Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Ce cred Martorii Turnului de veghe? (Partea I)


În multe domenii învăţătura martorilor este asemnănătoare cu doctrina creştinismului biblic – de exemplu, sexul în afara căsătoriei este considerat păcat, este acceptat creaţionismul biblic şi este respinsă  teoria evoluţiei, Biblia este  considerată drept Cuvântul inspirat a lui Dumnezeu. Dar în multe alte domenii învăţăturile lor sunt deosebite şi-i califică drept o sectă pseudo-creştină, în special în legătură cu următoarele subiecte:

 1. Armaghedon:Armaghedon
  Dumnezeu va purta în curând un război împotriva omenirii, distrugându-i pe toţi, cu excepţia martorilor. În primul rând vor fi distruse bisericile creştine.

  ____________________________________________________

 2. Zilele onomastice:zi de nastere

  Sărbătorirea unei zile de naştere în orice manieră este strict interzisă. Chiar  şi trimiterea unei felicitări de ziua de naştere va atrage după sine judecarea în comitet a făptaşului. Pedeapsa constă în excluderea din comunitate.

  ____________________________________________________

 3. Transfuzia de sânge: Transfuzie de sângeAcesta este un păcat mai grav decât furtul sau adulterul . Hoţii şi curvarii sânt iertaţi mai uşor în comitetele de judecată ale Turnului de Veghe decât  cei ce au acceptat o transfuzie de sânge. Un martor trebuie să refuze să primească  sânge în orice circumstanţă, chiar atunci  cânt refuzul  duce la moarte. De asemenea, adulţii refuză transfuzia de sânge pentru copiii lor minori.
  .
  ____________________________________________________
 4. Creştinismul: După părerea martorilor creştinismul  adevărat a dispărut de pe faţa pământului la scurt timp după moartea apostolilor cu excepţia câtorva oameni care au păstrat credinţa. El a reapărut doar după  înfiinţarea Turnului de Veghe, de către Charles Taze Russell prin anii 70 în secolul trecut. Când Hristos S-a reântors  în mod invizibil în 1914, El i-a găsit pe cei din grupul lui Russell ocupaţi cu slujba „robului credincios şi înţelept” (Mat. 24.45) şi  i-a pus peste toate averile Sale. Celelalte biserici creştine sunt unele ale diavolului____________________________________________________
 5. Reântoarcerea lui Hristos: Domnul S-a reântors în anul 1914  şi de atunci  domneşte ca rege pe pământ prin intermediul Societăţii Turnul de Veghe. Referirile la a doua venire sânt redate în Biblia martorilor drept ceva împlinit.  Generaţia oamenilor care au tărit în vremea celei de-a doua veniri din 1914, nu va dispare înainte de consumarea Armaghedonului (ei afirmă aceasta prin versetul din  Mat. 24.34 Adevarat va spun ca, nu va trece neamul acesta pana se vor intampla toate aceste lucruri.)____________________________________________________
 6. Cronologia : Martorii cred că Dumnezeu are un calendar precis pentru  toate evenimentele trecute şi prezente ,   datele fiind legate între ele prin formule matematice simple şi descoperite oamenilor prin Societatea Turnului de Veghe. Cele  şapte zile ale creaţiei din Geneza, au fost de fapt şapte mii de ani ce constituie o săptămână  de patruzeci şi nouă de mii de ani. Dumenezeu l-a creat pe Adam în anul 4026 înainte de Hristos. Crearea Evei la scurt timp  la scurt timp după  aceea a marcat sfârşitul celei de-a şasea zi a creaţiei şi începutul  zilei a şaptea. Prin urmare, noi ne aflăm acum la şase mii de ani după începutul celei  de-a  şaptea zi, ceea ce înseamnă că armaghedonul va pune în curând  capăt celor şase mii de ani de trudă umană, pentru  a începe domnia  de o mie de ani a lui Hristos, care va fi ca un Sabat. Pe baza acestei cronologii, organizaţia Wachtower a promulgat o serie de profeţii apocaliptice concrete.

va urma…

Reclame

Single Post Navigation

28 thoughts on “Ce cred Martorii Turnului de veghe? (Partea I)

 1. Pingback: Ce cred Martorii Turnului de veghe? (Partea I) - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Buna seara tuturor.
  Iar deschideti un subiect plin de minciuni…
  Inainte de a comenta punctual,vreau sa pun cateva intrebari autorului sau celui care a postat articolul:
  1.Puteti sa postati textul biblic conform caruia ziua de nastere sau ziua numelui sunt dogme sau practici crestine ??
  2.Puteti sa dati un singur exemplu biblic de inchinatori loiali la Adevaratul Dumnezeu,care si-au serbat una din aceste zile ?
  3.Cate cazuri de sarbatorire a zilei de nastere ne prezinta Biblia? La ce fel de persoane se raporteaza acest obicei…credinciosi sau pagani ??
  4.La Fapte 15:28,29 scrie sa ne abtinem de la mai multe lucruri,printre care si SANGELE.Puneti de acord,va rog,aceste versete cu transfuzia.Cand primesti sange te abtii oare de la el ??
  Acum,punctual:
  1.Despre Armaghedon,scrie in Biblie,la Apoc.16:16.Dumnezeu ii va distruge pe cei care nu asculta poruncile Sale…si ii salveaza pe cei care le asculta. Nu inteleg de ce considerati aceasta sintagma ca fiind o eroare…
  2.Am pus intrebarile de rigoare.Astept raspunsuri…
  3.Am pus intrebari .Astept…
  4.Intregul comentariu este o facatura.Crestinismul adevarat nu a disparut niciodata.PARASIREA CREDINTEI sau MAREA APOSTAZIE profetita de apostoli a inceput in sec.II ,cei fideli ramanand putini.In zilele noastre,activitatea de predicare a luat o amploare deosebita.Matei 24:14.
  5.Isus NU A VENIT in 1914..ci domneste de atunci ca Rege in cer,nu si pe pamant.Venirea pe nori (AHOMEMNON) si venirea ca Judecator (ELTE) sunt evenimente viitoare.Din 1914 suntem,conform semnelor din Matei 24 in timpul prezentei (PAROUSSIA) lui Christos.Iar numai aberatii scrieti…
  6.Desigur ca Dumnezeu are un plan sau calendar dinainte stabilit.
  Cat despre perioada scursa de la nasterea lui Adam pana la nasterea lui Isus,aceasta se poate determina DIN BIBLIE.Daca ati citit despre calcul,cred ca ati observat si CUM acesta a fost facut,cu texte biblice la baza.

 3. latino on said:

  Pt Marcu

  Unul crede că o zi este mai bună decât alta, iar altul le consideră pe toate la fel. Fiecare trebuie să fie pe deplin convins în gândirea sa. Cel ce respectă o anumită zi, pentru Domnul o respectă. Cel ce mănâncă orice, pentru Domnul mănâncă, întrucât el Îi mulţumeşte lui Dumnezeu, iar cel ce nu mănâncă orice, pentru Domnul nu mănâncă şi Îi mulţumeşte şi el lui Dumnezeu. Căci nimeni dintre noi nu trăieşte pentru el însuşi şi nimeni dintre noi nu moare pentru el însuşi: dacă trăim, pentru Domnul trăim, iar dacă murim, pentru Domnul murim. Astfel, fie că trăim, fie că murim, noi suntem ai Domnului. Pentru acest scop a murit şi a înviat Cristos: ca să poată fi Domn şi al celor morţi, şi al celor vii. (Romani 14:5-9)

  Am și 2 întrebări:
  – Faci un bine sau un rău să-i dai unei mame o transfuzie de sânge pt a salva viața ei (fiind singurul remediu) sau lași copilul orfan? – Iacov 4:17
  – Este un păcat să te bucuri cu familia și copilul tău de ziua lui de naștere, împreună? Există vreo lege care să interzică să îi duci o floare mamei la împlinirea vârstei de 84 de ani? Chiar dacă a primit flori de câte ori ai vizitat-o și ciocolată, suculeț… îi faci un rău să o binecuvântezi în ziua ei de naștere?

  Și cu 1914… arătați d-voastră fără absurda interpretare a celor 7 vremuri scoase din context din Daniel, arătați-ne că Scriptură vorbește despre anul 1914. Alt comentariu este în zadar, nici să nu vă chinuiți să scrieți, doar unde găsim acest an 1914 literalmente în Biblie? Dacă nu este… schimbați tema, nu vă mai faceți de rușine.

  Și despre calcul citiți „Milioane care trăiesc azi nu vor muri niciodată” să vedeți că au mai calculat și alți din trecut și s-au dovedit mincinoși și falși… Russel a fost primul – vorbiți-ne despre calculele ce le-a făcut în relație cu piramidele și sfârșitul din 1914, 1915, 1918, și alți în special cu dedicație: 1975… Nu mai calculați în zadar.

  Comentariul dvs este în zadar d-le Marcu! Din 1914 Isus domnește ca Rege in cer? V-au înnebunit de-a binelea? Chiar ați crezut și această falsă învățătură diabolică? – Isus Cristos, care este la dreapta lui Dumnezeu şi Căruia, după ce S-a dus la cer, I-au fost supuşi îngerii, autorităţile şi puterile. (1 Petru 3:22)

  Semnele sunt clare pt a defini această organizație WT – sectă periculoasă!!!

 4. Stimate domn:
  Eu am citit brosura „Milioane care traiesc…” in copilarie.Rutherford(el este autorul,de fapt textul brosurii era o cuvantare ) presupune ca ,dintre cei care traiesc atunci (1931) ,milioane de oameni nu vor muri,pt.ca,PROBABIL,Dumnezeu va aduce Marele Necaz si binecuvantarile nenumarate pt.cei credinciosi.
  Probabil,Latino…speranta sfarsitului iminent au nutrit-o si Pavel si Petru,de aceea acei „apostoli deosebit de alesi” isi bateau joc de ei si de aceea Petru a trebuit sa scrie a doua scrisoare pt.a face lamuririle necesare.Noi speram ca Dumnezeu va interveni curmand raul cat mai repede.Dar ,planul lui Dumnezeu este doar de El cunoscut in ce priveste ziua.VAD CA PERSEVARATI IN PREZUMTII…VA PLACE CRITICA SI BARFA…Halal crestin.
  Despre faptul ca Isus NU DOMNESTE de la innaltarea Sa la cer,cititi dvs.in Psalmul 110:1,2.Iar o facurati „de oaie”…
  Despre anul 1914 nu scrie explicit in Biblie,cum nici despre anul 29 e.n.,cand Isus s-a botezat ,nu scrie explicit in profetia celor 70 de saptamani a lui Daniel.Exact asa procedau fariseii atunci…ca dvs.acum.

 5. latino on said:

  Dacă WT ar fi fost înființată în 1750 ști bine că ar fi făcut acele 7 vremuri să se potrivească cu acel an… câtă orbire spirituală pot avea unii ca Russel și Rutherford care nu doar că au fost dovediți mincinoși și călăuze oarbe – azi încă îi înnebunesc de-a binelea pe milioane de sincer credincioși ai turnului de veghe.

  De oaie v-au făcut ei pe voi toți… Cristos domnește din clipa când s-a înălțat la cer stimate domn. Toată autoritatea o are în cer și pe pământ și o are nu din 1914 (profeție tipică falsă de la WT) ci din clipa când s-a înălțat la cer. În Numele Lui se pleacă genunchii tuturor în CER și pe PĂMÂNT – de aceia Pavel se autointitulează rob a lui Cristos și Iuda îl numește singurul Stăpân și Domn, nu doar din 1914 ci din acea clipă… să nu mai menționăm că Toma (era să zic Marcu) îl numește Domn și Dumnezeu. Lăsați balivernele cu 1914 pt acei copilași de 14 ani…

  Și în legătură cu „broșura” lui Rutherford – vedeți că este o carte și acolo sunt unele probe despre care nu prea ați dorit să studiați. Cercetați stimate domn… cercetați.

 6. latino on said:

  Sunt uimit de răspunsul pe care îl veți avea…

 7. LATINO:
  Eu am citit originalul.Interpretarile celor excomunicati dintre noi,ale unor curvari,hoti sau talhari,nu ma intereseaza.
  V-am spus: sunteti un mincinos.Faceti bine si postati TEXTE DIN PUBLICATIILE NOASTRE,nu interpretari si facaturi.
  Si,WT NU A SCRIS NIMIC,NICIODATA !! ADICA NU ESTE AUTOAREA PUBLICATIILOR NOASTRE…De ce tot insistati in postura aceasta ridicola ??
  Deci..nu putea sa scrie despre 1750..dar daca ar fi scris asa
  ( ceva de genul scrierilor milenariste advente)..eu nu eram in organizatia care insista intr-o asemenea pozitie.
  PUNETI VA ROG PAREREA DVS.CA ISUS DOMNESTE DE ATUNCI…de la INALTAREA SA,in acord CU PSALMUL 110:1,2 si cu faptul ca ISUS DOMNESTE 1000 DE ANI,dupa care preda domnia Sa Tatalui……Deci,dupa „inspiratia” dvs.proverbial nebiblica si ilogica asa cum va sunt putinele comentarii pe care cutezati a le face despre Biblie,ISUS NU AR MAI FI REGE…Diavolul nu ar mai fi…etc.etc.etc….
  Mare ignorant mai sunteti dvs…Vedeti daca nu studiati Biblia cu suport de la Spiritul Sfant? Cum incercati sa spuneti ceva…cum aberati…
  Toma i-a spus Domn si Dumnezeu lui Isus pt.ca era stramosul meu,evreul..iar la noi este o cutuma in a numi Dumnezeu orice Fiinta cereasca.Insa,daca dvs.ati intelege cate si ce fel de conotatii are in limba ebraica ELOHIM si de asemenea ADONAI….alta v-ar fi,probabil,parerea..
  Iar,orice genunchi se pleaca IN NUMELE LUI ISUS,SPRE GLORIA CUI,Latino ??Cui ii dam IN PRIMUL RAND GLORIE IN INCHINAREA NOASTRA ?? OARE NU TATALUI,ADICA SINGUULUI DUMNEZEU ADEVARAT ????
  Revin la intrebarea: AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? Simplu: DA sau NU…fara inflorituri inutile va rog…
  Si,VA ROG: POSTATI TEXTE ” INCRIMINABILE” DIN PUBLICATIILE NOASTRE !!
  Noi dam publicatii tuturor !! Nu gasiti dvs.oare ceea ce criticati ?? Atunci,daca nu le-ati citit..pt.ce le criticati ?? Pt.ca asa v-au spus unii oameni?? BLESTEMAT ESTE OMUL CARE SE INCREDE IN OM…cunoasteti ??
  Veniti deci cu texte originale…asa cum ati incercat cu facatura aceea cu 1975..,cu prezentarea declaratiei secretarului dep.de stat american drept „proorocie” a WT,pt.a va arata din nou obrazul…
  Si..incetati cu acuzatii despre „proorociile” WT SOCIETY.Aceasta nu face decat sa tipareasca publicatii pt.noi…nu ea le scrie.De altfel,presedintele WT SOCIETY este un frate care nu are ungerea cu spirit sfant…

 8. latino on said:

  Înainte de orice știam răspunsul dvs… parcă vă învață cineva pe toți să vorbiți la fel. Prietene dacă ai cercetat totul înainte, acum nu mai cercetezi nimic? Crezi totul? Așa de simplu? Și dacă tu crezi în minciunile și falsele interpretări crezi că suntem copiii pe care îi ai la salon de 14 ani și la care le dați drajeuri de ciocolată?

  Toți cei excomunicați au avut puterea de a întreba ceea ce vă lipsește dvs…

  Citiți-vă puțin o parte din comentariu: „Toma i-a spus Domn si Dumnezeu lui Isus pt.ca era stramosul meu”… vai…
  Toma i-a spus Domn si Dumnezeu lui Isus pt că a crezut ceea ce voi nu credeți. – „Ai crezut pt că mai văzut…”

  Cred că nu ați spus nimic în legătură cu Duhul Sfânt.
  Îl aveți? Da sau nu? Ca să știm de unde să pornim… În ordine… și pas cu pas…
  V-a vorbit vreodată Duhul Sfânt?
  V-a convins de păcat? De care?
  Vorbește Duhul Sfânt?
  Poate oare un om firesc să recunoască și să mărturisească (fără Duhul Sfânt) pe Isus cu aceleași cuvinte din Scriptură ca și Toma? „DOMNUL MEU ȘI DUMNEZEUL MEU… Puteți să o faceți acum și aici? Dacă da – scrieți-o cu litere de tipar dacă nu, nu sunteți de acord cu Biblia…

  Mult succes…

 9. Latino:
  Duhul Sfant nu vorbeste.Este o putere care ne ajuta sa intelegem TOT ADEVARUL BIBLIEI.
  Dumnezeu ne-a lasat in scris TOT ceea ce ne trebuie.Avem nevoie de Spirit Sfant pt.a intelege ceea ce am primit si pt.a avea puterea si curajul de a vesti Evanghelia pe intregul pamant…pt.a rezista atacurilor furibunde ori parsive ale Diavolului.
  Desi in Biblie scrie ca Spiritul Sfant vorbeste,in fapt Dumnezeu o face.Am exlicat ca ,deseori in Biblie se utilizeaza personificarea ca figura de stil.Scrie ca PACATUL SI MOARTEA SUNT REGI…ca INTELEPCIUNEA VORBESTE…etc.
  Asa cum vorbeste intelepciunea,asa vorbeste si Spiritul Sfant !!!
  Daca dvs.l-ati avea,nu ati minti despre noi,nu ne-ati barfi si..ati intelege Biblia…

 10. latino on said:

  Foarte interesant.
  Duhul Sfânt nu vorbește…
  dar când vorbește în fapt Dumnezeu o face… unde vă este logica?

  Și dacă este doar o putere (o forță) cum relaționați acest lucru cu: Să nu-L întristaţi pe Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, prin Care aţi fost pecetluiţi pentru ziua răscumpărării! (Efeseni 4:30) – poți întrista o forță? Explicați vă rog? Devine interesantă tema… Nu credeți că ar fi spus Isus:
  „dar Puterea lui Dumnezeu când v-a veni vă v-a ajuta sa intelegeți TOT ADEVARUL BIBLIEI (din com dvs): Dar Apărătorul, adică Duhul Sfânt, pe Care Tatăl Îl va trimite în Numele Meu, vă va învăţa toate lucrurile şi vă va reaminti tot ce v-am spus. (Ioan 14:26) – pe cine să cred?

  Îmi pare nespus de rău pt dvs

 11. PERSONIFICARE !! ASA CUM VORBESTE INTELEPCIUNEA…
  Dvs.sustineti o alta ineptie: ca Duhul Sfant nu doar ca este o persoana,dar este si Dumnezeu !! OK…atunci: CARE ESTE NUMELE LUI ?? Dumnezeu are un Nume.Tatal se numeste IHWH. Fiul se numeste YEHOSHUAH…Duhul Sfant CUM SE NUMESTE ?? Care este numele lui ??
  Si..daca dvs.neoprotestantii aveti Duh Sfant…de ce intalnim
  ” cati neoprotestanti atatea pareri”?? De ce nu puteti sa explicati Biblia si cand incercati sa o faceti de ce 1000 de „frati” ai dvs.dau 1000 de explicatii diferite ??
  De ce pe dvs.nu invata TOATE LUCRURILE ??
  Stiti de ce noi explicam TOTI la fel ?? Nu din pricina WT..ci din a Duhului Sfant…WT nu face invataturi…doar le tipareste…si nu ne conduce WT pe noi ci noi conducem WT Society !!!

 12. latino on said:

  Da stimate, toți vorbiți la fel – greșind cu toți odată. Au obținut controlul peste voi toți. Vorbiți ce vor ei, credeți ce vor ei și faceți lucrurile cum vor ei. Lăsați partea cu Duhul Sfânt în care nici măcar nu credeți… O forță? Activă? Răspundeți cum puteți întrista o forță? Și cum faceți legătura între un înger care vorbește și are personalitatea lui cu Duhul Sfânt la care i se vede personalitatea mai bine ca oricărui înger… cum de l-ați redus la o forță? Păcatul împotriva Duhului Sfânt (nu Tatălui sau Fiului) împotriva Duhului nu v-a fi iertat. Poți să păcătuiești împotriva lui Dumnezeu, nu? Dar împotriva unei forțe?

  Când v-am spus că v-au înnebunit de-a binelea… vorbiți cu toții aceleași false doctrine stimate știe tot… faptul că vorbiți la fel toți martorii nu înseamnă că vorbiți și bine. Priviți-vă istoria…

  În ce privește „explicarea” bibliei nu ați ajuns nici la capitolul mântuire măcar… nu sunteți sigur de ceea ce susține biblia și nici măcar nu aveți puterea de a mărturisii odată și pt totdeauna: În Cine trebuie să cred și în ce Nume pt a fi mântuit…

 13. Ce gresim anume ?? Ca avem acelasi Dumnezeu ca si stramosii mei,Avraam…etc…???
  Ca dvs.aveti un alt dumnezeu,artificial creat in „laboratorul” paganului imparat Constantin ??Noi suntem vinovati ca v-a pus un val pe ochi?? Noi suntem vinovati ca nu sunteti capabil NICI SA VA DECLINATI IDENTITATEA RELIGIOASA MACAR ??
  Ca pt.dvs.Biblia este doar o carte buna de facut speculatii ??
  Ca adorati barfa,critica si minciuna ??
  Diferentele dintre noi si dvs.sunt capitale…evident.Dar…noi intelegem si CUNOASTEM BIBLIA,iar dvs.,un ignorant,doar ne acuzati nefondat intr-una…
  Asa a fost scris..nici nu stiti cat ne bucura faptul ca astfel se implinesc profetiile despre atitudinea lumii vis a vis de slujitorii Adevaratului Dumnezeu !!
  Continuati in felul acesta si o sa va dau cazuri de persoane care vin spre noi in urma citirii celor postate aici.Am deja un caz din orasul dvs…un tanar,Alex !!Multumesc Dinu pt.ajutor !!!
  Si…iar il ignorati pe IEHOVA..daca treceti peste autoritatea Sa,Isus,va va spune: NICIODATA NU V-AM CUNOSCUT !!!
  Daca negi puterea lui Dumnezeu,pacatuiesti impotriva Duhului Sfant..iar ACEST pacat este capital…nu distorsionati.. pt.ca eu nu sunt un enorias al dvs…care canta intr-una si uita cui slujeste !!!!
  AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? DA SAU NU ???
  Cand puteti raspunde ??

 14. P.S. DE CE DEVIATI DE LA SUBIECTUL ACESTUI SITE?? DE CE NU COMENTATI DOCTRINA „CRESTINA” A ZILEI DE NASTERE?? SAU A ZILEI NUMELUI ??

 15. gen.40 20-22,mat.14.6-10,arata clar ca zilele de nastere nu sant intr-o lumina favorabila.si mie mi-a fost greu sa accept,dar acum dupa citirea din Biblie am inteles

 16. latino on said:

  Păi spre voi dacă merg este cum ar merge spre iad și pierzare… spre Cristos trebuie duși oamenii, spre Acel care promite și nu minte când zice: „cel ce trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată”. Spre El vin martorii torturați și înșelați de minciuni și frică de Armaghedon din 1914 încoace, cei care sunt excomunicați pt că au pus întrebări sau au dorit să știe despre istoria pătată, falsă și diabolică a societății WT… Pe zi ce trece tot mai mulți oameni sinceri folosesc internetul spre ași manifesta durerea și lipsa de încredere în această sectă autointitulată – sigurul canal de comunicare între Dumnezeu și oameni.

  Iarăși speculați (ca să nu spun mințiți cum vă stă în caracter) că îl ignor pe YHWH. Oamenii își pun întrebări despre mântuire și luând în considerare NT este în și prin Cristos ceea ce nu puteți mărturisi pt că aveți un spirit dar nu sfânt ci anticrist…

  – crede în Isus Cristos și vei fi mântuit tu și casa ta…

  Dacă vă dau o listă de citate biblice oricum nu le citiți, dacă nu vă dau spuneți că nu folosesc biblia. Păi nu o pot folosi ca voi pt căci nu sunt clonat de turnul de veghe stimate strămoș a lui Alabam căci dacă ai fi a lui Avram l-ai fi ascultat pe Cristos literalmente. Pt mine nu este o doctrină creștină faptul să îi mulțumești mamei de ziua ei cu o floare sau un tort, este o chestiune de respect și bun simț – ceea ce a murit de mult în învățăturile voastre.

  Am impresia că ați suferit mult în viață și vă găsiți consolare în ceea ce faceți. Poate într-o zi ne vom întâlni (când v-a trece generația 1914) să vedem dacă te vei pocăi de păcate și îi vei cere lui Cristos să îți ierte păcatele… Până atunci certați-vă cu toată lumea și acuzați după aceia pe toți că ei se ceartă și bârfesc.

  Pe curând că am multe de făcut.

  Apropo, cine în afară de WT susține că Ierusalimul a căzut în 607 înainte de Cristos, când toți istoricii susțin că a căzut în 586/587 inainte de Cristos? Pt a pune în vigoare speculația că timpul Neamurilor a inceput in 607 cand Ierusalimul a fost distrus, a durat 2520 de ani si s-a incheiat in 1914… tot nu vedeți? Toată istoria lor a fost cu date și cifre dovedite false și mincinoase pe care acum WT dorește să le acopere cum a făcut cu casa prinților. Să învie Avraam, Isaac și David în Brooklyn? AU ÎNNEBUNIT DE TOT?

 17. LATINO:
  1.Noi nu ne certam CU NIMENI !!Gasiti sute de site-urineoprotestante in special,dar si ortodoxe,catolice,protestante in care suntem atacati virulent.NU GASITI NICI UN SITE AL UNUI MARTOR IN CARE SA FIE ATACATA O TERTA DENOMINATIUNE CRESTINA !! Iar mintiti cu nerusinare…
  2.NOI NU NE TEMEM DE ARMAGHEDON,SAU DE MARELE NECAZ !!!Pt.noi va aduce binecuvantari…
  3.DA,IL IGNORATI!!!! In inchinare si in mantuire,VA OPRITI LA ISUS.Deci..quot erat demonstrandum…
  4.NU STITI CE INSEAMNA „GENERATIA 1914″…Nu se refera la cei nascuti atunci…IAR SPECULATII DE DOI BANI,CUM VA ESTE OBICEIUL !!!
  5.Cei mai multi istorici considera intr-adevar ca Ierusalimaul a cazut in alt an decat 607.DAR,NU TOTI !! Pot sa va dau exemple de istorici care sustin acel an…Voi cauta in biblioteca si o sa va ofer dovezile.Cert este ca din nou preluati informatii de pe net,erori sadea,pe care le adoptati pt.ca va convin…
  Nu vreti totusi sa reveniti la Biblie ??
  Nu vreti sa comentati DOGMA „BIBLICA „A ZILEI DE NASTERE ??
  Nu vreti sa va limitati macar la subiectele de mai sus ??
  Nu va doare neuronul de atata rautate ??

 18. latino on said:

  Nu stimate domn, sincer să fiu obosiți cu ecoul de la turnul de veghe… nu aveți nimic propriu și natural – doar dați mai departe ceea ce primiți. Nu ați interpretat nimic pt că îi aveți pe „ei” care s-au îngrijit să vă dreseze (scuzați crunta expresie) și să vă facă să mișcați la fel, să vorbiți la fel și bine înțeles acest demonstrat adevăr – să greșiți la fel… Să își acopere minciunile și schimbările de învățătură cu „lumina nouă” scoasă din context și să aibă marea grijă de a crea în voi teama de a nu asculta nimic, cerceta nimic și vedea nimic pt că „vă pot întoarce de pe calea cea bună”… este tipic sectelor din America scumpule și așa pe românește „ai pus botul”. În ce privesc atacurile dvs sunteți cel care speculează și minte cu cea mai mare nerușinare și nu eu.

  DA,IL IGNORATI!!!! In inchinare si in mantuire,VA OPRITI LA ISUS – sunteți amețit? Beți mult noaptea? Aveți vedenii? De unde și până când ați dedus că eu îl ignor pe Tatăl? Vă repet d-le Marcu – cred ca ați înnebunit de tot sau doriți să îi înnebuniți pe toți…

  În ce privesc atacurile la alte denominații biblice (care au un trecut demn de respectat și când ei evanghelizau și ridicau biserici, nici măcar Brooklyn nu exista pe hartă – să nu vorbim de WT) – PE TOȚI ÎI ATACAȚI, SPECULAȚI DESPRE EI (cum ați făcut-o și despre mine când ați mințit că eu și Lipa suntem unul și același și m-ați făcut mincinos când ați spus că eu eram acel TICA și nici acum după atâta timp nu v-ați cerut iertare. Nu puteți să vă închipuiți că greșiți – de aceia greșiți așa de mult…) ȘI DUPĂ CE ÎI ATACAȚI CU NEADEVĂRURI SPUNEȚI CĂ ATACAȚI DOAR DOCTRINA LOR… fiți mai serios căci sunt mari dovezi pe acest site de câte ori ați dat-o în bară cu speculațiile la adresa altora. Și acum ce o să faceți este să ignorați acest subiect și să treceți la altul…

  Aici aveți una dintre probele în care ați mințit de dvs ați crezut:

  marcu spus
  iulie 21, 2010 la 03:47

  Tica,Ticutza tata,eu ti-as raspunde…dar tu nu existi.Iar invenatatorului tau,i-am tot raspuns.El insa nu-mi raspunde,pt.ca doar face pe crestinul…

  Să vă pocăiți de păcate că mincinoșii nu vor fi mântuiți.

  Și uite replica lui TICA:
  Tica spus
  iulie 21, 2010 la 16:31

  SUNT EU TICA cel care spune-ti ca nu EXISTA de fapt ma cheama PETRICA si prescurtat imi spun TICA toti.
  Din intamplare am intrat pe acest site si am citit cum cativa oameni se tot contrazic un anume MARCU,LATINO etc si am vazut ca se poate lasa comentarii si am zis sa las si eu unul.
  Deci sunt o alta persoana nu sunt clonat SLAVA DOMNULUI.
  Iar daca gresesc cand scriu si nu scriu gramatical sa stiti ca nu sunt profesor de romana ci FOTOGRAF DE MESERIE si nu cred ca e atat de important acest lucru,iar IEHOVISTILOR daca voi caracterizati un OM dupa greselile gramaticale sunteti chiar mai rai decat am crezut.
  SUNT CRESTIN SI MA DOARE INIMA PENTRU VOI CA MERGETI IN GRABA MARE SPRE IAD SI DATORIA MEA E SA VA AVERTIZEZ NU SA INTRU IN POLEMICI CU VOI SI IN CONTRADINTII DE FAPT EU NU O SA VA RASPUND NICIODATA LA NICI O INREBARE DE-A VOASTRA SI NICI EU NU O SA VA PUN NICI O INTREBARE.
  Pe mine ma doare ca un suflet pentru care a murit Hristos merge in Iad.
  Toti IEHOVISTII AU NEVOIE DE MANTUIRE,costa doar 5 min sa te pui pe genunchi si sa iti ceri iertare.
  Va rog nu mai PESCUITI VERSETE DIN BIBLIE scotandu-le din context pentru a putea da si voi tronfu la cineva.
  Pentru tine IEHOVISTULE a stat ISUS pe cruce si de ce vrei sa il rasplatesti ignorandu-l?
  Cum v-am spus de azi ma rog pentru voi sa veniti la lumina PENTRU CA NU DORITI VOI SA FITI IN INTUNERIC dar cum am spus mereu nu voi sunteti de vine ci deavolul ce va intunecat mintea.
  Va rog in NUMELE DOMNULUI ISUS departati-va de acest rau care este in voi EREZIA si POCAITI-VA.
  Deci IEHOVISTULE CARE CREZI CA NU EXIST,eu EXIST multumesc DOMNULUI si chiar EXIST pentru tine sa citesti ceea ce iti scriu.
  Aceasta zi a fost scrisa in cer ziua de azi ca si tu sa citesti randurile mele .
  ACUM E DECIZIA TA RANDURILE CE TI LE SCRIU POATE SA TE SALVEZE SAU POATE SA TE CONDAMNE ODATA.
  Poate ca pentru tine IEHOVISTULE nu am existat pana acum dar acum exist sa iti spun ca daca nu te pocaiesti mergi cu pasi repezi spre IAD.

  Cu cuvinte simple ți-a spus adevărul și fără multe polemici…

  Deci stimate domn mă voi ruga pt dvs și cu aceste cuvinte (puteți specula că fug și dispar și ați câștigat etc..) doresc să vă binecuvântez. Îmi șterg picioarele de praf…

  „Doamne Tată, tu ești sfânt în veci. Azi doresc în Numele lui Isus Cristos, Domnul și Mântuitorul nostru să aduci adevărata Lumină peste sufletul lui Marcu, să-i descoperi adevărul și mântuirea oferită în dar de Tine și să poată să facă voia Ta cu adevărat. Fi răbdător cu el și iartă-i toate păcatele prin sângele sfânt a lui Cristos și fie ca siguranța mântuirii să o poată găsi în cuvintele dulci a lui Cristos: – cel ce trăiește și crede în MINE nu v-a muri niciodată – Amin”

  Mi-a făcut plăcere și sper să ne vedem în locul în care Isus a plecat să îl pregătească pt cei ce cred în EL…

 19. Latino..
  Mie nu-mi plac laturile…deci pastrati-le pt.dvs.
  Il ignorati pe Tatal,mai mult,il asezati intr-o pozitie egala cu Fiul..in trinitatea aceea absurda si ilogica.NOI INTELEGEM INTREAGA BIBLIE !! SUNTEM SINGURII CARE O CUNOASTEM VERSET CU VERSET SI O PUTEM EXPLICA LOGIC SI FARA A INTRA IN CONTRADICTIE CU ALTE TEXTE BIBLICE.
  Nu noi suntem in intuneric,ci dvs…care va temeti si de identitatea religioasa proprie…care casatoriti „in Domnul” homosexuali…care aveti homosexuali printre „fratii” si „surorile” dvs…care faceti politica…aceia care criticati,inselati,mintinti.
  Eu poate ca am gresit cu acel Petrica…desi ma indoiesc..dar nu am mintit.Asa am crezut,asa am spus.Dvs.insa ati postat mai multe minciuni despre noi…SA VA FIE RUSINE !!
  Nu aveti acelasi Dumnezeu ca si stramosii mei…Ei nu credeau in trinitate !! In schimb,vorbiti despre mantuirea noastra…Aveti grija de a dvs…

 20. latino on said:

  Am șters praful de sub picioare cu dvs și, rușine să îmi fie că ziceți dvs – să vă ierte Dumnezeu că nu știți nici ce vorbiți până la urmă. Eu nu am să mai intru în polemici cu dvs că este ca și cum aș vorbi cu un bețiv care o „ține pe a lui…” – trebuie să mă îmbăt eu, ceea ce nu pot să fac sau să se trezească el, ceea ce nu poate. Este în zadar. Sper să fiți în viață în 2014 când v-a trece acea generație și dacă veți veni cu „lumini noi” vă veți face de mândra rușine. Răbdare doar că mai este un piculeț…

  Îmi este jenă de ceea ce postați. Cred că sunteți obișnuit să trageți concluzii pripite, să speculați și să mințiți. Doar Dumnezeu știe în ce întuneric vă aflați afirmând de mine așa ceva. Eu vă iert că așa m-a învățat Cristos. Dvs păcătuiți cu voia

  Tot comentariul dvs se bazează pe o speculație caracteristică turnului de veghe.

  Citez:
  …casatoriti “in Domnul” homosexuali…care aveti homosexuali printre “fratii” si “surorile” dvs…care faceti politica…aceia care criticati,inselati,mintinti…

  Aveți vreo dovadă? Una așa de simplă încât să știți din ce grupare religioasă fac parte? Cine vă dă dreptul să vorbiți așa ceva fără dovezi?
  Furia?
  Beția?
  Nebunia?
  Lipsa bunului simț?
  Orgoliul?

  Și cu Petrică spui: – poate ca am greșit? Adică mințiți și după aceia recunoașteți că ați greșit și nu mai e minciună? Vă scrie Petrică despre el și cu dovada în fața ochilor „vă îndoiți”? Păi mai este de mirare că nu vedeți cum v-au întors mințile turnul de veghe?

  Cu acest e-amil ați dat-o în bară cu felul vostru de a fi, cum nu se poate mai bine…

  Lord bless you

 21. Latino…v-ati facut un consult??
  Eu nu mint..SA VA FIE RUSINE !! MINCIUNA ESTE ATUNCI CAND ESTE CONSTIENTA…Am presupus ceva,care,sociologic vorbind,,era aproape imposibil sa nu am dreptate.Probabilitatea ca doi oameni sa faca exact aceleasi greseli gramaticale,,,sa scrie in acelasi stil…este de 1:10000.Dar…este o doza de probabilitate,totusi…
  Dvs.insa…iar deturnati discutia.Tema este alta…Va rog sa reveniti la tema…
  AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ??? DA SAU NU ???
  Iar dvs.sunteti neoprotestant..si va acundeti identitatea religioasa TOCMAI pt.a nu va da aceste dovezi…Insa,in SUA TOATE DENOMINATIUNILE NEOPROTESTANTE cununa homosexuali,Ii obliga legea…Pe noi nu,pt.ca noi ii excomunicam,deci nu avem asa ceva…am avut o dezbatere pe tema cu un baptist…si a inteles ca noi nu suntem culpabili.Cat despre betie..sa fiti sanatos: eu nu beau alcool…deloc !!
  Eu nu o „tin pe a mea” ci pe „a Bibliei”…Dvs.nu-mi raspundeti la intrebari simple…va ascundeti identitatea religioasa…deci nu eu sunt irational aici.Ati mintit si v-am dovedit…ca ati facut-o !!Aruncati doar cu noroi !! Eu sunt aici ca aparator al fratilor mei..iar dvs.ca inchizitor…
  Va intreb din nou: gasiti un site macar al martorilor lui Iehova in care sa critice bisericile dvs,?? Eu va arat sute de site-uri neoprtestante,in care suntem criticati..
  AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? Da sau nu ??
  Clarificati-va problema cu Dumnezeul in care credeti..rugati-va si,,…apoi vorbiti…

 22. latino on said:

  Cu părere de rău dar mi-am șters praful cu dvs…

  Și vă repet pt ultima oară – este caracteristic turnului de veghe să facă presupuneri (ca dvs) și după ce greșesc, chiar și cu sfârșitul lumii înșelând sute de mii de familii (vezi istoria mincinoasă a WT) spun – am greșit… Vă stă în caracter să faceți presupuneri mincinoase despre toți (AȘA CUM FACEȚI DESPRE MINE) de aceia vă iasă orgoliul și pe urechi.

  Doar să te rogi lui Dumnezeu să te țină în viață până în 2014… atunci te vei convinge cât de păcălit ai fost – sper!

 23. LATINO:
  In legatura cu „proorociile WT” despre sfarsitul lumii,v-am cerut probe concrete.Ati postat un discurs tradus gresit si o declaratie politica mentionate intr-o revista de-a noastra,pe care ati prezentat-o ca „proorocie falsa a WT”. In rest..doar afirmatii fara nici o baza,repetate la nesfarsit,
  Si v-am spus de cel putin 30 de ori pana acum ….iata ca sunt nevoit sa repet: NU WT SOCIETY ESTE AUTORUL INVATATURILOR NOASTE !!
  Este doar ediitorul…
  Ce este cu anul 2014?? Eu nu am gasit nimic scris despre acel an…Ati mai facut aceasta mentiune.V-am mai cerut sa precizati la ce anume va referiti…dar nu o faceti.
  Daca eram in regimul trecut,va suspectam ca ati fi securist.Asa insa…nu are logica nici o atare presupunere.Dar ,va faceti de ras…Nu va inteleg inversunarea…lipsa de logica…stoicismul cu care insistati in derizoriu…lipsa totala a intelegerii mesajului Bibliei…neputinta de a raspunde la intrebari simple…ascunderea identitatii religioase…minciuni afisate cu insistenta ce ar trebui sa fie subordonata unei cauze mai bune.
  Toate acestea conduc catre un caz sociologic unic…complex…interesant…dar ce folos pt.dvs.??
  Ce praf scuturati ?? Dvs.aveti praful in suflet !!

 24. latino on said:

  Vă mulțumesc, Domnul să vă binecuvânteze sufletul…

 25. Depinde care domn,Latino…Problemele dvs.de credinta incep de la TATAL NOSTRU.Acolo spuneti: SFINTEASCA-SE NUMELE TAU …Cum sa se sfinteasca si care este Numele lui Dumnezeu ?? Care este aportul dvs.la sfintirea acestui Nume si cum vi-l aduceti ??
  Apoi: SA VINA IMPARATIA TA,SA SE FACA VOIA TA,PRECUM IN CER ASA SI PE PAMANT.
  Ce este Imparatia lui Dumnezeu ??
  De ce dvs.cereti sa vina in cer si pe pamant daca nu credeti acest lucru ?? Dvs..credeti ca toti mergeti in cer…ca acolo este raiul sau Imparatia lui Dumnezeu…
  Si…AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? Da sau nu ??

 26. Si Latino:
  Subiectul acestui forum este combaterea unor „erezii” doctrinare ale martorilor lui Iehova,cum ar fi: armaghedonul,zilele onomastice( autorul confunda onomasica= ziua numelui cu ziua nasterii…),transfuziile de sange,crestinismul,reantoarcerea lui Christos si cronologia.NIMIC DIN TOATE ACESTEA IN MESAJELE POSTATE DE DVS. Doar retorica…acuze nefondate,lipsite de dovezi elementare…Oare cand veti binevoi sa va integrati si dvs.in niste rigori ??

 27. latino on said:

  Să-ți amintesc că iarăși o vei lua razna ca de obicei…

  Pe forumul precedent „istoria martorilor…” ați respectat dvs ceea ce cereți de la alți? Nu vă este cunoscut acest lucru cu cel al fariseilor?

  Nu vă mai obosiți, vă rog…

  Și în ceea ce privesc nelămuririle dvs v-au scris și alți pe alte forumuri aceste adevăruri:

  Termenul ”Iehova”, provine de la rezultatul unor manipulări făcute de evrei pentru a evita, citind Sf. Scriptură, să pronunțe numele lui Dumnezeu ”YHWH”. Dar acesta este doar unul din numele lui Dumnezeu, care sînt: ELOHIM (Fac. 1:1),ELROI (Fac. 16:13), EL SHADDAY (Fac. 17:1), EL-ELYON (Deut. 32:8), ADONAI (Fac. 15:2), QANNA (Ieș. 34:14) precum și altele…

  După cum cunoști Dumnezeu este Unul, Creator, Atotputernic, nu mai sunt alți dumnezei care să fi creat ceva, de aceea El nu are nevoie de un nume, precum noi avem, ca să fie deosebit de cineva fiind-că este UNIC, pe când noi avem nevoie de nume ca să ne putem deosebi de altcineva fiind-că suntem mulți.

  În Ioan 17:6, la care din numele lui Dumnezeu se referă Cristos? Putea să se gândească la oricare din numele lui…

  ”SFINȚEASCĂ-SE NUMELE TĂU…” care anume din numele lui Dumnezeu să se sfințească?

  Dacă Rom. 10:13 se referă la Ioel 2:32 atunci nu ai citit Biblia cu mai multă atenție. Citește și vezi al cui nume chemau într-adevăr Apostolii și cei ce le urmau lor??? Vezi Ioan 16:24, 14:14, 1:12, Fap. 9:13-16, 1:24, 1 Cor.1:2, diaconul Ștefan când moare încredințează duhul lui Isus, Fap. 7:59, Ioan 1:9-12, Marcu 13:13, 16:17-18, Luc. 21:17 etc.

  Te-ai supărat pentru afirmația precum că Martorii lui Iehova au schimbat ceva în Evanghelie și că au Biblia lor (Traducerea Lumii Noi), dar îți argumentez de ce? La Mt.3:3 vedem că Ioan Botezătorul gătește calea Domnului…, iar în TLN citim … gătiți calea lui Iehova. Acum dacă ai citit mai cu atenție Evangheliile cunoști că Ioan a gătit calea lui Cristos și în realitate, conform Evangheliilor, a venit Cristos, și nicidecum Iehova, de aceea vreau acum să te întreb, cine contrazice Biblia, eu sau voi? Cine a introdus termenul Iehova în Mt. 3:3, eu sau voi? La cine se referă Ap. Pavel în Gal.1:6-9, la mine sau la voi?

  Domnul Isus să îți deschidă inima…

 28. LATINO:
  Mie nu-mi puteti imputa subiectul discutiei,pt.ca ,eu,aici,sunt in defensiva.Trebuie sa raspund la atacurile dvs.si ale altora…
  Dar,in sfarsit,va comportati acceptabil…adica abordati teme biblice si incercati sa raspundeti macar la una dintre exceptiile ridicate de mine.
  Stimate domn…Dumnezeu ARE UN SINGUR NUME..pe care i l-a dezvaluit pt.prima oara lui Moise,la rugul aprins. I-a spus: IHWH ESTE NUMELE MEU PENTRU VESNICIE…
  Daca dvs.gasiti undeva ca Tatal ceresc si-a dezvaluit un alt Nume…doar atunci puteti sa faceti afirmatii cum ca ar avea mai multe…Dar,aici ca intotdeauna,escamotati textul Bibliei;va rugati cumva…SFINTEASCA-SE NUMELE TALE??? Aaaa…nu…deci ARE UN SINGUR NUME…Celelalte,Elohim,Savaot,Addonai..etc..sunt atribute sau titluri,nu nume…
  2.Nu are nevoie Dumnezeu de un Nume??
  Numele este conditie a mantuirii,Latino…Ioel a aratat aceasta pt.evrei la cap.2 vers.32,iar Pavel l-a citat,drept dovada ca este valabil si pt.crestini.Ca distorsionati iar Romani 10:13..este problema dvs.Pavel a citat in mod evident Ioel 2:32,iar daca dvs.aveti indoieli,va anunt ca TOTI traducatorii au recunoscut acest fapt.Luati cate traduceri vreti si cautati trimiterile…
  3.Isus spune: LE-AM FACUT CUNOSCUT NUMELE TAU…deci din nou se face vorbire despre UN SINGUR NUME…interpretarile dvs.fiind superflue…Sunteti de o naivitate amuzanta…contraziceti evidenta..tipand: martorii interpreteaza !!!
  Nu,dragul meu.Scrie NOI AVEM UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL,noi chiar asa avem..dar nu doar noi ci si Abel,Enoh,Noe,Avraam…Moise…David…Isaia…Daniel…Petru…Pavel si Ioan.Dvs..nu su nu..aveti inca doi…
  Apoi…scrie: ACESTA ESTE NUMELE MEU PT.VESNICIE…noi exact asa credem…nu cautam altele,daca Dumnezeu nu ne-a spus asa.Dvs…din nou: nu..are mai MULTE !!
  4.IEHOVA nu este un „termen” ci Numele lui Dumnezeu,pe care ar trebui sa-l sfintiti…Sigur ca evreii nu pronuntau exact asa,insa o comparatie intre Numele lui Isus in ebraica: YEHOSHUAH care inseamna IHWH ESTE SALVARE(MANTUIRE)..este evident ca Yehoshuah te duce la Iehova,nu la Iahve…iar evreii nu promoveaza acest Nume…insinuati gresit.De pilda,mie mi-a facut rabinul la 14 Nissan cadou doua DVD-uri cu Codex Alexandrinus,Codex Sinaiticus,Codex Vaticanus,Biblia Cantacuzino,Biblia de la Blaj…Biblia Sinodala 1873…etc.insa a evitat TOATE traducerile in care apare Numele Iehova…de ex.Santa Scriptura -1874 sau tr.Gala Galaction…
  Ei,ca si dvs.evita Numele sfant…
  O a doua argumentatie porneste de la radacina TetragraMEI: VERBUL havah= A FACE SA FIE,A FACE SA DEVINA.EI BINE,CARE PRONUNTIE ARE RADACINA HAVAH: IAHVEH SAU IEHOVAH ??? Concluzionati…nu este greu !!
  Mare curaj aveti sa va antrenati in etimologia limbii ebraice impotriva unui evreu…Eu ma abtin…pt.ca pot spune multe,dar nu vreau sa epatez…
  5.V-am explicat stimate domn ca,apostolii,fiind evrei,chemau Numele lui Dumnezeu din pruncie.Au promovat Numele lui Isus,pt.ca,atunci,lumea trebuia sa inteleaga ca Isus a fost Mesia.
  6.Capodopera aberatiilor dvs.este Matei 3:3…Stimate domn: MATEI A SCRIS EVANGHELIA IN LIMBA EBRAICA SI…STUPOARE…a folosit TETRAGRAMA la cap.3 vers.3 !!! Ce sa faca bietul,daca nu l-a cunoscut pe teologul fara biserica,Dinu-Latino,sa-l „urecheze”??
  CINE ESTE CALEA SPRE SAU A LUI IEHOVA ?? ISUS…Pe cine il vestea Ioan Botezatorul ?? Pe Isus,care este CALEA…Iata ca numai dvs.vedeti contradictii in termeni…Iar ati gresit !!
  7.PAVEL SE REFERA ACOLO LA ACEIA CARE NU AU UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ,asa cum avea el…!!Aceia vestesc un alt dumnezeu,o alta Evanghelie.
  Dvs.AVETI UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL ?? DA SAU NU ?? Raspunzand,va plasati singur unde va este locul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: