Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Ce cred Martorii Turnului de Veghe ? (partea a II-a)


Vezi prima parte a acestui articol urmând acest link: Ce cred Martorii Turnului de Veghe (partea I)

Crucea: După părerea martorilor, crucea este un simbol religios păgân, adoptat de creştini atunci când Satan a preluat controlul autorităţii eclesiastice. Nu are nimic de-a face cu Hristos, deoarece El n-a fost răstignit pe o cruce, ci pe un stâlp fără braţul transversal. Martorii detestă crucea, iar, noii convertiţi nu trebuie doar să arunce orice cruce aflată în posesia lor, ci s-o distrugă.

Divinitatea: Doar Tatăl este Dumnezeu şi adevăraţii închinători trebuie să-L  Jehova. Martorii sunt învăţaţi că Isus Hristos a fost doar o manifestare în formă umană a arhanghelului Mihail, astfel că El nu este Dumnezeu, ci doar o fiinţă creată. Nici Duhul Sfânt nu este Dumnezeu, ci doar o forţă activă.

Excluderea: Aceasta este pedeapsa pentru orice încălcare a regulilor organizaţiei Watchtower.  Ea constă într-o hotărâre publică anunţată adunării  în Kingdom Hall (Sala Împărăţiei), prin care se interzice orice asociere sau părtăşie  cu cel vinovat. Martorii obişnuiţi nu trebuie nici măcar să-l  salute pe cel exclus când îl întâlnesc pe stradă. Excepţie fac doar  membrii familiei care trebuie să-şi  continue “legăturile  necesare”, cât şi prezbiterii, în cazul  când cel vinovat arată pocăinţă.

Cerul. Doar 144.000 persoane merg în cer. Această  “turmă mică” (după cum susţin martorii) începe cu cei doisprezece apostoli. Numărul  acestor privilegiaţi s-a împlinit în anul 1935, şi în el sunt incluşi cei aproximativ nouă mii de prezbiteri care trăiau prin anul 1992, dar acum numărul lor s-a micşorat enorm, deoarece mulţi din ei au murit deja. Cei care au rămas, sunt ultimii care vor merge în cer. Restul martorilor speră să trăiască veşnic pe pământ.

Iadul. Urmând învăţătura fondatorului său, Societatea Turnului de Veghe susţine că iadul se referă doar la mormânt, că focul Gheenei anihilează complet astfel că morţii nu au o existenţă conştientă până la învierea trupească.

Sărbătorile: Sărbătorirea oricărei aniversări lumeşti este interzică cu stricteţe. De asemenea sunt interzise: aniversările zilelor de naştere, Crăciunul, Paştele, Anul Nou, Vinerea Mare, Ziua Mulţumirii, Ziua Mamei, sau Ziua Tatălui etc. Toate aceste sărbători sunt interzise la fel ca multe altele, martorii nu sărbătoresc nimic, după cum aţi văzut, nici Paştele!

Duhul Sfânt: Nu este nici Dumnezeu, nici vre-o persoană, ci doar o “forţă activă” impersonală pe care Dumnezeu o foloseşte după voia Sa.

Nădejdea: Martorii Turnului de Veghe cred că Dumnezeu a încetat să-i mai cheme pe credincioşi în cer în anul 1935(în afară de cei 9000 prezbiteri care mai trăiau încă în 1992 cărora le este rezervat încă locul în cer), oferind acum doar posibilitatea  de a trăi veşnic pe pământ. “Milioane din cei ce trăiesc acum pe pământ nu vor muri niciodată “ este o credinţă familiară martorilor. Pe ceilalţi, Dumnezeu îi va distruge restaurând pe întreg pământul o grădină a Edenului pentru Martorii lui Jehova.

Isus Hristos: În teologia  Turnului  de Veghe, Isus Hristos este primul înger creat de Dumnezeu: Martorii îl identifică pe Hristos cu arhanghelul Mihail, deşi ei îl numesc şi Fiul lui Dumnezeu deoarece “prima persoană cu duh pe care a creat-o  Dumnezeu a fost ca un întâi născut pentru El” (vezi broşura Turnului de veghe din 1982, “A te bucura de viaţa veşnică pe pământ”, pag. 14). Ei îl numesc de asemenea  “un dumnezeu” şi aşa traduc Ioan 1.1 în biblia lor.

Organizaţia: Martorii cred că Dumnezeu a înfiinţat organizaţia Turnului de Veghe pentru a aduna împreună pe cei ce vor fi mântuiţi. Fiind  agenţia vizibilă a lui Dumnezeu pe pământ această organizaţie exercită autoritate guvernamentală completă asupra credincioşilor – emite legi, judecă pe cei ce le încalcă, conduc şcolile Împărăţiei, ş.a.m.d. – în paralel cu guvernul laic. La apariţia unui conflict între cele două autorităţi, credincioşii  trebuie să se supună guvernării religioase şi nu guvernului laic.

Învierea: În ceea ce priveşte moartea lui Hristos, martorii cred că şi El  a încetat sî mai existe după moarte, fiind înviat după trei zile, dar ca duh. Ei neagă învierea sa Trupească. La reîntoarcerea  Sa în 1914 (martorii cred că Isus S-a întors pe pământ în mod invizibil în 1914), El  a înviat în spirit  pe cei credincioşi, iar restul omenirii va fi înviată în trup în timpul domniei de 1000 de ani.

Mântuirea: Deşi vorbesc despre mântuirea prin credinţa în Hristos, martorii cred de fapt  că mântuirea nu e posibilă fără o supunere totală faţă de Societatea Turnului de Veghe şi fără o participare riguroasă  la programele sale. Chiar şi martorii care nu sânt destul de zeloşi ar putea fi anihilaţi la Armaghedon, iar cei ce primesc intrarea în paradisul terestru, vor trebui să facă fapte bune tot timpul domniei de o mie de ani a lui Hristos pentru a fi pecetluiţi pentru viaţă.

Reclame

Single Post Navigation

One thought on “Ce cred Martorii Turnului de Veghe ? (partea a II-a)

  1. ______________________ cenzurat _____________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: