Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Istoria Martorilor Turnului de Veghe – pe scurt


1879 – Charles Taze Russel începe publicarea revistei sale “Turnul de Veghe al Sionului şi Vestitorul Prezenţei  lui Hristos”

1881 – Formarea Societăţii Turnului de Veghe al Sionului

1885 – Societatea raportează 300 “colportori” ai literaturii sale.

1886 – Russel publică “Planul Divin al Erelor”

1914 – Nu are loc bătălia Armaghedonului aşa cum profeţise organizaţia

1916- Charles Russel Moare.

1917 – “Judecătorul” J. F. Rutherford preia controlul organizaţiei.

1920 – Societatea proclamă: “Milioane care trăiesc acum, nu vor muri niciodată!” şi profeţeşte învierea pe pământ pentru    anul   1925

1920 – Organizaţia raportează 8.402 voluntari care distribuie literatura ei.

1925 – Avraam, Isaac, Iacov şi alţii, nu învie din morţi după cum profeţise Turnul de Veghe

1927 – Se construieşte Centrul Turnul de Veghe în Brooklyn, New York

1930 – Se construieşte “Beth Sarin” în San Diego, pentru adăpostirea profeţilor care vor învia în curând. Acolo locuieşte după construire “Judecătorul “ Rutherford.

1931 – Adoptarea oficială a numelui “Martorii lui Jehova”

1935 – Societatea începe să adune “marea mulţime”, îi învaţă să nu participe la împărtăşanie, şi în schimb le oferă “raiul terestru”.

1938 – Adunările locale ale martorilor şi guvernarea  “teocratic “ de către conducerea de la Brooklyn.

1938 – Organizaţia raportează 59.047 distribuitori de literatură, 69.345 participanţi la comuniunea anuală, 36.732 care se împărtăşesc.

1942 – J. F. Rutherford moare, N. H. Knorr devine preşedinte

1943 – N. H. Knorr organizează cursuri de specializare  pentru voluntarii locali şi pentru misionarii în străinătate.

1948 – Organizaţia raportează 260.756 distribuitori de literatură, 376.393 participanţi la comuniunea anuală şi 25.395 care se împărtăşesc. 

1950 – Publicarea  traducerii New World  Translation “NWT” a noului Testament, în care Isus este numit “un dumnezeu” în Ioan 1.1, iar numele Jehova este introdus în tot Noul Testament (fără nici o bază gramaticală, în greacă tetragrama YHWH nu se întâlneşte, dar martorii au introdus numele Yehowa din considerentele sale).

1958 – Organizaţia raportează 798.326 distribuitori de literatură, 1.171.789 participanţi la comuniunea anuală şi 15.037 care se împărtăşesc.

1968 – în Turnul de Beghe apare articolul “ De ce aşteptaţi 1975?” în care armaghedonul este profeţit pentru 1975.

1975 – Organizaţia raportează 2.179.256 distribuitori de literatură, 4.925.643 participanţi la comuniunea anuală şi 10.550 care se împărtăşesc.

1975 – Armaghedonul refuză să apară! 🙂

1985 – Organizaţia raportează 3.024.131 distribuitori de literatură, 7.792.109 participanţi la comuniunea anuală şi 9.051care se împărtăşesc.

Single Post Navigation

17 thoughts on “Istoria Martorilor Turnului de Veghe – pe scurt

 1. Pingback: Istoria Martorilor Turnului de Veghe – pe scurt - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. ––––––––––cenzurat––––––––

 3. ––––––––––cenzurat––––––––

 4. Marcu, v-am scris in alt comentariu,ca daca continuati cu manipularile si minciunile, veti fi acuzat de minciuna.
  Deci, dupa cum s-a convins si Latino cu Lipa, m-am convins si eu: sunteti un manipulator si un mincinos. De aceea, am luat urmatoarele masuri fata de dvs. : pana nu recunoasteti minciunile dvs si nu va cereti iertare de manipulare, nici un comentariu de al dvs nu va mai fi publicat. Iar daca in decurs de 3 zile nu va hotarati totusi sa va cereti iertare public, toate comentariile dvs vor fi cenzurate si contul dvs banat.

  Astept sa recunoasteti si ajunge cu eschivarile, altfel veti fi banat. Nu avem ce vorbi cu mincinosi si manipulatori. Nici un comentariu nu va fi publicat, doar cel in care va cereti iertare si recunoasteti minciuna dvs. Aveti trei zile, sau vor fi cenzurate toate comentariile dvs de pana acum.

 5. Demult trebuia banat, dar multa rabdarea ati mai avut…

 6. Cenzura

 7. Cenzurat fiind acuzat de minciuna

 8. La ce loviti daca nu il lasati sa se apere

 9. Nime nu loveste pe nimeni, drag MAN. Marcu a fost preintampinat de multe ori ca daca nu va respecta regulile acestui blog, va fi cenzurat. A fost preintampinat ca va fi cenzurat pentru atac la persoana, apoi pentru manipulare, apoi pentru minciuna. I s-a oferit raspunsuri pe care le-a ignorat, i s-a oferit dovezi pe care le-a ignorat. A fost prins ca mincinos si i s-a oferit 3 zile sa isi ceara scuze public pe blog, dar a refuzat să o facă. De aceea orice comentariu a d-lui va fi sters iar cele precedente vor fi cenzurate.

  Ne pare rau ca dl Marcu nu poate duce discutii in limita bunului simt si fara sa manipuleze si fara sa recurga la minciuni.

 10. Dianna on said:

  Ma intreb…ce oare a spus Marcu de v-a revontat in halul asta?
  Parerea mea este ca atat timp cat nu a folosit expresii vulgare putea sa-si exprime in continuare opinia in mod liber…dar voi decideti! nu va convine ceva…imediat da-ti ban!….nu e corect! eu astazi intru pt prima data pe acest site…dar din commenturile voastre mi-am dat seama ca practit il fortati pe acel on sa-si ceara scuze!Pai fratilor,asta e manipulare!

 11. Draga Dianna,

  Nu, nu e manipulare. Am avertizat persoana data de mai multe ori si l-am rugat sa nu manipuleze si sa isi ceara iertare pentru minciunile in care a fost prins pe acest blog. Nu a facut-o, ci chiar mai mult, a continuat cu manipularea si minciunile sale. Iata de ce a fost bannat.

 12. Nu e de mirare acest comportament din partea Robilor Societatii WT. Eceasta este un stil de gindire, un scop pentru viata. Deja avem multe evenimente in istoria Societatii WT care face la fel. Proclama prostii si ii penalizeaza pe cei ce nu le cred, iar dupa ce s-a dovedit a fi niste falsuri(fara a cere iertare pentru minciuna), afirma ca aceea a fost o inexactitate, o greseala nesemnificativa. Apoi continua in acelas „duh” ca peste vreo 5 ani sa condamne pe cei ce nu cred inventiile lor noi… Si asta devine un cerc vicios.
  Cel mai rau este ca WT are eficienta in transmiterea stilului sau la cei mai nevinovati Martori ai sai.

 13. buna ziua am 15 ani si am studiat cum sta treaba cu martorii lui iehova, mie sincer sa fiu imi par absolut toti baietiii de treaba deci am invatat sa fiu bun si calm,cuminte mai multe chesti bune de care am uitat(asta din cauza bunicii mele, ea era martora si ea imi predica zilnic) si din pacate o data cu moartea ei legatura mea cu martorii sa racit dar asta nu inseamna ca nu il iubesc pe Isus si pe Iehova, sunt cei pe care ii iubesc cel mai mult si ei sunt cei mai buni prieteni, si faza cu numele lui Dumnezeu, Iehova este chair atestat de Wikipedia;)) deci clar adevarat, inafara faptului ca scrie si in biblie am foarte multe tipuri de biblie chiar si crestina si tin minte in vidurile alea, hmm mi se pare foarte ”idioata” pararea lui russel cu sfarsitu lumi:| e o idiotenie de la ce, de la o piramida:))))) sa fim seriosi:-j ce legatura are Isus si Armaghedonul (suna mijto)asa cu piramida aia, da nu conteaza in primul rand Iehova nu iti interzice sa studiezi alte religii sau alte pareri despre religie , Dumnezeu zice doar SA NU CREZI IN ELE atat! da inseamna ca conducatorii Turnului de Veghe de pe timpul ala nu prea aveau legatura cu Iehova si Dragostea:X;)) da la faza cu sangele da ii dau dreptate ,frate nu ai voie transplant dar ai voie o solutie ce inlocuieste o mica parte din sange, foarte urata ideea conducatorului la timpul respectiv cu elicopterul:| si mi sa parut total oribil ce a facut zicand ”ca isi doreste ca fiica domnului sa faca hepatita de la sange:(” asta nu e martor va garantez, este un escroc care nu il iubeste pe Dumnezeu, ca sa fii martor in primul rand Iubestel pe Iehova si fii sai, chiar si pe cei care se considera a fi nucunoscatori, raspandeste ideea dragostei catre Dumnezeu si nu lasa primul impuls sa puna stapanire pe tine nu lasa insultele sa curga zicand ca ”ce.. o insulta mica nu se vede” va zic eu se vede si e foarte urat:( va rog haideti sa fim prietenosi si sa ajungem la o intelegere toti vrei Liniste si Pace atat ce ne certam ca aia au dreptate aia nau, Dragostea e raspunsul(e cam gay un pic da asa e),prietenie adica nah sa nu intelegeti alt cv =]]

 14. nu deci sa va explic, nu exista vai conducatorul WT a facut aia, aia si aia nu deci din cate tin minte Dumnezeu a zis ca singurul conducator este El si cu Isus nu un om imperfect,si nu inteleg faza ca nu exista dragoste pe timpul ala , nu pot sa cred cate informatii deci acestia nu sunt martorii pe care ii cunosc eu serios, eu ii stiam niste oameni prietenosi cu care poti sa fii fericit, linistit sa simti ca lol esti fericit, dar aceia nu sunt, nu sunt va garantez si asta e mana lui Satan va garantez el vrea sa pateze tot dar nu va reusi pt ca Iubirea este the answer poate el sa le bage toate prostiile celor de la WT,asta o face ca sa vedeti ca WT cica este rea dar NU , NU este adevarat daca un mar dintrun copac este stricat asta nu inseamna ca sunt toate !!! si cei care chair stiau cuvantul lui Dumnezeu stiau ca a 7-tea zi nu stie decat Isus si Iehova cand se va incheia asta ar fi trebuit sa fie clar pt un martor,stiu eu mai bine si am 15 ani, dar sa punem problema ca si sursele de informatie erau mai prost dezvoltate, credetima nu este adevarat ce au facut fostii conducatori WT dar sa vedem prezentul, se mai zice ceva de WT 1985?? noi parca suntem in 2010 :))) in curand 2011:P au mai prezis vre-o incheiere a celei de a 7-tea zi ? sau ca vine armaghedonul absolut acelasi lucru;)) NU :))) va zic eu, totul a fost jocul lui Satan cum face zi de zi, ne pune credinta la incercare dar daca avem credinta si dragoste in Iehova si ne rugam la el Prin Numele Lui Isus Hristos vom fi ajutati

 15. sau mai este o idee pe care imi pun baza, nu stiu cati dintre voi stiti despre ce vorbiti, dar daca citeati biblia ati fi stiut da cine o citeste :-j? numai prosti ca mine nu? deci acum sa revenim sa va povestesc eu, ma rog daca o citeati aveati raspuns la tot ce sa intamplat, clar Dumnezeu Iehova ne spune ca nu se va incheia a 7-tea zi(va veni Armaghedonul) pana cand TOATA LUMEA VA AFLA NUMELE LUI , si din cate vedem si noi in anul 1885 nu erau decat 300 de colportori ai WT =]]]] pana la cateva miliarde mai era mult cum era Iehova sa isi faca regatul cu numai 300:| cand 440.000 de oameni alesi trebuiau sa fie alesi sa conduca alaturi de Isus:| deci Armaghedonul a fost amanat!!! nici decum a fost un avertizment prost ci unul foarte adevarat,dar amanat pt ca nu erau suficienti apostoli ai lui Iehova, nici in zilile noastre nu cred ca sunt suficienti si pana cand ultimul om de pe planeta nu afla de numele Lui(Iehova),Armaghedonul NU VA VENI, dc credeti ca martorii au vrut sa mearga in Africa, in Mexic, Europa,Asia,Australia??? dc credeti sa vanda pizza?=]]] normal ca NU:| sa predice sa arate numele lui Dumnezeu ca sa vina Testul Final si in sfarsit PARADISUL :X:X:X ahhh o sa pot sa fiu fericit cu iubita mea:))(glumesc)ma rog nu prea glumesc, va rog iubiti incercati sa iubiti, sa fiti calmi sa nu ma ibeti alcol fara numar, sa insultati,sa faceti violuri si adultere, va rog mult nu va mai speriati copii cand va certati cu partenerul de viata, gasiti o solutie, nu va sinucideti este cea mai proasta alege de rezolvare a unei probleme, dc sa gasesc o solutie Permanemta la o problema temporara, mai bine traiesc in noroi in palma lui Iehova si voi ajunge in Paradis decat sa scap de durere si sa ajung in mormant sa nu mai pot fi fericit cu iubirea mea nici o data:(( va rog faceti lumea un loc mai bun si imprastiati numele Lui Dumnezeu va rog mult:X si va rog icna un lucru toate lucrurile bune vin de la Dumnezeu si toate cele rele de la Satan,asta e lumea Lui Satan si noi suntem papuselele, da putem sa ne opunem papusarului(ala rau)si sa ajungem la un papusar sweet:X haideti fiti mai buni si nu uitati ca exista mereu o solutie la fiecare problema

 16. latino on said:

  Pt Adrian și Violeta

  La mulți ani și un an nou plin de binecuvântarea Domnului.
  Doresc doar să afirm acest adevăr despre Marcu (cu părere de rău) atacul la persoană, minciuna, manipularea și lipsa bunului simț de a cere iertare chiar și atunci când a fost prins cu minciuna. Și eu am așteptat etica-mente vorbind, să spună „am greșit… îmi pare rău” dar nu s-a întâmplat. Eu îl apreciez pe bune… și râvna pe care o are pt a duce „vestea bună a WT” mai departe dar despărțit de Cristos, de dragostea Lui și pacea Lui – nu va face decât zgomot.

  Să-i dea Duhul Sfânt descoperire pt Adevăratul Dumnezeu și viața veșnică
  Noi nu ne predicăm pe noi înşine, ci pe Isus Cristos ca Domn, iar pe noi înşine ca sclavii voştri, datorită lui Isus. (2 Corintieni 4:5)

  La mulți ani tuturor

 17. Latino

  si dvs la multi ani! Fie ca Dumnezeu sa va binecuvante si sa va rasplateasca pentru lucrarea pe care o faceti pentru El.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: