timp pana ma prafuiti iar.Am revenit sa va spun ca ‘echipa’ de martori care veneau la mine au mai adus pe cineva ca sa-mi „explice mai bine ceea ce nu inteleg” si mi-au spus ca exista doi dumnezei:un dumnezeu puternic(Isaia 9:6) si un dumnezeu atotputernic (Revelatia 1:8).Ce credeti dumneavaoastra este strict problema dumneavoastra pentru care o sa raspundeti in fata lui Dumnezeu la fel ca noi.Eu v-am scris ceea ce am auzit de la fratii dumneavoastra, martorii lui Iehova, si anume existenta a doi dumnezei.Vreau sa va mai spun ca i-am intrebat cu toata sinceritatea daca credinta in Isus Cristos ma mantuie discutand aici din Ioan 11 25:26 si mi-au spus ca da ,altfel ar contrazice scriptura.Asta este ce mi-au spus martorii lui Iehova.
  Eu vreau sa-mi salut fratii in Cristos Isus care este nadejdea noastra si sa le doresc ca plinatatea Duhului Sfant sa vina peste ei.Asa ca dragilor mei frati „diamantele” care le-ati aruncat nu sunt pentru Marcu ci pentru cei care acceseaza acest site si ajung sa creada prin cuvintele voastre facand astfel ca munca dumneavoastra sa aduca rod.Fiti fericiti si plin de pacea lui Cristos Isus pentru ca Dumnezeu va foloseste pentru scopul Lui.
  Domnule Marcu daca sunteti in Cristos Isus frate cu noi ,ca numai in Cristos suntem toti frati si copii ai lui Dumnezeu,va doresc si dumneavoastra acelasi lucru,daca nu…va doresc sa ajungeti: „in Cel ce este adevarat. Si noi suntem in Cel ce este adevarat, adica in Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevarat si viata vesnica.”(1 Ioan 5:20)

 35. Multumesc mult, Lipa,

  Ati intarit prin marturia dvs ceea ce ziceam mai inainte: martorii nu se inteleg singuri intre ei. Unii spun ca sunt 2 dumnezei (asa cum marturisiti si dvs ca v-au spus cei ce va viziteaza) altii sustin ca ei cred in unul, dar defapt cred iarasi in doi, sau chiar trei. Ei cred in Dumnezeu Tatal ca este atotputernic, apoi, cred ca Isus este un dumnezeu, mai putin puternic, apoi cred ca si diavolul este un dumnezeu ! EREZIE!

  Totusi unii, se eschiveaza de a recunoaste aceste lucruri , asa cum face si marcu, de exemplu.

  DE ce? Ah, da. Am uitat d-le Marcu. Martorii cred ca au dreptul sa spuna minciuni „sfinte”! Deci, dragi cititori, deseori in scrierile lui Marcu veti gasi si minciuni, sub pretextul ca ei au dreptul sa le spuna, (in anumitii conditii de ale lor).

  Marcu, d-le, daca nu doresc sa iti raspund la intrebarile dvs e din cauza nu ca nu cunosc, dar pentru ca DE NENUMARATE ORI TI-AM RASPUNS LA ACESTE INTREBARI si eu si Latino si Lipa! Iar dvs tot nu doriti sa recunoasteti nimic si o tineti una si buna… ignorati intreaga Biblie pentru a va tine de filosofia dvs.

 36. lipa on said:

  Draga Marius,in caz ca te-ai razgandit si ai reintrat pe site as dori sa ma motivez spunandu-ti ca asa zisele atacuri nu sunt asupra martorilor in sine ca si oameni ci asupra a ceea ce ei proclama si asupra a ceea ce raspndesc…Asa zisa”credinta adevarata”.Eu personal sunt convins ca sunt martori care sunt un exemplu de moralitate.Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca prin a sustine ca doar ei au adevarul, autonumindu-se „Martori ai lui Iehova”, si „singura religie adevarata” condamna si ataca ei pe toti ceilalti.Vreau sa va repet domnule Marius ca sunt convins ca sunt martori exemplari din punct de vedere moral.Dar asemenea omului despre care se vorbeste Scriptura in Matei 10 17:21, lor le lipseste chintesenta moralitatii si anume Isus Cristos.Si apropo Scriptura il numeste pe Isus Dumnezeu:Isaia 9:6,Ioan 1:1,1 Ioan 5:20,Ioan 10:30,Ioan 14:11,etc…
  Sa nu conteze pentru tine daca noi iti simtim lipsa sau nu(dar o simtim) ci fa in asa fel ca tu sa nu simti lipsa lui Cristos in viata ta pentru ca Dumnezeu i se descopera celui ce-l cauta.Si in Isus Cristos avem iertate de pacate si viata vesnica(Ioan 11 25:26 ,Ioan 14:6).
  Cu dragoste in Cristos-Domnul meu,Lipa

 37. marcu on said:

  Lipa..dvs.poate ca discutati cu apostati sau cu unii care inca nu sunt martori ai lui Iehova.NOI NU CREDEM IN DOI DUMNEZEI !! Nu exista unul Atotputernic si altul mai putin …mai mic.NU.Isus este numit Dumnezeu,insa El face o distinctie neta intre dumnezeirea Sa si a Tatalui cand il numeste pe TATAL SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT,cand spune TATAL ESTE MAI MARE CA MINE,cand spune MA DUC LA TATAL MEU SI TATAL VOSTRU,LA DUMNEZEUL MEU SI DUMNEZEUL VOSTRU,cand spune: EU NU FAC NIMIC DE LA MINE..CI FAC CE VAD PE TATAL FACAND…cand spune INCHEI UN LEGAMANT CU VOI,CUM TATAL A INCHEIAT UN LEGAMANT CU MINE.
  Aceasta este pozitia lui Isus in raport cu Tatal.Acum sa vedem pozitia apostolilor in raport cu Isus.Il considerau ei oare DE-O FIINTA SI CO-EGAL CU TATAL ??
  Apostolul Pavel spune: CAPUL LUI CHRISTOS ESTE DUMNEZEU…NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL…EL (ISUS) NU A GASIT NIMERIT SA SE FACA DEOPOTRIVA CU DUMNEZEU…PT.CA,IN NUMELE LUI (ISUS) ORICE GENUNCHI SA SE PLECE SPRE GLORIA LUI DUMNEZEU,TATAL etc.etc.
  Nu este vorba de un verset sau doua pe care eu le invoc.Am repetat cele doua,pt.ca dvs.nu mi-ati raspuns la intrebarile legate de acestea.Dar va pot cita 100 de versete din NT care arata clar ca,intre pozitia cereasca a Tatalui si Fiului exista diferente nete…Psalmul 110:1,2 este reiterat in NT: IEHOVA I-A ZIS DOMNULUI MEU:STAI LA DREAPTA MEA PANA CAND PUN DUSMANII ASTERNUT PICIOARELOR TALE…Unde sa stea? La dreapta Tatalui…
  Viziunea lui Stefan avuta cu putin inainte de a fi ucis ce i-a aratat ?? GLORIA LUI DUMNEZEU SI PE DOMNUL ISUS LA DREAPTA SA.
  L-a vazut Stefan pe Dumnezeu ?? NU..I-a vazut gloria…De ce nu l-a vazut?? Pt.ca NIMENI NU-L POATE VEDEA PE DUMNEZEU…Ioan 1:18.Cine ni-l face cunoscut ?? Isus…Se face cunoscut pe Sine ?? NU..Pe Dumnezeu…pt.ca FIUL ESTE IN SANUL TATALUI…
  L-a vazut Stefan pe Isus in glorie la dreapta Tatalui ?? DA…
  Dvs.sustineti ca Isus este Dumnezeu.Atunci CUM L-A VAZUT STEFAN,CARE TOTUSI NU L-A VAZUT PE DUMNEZEU ??
  STIMATE DOMN SI STIMATI DOMNI: AVETI MULTE INADVERTENTE INTRE ILOGICA DOGMA A TRINITATII SI ZECILE,SUTELE DE TEXTE BIBLICE CARE II STAU IMPOTRIVA…
  Dvs.citati alte versete,care arata ca Isus este numit Dumnezeu.Da,asa este,insa,v-am spus ca,potrivit traditiei ebraice,orice Fiinta cereasca era numita ELOHIM.V-am dat si exemple…TOT DIN BIBLIE !!
  Dar,cea mai mare problema este faptul ca,pana in sec.IV e.n. NICIUN INCHINATOR ADEVARAT LA ADEVARATUL DUMNEZEU NU CREDEA IN TREIME …NU INTELEG CUM PUTETI IGNORA ACEST FAPT IMPORTANT,ANUME CA LA NICEEA+ CONSTANTINOPOLE A FOST CREAT UN NOU DUMNEZEU…DIFERIT DE CEL LA CARE SE INCHINAU STRAMOSII MEI,AVRAAM,ISAC,IACOV,MOISE,DAVID,DANIEL,ISAIA,IOAN BOTEZATORUL,PETRU ,PAVEL,IOAN…ETC.
  Ca Isus este,DUPA INVIEREA SA MANTUITOR,ESTE ADEVARAT.DAR A DEVENIT..ODATA CU NOUL LEGAMANT SI PRIN NOUL LEGAMANT.
  Doar prin acest Nou Legamant instituit la Cina cea de Taina a primit Isus TOATA PUTEREA IN CER SI PE PAMANT.
  Temelia Bisericii lui Christos a fost pusa de primii crestini,care erau evrei.Dupa trei ani si jumatate,implinindu-se cele 70 de saptamani din profetia lui Daniel,au fost adusi in Biserica si neiudei.Dar,temelia este eminamente ebraica.
  Ei bine…multa intristare or fi avand in cer TOTI ACESTI APOSTOLI SI DISCIPOLI vazand cum dvs.promovati un alt dumnezeu decat al stramosilor nostri…
  Lipa..multumesc pt.tonul crestinesc de acum.Asa trebuie sa fie un dialog despre Dumnezeu,chiar daca este unul in contradictoriu.

 38. marcu on said:

  ADRIAN:
  NU este adevarat.Noi nu suntem neoprotestanti pt.a fi „cati crestini atatea doctrine”.Nu..Noi avem o credinta unica si unitara.
  Ne intelegem foarte bine intre noi si ne ajutam…
  V-am spus de mai multe ori: NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL.
  Chiar daca Isus este numit in 8 texte biblice Dumnezeu,El are o dumnezeire diferita de a Tatalui.V-am explicat de ce…
  Isus il numeste pe Tatal SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT…iar daca asa spune Isus…eu asa cred.
  Daca cititi comentariul adresat lui Lipa,observati ca eu nu ma limitez la doua sau trei versete…
  Iar singurele minciuni de aici sunt ca dvs.mi-ati raspuns la cele doua intrebari.UNDE ATI GASIT MINCIUNI IN COMENTARIILE MELE ?? Nu va este rusine,Adrian ??
  Daca mi-ati raspuns,indicati-mi postul sau…raspundeti acum si recunoasteti ca ati mintit…Sa nu-mi spuneti ca lui Gigi ca „va atac la persoana”…pt.ca dvs.m-ati numit mincinos..deci nu eu am „atacat” ci eu ma apar.

 39. marcu on said:

  LATINO:
  NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL nu este un ecou de la Brooklin,ci UN TEXT BIBLIC !!!!
  Dvs. faceti vorbire despre mantuirea IN Christos. Isus a devenit prin Noul Legamant,cand I-A FOST DATA TOATA PUTEREA ( de catre Tatal),a devenit deci incepand de la Invierea Sa ,MANTUITOR.
  De ce?? Pt.ca sangele Sau,jertfa Sa ne mantuieste.
  Insa…SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT ramane tot Tatal…asa cum Isus Insusi o spune.
  Si ,ba da,aici este vorba despre cine este mai mare,pt.ca dogma trinitatii spune ca Tatal,Fiul si Duhul Sfant sunt de-o fiinta si co-egali.
  Pavel ne spune in mai multe ocazii altceva….indiferent cat o „tineti” pe tema christologiei,o dogma exacerbata de neoprotestanti.Bisericile traditionale nu il ignora pe Tatal ,asa cum o faceti dvs.De aceea inca nici nu ordineaza pastori homosexuali,nici nu-i casatoreste pe acestia „in Domnul”….

 40. latino on said:

  Cred că vă pot răspunde eu în locul lui Adrian în ce privește minciuna. Care dintre noi îl lasă pe Tatăl, ignorându-L? DE CE AFIRMAȚI LUCRURI CARE NICI EU, NICI LIPA, NICI ADRIAN NU AM SPUS??? Ca să vă continuați ideile… Răspundeți la cea mai importantă întrebare care există:

  – În cine trebuie să credem pt a avea viață veșnică? – luând în considerare tot NT…

  Și în ceea ce privește Scriptura, de ce nu menționați niciodată versetele din comentariul „Latino 11, 33” și introducerea pe care o folosește Adrian?

  Și eretica regulă de interpretare literală când vă convine ceva și încercarea de a explica ceea ce este scris când nu coincide cu dogmele turnului de veghe. Vă mai repet încă o dată: NU SUNT CONVINGERILE DVS!

  Vă rog: – În cine trebuie să credem pt a avea viață veșnică? Faceți o „paralelă” de versete biblice și analizați-le pe toate. Vedeți și convingeți-vă singur. Închideți pentru moment revistele și nu vă mai lăsați înșelat că nu este acela „sclavul fidel și credincios” de care vorbea Isus. Este doar o simplă speculație. Pot spune că sunt eu (speculând ca „unșii”) și dacă veți crede, nu mai am probleme.

  Mâine spun că Isus a venit în 2012 și că în 1914 au greșit „strămoșii” din motiv că nu au avut lumina cum o avem noi acum și, cei ce cred spun AMIN! Nu le convine – să plece…

  Și le mai spun că nu au unde pt că toate religiile sunt false doar a mea este bună, că toți ceilalți au o traducere falsă a Bibliei, că Dumnezeu ne-a ales doar pe noi și nimeni nu va putea înțelege Biblia dacă nu o citește împreună cu studiile și comentariile pe care le dau eu… vă dați seama ce teamă și frică bag în ei?

  Mâine mă vor chema „latiniști”, simplu… Dar problema este că dacă eu greșesc, toți ceilalți fideli credincioși care au fost duși în eroare și rătăcire de către mine se vor pierde…

  Fiți bun cu dvs înșivă și cercetați scripturile și dacă Isus nu minte veți „vedea” despre cine mărturisesc ele și de ce…

  – În cine trebuie să credem pt a avea viață veșnică?

 41. latino on said:

 42. latino on said:

 43. latino on said:

  Duhul Sfânt să consoleze aceste familii și să le dea puterea de a trece cu biruință în Cristos peste aceste nefericite momente pe care le-au trecut în acel an 1975… Greșeala lor a fost că au crezut cu adevărat. Au fost sinceri… dar nu și cei care îi conduceau și le dădeau hrană ca „sclavul fidel și credincios” dar al cui slav?

  Să răspundă faptele

 44. marcu on said:

  Latino:
  Indiferent ce pretindeti,TOTI neoprotestantii afirmand ca: Isus este de o Fiinta si co-egal cu TataL,DUMNEZEU ADEVARAT DIN DUMNEZEU ADEVARAT,CA ISUS SI NU ALTCINEVA DA MANTUIREA,CAND VA RUGATI LA ISUS…CAND INSASI CANTECELE DVS.SUNT INVARIABIL DESPRE ISUS…SI SPUNETI CA NU-L IGNORATI PE TATAL IN INCHINARE…GRESITI.
  Ignorandu-i Numele lui Dumnezeu ,il ignorati pe Dumnezeu,asa cum faceau deja evreii in ultimele secole dinaintea erei noastre.
  Dvs.NU SPUNETI ca il ignorati pe Tatal,ci asa FACETI.
  Asadar..unde este minciuna mea ??
  Despre acele versete…eu pot sa le comentez daca doriti…insa nu schimba datele problemei.
  Intrun comemtariu viitor chiar o sa fac acest lucru,pt.ca eu nu ignor NIMIC din ceea ce scrie in Biblie…pe cand dvs.NU MI-ATI RASPUNS NICI ACUM la cele 4 intrebari si,se pare ca nu o veti face niciodata,pt.,ca nu puteti…decat sa mintiti ca ati facut-o !! Daca ati facut-o,indicati posturile…asa v-am rugat.Dvs.insa…tot nu spuneti nimic,pt.ca NU AVETI CE .Deci…ADRIAN: cine minte ?? Ca si dvs.ati afirmat ca mi s-a raspuns.
  In cine trebuie sa credem ? IN TATAL,IEHOVA,PRIN ISUS.
  De ce le-au cerut apostolii in sec.I sa creada in Isus,v-am tot spus: PT.CA SE ADRESAU UNOR OAMENI CARE CREDEAU IN IEHOVA,IN TATAL CA UNIC DUMNEZEU.Chiar si centurionul Corneliu credea deja atunci cand apostolul a concluzionat: CREDE IN ISUS…pt.ca,inainte de a-i spune aceste cuvinte,lui Corneliu i s-a vestit Cuvantul,adica a fost invatat din scripturi.Mai greu era pt.ei sa inteleaga ca ,un contemporan al lor,mort de curand,era in fapt FIUL LUI DUMNEZEU
  (Atentie… Biblia nu-l numeste „Dumnezeu-Fiul”…).
  EU SUNT IEHOVA SI EU NU MA SCHIMB…asa a spus Tatal.Deci…cum putem sa credem ca,la 382 e.n. niste inchinatori la idoli au avut o revelatie despre un dumnezeu multiplicat ,”trei intrunul” ???
  Eu nu fac interpretare literala,Latino.Nu fac niciun fel de interpretare.Doar am citat..iar Biblia se intelege in aproximativ 80 % din textele sale literal.Doar profetiile nu se inteleg astfel…iar textele citate de mine NU SUNT PROFETICE.Daca dvs.gasiti o alta interpretare,o alta intelegere a textelor cu SA TE CUNOASCA PE TINE(TATAL) SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT si NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU TATAL…sa va vad…incercati…ca doar nu ati ajuns la apogeul ridicolului…mai puteti ….
  Despre ROBUL CREDINCIOS SI INTELEPT scrie Biblia.Acesta trebuie sa existe OBLIGATORIU.Ceea ce scrie in Biblie nu este o speculatie,Latino..Daca nu este cel pe care il cunosc eu…cine este ?? Astept un raspuns „doct” ca toate ale dvs.(lipsa) de pana acum…
  Scripturile marturisesc DESPRE ACELASI DUMNEZEU,UNIC,TATAL,IEHOVA si despre FIUL SAU ISUS,MARE PREOT,UNIC MIJLOCITOR INTRE DUMNEZEU SI OAMENI..REGE AL NOSTRU PT.1000 DE ANI,JUDECATOR LA MARELE NECAZ…DAR NU UZURPATOR AL TATALUI.
  Cat despre postarile dvs…ce sa mai spun ?? Ati mai postat una in care vorbitorul spunea una,traducatorul alta.
  Daca vreti sa incriminati publicatiile nostre,va rog sa postati UN TEXT,UNUL SINGUR in care scrie ca sfarsitul va fi in 1975…sau sa recunoasteti ca preluati astfel de „dovezi” de pe net.ASTEPT…si acest lucru ca si raspunsurile dvs.,Latino.
  Si..ce scrie in revistele noastre despre anul 2012 ??
  Eu nu am citit nimic si LE CITESC PE TOATE !! Postati va rog ce scrie..sau recunoasteti ca mintiti.
  Cat despre 1914..Isus NU A VENIT atunci,ci si-a inceput domnia in cer,conform profetiei celor sapte timpuri(vremi) a lui Daniel.
  V-am scris: venirea pe nori(ahomemnon) si venirea ca Judecator(elte) sunt evenimente viitoare.Deci si aici…doar speculatii rautacioase si mincinoase.
  Am ridicat aici cateva obiectii,Latino.Poate ca binevoiti sa comentati:
  -cine este ROBUL CREDINCIOS SI INTELEPT ??
  -sa postati textul in care scrie intro publicatie a martorilor lui Iehova ca sfarsitul va fi in anul 1975
  -sa postati unde scrie in publicatiile nostre sau unde am afirmat ca celelalte traduceri ale Bibliei,in afara NWT ar fi eretice
  -sa postati unde scrie si ce scrie in publicatiile noastre despre anul 2012
  Daca nu veti da curs acestor rugaminti,va voi acuza TOT TIMPUL DE ACUM INCOLO DE MINCIUNA CU PREMEDITARE,pt.ca faceti afirmatii pe care nu le puteti dovedi.
  P.S.Aveti grija ca,pasajul marcat cu carioca despre anul 1975 contine o declaratie a secretarului Departamentului de stat al SUA
  si nu scrie ca lumea se va sfarsi atunci…oricum este un citat dintro publicatie mentionata mai jos,in care este inserata o declaratie a acelui politician,nu o afirmatie a ROBULUI CREDINCIOS.
  ESTE INCALIFICABIL SI JOSNIC CE FACETI DVS.LATINO !!!

 45. Marcu,
  Martorii sustin ca ei sunt unica religie adevarata, dar argumentele vorbesc despre altceva. Va adresez urmatoarea intrebare, care am adresat-o candva altui martor

  Draga gigi, referitor la argumenele ca Societatea Turnul de Veghe detine unica invatatura adevarata
  -nu credeti in trinitate – Este interesant acest lucru, pentru ca nici mormonii, secta lui Moon, Calea Interantionala (The Way International) şi multe alte grupări nu cred în Trinitate. Dacă faptul că Societatea Turnul de veghe nu crede în Trinitate este ceea ce o face să fie adevărata religie, oare lucrul acesta face ca şi aceste religii să fie adevărate. Dacă mai multe grupări neagă trinitatea, atunci această negare nu poate să fie susţinută ca o doctrină caracteristică Societăţii Turnul de Veghe.
  -nu credem in suflet nemuritor, nu credem in chinul vesnic (iad) – Oare aceasta nu este o caracteristica a paganilor care nu cred in acelasi lucru? Plus la toate nici in aceasta doctrina nu sunteti singurii. Pe langa pagani mai cred si alte secte in aceste lucruri. Deci nici aceasta nu este o docrtrina ce var face sa fiti unici.
  -nu ne inchinam la cruce,icoane sau altele asemanatoare – Nici o grupare protestanta nu se inchina crucii sau icoanelor. Nici aceasta nu este o caracteristica ce va determina ca singura adevarata religie.
  -nu ne amestecam in nici un fel (direct sau indirect)in politica-nu efectuam srviciul militar – Menuniţii nu se duc la război şi nici nu s-au dus vreodată la război de când au nceput cu câteva sute de ani în urmă. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul moravienilor. De asemenea, quakerii şi adventiştii de ziua a şaptea nu merg la război. Recunoaşteţi aceste grupări ca având religia adevărată deoarece nu se duc la război?
  -nu acceptam interconfesionalismul – Nici ortodoxii, nici Catolicii, nici protestanţii (in majoritate) nu acceptă interconfenfesionalismul.

  -nu acceptati transfuziile de sânge – Societatea Turnul de Veghe nu este singura grupare împotriva transfuziilor de sânge. Nici cei din cadrul Ştiinţei Creştine nu cred în transfuziile de sânge, aşa că aceasta nu este o convingere distinctivă a Societăţii Turnul de Veghe. În plus, Societatea Turnul de Veghe este împotriva transfuziilor de sânge numia din 1945. Martorii cred că Iehova Dumnezeu a ales Societatea să-L reprezinte pe pământ din 1919, cu toate că Charles Russel a început să dea învăţătură în 1880. Dacă folosim data anului 1919, înseamnă că timp de 26 ani (1919 – 1945) membrilor li s-a permis să primească transfuzii de sânge. De ce au fost necesari 26 ani de “studiu biblic aprofundat” să descopere că transfuziile de sânge sunt greşite? De ce nu a dat Dumnezeu o “nouă lumină” asupra acestui lucru la început? Întrucât Societatea nu s-a opus transfuziilor 26 de ani, aceasta nu poate fi o doctrină distinctivă care să dovedească legalitatea Societăţii Turnul de Veghe. Dacă susţineţi că aceasta este o doctrină majoră, atunci pretenţia Societăţii că a fost aleasă de Dumnezeu în 1919 este falsă. Societatea nu a început să facă voia lui Dumnezeu decât în 1945.
  -invatam cu totii aceleasi lucruri in acelasi timp,programul nostru de instruire fiind unitar si permanent
  – Mormonii , Biserica Unificării şi alte grupări pretind acelaşi lucru. Există multe grupări bisericeşti care studiază un subiect stabilit mai dinainte pentru fiecare săptămână. Orice grupare poate avea unitate când citeşte doar o anumită literatură “aprobată”, când nu i se permite să citească nimic contrar acestei literaturi şi când trebuie să înveţe acelaşi lucru la aceaşi dată ca alţii din gruparea respectivă. Singurul lucru care îl demonstrează o astfel de unitate este gradul de control pe care îl are organizaţia asupra membrilor ei. Aceasta nu dovedeşte temeinicia religiei lor.
  -suntem organizatia cu cea mai buna cunoastere a Bibliei Nu văd cum poate fi aceasta ceva “distinctiv”, deoarece toate grupările aşa-numite creştine pretind acelaşi lucru.

  -suntem singurii crestini care,la fel cum i-a trimis Isus pe apostoli,predicam doi cate doi,in orase,in sate,in catune,in fiecare casa,in mod organizat – ca si mormonii, bine ati mentionat. Deci nu suteti nici aici singurii.
  -ii disciplinam pe cei care pacatuiesc si ii excomunicam pe cei care pacatuiesc grav,indiferent de pozitia lor in congregatie – nimic diferit de ate grupari crestine. Toti fac la fel.
  -nimeni nu este platit pt.activitatea religioasa desfasurata – multe grupari protestante fac la fel. Nu este ceva distinctiv.
  -nu avem cler,batranii si slujitorii din congregatii nefiind sefi ori lideri,ci slujitori ai celorlalti – Nu cunosc şefi în bisericile creştine. Toate grupările protestante nu au sefi dar slujitori.
  -nu primim nici un fel de bani de la guvern ori autoritatile locale – multe biserici locale protestante la fel nu primesc nimic din partea guvernului. Defapt nu cunosc nici una chiar in R.M. şi România.
  -manifestam devotiune exclusiva pt.Singurul Dumnezeu adevarat si Atotputernic,Tatal,al carui nume este Iehova. – Nu mă deranjează să folosesc numele corect pentru Dumnezeu, care este: “Iahve(h)”, dar nu-mi place să folosesc un nume fals pentru El. Dacă veţi căuta Numele de Iehova în aproape orice dicţionar sau enciclopedie veţi afla că Iehova este o citire falsă a cuvântului evreiesc “Iahveh”.

  Am altă întrebare pentru dvs. : Societatea Turnul de Veghe învaţă că Biblia este inspirată , dar trebuie explicată în mod corect pentru a fi înţeleasă. Comitetul de conducere al organizaţiei este singurul grup care se presupune că este califiacat să dea explicaţiile. Cu toate acestea, explicaţiile lor s-au schimbat de multe ori. De ce nu a făcut Dumnezeu ca Biblia să fie explicată când a fost scrisă iniţial? N-ar fi fost oare autorii cărţilor cei mai potriviţi oameni care să facă acest lucru? De ce i-a făcut Dumnezeu pe oameni să aştepte 1900 de ani pentru înţelegerea Bibliei?! (După cum susţineiţi)

 46. latino on said:

  Cum doare adevărul așa stimate domn? Puteți consola dvs sau așa zisul trupul guvernant pe aceste îndoliate familii care au suferit cea mai mare decepțiune spirituală din toate timpurile, în 1975? Credeți că dacă un asasin își recunoaște fapta înseamnă că nu este responsabil de ceea ce a făcut? „Am greșit”, ar putea întoarce pe acel copil asasinat cu sânge rece din mormânt sau ar putea înlătura durerea pe care o are familia?

  Au omorât mii chiar sute de mii de familii… răspundeți-le lor -cine este ROBUL CREDINCIOS ȘI ÎNȚELEPT? Eu vă pot spune cine NU este: WT!

  Despre anul 2012 era o supoziție, o presupunere ca să înțelegeți cum bagă frică în oameni WT pt ai controla. Am spus că așa cum spune WT că este ROBUL CREDINCIOS SI INTELEPT poate spune oricine, chiar și eu. Cu așa autointitulare mâine voi spune că Isus v-a venit în 2012 și că în 1914 au greșit „strămoșii” din motiv că nu au avut lumina cum o avem noi acum și, cei ce cred spun AMIN! Nu le convine – să plece. Și le mai spun că nu au unde pt că toate religiile sunt false doar a mea este bună, că toți ceilalți au o traducere falsă a Bibliei, că Dumnezeu m-a ales doar pe mine și nimeni nu va putea înțelege Biblia dacă nu o citește împreună cu studiile și comentariile pe care le dau eu… vă dați seama ce teamă și frică bag în ei? Se vor întreba: – Dacă este adevărat ce spune Latino?

  Mâine SECTA se vor chema „latiniști”, simplu… Îi mai pot manipula spunându-le că dacă cineva se opune la ceea ce credem noi, este un semn pt că s-au opus și lui Cristos… iar dacă cineva mă vorbește de rău ca UNS, ales al lui YHWH este semnul cel mare că suntem cea mai pură și singura religie adevărată.

  Citiți comentariile înainte de a da cu parul. Nu vedeți ce asemănare există? Nu vedeți ce ușor este să obții control absolut și total peste omul de rând?

  Veți răspunde la această simplă întrebare: – În cine trebuie să credem pt a avea viață veșnică? Scoateți citate biblice care să adeverească cu NT că în Tatăl Iehova trebuie să credem pt a primi viață veșnică.

  Și dacă recunoașteți cuvintele dvs: „Eu nu fac interpretare literala,Latino.Nu fac niciun fel de interpretare.Doar am citat..iar Biblia se intelege in aproximativ 80 % din textele sale literal” – atunci citați și nu vă mai mințiți singur:

  Aduceți dovezile despre credința în Tatăl și comparați ceea ce aduceți (literal și fără interpretare) cu ceea ce spune Biblia despre mântuirea în Cristos:

  Isus i-a zis: – Eu sunt învierea şi viaţa. Cel ce crede în Mine va trăi chiar dacă moare. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta? (Ioan 11:25-26)

  Şi mă rog nu numai pentru aceştia, ci şi pentru cei ce vor crede în Mine prin cuvântul lor, (Ioan 17:20)
  Căci voia Tatălui Meu este ca oricine Îl vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţă veşnică, iar Eu Îl voi învia în ziua de pe urmă. (Ioan 6:40)

  Însă toate lucrurile care pentru mine erau un câştig le consider ca o pierdere, de dragul lui Cristos. Mai mult decât atât, le consider pe toate o pierdere faţă de valoarea deosebită a cunoaşterii lui Cristos Isus, Domnul meu, datorită Căruia am suferit pierderea tuturor lucrurilor şi datorită Căruia le consider gunoaie, pentru a-L câştiga pe Cristos şi pentru a fi găsit în El, nu având o dreptate a mea, care vine din Lege, ci una care vine prin credinţa în Cristos: dreptatea care vine de la Dumnezeu prin credinţă. Vreau să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui şi părtăşia suferinţelor Lui şi să devin ca El în moartea Lui, (Filipeni 3:7-10)

  Cel care-L mărturiseşte pe Fiul Îl are şi pe Tatăl. (1 Ioan 2:23)

  Toţi profeţii depun mărturie despre El (Cristos), şi anume că oricine crede în El primeşte, prin Numele Lui, iertarea de păcate. (Faptele apostolilor 10:43)

  Voi cercetaţi Scripturile deoarece credeţi că în ele aveţi viaţă veşnică dar tocmai acestea sunt cele care depun mărturie despre Mine! (Ioan 5:39)

  V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, cei care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţă veşnică. (1 Ioan 5:13)

  – Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit? Ei i-au răspuns: – Crede în Domnul Isus şi vei fi mântuit, tu şi casa ta! (Faptele apostolilor 16:30-31)

  Eu văd ce scrie d-le Marcu nu doar cu 2 versete biblice ci cu toată Scriptura. Ea însăși mărturisește despre El: Ioan 5:39 – motivul? pt a primii viață veșnică!

  Fiți sinceri și comparați Evanghelia pe care o vestiți, Numele pe care îl faceți cunoscut și credința… în cine? cu NT

 47. latino on said:

  Și culmea ironiei pt Marcu este în momentul în care va vedea aceste adevăruri și adevărata istorie a WT îl vot numii și pe el, APOSTAT!

 48. latino on said:

  Apostat pt ei sunt cei ce se leapădă de WT nu de Cristos…

 49. latino on said:

 50. marcu on said:

  LATINO:
  Asteptam un comentariu despre prostia afisata mai sus,cu asa-zisa „proorocie” despre anul 1975.Si nu este prima,Latino..ati mai „comis-o” odata.Incep sa cred ca postati doar in crestin,in realitate fiind un personaj bine ancorat in hibele lumii acesteia.
  Cine „au omorat” pe cine,Latino ??
  V-am citat de 30 de ori IOAN 17:3 :ACEASTA ESTE VIATA VESNICA,SA TE CUNOASCA PE TINE (TATAL) SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT.
  Apoi,Isus spune din nou: LE-AM FACUT CUNOSCUT NUMELE TAU,CELOR PE CARE MI I-AI DAT TU…Cine,Latino ??Cine i-a dat ??
  Cum poti avea viata vesnica ? Oare nu CUNOSCANDU-L PE TATAL,SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT ?
  Pe cine mantuieste Isus ? Oare nu pe cei pe care Tatal i-a dat ??
  Cine,Latino ?? Aud ?? Despre cine scrie in NT ?? Sigur ca, atunci,marea majoritate a crestinilor erau evrei,care CREDEAU in Tatal,Iehova.Evreii nu credeau insa ca Isus,omul acela bland si bun era Mesia.De aceea Petru,Pavel si ceilalti au accentuat mai mult persoana Fiului.
  Ce afirmatie am facut eu fara a cita un verset macar in sprijinul ei ??Iar daca nu gasiti…cum ma „mint singur”???
  Si…CUM CREDETI CA PUTETI AVEA MANTUIRE DACA TATAL NU VA DA FIULUI ?? Iar daca Tatal va da Fiului spre mantuire…cine este
  Persoana cea mai importanta pt.mantuirea dvs.??
  Simplu: daca Tatal nu va da,nu puteti avea mantuire.Daca Tatal va da…Isus nu va poate refuza…deci AVETI MANTUIREA.
  Revin la comentaiul dvs.cu facsimilul acela cu un pasaj marcat.
  Ce aveti de spus despre fapta dvs.?? Ati avut si tupeul sa afirmati: „adevarul doare”.Pai,Latino..a prezenta o declaratie a unui politician american drept o „proorocie” falsa despre sfarsitul lumii facuta de noi…vi se pare un „adevar dureros”??NU VA CRAPA OBRAZUL DE RUSINE? NU V-ATI TAIAT AZI DIMINEATA,CAND V-ATI BARBIERIT ???

 51. P.S.
  LATINO”
  Apostat este cel care paraseste poporul lui Dumnezeu…nu cel care paraseste o societate…..

 52. Draga Adrian si draga Violeta:
  1.Fiecare denominatiune cestina spune la fel despre sine.Neoprotestantii nuanteaza..pt.ca ei sunt divizati in 4 culte si cateva zeci de secte sau curente doctrinare.Ei spun ca Dumnezeu va mantui oameni din toate bisericile…ceea ce este fals.Daca era asa…nu era nevoie de predicarea Evangheliei !!
  2.Societatea Turnul de Veghe este detinatoarea legala a publicatiilor noastre,editura care le tipareste,nu autorul acestora.WT Society nu face invataturi,deci nu poate pretinde ce spuneti dvs. !!!
  3.Ati dat niste exemple pertinente.Dar aceste exemple ne arata cat de ingenios si de perfid este Satan.Fiecare biserica,nu doar cele enumerate de dvs.au cate una sau mai mute invataturi corecte.
  Problema este ca,pt.a fi Biserica lui Christos trebuie sa ai TOATE invataturile corecte ceea ce,din pacate,se intampla DOAR CU BISERICA ADEVARATA.Eu nu sustin ca este a noastra…Dvs.cercetati si…constatati !!
  4.De unde deduceti ca Numele lui Dumnezeu se pronunta corect IAHWE ?? Sper sa nu ma invatati pe mine…care sunt descendent al lui Avraam.
  Pronuntia corecta nu poate fi realizata in limba romana.Dar,ca si componenta fonetica,IEHOVA are o similitudine de 90%…in timp ce Iahwe ..sub 50%.
  Daca vreti,va postez un comentariu special,in care fac analiza semantica si fonetica a Tetragramei.
  5.In Romania,TOATE CULTELE LEGALE,CU EXCEPTIA MARTORILOR LUI IEHOVA PRIMESC BANI DE LA BUGETUL STATULUI SI DE LA BEGETELE LOCALE !!
  Cautati pe net..intrebati-i,pt.ca este oficial…
  6.Noi nu avem un „COMITET DE CONDUCERE”…Calificati pt. a intelege Biblia suntem toti si a ajuta la scrierea invataturilor
  este atributul tuturor fratilor unsi cu Spirit Sfant…nu a unui „comitet”…

 53. latino on said:

  Buenas noches mi amigo Marco.

  Parcă era vorba de sola scriptura… Acum nu mai vedeți ce scrie? Citatele despre mântuirea ÎN CRISTOS unde sunt? Îmi pare rău d-le Marcu dar iarăși patinați de la subiect și speculați în stilul caracteristic… Nu vă mai mințiți singur. Nu vă auziți comentariile?

  „Latino eu nu interpretez… eu văd ce scrie… nu sunt convingerile de la Brooklyn așa spune BIBLIA” și mai puneți și vreo 4 semne de exclamare. Păi ce faceți stimate? Nu vezi cum dai cu bâta în baltă?

  Cine are ultimul cuvânt? Scriptura sau turnul de veghe? Ați citat de 30 de ori Ioan 17:3?

  Dar Fapte 10:43; Ioan 5:39; 1 Ioan 5:13; Fapte 16:30-31 – nu le puteți cita? Pt dvs…

  Ați promis că nu interpretați, ci doar „vedeți ce scrie”… acum ce faceți?

  Sunteți sau nu capabil să-mi răspundeți la simpla întrebare (FĂRĂ INTERPRETĂRI ȘI SPECULAȚI! – SĂ LĂSĂM BIBLIA SĂ VORBEASCĂ) – În cine trebuie să cred pt a primi viață veșnică?

  Dacă ar fi după eretica interpretare (care știți bine de unde o aveți) că evreii îl știau pe Tatăl și nu pe Isus… O să vă ajut să și aplicați această interpretare în contextul NT:

  Toţi profeţii depun mărturie despre El (Cristos), şi anume că oricine crede în El (pt că în Tatăl cred cu toții) primeşte, prin Numele Lui, iertarea de păcate. (Faptele apostolilor 10:43)

  – Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit? Ei i-au răspuns: – (Cum crezi în Iehova) Crede în Domnul Isus şi vei fi mântuit, tu şi casa ta! (Faptele apostolilor 16:30-31

  Citez din comentariul dvs:
  Despre cine scrie in NT ?? Sigur ca, atunci,marea majoritate a crestinilor erau evrei,care CREDEAU in Tatal,Iehova.Evreii nu credeau insa ca Isus,omul acela bland si bun era Mesia.De aceea Petru,Pavel si ceilalti au accentuat mai mult persoana Fiului.
  Nu dle Marcu. „au accentuat mai mult persoana Fiului” – pt ca toți (și tu și eu) să primim viață veșnică prin credința în NUMELE LUI. V-am scris aceste lucruri ca să ştiţi că voi, cei care credeţi în Numele Fiului lui Dumnezeu, aveţi viaţă veşnică. (1 Ioan 5:13) – Chiar nu vedeți ce scrie: NEGRU PE ALB. Îl faceți pe Isus sau pe Tatăl mincinos când mărturisește că oricine crede în El (Cristos) are viață veșnică.

  Despre cine scrie in NT ???
  Voi cercetaţi Scripturile deoarece credeţi că în ele aveţi viaţă veşnică dar tocmai acestea sunt cele care depun mărturie despre Mine! (Ioan 5:39) – pe cine o să credeți? WT sau BIBLIA

 54. Latino:
  Dvs.aveti 4 intrebari puse in urma cu mai mult de o luna,la care nu ati raspuns.
  Eu nu trebuie sa citez versetele pe care le-ati citat dvs.Nu…pt.ca sunt deja citate…V-am aratat ca SCRIE IN NOUL TESTAMENT CA TREBUIE SA CREDEM IN IEHOVA PT.A FI MANTUITI…respectiv ca,sigur ca este necesar sa credem in Isus,pt.ca Isus este Calea unica spre Tatal.Dar..a sustine ca o parte a Bibliei arata ca in Fiul ,doar in Fiul este nevoie sa credem pt.mantuire,ca daca noi credem in Isus credem si in Tatal (atentie: eu da,pt.ca eu cred in Iehova din momentul in care am primit ratiune…dvs.insa ,romanii si toate celelalte popoare nu au acest privilegiu,pt.ca,iata exemplul dvs….aveti nevoie sa intelegeti ca Dumnezeu ,singurul Dumnezeu Adevarat este Tatal,ca Tatal va da mantuirea pt.ca Tatal va da Fiului…de ce nu comentati ACEST aspect ??)..este aberant.
  Degeaba veniti cu aceste texte.Incercati sa le dati un sens care intra sub incidenta altor texte din Biblie.Eu v-am citat de 30 de ori un verset,pt.ca nu doar ca refuzati sa raspundeti daca sunteti de acord cu ceea ce scrie in acest verset,dar va incapatanati sa aduceti tot felul de „dovezi” care,chipurile,sunt impotriva acestuia,ceea ce nu este posibil.
  Asadar,noi trebuie sa credem in Isus ca mantuitor,Isus s-a jertfit pt.noi si sangele lui ne mantuieste pe noi,insa trebuie sa avem in vedere ca TATAL ESTE SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT,asa cum Isus Insusi ne spune la Ioan 17:3 si ca noi trebuie sa avem UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL,asa cum scrie Pavel la 1 Corinteni 8:6.
  Isus ne spune mai mult: a-l cunoaste pe Tatal ca fiind SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT inseamna viata vesnica.
  Stiti de ce scrie ca noi primim viata vesnica in Numele lui Isus ?? Pt.ca Numele Yehoshuah inseamna IEHOVA ESTE MANTUIRE(SALVARE).
  Stimate domn: insusi Numele Mantuitorului preamareste Numele Tatalui,recunoscandu-i suprematia si in ce priveste mantuirea noastra !!! Pt.dvs.este mai greu sa intelegeti etimologic acest aspect….
  Faptul ca incercati in mod disperat sa scoateti in evidenta ca in Scripturile grecesti crestine scrie DOAR despre Isus… impotriva unei astfel de intelegere v-am aratat 5-6 versete ,va pot arata alte 50-60…insa DUPA ce le acceptati pe cele cateva .Eu le accept pe TOATE cele insirate de dvs.,insa caut sa le inteleg fara a face abstractie da alte texte biblice.Baiul este ca, aici va scriu iar pt.a treia sau a patra oara,daca o invatatura incalca un singur verset,atunci incalca INTREAGA BIBLIE si acea invatatura trebuie schimbata.Acesta este cazul trinitatii,a sufletului nemuritor …etc.

 55. latino on said:

  „a-l cunoaste pe Tatal ca fiind SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT inseamna viata vesnica” – de ce nu terminați versetul? Pt că speculați că doar al cunoaște pe Tatăl ajunge omul la viață veșnică, lăsându-L pe Isus la o parte… dar Biblia ce spune? „să te cunoască pe Tine? Doar atât”?

  Și indiferent ce înseamnă Isus (chiar dvs ați spus) El nu este Tatăl și oricâte speculați și interpretări anticriste aveți: Nu în Tatăl avem mântuire ci în Cristos, nu în Numele Iehova (care este al Tatălui) ci în Numele lui Cristos care este al Fiului. Parcă ziceați că nu interpretați, că vedeți ce scrie… Ce vi se întâmplă? Vi se clatină credința?

  Citez:
  Stiti de ce scrie ca noi primim viata vesnica in Numele lui Isus ?? Pt.ca Numele Yehoshuah inseamna IEHOVA ESTE MANTUIRE(SALVARE) – Corectare: Nu doar în Numele lui Isus, ci și în El. Al cui Nume este Isus? Al cui aparține? De ce crezi că Isus nu s-a limitat doar la nume când a spus „oricine trăiește și crede „ÎN MINE” (nu doar în Numele meu, nu va muri niciodată) – De ce crezi că Tatăl mărturisește că oricine crede ÎN EL (Ioan 3:16) are viață veșnică.

  Citez:
  V-am aratat ca SCRIE IN NOUL TESTAMENT CA TREBUIE SA CREDEM IN IEHOVA PT.A FI MANTUITI – Cu doar un citat Biblic în care să îmi spui „uite Latino scrie negru pe alb: ÎN NUMELE LUI IEHOVA suntem mântuiți”. Fără interpretări că „noi nu interpretăm” – așa ați spus. Păi țineți-vă de cuvânt și nu interpretați. Folosiți o Biblie adevărată nu traducerea aberantă pe care a publicat-o WT și în care au introdus cuvântul Iehova. Aici explicațiile sunt în zadar, nu încercați. Aștept să văd în NT negru pe alb unde ne îndeamnă Biblia să credem în „Tatăl Iehova” literalmente și fără interpretări! Fiți sincer și întrebați-vă inima: – Chiar este posibil să-i cred pe cei care interpretează Biblia pt mine și atunci când este în contradictoriu cu toată Scriptura?

  Este posibil să accept mântuirea în numele lui Iehova când negru pe alb Biblia spune să credem în Cristos și să avem credință DOAR în Numele Lui pt viață veșnică? Tatăl îmi poruncește acest lucru, Fiul, Pavel și Ioan de asemenea. Eu ce fac, îl învăț pe Duhul Sfânt că s-a înșelat în privința Scripturii și că nu asta a vrut să spună cu adevărat, ci a crede în Numele lui Isus pt viață veșnică este pt că Numele Isus înseamnă YHWH este Mântuire. Nu vedeți cum deviați întrebarea în a încerca de a da o semnificație Numelui lui Isus care este cu totul altă temă. În cine trebuie să cred d-le Marcu cu NT, vă rog frumos – în cine să îmi pun credința pt viață veșnică? Faceți o listă de versete biblice și să aplicăm această regulă tuturor: NIMENI NU INTERPRETEAZĂ NIMIC – vedem doar ce scrie! Așa că vă aștept. Încă o dată, întrebarea nu este ceea ce înseamnă Numele YHWH sau Yehoshuah, acestă informație din orice dicționar teologic NU SALVEAZĂ pe nimeni ci:

  – În cine să cred pt viață veșnică?

  Luați toate versetele biblice pe care le cunoașteți în NT și care adeveresc în cine și în ce Nume să credem pt viață veșnică și să lăsăm Biblia să vorbească. Cred că nu sunteți curios de interpretările mele (pt că sunt pierdut după „umila” dvs părere așa cum este Lipa, Adrian, Violeta și ce mai toată lumea în afară de WT și membrii lor) dar sincer să fiu nici pe mine nu mă interesează ereticele interpretări ale turnului de veghe. De aceia v-am tot spus despre „ecoul din Brooklyn” pe care îl auzim din „convingerile dvs” – nu sunt convingerile dvs. de aceia nu doresc să le ascult. Să lăsăm Biblia să vorbească. Sunteți sau nu de acord?

  – În cine să cred pt viață veșnică?

 56. latino on said:

  Citez:
  daca o invatatura incalca un singur verset,atunci incalca INTREAGA BIBLIE si acea invatatura trebuie schimbata. – Da! dar Cuvântul nu se poate schimba. De aceia WT și-a schimbat învățăturile la fiecare 10-15 ani (cu toate că sunt sinceri și recunosc greșeala lor nu va schimba realitatea de câte suflete au „îndoliat” spiritualmente vorbesc în istoria lor. Cu toate că lumina pe care o au acum nu suntem siguri dacă va fi aceiași „lumină” pe care o vor primi peste 20 de ani – vedeți de aceia nu pot să accept o învățătură care se schimbă mereu și mereu). Biblia va rămâne neschimbată. Să avem încredere în ea.

  De aceia lăsați Cuvântul să vorbească în ceea ce privește mântuirea:

  – ÎN CINE SĂ CRED? (nu despre cine să acumulez cunoștințe)
  – ȘI ÎN CE NUME (nu ceea ce înseamnă acel nume)

  PT A PRIMI VIAȚĂ VEȘNICĂ, MÂNTUIRE ȘI NEMURIRE

  SOLA SCRIPTURA d-le Marcu, SOLA SCRIPTURA

 57. LATINO:
  NOI NU NE-AM SCHIMBAT INVATATURILE NICIODATA !!
  Au fost facute unele corectii in intelegerea a 6-7 texte biblice,insa invataturile nostre sau inchinarea oastra NU S-AU SCHIMBAT !!!
  Dvs.mintiti in modul cel mai ordinar !!
  Ati inceput cu o postare a unui „discurs” tradus gresit,pt.a „iesi” cum vreti dvs.sau,ma rog,cum a vrut mincinosul celalalt,care a tradus.
  Ati continuat cu postarea unu citat dintro declaratie a unui politician ,prezentata drept „profetie” falsa a WT Society.
  V-am admonestat de fiecare data..insa unde rusine si bun simt nu exista….
  La intrebarile mele refuzati sa raspundeti,in modul cel mai obraznic posibil,pretinzand ca ati raspuns.
  Incercati apoi o alta smecherie ,o alta gaselnita ieftina,anume ca,dupa ce vorbeste Isus ca a-l cunoaste pe Tatal ca SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT inseamna viata vesnica,textul continua: SI PE DOMNUL ISUS PE CARE L-AI TRIMIS TU.
  Dar cine neaga rolul de Mantuitor al lui Isus ?? Noi ?? Nicidecum…decat in inchipuirea dvs.bolnava…
  Subiectul nu acesta era,ci PRETENTIA DVS.FALSA CUM CA IN NOUL TESTAMENT NU AR SCRIE NIMIC DESPRE ROLUL TATALUI IN MANTUIRE.
  Aruncati o privire la elucubratiile dvs.de mai sus…aceasta ati spus: sa va citez UN VERSET DIN NT IN CARE SCRIE CA TATAL DA VIATA VESNICA !! Eu am citat nu unul,ci doua..si v-am spus ca mai citez daca doriti.Teoria neoprotestanta care spune ca VT il marturiseste pe TATAL iar NT pe FIUL este eretica,mincinoasa,absurda !!! Exista O SINGURA BIBLIE..treaba cu VT SI NT fiind o adaugire umana.
  Fiul nu face nimic in afara poruncilor primite de la Tatal…sau face doar CE IL VEDE PA TATAL FACAND…
  Oricat efort faceti,nu puteti rupe Biblia in doua parti diferite,contradictorii.
  Daca aveti umilinta sa va opriti din a arunca in noi cu noroi si v-ati ocupa cu studiul sub rugaciune a scripturilor,ati intelege ca Noul si Vechiul Testament ne prezinta acelasi UNIC DUMNEZEU ADEVARAT,TATAL,IEHOVA.Ca Vechiul Testament il face cunoscut pe Fiul ca UNS al lui Dumnezeu,adica Rege sau Domn.Mai mult,profetiile dau amanunte despre locul si momentul in care apare Mesia.
  Fiind Fiinta cereasca asezata ierarhic imediat dupa Tatal,in conformitate cu o cutuma a evreilor,Isus a fost numit de cateva ori Dumnezeu.Niciodata insa nu i s-a spus Dumnezeu Atotputernic.
  Sigur ca in Biblie mai sunt cazuri de ingeri sau chiar persoane pamantesti numite dumnezeu.Nu atat de mult ca Isus,care,fiind
  Unic-Nascut din Tatal,seamana cel mai mult cu Tatal.
  Logica dvs.si modul de interpretare a versetelor insirate: din Fapte,Ioan sau 1 Ioan…este strambata de credinta dvs.in TRINITATE.Dvs.credeti ca Isus este egalul Tatalui,de aceea va inchipuiti ca poate sa fie Mantuitor El singur !!
  V-am citat insa ca Isus le-a facut cunoscut Numele lui Iehova „celor pe care TU MI I-AI DAT” (TATAL)…
  Dvs.de ce faceti abstractie de aceste aspecte ??
  Stimate domn: EXISTA UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL.
  Exista UN SINGUR MIJLOCITOR,MARE PREOT, UNS,REGE,DOMN,ISUS.
  Sigur ca ,in virtutea Noului Legamant,Isus a primit puteri sporite de la Tatal,precum si pozitia de Domn sau Rege.
  EU INCHEI UN LEGAMANT CU VOI,ASA CUM TATAL A INCHEIAT UN LEGAMANT CU MINE…asa a spus Isus.
  Conform teoriei eretice si absurde a trinitatii,nu ar fi posibil acest lucru…pt.ca ar insemna ca Dumnezeu ar fi incheiat un legamant cu…El Insusi…
  Ca dvs.,Lipa,Violeta,Adrian et co. ,ortodocsii,catolicii,musulmanii…cu totii nu sunt de acord si ne dusmanesc pe noi…asa este,pt.ca asa este profetit.
  Religii false sunt multe,relgie adevarata doar una.Cate vreme lumea ne pune „la index” este OK..pt.ca NOI NU FACEM PARTE DIN LUME.Ai dvs.fac politica,se roaga imreuna cu idolatrii in Parlament…etc.etc….ceea ce NOI NU FACEM.
  IN CONCLUZIE,LATINO: LASATI CRITICA ABSURDA SI CONDIMENTATA CU MINCIUNI.CITITI ZILNIC BIBLIA,FACETI CE SCRIE ACOLO SI VA FI BINE.
  Noi nu am „indoliat” pe nimeni.Suntem un popor mondial,rational,fericit,care manifesta iubire unul fata de altul si fata de ceilalti oameni.Doar noi mergem la oameni cu Biblia…doar noi vestim REGATUL SI PE REGELE SAU ISUS,doar noi cheltuim anual miliarde de dolari din propriile buzunare cu predicarea si cu ajutorarea saracilor …
  V-am cerut ca,daca dvs.credeti ca nu noi suntem POPORUL PT.NUMELE LUI DUMNEZEU …atunci cine este acela ?? Care este Biserica lui Christos ??
  Nici la aceste intrebari nu mi-ati raspuns.Le adresez acum tuturor comentatorilor.
  Dar,daca dvs.nu stiti cine este poporul numit IZRAELUL LUI DUMNEZEU si nici care este adevarata Biserica a lui Christos…nu ar fi mai bine ca, inainte de a comenta pe aici,postand minciuni preluate de pe alte site-uri…sa va lamuriti propria mantuire?? Pavel a spus: NU PARASITI ADUNAREA !!! Unde este ADUNAREA pe care dvs.nu o parasiti ??
  Si…poate ca,dupa acest comentariu franc,veti binevoi sa-mi raspundeti si la cele 4 intrebari….

 58. latino on said:

  Mulțumesc d-le Marcu pentru francheța dvs, „dragostea” a ieșit la iveală…

  Ce faceți cu întrebarea „negru pe alb”? Eu nu fac decât să vă întorc replicile și interpretările la ceea ce ați făcut până acum. Dar totuși, pt ultima dată:

  Lăsați Cuvântul să vorbească în ceea ce privește mântuirea:

  – ÎN CINE SĂ CRED? (nu despre cine să acumulez cunoștințe)
  – ȘI ÎN CE NUME (nu ceea ce înseamnă acel nume)

  Domnul să vă deschidă inima

 59. latino on said:

  Spuneți că minte și CNN:

 60. latino on said:

  Și părerea unei specialiste:

 61. latino on said:

  Dacă înțelegeți spañola vă pot trimite multe informații… doar nu mint cu toții?

 62. latino on said:

  Am să vă postez un documentar complect despre WT. Sper să analizați bine aceste lucruri:

 63. latino on said:

  Parte 2

 64. latino on said:

  Parte 3

 65. latino on said:

  Parte 4

 66. latino on said:

  Parte 5

 67. latino on said:

  Parte 6

 68. latino on said:

  Parte 7

 69. MAMA !!! CATA SOLA SCRIPTURA PE AICI ….Bravo,Latino…

 70. LATINO:
  DVS.PORNITI da capo DE LA O PREMISA GRESITA:TRINITATEA.
  Daca respectati SOLA SCRIPTURA si daca sunteti de acord ca Biblia nu se contrazice,trebuie sa puneti in acord dogma trinitatii cu Ioan 17:3 si cu 1 Corinteni 8:6.Nu puteti,pt. ca textele cele doua anuleaza orice astfel de posibilitate.Atunci,trebuie sa renuntati la dogma.Dupa aceea,NUMAI dupa aceea,intelegeti corect dumnezeirea lui Isus.Eu nu contrazic rolul lui Isus in mantuirea noastra,nici dumnezeirea Sa.Numai ca,eu,la fel ca Pavel,am UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL.De ce ACEST concept este cel viabil si nu credinta ca ar fi 3 ??
  Pt. ca,timp de 4000 de ani,TOTI inchinatorii la Adevaratul Dumnezeu,Iehova NU AU CREZUT in 3 dar unul ci in SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT,TATAL, IHWH.
  Deci,fundamentul credintei dvs.fiind gresit,TOATE analizele pe care le faceti sunt AD EXTRA.
  Aici este problema dvs !!! Si este una mare !!!…

 71. Iar cu postarile acestea…va faceti de ras: dvs.un declamator al SOLA SCRIPTURA…sa veniti cu atfel de tampenii ??
  Si..de cand este CNN expert in teologie ??
  O fi Robul credincios al dvs.??

 72. latino on said:

  Acestea sunt lucrurile care WT nu dorește ca voi să le știți.

  Cu dragoste

 73. Latino:
  Daca vreti sa ma lamuriti cu ceva,faceti-o cu Biblia si incepeti cu identitatea Adevaratului Dumnezeu,Unicului Dumnezeu Adevarat,Tatal.Lasati parerile celor plecati dintre noi.
  De ce nu il invitati pe Isfa pe un forum ??
  Sa vedeti cum „combate” cand cealalta parte se apara…
  Biserica adevarata,unica,este identificate conform Bibliei,nu dupa opiniile unor oameni,indiferent cine ar fi aceia !!!
  Dvs.declamati ca aveti un singur dumnezeu cand in fapt aveti trei si,de asemenea declamati SOLA SCRIPTURA si veniti cu postarile acestea…Caragiale numea aceasta maniera „curat murdar”.
  RETOUR A LA BIBLE,LATINO…!!!

 74. latino on said:

  Nu mai mințiți să vă consolați singur. Aici nimeni nu a postat vreodată această erezie că avem 3 dumnezei… Singurul care a făcut-o este Marcu, dacă îl cunoașteți și traducerea falsă a bibliei de la WT. Ei (sau voi) sunt cei care cred în doi dumnezei: unul puternic (Isaia 9:6) și altul atotputernic (Apocalipsa 1:8). „și Cuvântul era un dumnezeu”…

  Aici s-a postat adevărul pt apostați chiar dacă ei cred că auzind adevărul credința lor se întărește. Nici măcar această convingere nu v-a fost descoperită… Gândiți cum vreau ei, faceți ce vor ei și acuzați cum sunteți învățați de ei…

  Noi susținem că există un singur Dumnezeu revelat în trei persoane. Nu mai speculați (mințind) că noi credem în trei dumnezei… voi credeți (cel puțin în doi).

  Oricum acest „du-te vino” cine este mai mare sau mai puternic nu va mântui sufletele noastre. Doar Cel ce a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut, Căruia îi urmăm glasul, pt cine trăim și pt cine murim, noi pe El îl predicăm, El este Adevăratul Dumnezeu și viața veșnică… poate să ne mântuiască nu prin faptele noastre ci prin credința în El (nu doar prin El)

  Vuelve a la Verdad cual puede salvar tu alma del infierno d-le Marcu…

  __________________________________________

  O întrebare simplă (căci la întrebarea – În cine trebuie să cred pt a primi viață veșnică? …nu ați răspuns cu NT ci cu interpretări aberante și anticriste…) deci:

  – susțineți că Isus a fost predicat, nu pt că se primește mântuire prin Numele Lui sau cine crede în El ARE viață veșnică, ci pt că nu era cunoscut ca și Tatăl. În alte cuvinte poporul lui Israel îl cunoștea pe YHWH dar pe Cristos nu… Eu sunt de părere că nu-L cunoșteau nici pe Tatăl:

  Cel ce nu iubeşte nu L-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste. (1 Ioan 4:8)
  Prin aceasta am cunoscut dragostea (pentru că Dumnezeu este dragoste – nu uitați 1 Ioan 4:8) : că El Şi-a dat viaţa pentru noi (cine este acest „El” este și dragostea și cine este dragoste este? – (1 Ioan 3:16)

  – Dacă Eu Mă slăvesc pe Mine Însumi, slava Mea nu înseamnă nimic. Tatăl Meu este Cel Care Mă slăveşte, Cel despre Care voi spuneţi: „Este Dumnezeul nostru!” (sau singurul Dumnezeu adevărat), deşi nu-L cunoaşteţi. Eu însă Îl cunosc, iar dacă aş spune că nu-L cunosc, aş fi şi Eu un mincinos ca voi… (Ioan 8:54-55)

  Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, aţi fi cunoscut şi pe Tatăl Meu. Şi de acum încolo Îl veţi cunoaşte (pe cine îl vor cunoaște dacă nu pe Cel pe care nu L-au cunoscut?); şi L-aţi şi văzut.” (Ioan 14:7)

  – Voi nu Mă cunoaşteţi nici pe Mine şi nici pe Tatăl Meu. Dacă M-aţi cunoaşte pe Mine, L-aţi cunoaşte şi pe Tatăl Meu. (Ioan 8:19)

  Atunci Isus, în timp ce dădea învăţătură în Templu (credincioșilor care susțineau că îl cunosc pe YHWH), a strigat: „Mă cunoaşteţi şi ştiţi de unde sunt? N-am venit de la Mine Însumi, ci Cel Ce M-a trimis este adevărat, iar voi nu-L cunoaşteţi! Eu Îl cunosc, pentru că Eu sunt de la El şi El M-a trimis.” (Ioan 7:28-29)

  Filip I-a zis: – Doamne, arată-ni-L pe Tatăl şi ne este de ajuns! Isus i-a răspuns: – De atâta timp sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filip? Cel ce M-a văzut pe Mine L-a văzut pe Tatăl. Cum de spui: „Arată-ni-L pe Tatăl!”?! (Ioan 14:8-9)

  NIMENI (cu mult mai puțin WT) NU-L CUNOAȘTE PE TATĂL ȘI NICI NU L-A CUNOSCUT NIMENI NICIODATĂ. (Ioan 1:18)

  Deci, în baze a cărei învățături biblice vă susțineți teoria absurdă (în comparație cu NT) că toți credeau în Dumnezeu și îl cunoșteau pe Dumnezeu când nici măcar: „Voi nu I-aţi auzit niciodată glasul şi nici nu I-aţi văzut înfăţişarea” (Ioan 5:37)

  Pt ultima dată:

  În cine trebuie să credem pt a fi mântuiți?

 75. latino on said:

  Noi, care suntem iudei prin naştere, şi nu „păcătoşi” dintre neamuri, ştim că un om nu este îndreptăţit prin faptele Legii, ci prin credinţa în Cristos Isus. De aceea şi noi am crezut în Isus ca să fim îndreptăţiţi prin credinţa în Cristos, şi nu prin faptele Legii, deoarece nimeni nu va fi îndreptăţit prin faptele Legii. (Galateni 2:15-16)

  şi nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăieşte în mine, iar viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc prin credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine. (Galateni 2:20)

  Suntem îndreptățiți prin FAPTE LEGII sau prin credinţa în Cristos Isus?
  Trăiește Cristos în noi sau în comuniune cu noi cum învață WT?
  Credem în Dumnezeu prin Cristos sau trăim această viață prin credinţa ÎN Fiul lui Dumnezeu?

  Să își facă „TESTUL CREDINȚEI” fiecare să vedem dacă trecem proba: – Puneţi-vă pe voi înşivă la încercare, pentru a vedea dacă sunteţi în credinţă! Verificaţi-vă pe voi înşivă! Nu vă daţi seama că Isus Cristos este în voi? – doar dacă nu cumva sunteţi respinşi la test. (2 Corintieni 13:5)

  Mulțumiri lui Dumnezeu pt Cuvânt

 76. latino on said:

  Dorinţa mea puternică şi speranţa mea sunt să nu fiu făcut de ruşine cu nimic, ci să am, acum şi întotdeauna, destul curaj, astfel încât să-L slăvesc pe Cristos în trupul meu, fie prin viaţa mea, fie prin moartea mea. Căci pentru mine a trăi este Cristos, iar a muri este un câştig. (Filipeni 1:20-21)

  Trebuie să avem curaj pentru aL slăvii pe Cristos în trupul nostru, fie prin viaţa mea, fie prin moartea mea… Căci pentru mine a trăi este Cristos… pentru tine? Pentru noi? A muri este un câştig… a muri pt cine, este un câștig? Dacă trăim pt Domnul (nostru Cristos) trăim și dacă murim pt El murim.

  Și să luăm aminte că însuși Dumnezeu ne-a dat harul să credem în El (Cristos)
  El v-a dat harul nu doar să credeţi în Cristos, ci să şi suferiţi pentru El, întrucât aveţi de dus aceeaşi luptă pe care aţi văzut că am avut-o şi eu, iar acum auziţi că încă o mai am. (Filipeni 1:29)

 77. LATINO:
  Daca puneti in acord teoria aberanta,ilogica,absurda a trinitatii cu 1 Corniteni 8:6…ATUNCI puteti vorbi ca nu credeti in 3 Dumnezei.Dvs.afirmati ca:
  Tatal este Dumnezeu = 1 Dumnezeu
  Fiul este Dumnezeu = 1 Dumnezeu
  Duhul Sfant este Dumnezeu = 1 Dumnezeu.
  Pai nu sunt trei ??
  Iar Pavel,la fel ca toti evreii si ca TOTI CRESTINII DIN ANII 50-60 e,n, cand el scria epistolele,AVEA UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL.
  TATAL,intelegeti ?? Nu a spus si Fiul..si Duhul…De ce ?? A mintit cumva ??
  Pana cand imi raspundeti …va voi intreba NUMAI despre aceasta chestiune.ESTE ESENTIALA,Latino…pt.ca dvs.ati gresit ,nu cunoasteti identitatea corecta a SINGURULUI DUMNEZEU ADEVARAT,Tatal….Ioan 17:3.
  ASTEPT RASPUNS,LATINO…

 78. latino on said:

  S-a zgâriat placa d-le Marcu?

  În cine trebuie să credem pt a fi mântuiți? – cu tot NT în mână. Este mai importantă întrebarea mea decât toate lucrurile legate de trinitate pe care nu le înțelegeți și îmi evitați răspunsul pt că știți care este. Eu nu am probleme cu doctrina trinității (dvs aveți) așa că mergeți la o bibliotecă creștină și documentați-vă. Este problema lui Dumnezeu dacă nu va descoperit acest adevăr… Faptul că 1+1+1 = 3 pt dvs și pentru Dumnezeu este = UNU, întrebați-L pe El. Duhul Sfânt, Cel (nu „cea” referindu-se la o forță vie – care ați putea să ne spuneți „cum poate vorbi”?) Acel Duh Sfânt care a inspirat Scriptura pt al numi pe Isus, Dumnezeu, Dumnezeu, Puternic, Părintele veșniciilor, Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul, Mântuitor… doar El vă poate descoperi acest adevăr. Întrebați-vă singur, oare de ce botezul se face în Numele (singular) Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt? Dar oricum este altceva ce trebuie vorbit. Viața după moarte. Ce se întâmplă dacă ați fost păcălit ca și generațiile trecute de credincioși ai turnului de veghe?

  Problema dvs și a lumii este alta: „Ce trebuie să fac să fiu mântuit”? În cine trebuie să cred?

  Deci în ordinea priorităților: – În CINE trebuie să credem pt a fi mântuiți?

 79. Nu,Latino.Inaintea mantuirii este credinta,inchinarea.Mantuirea este o consecinta a credintei.NIMENI NU POATE FI MANTUIT FARA CREDINTA IN ADEVARATUL DUMNEZEU !!
  Deci,intrebarea ramane.Daca dvs.nu credeti in SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT-TATAL ca fiind UNICUL Dumnezeu al dvs….puteti sa perorati cat doriti despre mantuire…
  Dvs.CREDETI IN TATAL CA SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT,ASA CUM AU CREZUT ENOH,NOE,AVRAAM,ISAC,IACOV,MOISE,DAVID,ISAIA,DANIEL,ISUS,PAVEL ???
  Da, sau nu ??
  De ce nu raspundeti,Latino ??
  Pt.ca fie renuntati la trinitate,fie va identificati drept eretic,nu-i asa ??
  Va intreb aceasta pana cand fie imi veti raspunde,fie fugiti din nou.Nu va puteti juca cu Biblia cum doriti,batjocorindu-l pe Dumnezeul stramosilor mei,batjocorindu-mi neamul,batjocorindu-mi fratii ..si facand pe eruditul,pe teologul !!
  Cum il batjocoriti ?? Simplu: pt.ca nu credeti in El.
  Cum imi batjocoriti neamul ? Simplu: afirmand ca evreii nu credeau in Iehova ca SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT !!
  Despre cum ne batjocoriti pe noi,martorii…v-am aratat deja doua postari mincinoase despre noi,pe care le-ati postat !!!
  Eu va tot indemn sa recunoasteti : AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL…DA sau NU ??
  ASTEPT RASPUNS !!!

 80. AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL- LATINO ,ASA CUM SCRIE LA 1 CORINTENI 8:6 ?? DA sau NU ??

 81. CREDETI IN SINGURUL DUMNEZERU ADEVARAT,TATAL, ASA CUM SCRIE LA IOAN 17:3 ,LATINO ???? DA sau NU ???

 82. Eu cred in Isus ca Mantuitor,Latino,insa El a devenit Mantuitor NUMAI PRIN NOUL LEGAMANT…stramosii mei nu l-au avut ca Mantuitor…Eu insa cred ca nimeni nu poate fi mantuit ACUM fara a crede in ISUS,care este Calea spre Dumnezeu…Ca „orice genunchi se va pleca inalintea Lui,SPRE GLORIA LUI DUMNEZEU,TATAL”.
  Dvs.Latino : AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? DA sau NU ??

 83. Nu „s-a zgarit ” nicio placa,Latino..Dar dvs.va bateti joc de Biblie,facand pe crestinul.Trebuie sa va asumati raspunderea si sa… raspundeti la intrebare.Pana atunci,indiferent ce spuneti altceva,eu va tot intreb.Pot raspunde pt.dvs.si ceilalti neoprotestanti…Intrebarea se adreseaza tuturor: AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? DA sau NU ??

 84. latino on said:

  Sunteți un AS în a evita răspunsul pt a rămâne în învățătura turnului de veghe bazată în două texte biblice scoase afară din context.

  Dacă ar fi un singur Dumnezeu Tatăl ar fi suficient să-mi pun credința doar în Tatăl fără ca Biblia să mă condamne că am alți dumnezei dar când ascult NT înțeleg că nu pot să cred în Cristos cum Scriptura îmi cere fără să cad în „politeism”. Așa că există un Dumnezeu adevărat și unic: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

  Adevăratul creștin crede că dacă îl are pe Cristos îl are pe Tatăl, dacă îl are pe Cristos ca Mântuitor este mântuit, dacă este în Cristos este în adevăr, dacă îl mărturisește ca Domn (acel Domn din Romani) nu „regele” din interpretarea turnului de veghe, primește mântuirea, dacă crede în Numele Lui Isus are viață veșnică… atunci cine este El?

  Poate o creatură să mântuiască?
  Pot plec genunchi în numele unei creaturi?
  Pot să fiu botezat în numele unei creaturi?
  Toate lucrurile (și nu celelalte lucruri traducere falsă WT) să fie făcute de o biată creatură?
  Pot să spun lumii că mântuirea este prin credința în Isus Cristos și în Numele Lui dacă ar fi o creatură?
  Pot să numesc Biserica lui Dumnezeu ca fiind a lui Cristos și Cristos pt mine este un ser creat? A Lui să fie Biserica când aparține doar lui Dumnezeu? Creștinii să cheme Numele lui Cristos în Biserică știind că este Mihael creat după aceia anihilat și iarăși recreat? Să fie Cristos ca și creatură în mijlocul celor care se adună în Numele lui, fie doi sau trei, sau ca Dumnezeu omniprezent?

  Când au vrut să îl omoare, ce motiv aveau cei ce credeau în YHWH? – Eu şi Tatăl una suntem. (Ioan 10:30) – Nu pentru o lucrare bună aruncăm cu pietre în Tine, ci pentru o blasfemie, pentru că Tu, Care eşti om, Te faci Dumnezeu! (Ioan 10:33). Cine a blasfemat aici? Dacă Tatăl era „mai mare” ca Isus, cum erau totodată „una” UNUL și CELĂLALT?

  Spune oare Ioan 20:28 ca Isus este „Dumnezeul” lui Toma?

  O întrebare pt Marcu: – Din moment ce este vorba de destinul tău veșnic,n-ar trebui sa ai dreptul de a-i pune la încercare „pe cei ce-și zic singuri apostoli?” (2 Cor. 11:13-15; Apoc. 2:2)

  Ești sigur că Isus este cel care spune WT că este sau Cel în cine trebuie să crezi pt viață veșnică cum spune NT. Cine este autoritatea finală pt dvs: Biblia sau WT?

  Poate veți avea milă de sufletul dvs și vă veți întreba într-o oglindă:
  – Măi, Marcu dragă, dacă ceea ce spune Latino ăsta are dreptate te vei pierde pt totdeauna…

  Să nu se întâmple asta scoate toate textele biblice care vorbesc despre mântuire (căci până la urmă este cel mai important lucru) și analizați Scriptura. – Ce trebuie să fac să fiu mântuit? În cine să cred pt a fi mântuit? În ce Nume să îmi pun speranță că va aduce viață veșnică mie și familiei mele?

  Crede Biblia, crede Cuvântul – dacă El nu vă convinge, eu nu voi putea…

  Con mucho amor,
  Latino

 85. latino on said:

  „Viaţa veşnică înseamnă aceasta, ca ei să ia cunoştinţă de Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi de Acela pe care L-ai trimis Tu, de Isus Cristos” (NWT). – Ioan 17:3

  Unul din versetele foarte citate de Martori este Ioan 17:3. Ei îl folosesc în două moduri diferite:
  În primul mod, ei au tradus ceea ce de obicei este redat ca „a cunoaşte”, prin „a lua cunoştinţă”. Aceasta le permite să le ofere celor vizitaţi studii făcute de organizaţia lor pentru a lua cunoştinţă despre Dumnezeu. Cei care acceptă, sunt comutaţi repede de la Biblie la studii publicate de organizaţie. În acest mod, persoanele contactate “învaţă întotdeauna şi nu ajung niciodată la deplina cunoştinţă a adevărului” (2 Timotei 3:7).

  Isus Cristos Însuşi ne descoperă că El este „Calea, Adevărul şi Viaţa” şi că „nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6). „Faptele” care umplu cărţile Turnului de Veghe nu vor suplini niciodată lipsa cunoaşterii lui Isus Cristos, Adevărul viu. Toate cunoştinţele despre o persoană nu valorează cât relaţia cu acea persoană. Creştinismul real implică înfierea de către Dumnezeu şi a ajunge să-L cunoşti în mod real. Vezi Galateni 4:5, 9; Romani 8:14-39. Cunoştinţele asigurate de Turnul de Veghe nu vor asigura niciodată aceste lucruri.

  Al doilea mod în care Martorii folosesc Ioan 17:3, este negarea divinităţii lui Isus. Ei arată că Isus Îl numeşte pe Tatăl „singurul Dumnezeu adevărat” şi face distincţie de „Cel pe care L-ai trimis Tu, Isus Cristos”. Desigur că problema relaţiei Tată, Fiu şi Duhul Sfânt în cadrul Sfintei Treimi este destul de complexă şi chiar creştinismul biblic poate în cel mai bun caz, „să vadă ca într-o oglindă, în chip întunecos”, dar aşteptăm vremea când vom fi acasă cu Domnul şi când „vom vedea faţă în faţă” (1 Corinteni 13:12). Acum putem vedea totuşi suficient ca să ne dăm seama că Martorii răstălmăcesc şi deformează Ioan 17:3.

  Dacă referirea lui Isus la Tatăl ca „singurul Dumnezeu adevărat” trebuie luată în sensul excluderii lui Isus din divinitate, acelaşi principiu al interpretării ar trebui aplicat epistolei lui Iuda 4, unde Isus Cristos este numit „singurul nostru Stăpân şi Domn” (NWT). Ar trebui exclus Tatăl ca Stăpân şi Domn. Totuşi, Martorii vorbesc despre Tatăl ca „Domnul Iehova”. Şi Duhul Sfânt este numit Domn în 2 Corinteni 3:17. Este evident că atât în Iuda 4 cât şi în Ioan 17:3, nu se aplică nici Tatălui, nici Fiului şi nici Duhului Sfânt exclusivitatea sugerată de cuvântul „Singurul” (singurul Dumnezeu, singurul Domn).

 86. latino on said:

  Ioan 20:28
  „Drept răspuns, Toma I-a zis: „Domnul meu şi Dumnezeul meu” (NWT).

  Da, acest verset apare în realitate în biblia Martorilor! Probabil că va fi schimbat într-o ediţie ulterioară, dar cât mai este acolo, poate fi folosit în discuţia cu Martorii pentru a demonstra divinitatea lui Isus. Toma, deşi s-a îndoit mai mult timp decât ceilalţi apostoli, L-a acceptat în final pe Cristos nu ca pe un „dumnezeu”, ci ca Domn şi Dumnezeu. Pentru Martori, acest verset este destul de dificil de mânuit, deoarece ei nu vor să recunoască divinitatea lui Cristos. Ei interpretează acest verset în două moduri:

  Pentru cei mai puţin cunoscători, se spune că Toma a fost atât de surprins să-L vadă pe Isus pe care-L ştia mort, încât a exclamat: „Doamne Dumnezeule!”, fără ca prin aceasta să-L declare pe Isus Dumnezeu: „Crezi că Toma a luat în deşert numele lui Dumnezeu? Asta ar fi blasfemie! Cu siguranţă că Toma nu a făcut una ca asta”. Apoi citim în versetul următor ceea ce a spus Isus despre Toma. Dacă el ar fi luat în deşert numele lui Dumnezeu, Isus l-ar fi mustrat. Dar Isus recunoaşte că Toma a crezut. A crezut cu adevărat că Isus este Domn şi Dumnezeu.

  Martorii mai sofisticaţi, vor recurge la procedura recomandată la pag. 213 în cartea Raţionamente din Scriptură, scoasă de Societatea Turnului de Veghe în 1985. Se remarcă faptul că Ioan 20 se încheie cu afirmaţia: „Lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeţi că Isus este Cristosul, Fiul lui Dumnezeu” (evitând întrebarea – era Isus Domnul și Dumnezeul lui Toma?). Pentru Martori, faptul că Tatăl este Dumnezeu şi Isus este Fiul Tatălui, automat exclude divinitatea lui Isus. Dar nu asta ne învaţă Scriptura. Martorul poate cita şi Ioan 20:17, unde Isus se referă la Tatăl ca „Dumnezeul Meu”, ceea ce pentru ei înseamnă că Isus nu e Dumnezeu.

  Totuși – (Evrei 1:8) spune: Însă despre Fiul zice: „Tronul Tău, Dumnezeule, este pentru veci de veci… acest lucru nu exclude că Tatăl nu ar fi Dumnezeu sau ar fi alt Dumnezeu.

  Deoarece Martorii se referă la Isus ca la un „dumnezeu’, în contrast cu Tatăl care este „Dumnezeul”, ar fi bine să ştim cum este scris în Biblia Interliniară a Împărăţiei (1985). Textul în engleză, cuvânt cu cuvânt scris sub textul în greacă, se traduce: „Domnul meu şi Dumnezeul meu” (Ioan 20:28)

 87. latino on said:

  Faptele Apostolilor 2:4
  „… toţi s-au umplut cu duh sfânt” (NWT)

  În cartea intitulată „Poţi trăi veşnic în paradisul terestru” (1982), se susţine că această umplere nu s-a făcut cu o persoană, ci cu o forţă activă a lui Dumnezeu. În felul acesta ei resping doctrina Trinităţii. „Cum poate fi Duhul Sfânt o persoană dacă a umplut în acelaşi timp 120 ucenici?” La pagina 41, există o întrebare de studiu (la care se aşteaptă răspuns): „Cum dovedeşte turnarea duhului sfânt peste ucenicii lui Isus, că acesta nu este o persoană?”

  Dar aceste argumente nu dovedesc nimic. Dacă turnarea Duhului Sfânt (Faptele Apostolilor 2:33, 10:45) ar fi o dovadă împotriva personalității, atunci nici apostolul Pavel nu este o persoană deoarece scrie: „Sunt turnat…” sau: ” …sunt deja turnat” (Filipeni 2:17, 2 Timotei 4:6, NWT). Dacă se poate spune despre apostolul Pavel că este „turnat”, atunci folosirea aceleaşi expresii pentru Duhul Sfânt nu constituie o dovadă împotriva personalității Sale.

  De asemenea, în Vechiul Testament se spune despre Cristos, „am fost turnat ca apa” (Psalmul 22:14). Aplicând argumentul Martorilor, chiar şi Cristos devine o forţă impersonală. Acest argument al Martorilor este în mod clar, o aberaţie. Dar ce putem spune despre umplerea ucenicilor cu duh sfânt? Departe de a susţine punctul de vedere al Martorilor, acest verset dovedeşte de fapt opusul şi anume că Duhul Sfânt este Domnul Dumnezeu Însuşi. El este acela care „umple totul în toţi” (Efeseni 1:23), „plinătatea Celui ce umple totul în toţi”.

  Chiar şi NWT redă aceasta: „Acela care umple toate lucrurile în toate”. Te întreb: – Acela care umple pe toţi ucenicii, nu este o persoană divină?

  Duhul Sfânt poate vorbi (Faptele Apostolilor 13:2), mărturisi (Ioan 15), spune ceea ce aude (Ioan 16:13), şi se întristează (Isaia 63:10, NWT).

  2 Corinteni 3:17. Majoritatea traducerilor spun: „Domnul este Duhul”. Biblia Martorilor spune: „Iehova este Duhul”. În mod clar, Scripturile afirmă că Duhul Sfânt este o persoană divină, nimeni altcineva decât Dumnezeu Însuşi.

 88. latino on said:

  Ioan 1:1
  „La început a fost Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu” (ASV)

  Până în jurul anului 1950, Martorii aveau cu ei o copie ASV (American Standard Version) a Bibliei, deoarece în această traducere apare numele Iehova peste tot în Vechiul Testament. Dar intenţionând să nege divinitatea lui Cristos, ei au constatat că în ASV scrie clar: „Cuvântul era Dumnezeu”. Atunci ei au publicat propria lor traducere, New World Translation, în care Ioan 1:1 apare „Cuvântul era un dumnezeu” (sau „mulţi domni”), aşezându-L pe acelaşi nivel cu Satan, „dumnezeul sistemului acesta” (2 Corinteni 4:4, NWT), sau cu cei numiţi „domni” din 1 Corinteni 8:5.

  Organizaţia prezintă NWT drept traducerea anonimă a Comitetului de Traducere a Noii Biblii Mondiale şi refuză să-i identifice pe autori. Ei spun că fac asta pentru ca tot meritul muncii să fie al lui Dumnezeu. Dar se poate observa că acest anonimat îi fereşte pe autori de critică pentru eventualele erori în traducere sau distorsiuni ale textului. De asemenea, ei sunt feriţi de verificarea competenţei calificării lor pentru traducerea Bibliei. De fapt, unii care au părăsit cartierul general al Societăţii, au divulgat faptul că nici unul din membrii comitetului de traducere nu au fost experţi în ebraică, greacă sau aramaică, limbile originale ale cărţilor Bibliei.

  Timp de mulţi ani, Martorii au folosit ca suport pentru traducerea lui Ioan 1:1 („un dumnezeu”), versiunea lui Johannes Greber a Noului Testament (1937). Greber traduce la fel, „un dumnezeu”. Publicaţiile organizaţiei au citat adesea autoritatea versiunii lui Greber pentru a justifica modificări în Biblie:

  Ajutor în înţelegerea Bibliei (1969, p. 1134, 1669)
  Asigură-te în privinţa tuturor lucrurilor – Ancorează-te de ceea ce e bun (1965, p. 489).
  Turnul de Veghe, 15.09.1962, p. 554 şi 15.04.1976, p. 231.
  „Cuvântul” – Cine este El? După Ioan (1965, p. 5).

  Totuşi, după ce unii din Martori au ieşit din organizaţie şi au făcut publicitate despre spiritismul lui Greber, arătând că acesta a făcut traducerea după cum îi dictau „spiritele”, Turnul de Veghe din 1.04.1983, p. 31, scrie:
  „Această traducere a fost folosită ocazional în sprijinul anumitor formulări din Ioan 1:1 şi Matei 27:52, 53, aşa cum apar ele în NWT şi în alte versiuni cu autoritate ale Bibliei. Dar aşa cum s-a arătat în prefaţa ediţiei din 1980 a Noului Testament, Johannes Greber s-a folosit de „lumea spiritelor lui Dumnezeu” pentru a traduce pasajele mai dificile. Se spune: „Soţia sa, un medium al lumii Spiritului lui Dumnezeu, a fost de multe ori instrumentul prin care pastorul Greber a primit „cuvintele corecte” de la mesagerii lui Dumnezeu. Turnul de Veghe a considerat că este impropriu să facă uz de o traducere ce are un raport aşa de strâns cu spiritismul (Deuteronom 18:10-12). Erudiţia care stă la baza formulării textelor citate mai sus din NWT, este suficientă şi nu mai este nevoie să apelăm la traducerea lui Greber pentru autoritate. Nu pierdem nimic deci, dacă încetăm să mai folosim Noul Testament tradus de el”.

  S-ar părea că Societatea doar ce a descoperit conexiunile spiritiste ale lui Greber şi s-a pocăit pe loc, renunţând să-i mai folosească traducerea. De fapt, nu aşa stau lucrurile. Ei ştiau de activitatea spiritistă a lui Greber încă din 1956. În revista din 15.02.1956, organizaţia îi avertizează pe cititori să se ferească de Johannes Greber şi de traducerea sa. În articolul „Comunicarea cu lumea spiritelor – scopul şi legile sale”, ei scriu că „este foarte clar că spiritele în care crede ex-preotul Greber, l-au ajutat în traducerea sa” (p. 111).

  În afară de traducerea lui Greber şi de traducerea deformată NWT, toate celelalte versiuni în engleză traduc „Cuvântul era Dumnezeu”, ceea ce este conform şi cu exclamaţia apostolului Toma, numindu-L pe Isus „Domnul meu şi Dumnezeul meu” (Ioan 20:28). NWT Îl numeşte pe Isus „Dumnezeu” în Ioan 20:28 şi în Isaia 9:6. De fapt în Interliniarul Împărăţiei din 1985 editat de Martori, arată că în greacă este scris literal Isus este „Dumnezeul” (HO THEOS) în Ioan 20:28.

  Oricine crede că Tatăl este Dumnezeu, în timp ce Fiul este doar „un dumnezeu”, trebuie să citească Isaia 43 şi 44 unde Cuvântul inspirat respinge această noţiune: “Înainte de Mine n-a fost făcut nici un Dumnezeu, nici după Mine nu va fi. Eu, chiar Eu sunt DOMNUL, şi în afară de Mine nu este nici un Mântuitor… este oare un dumnezeu în afară de mine? Nu este altă Stâncă, nu cunosc alta!” (Isaia 43;10,11, 44:6, MLB)

 89. Latino:
  Mai intai raspundeti la intrebare,dupa care va arat cat de deformata este intreaga dvs.argumentatie.
  Din mila si iubire,va dau un exemplu al nestiintei crase in care va scaldati,nu din lipsa de citire a Bibliei,ci din lipsa de cercetare organizata,tematica.
  Versetele de la IOAN 1:1,2,traduse CUVANTUL ERA DUMNEZEU intra imediat in contradictie cu Ioan 1:18,unde cititi ca „pe Dumnezeu nu l-a vazut nimeni”.Pe Logosul sau Cuvantul sau Isus,l-au vazut mai multi,Stefan vazandu-l IN GLORIE CEREASCA,LA DREAPTA TATALUI.Observati ca Stefan A VAZUT GLORIA LUI DUMNEZEU,DAR L-A VAZUT PE ISUS !! Deci NU L-A VAZUT PE DUMNEZEU,pt.ca nu-l poate vedea NIMENI,dar pe Isus l-a vazut in glorie cereasca.
  Apoi, cele doua versete traduse asa,intra in contradictie flagranta cu Ioan 17:3 si cu 1 Corinteni 8:6,versetele la care refuzati sa faceti comentarii.Ma rog,la Ioan 17:3 ati incercat ceva,dar complet in afara textului biblic.
  Ca despre minciuna dvs.ca doar UN TRADUCATOR a mai tradus inaintea nastra UN DUMNEZEU,ce sa spun ??
  Va dau eu cateva traduceri ,doar CATEVA :
  MOFFAT: logosul era divin
  New English Bible: idem
  The new Testament in an Improved Version Londra 1808: si Cuvantul era un dumnezeu
  La Bible du Centenaire:si Cuvantul era o fiinta divina
  Daca doriti,va mai ofer 10-15 exemple..deci dvs.fie nu stiti,fie,in bunul dvs.”narav” mintiti….

 90. P.S Sa va mai ofer inca trei-patru…
  The Emphatic Diaglot -1864: si un dumnezeu era cuvantul
  The New Testament de James Tomanek-1958:si cuvantul era un dumnezeu
  Va mai citez cateva:The Bible-An American Translation de Smith si Goodspeed-1935, Neue Testament de Ludwig Thimme-1949, Das Evangelium nach Iohannes- ed.1975 si 1978 de Schulz respectiv Schneider…Mai doriti ??
  Latino…credeti ca discutati cu unii asemeni dvs.???
  Iar v-am prins cu minciuna…
  AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL,asa cum scrie la 1 Cor.8:6 ???
  DA sau NU ???

 91. P.S.2:
  Nu mai citati din Isfa…este un mare mincinos !!!
  Cautati publicatile acelea si..veti vedea cat de ipocrit este Alin !!!
  AVETI UN SINGUR DUMNEZEUU,TATAL ????

 92. Inainte de a avea propria traducere a Bibliei,cea mai utilizata traducere pe plan mondial a fost King James,dar utilizam diferite traduceri in functie de tara.IN ROMANIA UTILIZAM CORNILESCU REVIZUITA.Cat despre Ioan 1:1,v-am aratat ca a traduce CUVANTUL ERA DUMNEZEU,inseamna ca traducatorul sa puna versetul in contradictie cu alte texte biblice.
  Din pacate pt.zbaterile dvs.,in orice traducere s-au pastrat cateva versete care ANULEAZA TRINITATEA,cea mai mare aberatie teologica a momentului.De acele texte fugiti….nu le vreti…insa ele EXISTA!
  Intreaga dvs.peroratie despre MI si Iohannes Greber a cazut,pt.ca ati plecat de la o premisa gresita: aceea ca doar Greber ar fi tradus Ioan 1:1 asa.Dupa cum vedeti,NU stimabile.Au mai existat traducatori care nu s-au lasat influentati de dogma aceasta absurda si ilogica,dar care,mai ales,inlocuieste pe Dumnezeul lui Avraam Isac si Iacov cu un hibrid „multisistem”,impersonal si care in loc sa fie IUBIRE,este unul crud,razbunator,care isi chinuie vesnic opozantii.
  Un al doilea exemplu de premisa falsa sau gandire inversa este citarea versetului 2 Corinteni 3:17.Acolo nu scrie : „Duhul este Dumnezeu…ci Dumnezeu este Duhul…sau Domnul (Kurios) este duhul…ceea ce este cu totul altceva.Asa cum Fiul lui Dumnezeu nu inseamna Dumnezeu-Fiul cum declama catolicii si ortodocsii,tot asa Domnul este Duhul nu inseamna Duhul este Dumnezeu.
  De ce ?? Pt.ca Dumnezeu este DUH.Duhuri sau spirite sunt toate fiintele ceresti.Asa se intelege CORECT versetul.De ce? Pt.ca acest Mangaietor a fost TRIMIS DE TATAL…deci nu vine de la Sine…
  Apoi: in viziunea lui Stefan,Duhul Sfant nu apare…Era oare plecat undeva ??
  Apoi: Dumnezeu ARE UN NUME.Care este Numele Duhului Sfant ??
  Iar cu faptul ca toti cei de la Penticosta s-a umlut cu Duh Sfant…sunteti de o absurditate totala in explicatii.SCRIE UNDEVA CA NOI NE PUTEM UMPLE DE TATAL SAU CU TATAL ?? Pai nu stimabile,pt.ca,atunci am primi caracteristici ale Celui care ne umple.Fiind plin cu Dumnezeu,nu poti imbatrani,nu te poti imbolnavi…nu poti muri…
  Despre dumnezeirea lui Isus si lisa caracteristicilor principale :omniscienta si atotputernicia am facut vorbire de cateva ori si,la fel ca si cu Ioan 17:3 si 1 Cor.8:6,nu ati oferit explicatii..Sa spui ca Fiul este Dumnezeu Atotputernic cand El : nu poate stabili cine sta la stanga sau la dreapta Sa in cer,…face ceea ce vede pe Tatal facand…toata puterea I-A FOST DATA…SE VA SUPUNE TATALUI…capul lui Christos este Dumnezeu…etc etc…sau sa spui ca este Dumnezeu omniscient cand El declara ca NU CUNOASTE ZIUA SFARSITULUI…este de un absurd mai mare decat in Kafka.
  Da,Fiul este numit in Biblie Dumnezeu.In NWT este numit asa si la Ioan 1:18…Insa,aceasta nu are a face cu SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT,TATAL,cel caruia se inchinau stramosii mei.Si alte Fiinte ceresti sunt numite dumnezei in Biblie.Diavolul este dumnezeul cestei lumi.Moise este Dumnezeu pt.faraon…ingerii sunt numiti dumnezei …judecatorii lui Izrael idem de catre psalmist.Este insa altceva…
  Am aratat ca Fiul are o dumnezeire DIFERITA de a Tatalui.Ca sunt Fiinte diferite,care au roluri complementare,ca Fiul face doar ceea ce i-a fost poruncit de Tatal,caa are o relatie de subordonare,nu de co-egalitate cu Tatal,ca este inceputul creatiei(zidirii)…
  Dvs.repetati in nestire versetele cu dumnezeirea Fiului,cand eu nu le neg.Doar ca,asa cum ati facut-o si cu organizatia noastra,cu traducerile Bibliei,cu Spiritul Sfant,si aici porniti de la o premisa gresita,introdusa de Atanasie: co-egalitatea celor doi…pt.ca pe al treilea l-au gasit altii mai tarziu si l-au adaugat Crezului…
  Ignorati ostentatv faptul ca dumnezeul costruit in laboratoarele sinodale de la Niceea si Constantinopole este un alt dumnezeu decat Singurul Dumnezeu Adevarat,Tatal,Iehova,cel in care credeau Avraam,Isac,Iacov …etc.
  Daca Isus ar fi avut o dumnezeire asemenea Tatalui,El nu ar fi fost trimis,ci ar fi venit.In El ar fi crezut si stramosii mei…dar nu,nu a fost asa…
  Deci,NU IGNORATI TEXTELE DATE DE MINE PT.ANALIZA si incercati sa AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL..stimate domn.Vreti ? DA sau NU ??

 93. latino on said:

  Citez:
  Apoi, cele doua versete traduse asa,intra în contradicție flagranta cu Ioan 17:3 si cu 1 Corinteni 8:6

  Ce îi răspundeți lui Toma? Era pt el Isus Domnul său și Dumnezeul său? – Ioan 20:28 compară cu Osea 13:4

  Poate o creatură să mântuiască?
  Poate fi pusă la nivelul de „singurul Mântuitor”?
  – Eu, Eu sunt Domnul şi în afară de Mine nu este alt Mântuitor. (Isaia 43:11)
  – Nu recunoști nici un alt Dumnezeu în afară de Mine şi nici un alt Mântuitor, decât pe Mine. (Osea 13:4)

  Ce îi spuneți lui Petru? Nu avea destulă lumină?
  – Căci astfel vă va fi acordată din belşug intrarea în Împărăţia veşnică a Domnului şi Mântuitorului nostru Isus Cristos. (2 Petru 1:11) „Mântuitorului nostru Isus Cristos” dar nu spunea Scriptura „să nu un alt Dumnezeu în afară de Mine şi nici un alt Mântuitor, decât pe Mine”

  Și lui Pavel? – în timp ce aşteptăm fericita nădejde şi arătarea slavei marelui nostru Dumnezeu şi Mântuitor, Isus Cristos. Tit 2:13 – compară cu – 1 Timotei 4:10. Câți Mântuitori sunt până la urmă și care este cel adevărat?

  Cât despre Ștefan vă rog nu rămâneți la „ce a văzut” – lucrul cel mai important este ceea ce a zis exact ca și viziunile profeților din Vechiul Testament… trebuie să luăm aminte la ceea ce spun mai mult decât la ceea ce văd. Cum a reacționat Ștefan?

  El însă, plin de Duhul Sfânt, a privit spre cer, a văzut slava lui Dumnezeu şi pe Isus stând la dreapta lui Dumnezeu (Faptele apostolilor 7:55)

  – Nimeni nu poate „vedea” ce a văzut Ștefan dacă nu este plin de Duhul Sfânt (sunteți?)
  – a văzut slava lui Dumnezeu și…
  – pe Isus stând la dreapta lui Dumnezeu (care nu era slava lui Dumnezeu) – pt a interpreta că slava lui Dumnezeu era Isus trebuia să spună „a văzut slava lui Dumnezeu care era Isus stând la dreapta lui Dumnezeu”

  DAR???

  Continuați citatul (căci sunteți expert în a cita doar părți care vă convin)

  Şi-l loveau cu pietre pe Ştefan, care se ruga şi zicea: „Doamne Isuse, primeşte duhul meu!” Apoi a căzut în genunchi şi a strigat cu glas tare: „Doamne, nu le ţine în seamă păcatul acesta!” Şi spunând aceasta, a adormit. (Faptele apostolilor 7:59-60)

  SE RUGA? – „Doamne Isuse… Cei cu tine tine măi Ștefan, te rogi unei creaturi? „Primește duhul meu”… dar este al Tău Isuse? Bine atunci primește-l căci toate lucrurile au fost făcute prin Tine, inclusiv duhul meu…

  Citez:
  De acele texte fugiti….nu le vreti…insa ele EXISTA
  Nu d-le Marcu eu nu am probleme cu „acele două texte” pt că nu pot interpreta biblia după 2 texte scoase din contexte… ci pe cele 2 puse în contextul bibliei. Vă mai spun o dată poate veți găsi lumină și dvs… regula de interpretare literală pe care o folosiți pt Ioan 17:3 si 1 Cor.8:6 este incorectă pt că nu doriți să o folosiți și la alte citate cu tot atâta râvnă și așa literal cum se vede cân ziceți: „păi eu văd ce scrie Latino…” „asta spun Biblia…”șamd…

  Păi nu vedeți ce scrie? Sau vedeți doar ce v-au spus alți că scrie? Sincer, sunteți dispus să spuneți adevărul și să mărturisiți că nu aveți nici măcar o singură convingere care să intre în contradictoriu cu învățăturile de la WT? Deci toate aceste „convingeri” le aveți pt că ați fost convins de ei…

  De aceia dacă ei spun de mâine că este voie să primiți sânge – veți spune amin!
  Dacă vor spune că „Domnul” din Romani este Isus – Amin
  Dacă vor spune că Isus nu a fost „una dintre căpeteniile cel mai de seamă” deci nu a fost Mihael… Amin
  Dacă vor spune că generația din 1914 va trece pt că au primit o lumină nouă și este cea din 1975 – Ce veți spune?
  Dacă vor spune că a fost o eroare „marea mulțime” și că vom fi cu toții în cer – ???
  Dacă vor spune că nu a fost stâlp ci cruce (cum a crezut Russel) veți fi împotrivă?
  Dacă vor spune că sclavul nu este literalmente WT ci doar simbolizează acel sclav…
  Dacă vor spune că Isus nu a venit în 1914 pt că nu avem nici un indiciu că va veni în 1914 dar i-am pus în probă și au zis Amin…

  În alte cuvinte să ajungi să nu fi de acord cu Societatea – vei fi un APOSTAT. Înțelegi de ce nu poți avea identitate și convingeri proprii? Sunteți ecoul unei Organizații „biblice”… noi suntem un organism viu, trupul lui Cristos, fiecare un membru în parte din El…

  Citez:
  Ignorati ostentatv faptul ca dumnezeul costruit in laboratoarele sinodale de la Niceea si Constantinopole este un alt dumnezeu decat Singurul Dumnezeu Adevarat,Tatal,Iehova,cel in care credeau Avraam,Isac,Iacov …etc.
  – Ignorați ostentativ faptul ca cristosul construit în laboratoarele din Brooklyn este un alt cristos decât Singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Cristos. (Iuda 1:4)

  Oameni încăpăţânaţi, cu inima şi urechile necircumcise, voi întotdeauna vă împotriviţi Duhului Sfânt! Aşa cum au făcut strămoşii voştri, aşa faceţi şi voi! Pe care dintre profeţi nu l-au persecutat strămoşii voştri?! Ei i-au ucis pe cei ce prevesteau venirea Celui Drept, Cel ai Cărui trădători şi ucigaşi aţi devenit voi acum, (Faptele apostolilor 7:51-52)

  Oare voi nu vă împotriviţi Duhului Sfânt? Apropo de El… cum poate vorbi, ghida, ordona, simți, întrista… Şi când va veni El, va dovedi lumea vinovată cu privire la păcat, la dreptate şi la judecată. Cu privire la păcat: pentru că ei nu cred în Mine; (Ioan 16:8-9)

  Deci Toma… sau Marcu (există vreo deosebire?) – Ai crezut? Ai crezut pentru că M-ai văzut? Ferice de cei ce n-au văzut și au crezut! (Ioan 20:29) Ce să creadă? Ceea ce Duhului Sfânt le-a descoperit. Ce le-a descoperit? SĂ CREADĂ ÎN EL. Nu să creadă „și în El” ca și cum „eu nu îl neg”, „eu cred în Isus” eu… STOP! Dacă crezi în El crezi în Tatăl, dacă îl ai pe El îl ai pe Tatăl…

  Deci:

  – ÎN CINE SĂ CRED? (nu despre cine să acumulez cunoștințe)
  – ȘI ÎN CE NUME (nu ceea ce înseamnă acel nume)

  Pt a fi mântuit…

 94. Latino:
  In Brooklin nu a fost fabrict un alt Christos…ci este facut cunoscut in multiplele Sale roluri reale.Christos a fost fetisizat la Niceea si Constantinopole.Au facut din El mai intai un idol,apoi l-au asezat la egalitate cu Tatal,impotriva Bibliei,care este plina cu texte din care reiese ca Fiul este supus Tatalui…ca TOT ce are a primit de la Tatal…
  Reforma a adus unele clarificari,insa,din pacate,majoritatea reformatorilor fie au „obosit”,fie au cazut in cursa autoritatilor laice,cu care „se pupa” si acum intro veselie…adica le acorda sprijin contra avantaje.
  Acum,protestantii sau neoprotestantii au renuntat la idol,insa nu au renuntat la Fiul =(cu) Tatal.
  Daca Fiul spune: Ma duc la Tatal,caci Tatal ESTE MAI MARE CA MINE…dvs.interpretati.Atunci cand Isus spune: …LA TATAL MEU SI TATAL VOSTRU,LA DUMNEZUL MEU SI DUMNEZEUL VOSTRU…iar interpretati.
  Cand Isus spune: TOATA PUTEREA MI-A FOST DATA…interpretati din nou.
  Cand Isus spune: …SA TE CUNOASCA PE TINE (TATA)SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT …deja TACETI…
  Cat despre dumnezeirea lui Isus,v-am aratat cu texte biblice in sprijin ca este diferita de a Tatalui,pt.ca Fiul nu este nici Atotputernic,nici Omniscient.Nu ati venit cu replici…dar continuati sa-l dati exemplu pe Toma…Pai,draga d-le…la noi era o cutuma sa fie numit Dumnezeu orice Fiinta cereasca..deci in mod firesc si Isus.
  Mai dati si exemplul cu ” ai crezut pt.ca M-ai vazut”…Pai…PE DUMNEZEU NU L-A VAZUT NIMENI !!!!!!!!!! Ioan 1:18.
  Sincer,nu va inteleg bigotismul…Sunteti totusi o persoana instruita…dar…daca Duh Sfant nu e, cunostinta nu e…
  Generatia 1914 ce este cu ea?? Stiti cumva ce inseamna ?? Va rog sa comentati..sa dovediti ca stiti si dupa aceea discutam…OK ??
  Ca mergeti toti in cer ??
  Pai…cand Dumnezeu l-a creat pe om,i-a facut femeie…ce le-a spus: CRESTETI INMULTITI-VA SI UMPLETI …CERUL ??
  NU,LATINO…UMPLETI PAMANTUL !!
  Doar voi,neoprotestantii ,acesti „cati adepti atatea doctrine”
  aberati si in aceasta privinta.Pt.dvs.ce a spus Isus in Predica de pe Munte despre „cei blanzi care vor stapani pamantul” este …apa de ploaie,ca si NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL.
  Nu conteaza ce au spus Isus sau Pavel…conteaza dogmele dvs. ilogice despre struto-camile….
  Cruce nu a fost,iar ce credea Russel va intereseaza doar pe dvs.aici.
  Sclavul fidel sau Robul credincios NU ESTE WT SOCIETY !!!!!!!!
  Iar mintiti cu nerusinare…adica sustineti aceleasi tampenii,cu toate ca am dezbatut indelung problema cu Lipa.
  ISUS NU A VENIT IN 1914…atunci a inceput PAROUSSIA (prezenta) SA. AHOMEMNON si ELTE sunt evenimente viitoare…si acest subiect l-am tratat indelung…DAR DEGEABA…Latino …citeste dar nu intelege…
  Eu nu sunt de acord cu nicio societate.WT Society este editorul,nu autorul publicatiilor noastre auxiliare.
  WT Society nu este o autoritate in conducerea noastra.Are un presedinte care nici nu este frate uns cu Spirit Sfant.
  Deci…lasati basmele pt.copilasi…
  Noi nu ne impotrivim Spiritului Sfant.Drept dovada,il avem..si ne ajuta sa intelegem scripturile si sa facem cea mai mare lucrare de predicare a Evangheliei care se desfasoara azi.Cei 1,5 miliarde de oameni care se declara crestini nu fac 1/10 in raport cu lucrarea facuta de cei 7 milioane de martori ai lui Iehova.Oare de ce ??
  Cat despre rolul de Mantuitor,Isus l-a primit odata cu Noul Legamant,cand Tatal i-a dat TOATA PUTEREA in cer si pe pamant.
  Isus nu a fost Mantuitor pt.Avraam…Moise…David…Isaia…Daniel etc.dar ESTE Mantuitorul meu.Nu este insa Dumnezeul meu,pt.ca El mijloceste intre mine si Tatal…
  In cine sa cred ?? Eu..in Fiul,pt.ca sunt evreu si cred apriori in Iehova Tatal..Dvs. insa in Tatal ca SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT si in FIUL ca Rege,Mantuitor,Unic Mijlocitor,Mare Preot in veac…
  Eu in numele lui Isus,pt.ca invoc (chem) Numele lui Dumnezeu,Iehova inca de cand vorbeam bisilabic..
  Pt.dvs.nu este suficient,pt.ca nu chemati Numele lui Dumnezeu,IHWH (Iehova)…iar Ioel chiar acest lucru il spune: ORICINE CHEAMA NUMELE LUI IHWH VA FI MANTUIT.Dvs.il chemati ??
  Da sau NU ??
  AVETI UN SINGUR DUMNEZEU TATAL ,ASA CUM CITIM LA 1 Cor.8:6 ??? DA sau NU ???

 95. latino on said:

  Ori ați înnebunit ori doriți să ne înnebuniți pe toți aici.

  Sola scriptura pt ca să veniți cu aberațiile din 1914. Ați căzut din lună? Sau doriți să vă credem balivernele fabricate în Brooklyn. Nu vă miroase a mucegai acest an 1914? Păi dacă Russel s-ar fi născut în 1988 nu crezi că generația asta „care nu va trece” din 1914 era fabricată prin 1990? Cu ce fundament biblic veniți cu această dată și aberație că Isus a început PAROUSSIA (prezența sa) în 1914? Vorbește NT că Isus va veni ca prezență în 1914? Nu v-am spus că o să spuneți AMIN la orice interpretare de la WT? Ce veți face când această generație va trece, (căci multe nu mai are) veți scoate din mânecă altă generație. Nu vă este rușină nu doar să rostiți această minciună ci să o credeți? Și vă credeți creștin și nu vedeți că sunteți dus de valurile turnului de veghe?

  Recunoașteți Biblia ca fiind singura și ultima autoritate? Dacă da răspundeți:
  L-a mărturisit Toma pe Isus ca:„Domnul meu și Dumnezeul meu”… Îl mărturisiți și dvs?
  Ștefan, nu pe cine a văzut ci cui i s-a rugat?
  Isaia la vestit pe cel ce se va naște ca Dumnezeu Puternic (și nu îl mai coborâți la nivelul lui Moise și Satan că aici chiar că ați patinat cu totul) Dacă este Isus o creatură, cum se poate ca în Numele Lui să se adune creștinii laolaltă și El să fie în mijlocul lor? Să cheme Numele Lui Biserica din Corint? Să îi mărturisească Numele oricine pt a primi viață veșnică? Să creadă în El oricine întreabă „ce trebuie să fac să fiu mântuit”… Păi dacă o creatură poate fi numit Alfa și Omega (ca și Atotputernicul) Începutul și Sfârșitul, Cel Dintâi și Cel de pe Urmă, Domn, Dumnezeu, și oricine crede în El și în Numele Lui să primească viață veșnică – ori sunteți dus de acasă cu totul ori nu aveți ce face cu timpul d-voastră. O să termin cu aceste cuvinte pe care o să vi le reamintiți toată veșnicia alături de cei ce nu s-au născut din nou și nu au dorit locul pregătit de Isus pt noi:

  Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi închideţi Împărăţia Cerurilor în faţa oamenilor; nici voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre! (Matei 23:13)

  Dios le bendiga

 96. LATINO:
  Despre 1914 vorbeste profetul Daniel,in profetia celor 7 timpuri,deci SOLA SCRIPTURA.Insa,dvs…nu stiti pt.ca e noapte pe „strada” dvs.
  Semnele paroussiei(Matei 24) le vedem cu totii,doar Latino nu,pt .ca…doarme.
  Ca a zis Toma DOMNUL MEU SI DUMNEZEUL MEU…v-am aratat ca si Avraam le-a spus Dumnezei celor 3 ingeri,ceea ce nu inseamna ce spuneti dvs.,pt.ca asa procedau evreii cu TOATE FIINTELE CERESTI.
  V-am aratat clar ,cu Biblia ca TATAL ESTE SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT-Ioan 17:3…ca NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL-1 Corinteni 8:6…ca Isus NU ESTE NICI ATOTPUTERNIC,PT.CA NU POATE STABILI CINE TREBUIE SA STEA LA DRAPTA SAU LA STANGA SA IN CER…NICI OMNISCIENT,PT.CA NU CUNOASTE ZIUA SFARSITULUI..etc.etc.Degeaba !!! Latino nu vrea si …nu are sens .Cum va inchipuiti un Dumnezeu care nu stie cand lumea se va sfarsi,cand va veni Marele Necaz, batalia de pe Muntele Meghido…sau cum ii mai spun profetii ??
  V-am aratat ca Stefan NU L-A VAZUT PE DUMNEZEU,DAR L-A VAZUT pe ISUS,CEEA CE INSEAMNA CA ISUS NU ESTE DUMNEZEU.O „intoarceti” fara a dori sa rationati.Este strict problema dvs.
  Insa,NU AM VAZUT INCA ATATA IPOCRIZIE LA CINEVA.
  Nu vreti sa lasati dupa Bblie si pace !!
  Ce daca scrie NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL??
  Latino il vrea pe Isus ca Dumnezeu al lui !!
  Latino:treaba dvs….dar nu mai faceti pe teologul.pt.ca cel mai bigot dintre corifeii BOR va poate spune NENE.
  Si..daca scrie in Biblie ca Isus este INCEPUTUL CREATIEI …eu ce pot sa spun ?? Eu nu sunt Dinu si nu cartesc impotriva Bibliei.Iar Alfa si Omega este numit pt.ca PRIN ISUS a inceput creatia si Prin Isus s-a desavarsit(terminat) creatia.
  Cel Dintai si Cel de pe urma,pt.ca a fost cel dintai si cel din urma creat de Tatal ,dupa care,totul a fost creat PRIN EL(Isus).
  Este numit Domn in sens de Rege,adica „CEL CARE DOMNESTE”.
  Biblia ne spune ca sunt mai multi numiti DOMNI 1 Corinteni 8:5…
  Este numit Dumnezeu,dar, tot Pavel atrage atentia ca,desi sunt multi DOMNI SI DUMNEZEI in cer si pe pamant…NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL.UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL,Latino.
  V-am repetat acest verset de 100 de ori,cred..
  AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? DA sau NU ??
  Daca nu va convine,poate comandati o Biblie din care sa scoata versetele pe care le calcati in picioare cu credinta dvs.”marca Latino”, via ERETICA.
  Dar,pana atunci: AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? DA sau NU ????

 97. P.S
  LATINO:
  De ce tacati cu privire la minciunile postate de dvs.aici…despre 1975,despre WT-„robul” …etc.??????
  Nu va taiati dimineata cand ,barbierindu-va,TREBUIE sa va priviti in oglinda ???
  AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? DA sau NU ??
  Eu v-am raspuns la intrebarile despre Isus…dvs.insa NU,pt.ca ,nu-i asa,NU PUTETI.

 98. latino on said:

  Hai să o luăm pe rând:

  1. Dvs nu ați răspuns la nici o întrebare. Cei care interpretează Biblia în locul vostru au făcut-o și nu eram curios de convingerile lor păgâne pt că le cunosc f bine. Doresc una din „convingerile” tale care să nu fie de acord cu WT după aceia aveți dreptul să vorbiți de convingeri la singular.

  2. Despre 1914 și dvs râdeți (sau o veți face curând când această generație care nu va trece… va trece stimate domn, ca și toate prezicerile mincinoase și false cu care s-au caracterizat autointitulații „robul credincios”). Sper să mai fiți în viață să vă puteți pocăi de păcate și să vi se deschidă ochii ca să înțelegeți mai bine „întunericul” din fața ochilor tăi. V-au mințit că 1900 de ani a trăit lumea în întuneric și de când cu WT a venit lumina? Nu papi… A VENIT APOSTAZIA! Trebuia să vină, acest lucru este scris…

  3. Despre 1975 nu doriți să știți nimic. Nu sunt minciuni… Doar adevăruri ce dor și dor bine de tot. Închideți ochi pe degeaba că nici cu ei deschiși nu doriți să vedeți și cel mai nătâng orb este cel ce nu dorește să vadă…

  4. În legătură cu absurda regulă de interpretare dacă am un singur Dumnezeu Tatăl? Da! Cu brio!! Și îl am pe Isus ca Singurul Stăpân și Domn, Mântuitorul meu și familiei mele, Domnul meu și Dumnezeul meu, Dumnezeu Puternic, Părintele veșniciilor, Speranța mea pe veci, Fiul lui Dumnezeu, Avocatul meu, prietenul meu, Regele meu, Mielul lui Dumnezeu și Cel în care mi-am pus credința, Cel pe care îl vestesc, singurul Nume dat tuturor oamenilor în care pot fi mântuiți, în care se adună creștinii laolaltă, în care primesc viață veșnică și mântuire. Dacă ceva nu vă sună biblic… rămân să cred că doriți să ne înnebuniți pe toți sau prima variantă din păcate…

  Acum răspundeți vă rog dar cu NT nu cu interpretări de șapte timpuri că sunt baliverne ieftine de la Brooklyn ca și robul fidel și credincios, ca și lumina nouă, întunericul de 1900 de ani, organizația aleasă de Iehova, numele tradus: Iehova și o grămadă de alte pamflete… Lăsați-o mai moale și răspundeți cu Biblia, nu mai interpretați aceste 7 timpuri doar atunci când Biblia vorbește clar – uite anul 1914 va începe să regească Cristos… (că doar nu s-a întâmplat după ce a înviat)… deci:

  În cine trebuie să cred eu, tu și întreaga lume pt a fi mântuit și în ce Nume? – cu tot NT, VĂ ROG… cu adevărat… da?

  Umila părere a dvs după ce citiți tot NT. Aveți tot timpul, nu vă grăbiți… e spre binele dvs. Aici nu este vorba de „limbile biblice” și de „ditamai” marele expert căci de aceia și prostituatele vor ajunge acolo unde erudiți și mai marii învățători nu vor ajunge – prin credința în Cel ce vă dă veșnicia și siguranța mântuirii.

  El Señor le bendiga

 99. LATINO:
  1.Despre WT Society nu credeti ca ati mintit destul ?? WT Society nu ma invata nimic,pt.ca nu este autorul ci editorul publicatiilor,iar cele pe care le primim noi nici macar nu se tiparesc la Brooklin,ci la Seelters,in Germania.Deci…terminati va rog cu minciunile ieftine si copilaresti pe care le debitati intruna…
  2.Apostazia a venit la anul 100 deja..iar despre 1914 ..ce aveti de obiectat ?? Concret…ca doar vorbiti de GENERATIA 1914…Stiti ce inseamna ?? V-am cerut sa explicati..dar nu stiti,iar in obiceiul dvs.de persoana lipsita de logica dar si de scrupule,debitati intruna ineptii…CE INSEAMNA -in acceptiunea martorilor lui Iehova- „generatia 1914 ” ???
  Astept…dar ,ca si pana acum,degeaba probabil…
  3.Despre 1975,v-am spus de mai multe ori: POSTATI O PUBLICATIE DE-A NOATRA IN CARE SCRIE CA IN ANUL 1975 vine sfarsitul lumii..sau taceti odata,ca debitati intruna numai minciuni !!!
  Astept publicatia…sau,de acum incolo,va voi spune ca mintiti…
  Si..sa nu mai postati prostii,cu declaratii politice…cum ati facut.Nu va este rusine ??
  4.Aici…ati scrantit-o rau.Raspundeti..DA,la intrebarea DACA AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL,apoi adaugati ca-l aveti ca Dumnezeu si pe Isus.Pai…cum este: AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? DA sau NU ??In fapt ati spus NU desi mimati da-ul…Raspundeti clar :DA sau NU.Iar daca raspunsul este DA,atunci limitati-va la Tatal ca Dumnezeul dvs.Daca nu o faceti,raspundeti nu,pt.ca,faptic,asa este pt.dvs…
  5.Despre distrugerea Ierusalimului,Isus a facut o profetie.Despre Domnia lui Isus,Biblia ne prezinta mai multe profetii.
  Una este a celor 7 timpuri a lui Daniel…alta este cea despre PAROUSSIA SA din Evanghelii…Isaia,Ezechiel si Ieremia profetesc de asemenea,iar Revelatia lui Ioan..ne dezvaluie totul clar.
  Concret,despre inceputul domniei ceresti a lui Isus vorbeste profetia celor 7 timpuri a lui Daniel.Nu este loc aici ,dar va dau explicatia pe adresa dvs.de net daca doriti.Mai mult,daca vreti sa parcurgem imreuna textele biblice,veti constata dvs.insiva
  ca da,intr-adevar,asa este.
  Noi nu trebuie sa citim NT …ci TOATA SCRIPTURA,pt.ca TOATA SCRIPTURA ESTE INSPIRATA DE DUMNEZEU !!!
  Dumnezeu nu si-a scris testamentul…insasi aceasta sintagma este una pusa acolo de om…BIBLIA ESTE UNA !!!
  In cine trebuie sa credem,scrie la Maleahi 3:16.
  Iar daca dvs.credeti ca prostituatele vor fi mantuite…ce sa mai vorbim ???

 100. latino on said:

  Rămân în umila mea părere cu prima variantă din „comenteriul 95”. Pe bune că ați înnebunit de tot și fără dragoste nu aș putea recunoaște acest lucru. De ce susțin acest lucru?
  1. Sunt sigur că orb nu sunteți ca să vă citească mătușica biblia
  2. O citiți și o „vedeți” cum vor alți.

  Am să vă postez încă o dată spusele mele din com. 4 poate că nu ați băut nimic azi și veți vedea mai bine:
  În legătură cu absurda regulă de interpretare dacă am un singur Dumnezeu Tatăl? Da! Cu brio!! Și îl am pe Isus ca Singurul Stăpân și Domn, Mântuitorul meu și familiei mele, Domnul meu și Dumnezeul meu, Dumnezeu Puternic, Părintele veșniciilor, Speranța mea pe veci, Fiul lui Dumnezeu, Avocatul meu, prietenul meu, Regele meu, Mielul lui Dumnezeu și Cel în care mi-am pus credința, Cel pe care îl vestesc, singurul Nume dat tuturor oamenilor în care pot fi mântuiți, în care se adună creștinii laolaltă, în care primesc viață veșnică și mântuire. Dacă ceva nu vă sună biblic… rămân să cred că doriți să ne înnebuniți pe toți sau prima variantă din păcate…
  DORIȚI VERSETELE BIBLICE FIECARE EXEMPLU ÎN PARTE – lăsați revistele turnul de veghe și citiți biblia. Spuneți dacă am spus ceva fără temei biblic. De fapt ce să spuneți? Știți că totul este scris în SOLA SCRIPTURA…

  În ceea ce privesc „prostituatele” căutați și veți găsi, că doar bine a mărturisit Cristos de voi: Vai de voi, cărturari şi farisei ipocriţi! Căci voi închideţi Împărăţia Cerurilor în faţa oamenilor; nici voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi să intre!

  Adevărat vă spun că până şi colectorii de taxe şi prostituatele merg înaintea voastră în Împărăţia lui Dumnezeu! (Matei 21:31) – NTR

  Adevărat grăiesc vouă că vameşii şi desfrânatele merg înaintea voastră în împărăţia lui Dumnezeu. (Matei 21:31) – BOR

  „Adevărat vă spun că vameşii şi curvele merg înaintea voastră în Împărăţia lui Dumnezeu. (Matei 21:31) – VDCC

  Iar Isus le-a zis: „Colectorii de taxe şi femeile adultere merg înaintea voastră în Regatul lui Dumnezeu. (Matei 21:31) – BVA

  Despre distrugerea Ierusalimului mai bine lăsați-o moale căci numai turnul de veghe are aceste probe scoase din buzunar ca și „robul…” și „lumina…”.

  Dacă tot aveți date biblice despre generația și întoarcerea „invizibilă” a lui Cristos exact în 1914… aș dori să îmi arătați în cuvintele lui Isus, Pavel, Petru sau Ioan. Daniel 4:10-16 contextul (care nu îl luați în calcul niciodată) vorbește despre perioade definite de timp:

  Inima lui de om i se va preface într-o inimă de fiară şi vor trece şapte vremuri peste el. (Daniel 4:16) – BOR
  Să-i fie schimbată inima de om şi să i se dea o inimă de fiară, până când vor trece peste el şapte ani! (Daniel 4:16) – NTR

  – Aramaică: perioade, vremuri, anotimpuri; termenul se referă la un anumit anotimp, la o anumită perioadă a anului, înţelegând prin aceasta întregul an (de ex., „şapte primăveri” înseamnă „şapte ani”); şi în vs. 23, 25, 32; contextul arată clar că este vorba de o perioadă definită de timp.

  Orice probă este în zadar pt că (pt dvs) este falsă înainte să o vedeți și după (dacă nu spune ce spun cei din Germania care primesc de la Brooklyn) iarăși falsă. Ca și interpretările și convingerile pe care le aveți…

 101. latino on said:

  Dacă și desfrânatele, (curvele, prostituatele) sunt invitate în împărăția cerurilor (și vor merge dacă vor asculta și vor crede în Cristos și se vor pocăi, vor renunța la păcat…) voi de ce închideți Împărăția. Nu faceți decât să-mi întăriți credința în Cristos mai tare și mai tare, așa încât să pot spune:

  şi nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăieşte în mine, iar viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc prin credinţa în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine. (Galateni 2:20)

 102. Latino…
  ATUNCI NU MAI SUNT CURVE !!! Ca au fost inainte…daca s-au intors la Dumnezeu…nu mai sunt !!!
  Ati spus altceva…dar dvs .interpretati mereu si…va pierdeti in meandrele concretului !!!
  Si nu va mai laudati ca traieste Christos in dvs…pt.ca,daca ar fi asa,ati fi o persoana rationala…nu una cu mare nevoie de ajutor !!
  Isus vi l-ar fi dat…dar cine stie ce christos o fi in dvs…care nici nu aveti o biserica la care sa mergeti…sau nu recunoasteti ca o aveti… !! Lasati laudele…dvs. un dogmatic irational…un necunoscator al Bibliei !!

 103. latino on said:

  Și încă mai este valabilă întrebarea:

  ÎN CINE SĂ CRED? (nu despre cine să acumulez cunoștințe) – ȘI ÎN CE NUME (nu ceea ce înseamnă acel nume) pt a fi mântuit?

  Pentru că îmi este departe gândul să vă întreb:
  – despre cine mărturisesc scripturile?
  – cine depune mărturie despre El?
  – eu despre cine să mărturisesc?
  – cine este Mântuitorul meu?

  Nu poate fi o creatură acest „EL”…

 104. latino on said:

  Și despre schimbarea învățăturilor nu am vrut să spun nimic dar mă forțați să o fac nu pt dvs ci pt cei care se mai uită pe aici pe forum și vă aud tonalitățile caracteristice: totul este o minciună, totul este fals, noi suntem cei mai…, și mai…, singurii…, etc.

  Uite o mică parte din ceea ce au spus și s-au răzgândit, și iarăși s-au… stai, era lumina da… cea nouă…

  Învierea oamenilor Sodomei – Zion’s Watch Tower Reprints, iulie 1879, pag. 7; Turnul de Veghere, 1 iunie, 1952, pag. 338; 1 august, 1965, pag. 479; 1 iunie, 1988, pag. 30-31
  1879 – Vor fi înviaţi.
  1952 – Nu vor fi înviaţi.
  1965 – Vor fi înviaţi.
  1988 – Nu vor fi înviaţi.

  „Domnul” din Romani 10:12-16 – Zion’s Watch Tower Reprints, 1 decembrie, 1903, pag. 3282; Turnul de Veghere, 1 iulie, 1940, pag. 200; 1 mai, 1978, pag. 12; 1 februarie, 1980, pag. 16
  1903 – „Domnul” se referă la Isus.
  1940 – „Domnul” se referă la Iehova.
  1978 – „Domnul” se referă la Isus.
  1980 – „Domnul” se referă la Iehova

  În anul 1975 Societatea Turnului de Veghere a învăţat că omul din pilda seminţei de muştar care seamănă sămânţa (Matei 13), nu este altul decât Satana. Mai târziu, în cursul aceluiaşi an Societatea Turnului de Veghere a învăţat că semănătorul era Isus (Man’s Salvation Out Of World Distress. . . (1975), pag. 208; Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1975, pag. 600)

  O întâmplare similară s-a petrecut în 1978 când Societatea Turnului de Veghere identifica pe „Alfa şi Omega” din Apocalipsa 22:12-13 ca fiind Iehova (adică, Dumnezeu Tatăl), iar după aceea, cinci săptămâni mai târziu a susţinut că aceste versete se referă la Isus (Treziţi-vă ! 22 august, 1978, pag. 28; Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1978, pag. 15)

  Treziți-vă!

 105. Latino:
  1.Lasati atacurile la persoana si epitetele…Nu dvs.stiti daca sunt nebun.Deocamdata eu sunt cel rational aici.
  2.Daca spuneti DA ,AM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL si continuati :il am pe Isus…Dumnezeul meu…SUNTETI UN MARE,MARE MINCINOS SI IPOCRIT !!
  Ori UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL,ori doi…nu merge „si-si”.
  3.Cuvintele Mantuitorului sunt scoase din context de dvs.Nu vrea sa spuna ca O CURVA MACAR va vedea Regatul cerurilor,ci arata ca este mai usor pt.o curva decat pt.un fariseu sa se intoarca la Dumnezeu.Este ca si figura de stil cu camila si urechea acului….
  Nu inteleg ce doriti sa aratati cu astfel de exemple,decat sa confirmati ca doar citati versete,fara a le intelege…
  4.Despre ROBUL CREDINCIOS SCRIE LA Matei 24:3,45 si la Luca 12:42.
  Daca dvs.numiti ceea ce scrie in Biblie ca fiind „probe scoase din buzunar”…va priveste.Este o realitate,una BIBLICA.
  Despre lumina care „merge crescand” scrie la:Proverbe 4:18,unde exlica si ce este aceasta lumina.Iar un adevar BIBLIC,nu „probe scoase din buzunar” Nu va dor minciunile ?? NU VA ESTE RUSINE ???
  5.Despre prostia cu vreme = an…cu interventia dvs.in limba aramaica..o sa scriu in comentariul viitor,pt.ca aramaica este o limba pe care nu o cunosc,dar o „simt”…pt. ca este inrudita cu ebraica.Pt.a nu gresi,o sa scriu cu grija si documentat…poate ca veti intelege,in sfarsit !!!!.
  Insa NU VERSETUL IN SINE DA MASURA FIECAREI VREMI,ci o alta profetie,Revelatia (Apocalipsa).
  6.De cate ori sa va repet ca nu WT SOCIETY este autorul invataturilor noastre ?? Nu cei care doar le tiparesc….si care au unicul privilegiu de a le citi cu cateva zile inaintea noastra..dar atat.Observ ca,in „iluminarea”pe care v-o da christosul pe care-l aveti inauntrul dvs…o tineti cu minciunile
  inainte…indiferent cat de ridicol sunteti.
  7.La ce fel de „probe” va referiti ?? Ca dvs…ati vorbit despre 1975…si nu ati adus decat o proba falsa,O MINCIUNA.
  Ati vorbit despre „generatia 1914” ,dar nu stiti ce inseamna…v-am rugat sa explicati..insa… LEMN TANASE.
  Vorbiti intr-una despre WT care ne „invata”…si,desi v-am explicat pe larg ca nu este asa…o tineti cu ineptia…etc.etc…
  MA INTREB: OARE CINE VA PLATESTE ?? Pt.ca,fara un mobil anume,NIMENI NU SE POATE PUNE SINGUR IN ATATEA IPOSTAZE RIDICOLE !!!
  Vreti sa discutam despre Traducerea biblica NWT versus CODEX ?? Va astept…pe oricare dinte cei care blamati traducerea.Veniti stimabililor si aratati NEGRU PE ALB despre ce „falsuri” vorbiti…DOVEDITI,NU MINTITI…

 106. latino on said:

  Acesta este ultimul meu comentariu și după aceia vă las bucuria de a vă lăudă că am fugit și alte speculații pe care ați leați afirmat despre mine și care vor rămâne speculați. Războiul oricum este câștigat… vă luptați pt o cauză moartă și mă doare pt dvs. Sincer să fiu v-am folosit tot acest timp să credeți ceea ce va-ți imaginat despre mine pt că vroiam să aud de la cineva cu adevărat convins de această apostată societate Turnul de veghe aproape toate răspunsurile la multe dintre întrebările pe care martorii se feresc să le vorbească pe stradă sau când te vizitează acasă, și îmi doream să vă descărcați „râvna” pt „cunoștințele” pe care le aveți în domeniu doctrinei de la WT.

  Sunt pastorul unei biserici evanghelice din țara noastră și vă mulțumesc pt timpul dvs. A fost util și de o mare binecuvântare pt viitorul meu și al biserici lui Cristos conversațiile pe care le-am avut împreună. Acum sunt mult mai pregătit pt a face față acestei periculoase secte în evanghelizarea martorilor pierduți și înșelați de această societate. Nici nu știți ce bine ați făcut… dacă era cineva care nu avea creierul „spălat” de această organizație în totalitate, ceda până la sfârșit. Dar felicitări și totodată mi de mulțumiri pt ajutor.

  Toată lista de nume pe care i le-am atribuit lui Isus erau biblice și întrebarea despre mântuire și în ce nume vă arde cu litere de tipar dar ați trecut testul…

  Uite doar un exemplu vă dau: Credeți că nu știu și știm cu toții de robul credincios din Matei 24:3,45 și Luca 12:42? Dar despre faptul că scrie până la al scoate din context și al atribui turnului de veghe… cale lungă. Și ce să vorbim dacă badea Vasilie va face un anunț la ProTV că el este acel rob… aceleași dovezi are ca și voi. Deci problema este alta și nu ai reușit să o vezi, fapt care te-a determinat să continui și să dovedești inevitabilul: – pt dvs ultima autoritate și ultimul cuvânt nu îl are Biblia, și felul cum au decurs răspunsurile la întrebările mele m-au „înzestrat” mai bine pt a fi o mai mare binecuvântare pt sincerii martori ai turnului de veghe înșelați, speriați și manipulați de grupul misterios de „unși” care interpretează pt ei biblia.

  Faceți-vă o mare favoare și nu îmi mai răspundeți pt că mai mult rău o să vă faceți (doar dacă doriți să vă consolați inima cu ceva) și simțiți-vă bine că în sfârșit ați fost util lui Cristos care m-a întărit în tot acest timp pt a mă pregăti să ajut mai multe familii și a fi mai eficace pt ai ajuta pe cei înșelați să găsească nu doar Cale ci și Adevărul, Viața și să ajungă la Mântuitorul nostru Isus Cristos.

  Vă mulțumesc și sincer vă doresc ca să îl cunoașteți pe Fiul lui Dumnezeu pt a simți siguranța vieți veșnice AZI!

  Poate, dacă Dumnezeu vrea, ne vom întâlni peste câțiva ani să vorbim despre generația care cu siguranță va trece pe atunci. Tot ce îl rog pe Dumnezeu este să vă țină în viață și să puteți privi minciuna în care ați trăit toți acești ani când ceea ce a fost ascuns va ieși la lumină și adevăr.

  Vă las satisfacția să răspundeți ce doriți, să speculați cum vreți și să trageți despre mine toate concluziile pe care le doriți sau bineînțeles să vă arătați bunul simț prin tăcere și să înțelegeți că nu totdeauna este „cum, când și cât vreau eu”.

  Noapte bună

 107. –– comentariul a fost cenzurat din cauza incalcarii regulilor acestui blog –- ( atac la persoană)

 108. Coloseni 2:8 Luati seama ca nimeni sa nu va fure cu filozofia si cu o amagire desarta, dupa datina oamenilor, dupa invataturile incepatoare ale lumii, si nu dupa Hristos.
  Coloseni 2:9 Caci in El (ISUS CRISTOS) locuieste trupeste toata plinatatea Dumnezeirii.

 109. latino on said:

  Domnul cu voi Adrian și Violeta și mi de mulțumiri pt această pagină și oportunitatea de a mai învăța lucruri utile pt biserica Domnului. Vă las cu pace și harul Domnului.

  Latino

  Și să ne rugăm pt pritenul nostru Marcu ca Domnul să-i deschidă inima…
  Iată, Eu stau la uşă şi bat! Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el şi voi mânca cu el, şi el cu Mine. (Apocalipsa 3:20)

 110. Ma asteptam la asta…DAR,ADRIAN: atacurile MULT MAI VIRULENTE la adresa mea…de ce le tolerati ?? I-am spus cumva lui Dinu ?? I-am spus doar ca nu-si defineste apartenenta religioasa si ii este rusine cu Christos…
  Dar…se pare ca,dvs.,cand va lipseste replica,cenzurati…
  Sa va fie de bine !!!

 111. Dinu:
  Multumesc pt.cuvintele tale..dar,din pacate,dumnezeul dvs.este altul decat al stramosului meu Avraam,asa ca rugaciunile va sunt inutile…Imi pare rau ca ,desi afirmati ci ipocrizie ca va intereseaza soarta mea, aruncati doar doar cu noroi in noi…insa,fara voia dvs.veti face asa,pt.ca asa este profetit.
  Trebuie sa fim urati..sa se minta despre noi…sa fim acuzati mereu
  in mod nevolnic…
  Daca aveti ceva bun in inima dvs….Tatal ceresc Iehova si Fiul Sau Isus va vor sensibiliza pt.a accepta Adevarul.
  Sper din tot sufletul meu sa fie asa…
  Dumnezeu sa va calauzeasca…

 112. latino on said:

  Consolați-vă singur… aveți mare nevoie.

  Să știți că nimeni nu vă urăște sau spune minciuni despre voi acuzându-vă, doar spunem adevărul. Dar cum aveți creierul spălat de această organizație, v-ați autointitulat iarăși. Stimate domn, noi le spunem același adevăr și mormonilor și musulmanilor și budiștilor. Asta nu înseamnă că li se împlinesc profețiile și că au dreptate. Dacă vorbim de acuzații… sunteți pe primul loc în acest topic de mesaje, lăsați manipularea vă rog. Ați fost folosit cu un scop bun. Bucurați-vă de acest lucru…

  Mulți martori vor afla Adevărul mult mai bine acum… Poate este singurul lucru bun pe care l-ați făcut pt Cristos în întreaga viață.

  Sincer nu mai am nici timp nici chef să o tot lungim în cuvinte deșarte… Ați fost o pradă ușoară, ați crezut ce au vrut „ei”, după cum văd nu veți dori să credeți Adevărul niciodată (nici nu veți fi singurul) așa că nu vă mai amăgiți pt că eu, da recunosc am pierdut o bătălie dar dvs ați pierdut războiul…

  Isus i-a zis: – Eu sunt învierea şi viaţa. Cel ce crede în Mine va trăi chiar dacă moare. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta? (Ioan 11:25-26)

 113. Latino:
  Nu inteleg: va prezentati ca fiind crestin,postati un mesaj al lui Franz tradus gresit,apoi un articol dintr-o revista de-a noastra in care prezentati o declaratie a unui politician drept o „proorocie” a WT…afirmati intr-una ca WT ne spala creierele,desi WT Society este doar cea mai mare editura din lume…nu autorul tipariturilor…iata trei dintre minciunile in care perseverati…fara a clipi macar.Astfel de „adevaruri” promovati dvs.aici ,stimabile..
  Dar,un om care nu are curajul declinarii apartenentei sale religioase…ce sa faca ??
  Noi suntem prada Adevarului biblic,Dinu.
  Odata cu Noul Legamant,Isus a devenit Mantuitor..dar El nu face nimic de la Sine…ci aceea ce vede PE TATAL FACAND.
  Dumnezeu nu s-a schimbat.A ramas acelasi pe care l-au avut patriarhii,profetii antecrestini si apostolii : adica TATAL.
  Degeaba ignorati acest aspect.Daca nu identificati in mod corect pe Dumnezeu,inseamna ca sunteti pe o cale gresita.Dogma trinitatii se bazeaza pe o sintagma antibiblica: CO-EGALITATEA DINTRE TATAL,FIUL SI SPIRITUL SFANT.Nu exista asa ceva…deci,premisa fiind gresita,dogma este gresita.
  De altfel,daca NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL…nici nu inteleg de ce tot filosofati pe tema.Acceptati si terminam disputa aceasta kafkiana,sau negati si pa…sunteti eretic.NU SE POATE SI TRINITARIAN SI SA RESPECTATI BIBLIA.
  Ori aveti un singur Dumnezeu TATAL,ori unul compus din trei.
  P.S.Cand „convertiti” primul martor,sa-mi scrieti.Un copil de 14 ani de la noi,va face groggy in discutii biblice…
  Cand vreti,veniti la noi in oras si va ofer 4 posibilitati sa aflati.
  Dvs.nu doar ca nu aveti exercitiul unui studiu serios al Bibliei..dar ii dispretuiti textul…ignorand ceea ce va arde doctrina absurda…
  Eu,inainte de a deveni martor,am studiat ,am cercetat mult.Am intalnit biserici care se implica in afaceri si politica.Doctrinele lor nici nu m-au mai interesat…
  In mod cert,si biserica dvs.se implica…de aceea va ascundeti identitatea religioasa.
  Problema este a dvs.,insa…nu mai faceti ,va rog pe teologul !!
  Adrian de ce nu-si ascunde apartenenta la Biserica Baptista ??
  Pt.ca are onoare…pt.ca nu-i este rusine.DVS.?????

 114. latino on said:

  Vă arde rău când nu „primiți” ce, când și cum doriți d-le Marcu? Speculați iarăși? Faptul că eu nu consider că este timpul să vă spun ceva când vreți dvs, începeți să vă isterizați cuvintele în speculații ridicole că îmi ascund identitatea religioasă? Sunteți sigur că și Biserica pe care o păstoresc se implică în politică? Și dacă nu este așa ce sunteți, mincinos sau vă veți scuza că nu ați avut destulă lumină?

  Familia care s-a întors de la martori după doi ani de studii intense cu ei s-au întors (slavă Domnului) printr-un studiu biblic „nu prea serios” din punctul de vedere „umil” al dvs… și al absurdei doctrine… amigo trezește-te de verdad adică cu adevărat! Ceea ce tu, ei și voi toți nu înțelegi nu înseamnă că este absurd. Este doar pt tine și nu îmi pot permite să-mi pierd timpul încercând să vorbesc despre o temă departe de tine, inima ta și sufletul în care nici nu crezi: CRISTOLOGIA.

  În cuvintele pe care le folosiți dați dovadă nu doar de o părere de sine mult mai ridicată decât trebuie ci și de lipsă de bun simț.

  Nu vă mai „piperați” când nu obțineți ceea ce doriți, când doriți… așteptați cu răbdare care este un dar din partea Duhului Sfânt…

  Și în legătură cu postările vă dau un sfat umil: „căutați și veți găsi”… și să nu reveniți cu drajeuri de cacao că totul ce se spune despre WT este o minciună și totul este fals și cei ce au părăsit organizația sunt apostați (aceste sunt scuze ca să vă consolați) … dați aceste drajeuri acelor copii de 14 ani, sunt sigur au mai mare nevoie de ele.

  Păstrați-vă punctul de vedere pt dvs și cei care sunt „pradă ușoară” pt monstrul WT. Și da aveți dreptate și acest lucru mă doare: VOI SUNTEȚI PRADA… da stimate domn voi cei nevinovați, sinceri și cu o dragoste sinceră ajungeți pradă acestei societăți anticriste care vă „dresează”, manipulează și vă face (mai devreme sau mai târziu) să spuneți „amin” oricărei schimbări de doctrină.

  Apreciez faptul că ați studiat mult înainte de a deveni martor, dar nu considerați că poate nu destul? Credeți că aveți dreptate întotdeauna? Dacă sunteți dispus să mai învățați și vă schimbați vocabularul și caracterul agresiv, părerea prea ridicată de sine însuși și orgoliul apartenenței religioase – poate că voi face și cu dvs un mi studiu biblic… De ce nu căutați să vedeți „geneza” acestei mișcări sectante din care faceți parte? Schimbările de doctrină pe care le-a avut? Căutați:

  “Domnul” din Romani 10:12-16 – Zion’s Watch Tower Reprints, 1 decembrie, 1903, pag. 3282; Turnul de Veghere, 1 iulie, 1940, pag. 200; 1 mai, 1978, pag. 12; 1 februarie, 1980, pag. 16
  1903 — “Domnul” se referă la Isus.
  1940 — “Domnul” se referă la Iehova.
  1978 — “Domnul” se referă la Isus.
  1980 — “Domnul” se referă la Iehova

  Învierea oamenilor Sodomei – Zion’s Watch Tower Reprints, iulie 1879, pag. 7; Turnul de Veghere, 1 iunie, 1952, pag. 338; 1 august, 1965, pag. 479; 1 iunie, 1988, pag. 30-31
  1879 — Vor fi înviaţi.
  1952 — Nu vor fi înviaţi.
  1965 — Vor fi înviaţi.
  1988 — Nu vor fi înviaţi.

  În anul 1975 Societatea Turnului de Veghere a învăţat că omul din pilda seminţei de muştar care seamănă sămânţa (Matei 13), nu este altul decât Satana. Mai târziu, în cursul aceluiaşi an Societatea Turnului de Veghere a învăţat că semănătorul era Isus (Man’s Salvation Out Of World Distress. . . (1975), pag. 208; Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1975, pag. 600)

  O întâmplare similară s-a petrecut în 1978 când Societatea Turnului de Veghere identifica pe “Alfa şi Omega” din Apocalipsa 22:12-13 ca fiind Iehova (adică, Dumnezeu Tatăl), iar după aceea, cinci săptămâni mai târziu a susţinut că aceste versete se referă la Isus (Treziţi-vă ! 22 august, 1978, pag. 28; Turnul de Veghere, 1 octombrie, 1978, pag. 15)

  D-le Marcu, cu sinceritate și părere de rău – ați fost înșelat. Nu este vina dvs… Nu doresc să spun că eu sau doar noi avem dreptate ci Isus Cristos:

  Voi cercetaţi Scripturile deoarece credeţi că în ele aveţi viaţă veşnică dar tocmai acestea sunt cele care depun mărturie despre Mine! (Ioan 5:39)

 115. LATINO:
  V-am mai rugat..nu mai repostati materiale de pe net..Faceti efortul si postati textele incriminate asa cum apar ele scrise in publicatiile noastre…sau taceti.
  Iar faceti astfel de lucruri josnice…
  Dvs.sunteti naiv si inselat,nu eu…
  ASTEPT PUBLICATII POSTATE…sau va acuz de minciuna !!

 116. P.S.LATINO: Cui e-a adresat Isus cuvintele din Ioan 5:39 si de ce ??
  Iar ignorati contextul…

 117. Erata: le-a adresat

 118. latino on said:

  Cu minciuna știți bine că „cotcodăcește găina când face ouă…” Când nu mai aveți argumente și vă descoperă cineva adevărul îl faceți mincinos. Nu mai fiți naiv ca și acei copii de 14 ani, maturizați-vă d-le Marcu sunteți matur în toată firea. Cum ați reușit să credeți și toate lucrurile pe care ei „le interpretează pt dvs”…

  Faceți rost dvs de acele publicații pt că eu nu am nevoie de ele ci dvs. Investigați că doar ați căutat mult înainte de a fi martor. Acum gata nu mai căutați? Caută alți pt dvs? Chiar așa de mult v-au păcălit încât ei scot un text dintr-un context și tu spui amin? Să fiu sincer cu toate că ești agresiv, speculezi repede orice situație fără dovezi, minți fără să vrei de multe ori și alte ori pt că transmiți „ecoul” și multe altele speram (și încă mai sper) că poți reuși să „vezi”.

  Arătați-mi acele publicații că nu sunt adevărate înainte de a acuza pe cineva de minciună. Roagă-i pe „unșii” din Brooklyn sau din Germania să îți trimită publicațiile și vei vedea singurel. Dacă vei dori să ști că ei credeau că Isus a murit pe cruce, mergeau la război, când au interzis vaccinurile și transplantul de organe și multe altele pot să îți ofer niște indicii să ști unde să cauți, dar oare vrei???

  Dacă această dorință mai trăiește în tine: ridică-te în Numele lui Isus Cristos caută – și vei găsi!

  Cuvintele din Ioan 5:39 într-o oarecare măsură: mie și ție ne-au fost adresate, nu crezi? Aici nu mai aplici regula de interpretare pe care o aplici când spui: „eu văd ce scrie” „nu pot să văd altceva”… măi să fie cum găsiți o explicație în toate când este vorba despre Isus… Contextul din 1 Cor 8:6 nu îl vedeți decât literal?

  Dar ce mai? Nu puteți vedea în contextul întregului Noului Testament:
  În cine trebuie să cred și în ce Nume ca să fiu mântuit?

  Cum puteți ignora un adevăr așa de mare, o mântuire așa de mare, o speranță așa de mare…

  Curând o să ne cunoaștem, vă promit.

 119. STIMATE DOMN: v-am demonstrat cateva minciuni pe care le-ati afisat.Nu spun ca o faceti neaparat intentionat,dar sunteti cel putin naiv…
  Eu nu fac NICIODATA afirmatii teologice sau adiacente acestora fara a fi PE DEPLIN SIGUR.De asemenea,nu-mi plac barfele,iar a afisa lucruri spuse de altii FARA A LE VERIFICA,ACEST LUCRU INSEAMNA: BARFA…
  Cum puteti vedea contextul din 1 Corinteni 8:6,decat LITERAL?? Este cumva un text profetic ?? Desigur nu….Scuze,dar..iar aberati.
  Deci..DOVEDITI,VA ROG..FACETI ROST DE PUBLICATII SI AFISATI…ALTFEL,CU PARERE DE RAU,VA ACUZ DE MINCIUNA.
  Eu nu trebuie sa va arat nimic.Acuzatorul dovedeste…nimeni nu este obligat ,nici macar in Burkina Fasso,sa se apere de o invinuire nedovedita.Este inca un subterfugiu prin care incercati sa fugiti de responsabilitatea propriilor afirmatii..
  Astept deci…Succes !!

 120. latino on said:

  Cred că este de prisos aceste dialoguri… Eu doar am încercat să îți dau un sfat înțelept. Am mai multe lucruri importante de făcut decât să umblu pt dvs să vă fac rost de niște publicații care după ce le veți avea în mână sunteți în stare să spuneți că au fost falsificate. Nu puteți vedea… încă, dar sperăm ca Domnul să îți deschidă inima. Și nu uita să cercetați totul – inclusiv WT, nu mai vorbiți de naivitate când sunteți lemn tănase în a fi dus cu zăhărelul de cei autointitulați singuri…

  Și în ceea ce privește tot NT cu condiția de a crede în Isus Cristos și în Numele Lui (căci văd că nu doriți să răspundeți) pt a fi mântuit oricine – vorbiți de aberații? Dvs?

  Cercetați-vă societatea și nu mai fiți NAIV. Cum puteți să-i credeți pe „ei” mai mult decât pe Cristos? De ce nu „săpați” (căci doar vă place) să le cercetați istoria păgână a acestei societăți și să nu mai înghițiți drajeurile ieftine primite de la ei… Fiți mai serios d-le Marcu, maturizați-vă vă rog… Acuzați-mă de toate minciunile, naivitățile și „aberațiile teologice” pe care susțineți că le am dar nu uitați: sunteți pe o cale greșită și faptul că vă spun acest lucru nu vă întărește credința ci încăpățânarea. Cred că ați prefera să muriți satisfăcut în această minciună decât să recunoașteți adevărul.

  Și dacă nu își schimbau învățăturile nu era nevoie de aberata interpretare a „luminii noi” pe care au scos-o din context și pe care ați înghițit-o cu toții la fiecare schimbare pe care ați avut-o în acești o sută și un pic de ani… Ca să aibă succes deplin și fără probleme cu învățăturile v-au spus că numai ei sunt singur canal de comunicare între oameni și Dumnezeu – iarăși ați crezut… cu robul credincios și hrana spirituală (chiar dacă a fost în vacanță 1800 de ani) i-au găsit „interpretarea” scoasă din context pt a vă umple de reviste și să se asigure că veți vorbi aceiași limbă cu toții – iarăși ați crezut… D-le vorbiți ne naivitate? Veți acest tupeu?

  În ceea ce privesc lucrurile cu învățăturile martorilor (Casa prinților și multe altele) vă rog solemn să îmi procurați (căci mie nu îmi dă nimeni) toate scrierile din istoria fericită pe care ați avut-o… plătesc oricât. Dar oare doriți? Știți ce se va întâmpla după, nu? Nu mai veniți cu ieftinătăți tipice WT, pe bune… Oricum voi face rost de aceste materiale mai devreme sau mai târziu.

  Pa  ce.

 121. latino on said:

  Sunt de prisos nu numai dialogurile noastre ci și timpul pe care îl dedicăm pentru această cauză… Eu am fost convins de Duhul Sfânt, tu din păcate de „ei”…

 122. STIMATE DOMN LATINO: Eu am cercetat.Concluzia ?? Ceea ce dvs.ati postat aici constituie MINCIUNI.SA VA FIE RUSINE !!
  Este bine ca recunoasteti faptul ca nu ati verificat ceea ce sustineti…pt.ca „nu va da nimeni”.
  Ati incercat sa scrieti la WT SOCIETY,sa cereti ??
  Iar despre dvs.si Duhul Sfant…sunteti naiv.Daca l-ati avea,v-ar conduce in TOT ADEVARUL.Dvs.nu puteti sa explicti nimic din Biblie…Ati fugit tot timpul pe terenul barfei…pt.ca Biblia nu va este familiara deloc.Va pun cateva intrebari simple:
  -cine sunt cei 24 de batrani din Apocalipsa ??
  – cine este „multimea pe care nimeni nu poate sa o numere,care vine din Necazul cel Mare” tot din Apocalipsa ??
  -cine este Robul credincios si intelept ??
  Astept..raspunsuri si postari..sau scuze…

 123. Latino: Ce „duh” va anima sa ne urati atat de mult incat mintiti la adresa noastra ??De ce nu vreti sa faceti analize biblice in care sa ne combateti invataturile in locul acestor barfe pe care le repostati ??
  De ce nu va afisati apartenenta religioasa ?? Va este teama ca procedez asisderea cu biserica din care faceti parte ?? Fiti fara grija…pe mine nu ma preocupa astfel de lucruri…

 124. latino on said:

  În legătură cu întrebările, obișnuiți-vă că nu sunteți „profesorul” aici pe forum… nu vă mai chinuiți – cu a da cu pumnul în masă.
  Cu cercetarea despre WT ați căzut la examen de mult timp.
  Despre naivitate – am spus și repet – sunteți profesor. Duhul Sfânt m-a condus la singurul Adevăr: ISUS CRISTOS, cel care WT nu îl are nici nu îl poate avea. De aceia tot ce a spus El și s-a spus de El este interpretat de mai mari turnului de veghe… nici nu are rost să intrăm în detalii.

  Drajeurile de ciocolată cu interpretarea scoasă din context a robului credincios și a anului 1914 vă rog în numele tuturor: dați-le acelor copilași de 14 ani de la salon…

  Și nu mai exagerați cu „urâtul” – iarăși aberați speculând ca de obicei… de mult îmi ștergeam praful de sub picioare dacă nu vă iubeam în Domnul.

  Vorbiți vă rog despre:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Beth_Sarim

 125. latino on said:

  Și această postare este o minciună, doar nu o să recunoașteți așa ceva?

 126. latino on said:

  Cum poți să crezi că Isus a ales WT în 1918?

 127. Unde vedeti dvs.o „proorocie” in ce priveste construirea unui imobil ??Ca Rutherford a crezut ca profetii antecrestini vor invia inaintea Marelui Necaz,cunosc si stiu ca a gresit.Ei si ??
  In rest,faceti bine si dovediti ce ati afirmat pt.ca,pana atunci va acuz de minciuna.

 128. latino on said:

  Dovediți-vă singurel că doar „ați cercetat mult” înainte de a deveni membru al acestei secte. Susțin să cred că nu foarte mult și mințiți cu nerușinare. Dacă ați fi cercetat cu adevărat nu ați fi fost așa de ușor păcălit de ei și de minciunile lor.

  Cercetați nu vă mai lăsați înșelat. Încă mai aveți timp…

 129. LATINO:
  Singurele minciuni pe care le citesc aici,sunt ale dvs…V-am si dovedit cateva…insa perseverati.Nu ma intreb de ce,pt.ca faceti voia tatalui dvs….

 130. latino on said:

  Ați găsit vreo dovadă să fie reală? Folosiți bine internetul și cercetați vă rog… Știți ce ar însemna acum să vă treziți la realitatea Adevărului și să constatați că singura minciună este cea pe care ați „înghițit-o” de atâția ani și care a fost o „hrană” înveninată care v-a transformat în ceea ce au vrut ei și iată ce ați ajuns…

 131. LATINO:
  Lasati dvs.elucubratiile…Eu respect SOLA SCRIPTURA !!
  Am multe studii biblice…recent am mai primit doua cereri..trebuie sa le predau unui frate…
  Nici nu stiti ce efect au discutiile acestea !!
  Inca un baptist si un ortodox mai putin…si,posibil,inca doi martori ai lui Iehova in plus !!
  Veniti va rog cu discutii biblice sau cu probe…Ce sa ma trezesc ?? Nu a fost destul ca am „dormit” de la 20 la 45 de ani ??
  Am crezut ca si dvs.tot felul de minciuni…am cercetat..si am revenit…cu regret pt.timpul pierdut si cu bucuria regasirii in suflet !!!

 132. latino on said:

  Păi și unde ați venit știți totul? Ați cercetat la fel de bine? Că nu e doar de dragul de a veni…

 133. latino on said:

  Nu mai ignorați adevărul… Știu că vă este greu dar cercetați!!!

 134. latino on said:

  Atenție mare și comentați vă rog aici:

 135. Latino: degeaba le postati..eu nu le privesc.Am facut-o destul 25 de ani…prea mult !! Sunt satul de pareri omenesti.
  Daca aveti ceva de obiectat credintei noastre…de ce nu lasati deoparte astfel de subiectivisme si sa veniti cu argumente biblice ??
  Pt.ca nu puteti…nu stiti…nu cunoasteti !! Doar barfa si critica va sunt familiare…HALAL „CRESTIN”….

 136. latino on said:

  Cercetează totul pt că ai ocazia. Acum 25 de ani nu puteai afla aceste adevăruri, nu aveai internet în casă și poate nici maturitatea să le cunoști pe toate… 25 de ani…

  Trezește-te

 137. Latino…securitatea le avea…si mi le spunea !!

 138. latino on said:

  Woau…

 139. latino on said:

  Ceea ce WT nu dorește ca tu să ști:

 140. latino on said:

  Analizează bine:

 141. degeaba..eu nu le deschid..nu ma intereseaza.Doar ce spune Biblia despre noi…Oamenii,indeosebi cei care ne-au parasit,ne urasc.Este normal,pt.ca asa a spus Isus.
  Deci..nu vreti sa reveniti la Biblie? Va place zoaia ?? Murdaria ??
  Barfa ?? Minciuna ??

 142. latino on said:

  Este normal să nu le deschideți… asta își dorește societatea din care faceți parte și care vă controlează în totul!

  Ce păcat…

 143. ––––––– Cenzurat ––––––––

  incalcarea regulamentului acestui blog.

 144. latino on said:

  Nu vă mai înfuriați d-le Marcu. Eu mi-am șters praful de sub picioare și vă promit că nu voi mai arunca cu diamante la porci nici nu voi mai da lucrurile sfinte câinilor…

  Dvs nu aveți nici o vină doar că ați crezut… numai nu în cine trebuie.

  Să vă găsească Isus

 145. Nu m-am infuriat eu..dar au facut-o altii…Eu nu ma supar cand discut despre Biblie..si va dau cuvantul meu ca nu am incalcat nici o regula !!Asa este insa cand amfitrionul vede ca onor comentatorul este complet dezarmat…simplu: cheia este la domnia sa …AFERIM,draga Adrian..
  Cenzurati in continuare…
  Sa va trimit cateva comentarii despre aceste SPAM-uri ?? Dar..cred ca primiti si dvs….
  Latino: nu repet comentariul pt.ca iar il sterge Adrian.Dar…va compatimesc…sunt sincer ingrijorat pt.dvs.
  Si..eu cred cu tarie in Biblie,in SINGURUL DUMNEZEU,TATAL.
  AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ??
  Da sau nu ??
  Intrebarea este referitoare la 1 Corinteni 8:6 si se adreseaza in mod egal lui Latino si lui Adrian.

 146. latino on said:

  Nu am să dansez după muzica compusă de turnul de veghe. Bucurați-vă de ea dvs…

 147. Turnul de Veghe nu compune nici un fel de „muzica”…Nu va inteleg…de ce perseverati in aceasta situatie ridicola ??
  Turnul de Veghe este o mare editura,cea mai mare din lume…are scoli…ferme…filiale..in intreaga lume…atat.
  Nu compune nimic…doar editeaza si tipareste….imprima muzica…
  CD-uri,DVD-uri..
  Nu inteleg cum ne puteti ura atat…incat o tineti intr-o continua critica…barfa…calomnie.Ce v-am facut,stimate domn ?? Spuneti sa reparam…
  Si…v-am cerut noi sa „dansati” dupa vreo muzica?? De ce va bagati in seama fara sens ??

 148. latino on said:

  Turnul de veghe este cea mai periculoasă sectă folosită de satan din toată istoria omenirii. Și-a găsit vrășmașul un popor pe care îl conduce împotriva lui Cristos făcându-i pe oameni să creadă într-un nume inventat în laboratoarele din Brooklyn și care este Iehova, ignorând divinitatea lui Cristos coborându-l la nivelul unei creaturi chiar dacă voia lui Dumnezeu a fost ca toți oamenii să creadă în Cristos, prorocii să mărturisească despre EL și Sfânta Scriptură la fel… Diavolul știe că doar prin credința în Isus și în Numele Lui oamenii pot fi salvați, a găsit cu cale să schimbe voia lui Dumnezeu.

  Eu nu vă urăsc căci sunteți sincer, da… sincer căzut în această apostazie și v-au făcut să credeți că sunteți de pe vremea lui Abel și Isaia a vorbit despre voi, etc… când nici 150 nu aveți de când s-a pus temelia această anticristă pe pământ în SUA. Toate minciunile le-ați crezut, tot ceea ce v-au spus…

  D-le Marcu nu aveți nici o vină. Ați fost doar o pradă ușoară unor oameni care vă controlează pe toți cum vor ei…

  Treziți-vă – încă mai puteți…

 149. LATINO:
  Noi nu suntem o secta…dar periculosi suntem…pt.Satan.
  Nu ignoram divinitatea lui Christos,isa stim ca este de alta natura decat a TaTALUI,PT.CA NOI,CA SI PATRIARHII,PROFETII PRECRESTINI SI CRESTINII DIN PRIMUL SECOL,AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL !!Nu putem ignora vrsete din Biblie,pt. a crea noi zei…
  Pe mine nu m-a facut cineva dintre oameni sa cred ceva.Observ ca perseverati in aberatiile cu Turnul de Veghe…desi v-am explicat ca nu WT Society este autorul scrierilor noastre…
  Eu nu am fost o prada usoara pt.Iehova…am cercetat,am crezut aberatii ca si dvs…si m-am botezat la 47 de ani…desi cunosteam Adevarul din copilarie !!!
  Am cercetat TOATE doctrinele,TOATE bisericile !!!
  Concluzia la care am ajuns,o vedeti…

 150. Hamann on said:

  Un singur lucru va spun Martorilor, pentru ca voi nu credeti in Hristos Domnul ca Dumnezeu: A zis Isus: „In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri, dar numai Eu sunt Usa.” 🙂
  Mi’e mila de voi pentru ca ati diluat Evanghelia Sfanta si ati vrut sa o transformati dupa cum va convine voua 😐
  Isus Hristos, Domnul Vietii sa aiba mila de Noi!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: