Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Argumentele Martorilor Turnului de Veghe că ei sunt singura organizaţie care Îl reprezintă pe pământ pe Iehova Dumnezeu.


Multe grupări diferite (ex. Societatea Turnul de Veghe, mormonii, romano-catolicii, Bisrica Unificării, etc.) pretind că sunt singura organizaţie  care-L reprezintă pe pământ pe Iehova Dumnezeu. Evident că  nu pot avea toţi dreptate. Fiecare organizaţie pretinde că ea are drpetate  şi că  toate celelalte organizaţii greşesc. o grupare care pretinde a fi canalul  exclusiv de comunicare al lui Dumnezeu cu acest pământ ar trebuie să aibă doctrine distincte pe care să nu le aibă  altă grupare. Pe baza căror doctrine caracteristice îşi bazează societatea turnul de Veghe pretenţia că este singura grupare religioasă adevărată?

Din mulţimea comentariilor, cât şi din discuţiile cu martorii şi alte surse, am ales cele mai des întâlnite argumente ale Martorilor turnului de veghe că ei sunt singura organizaţie care Îl reprezintă pe Iehova Dumnezeu pe pământ. Şi anume:

 1. Argument: Noi (Martorii) nu credem în doctrina “păgână a Trinităţii aşa cum cred alte drupări creştine.

  Răspuns: Este intereant lucrul acesta, pentru că nici mormonii, sacta lui Moon, Calea Internaţională ( The Way International) şi  multe alte grupări nu cred în Trinitate. Dacă faptul că Societatea Turnul de Veghe nu crede în Trinitate este ceea ce o face să fie adevărata religie, oare lucrul acesta face ca şi aceste religii să fie adevărate? Dacă mule grupări neagă Trinitatea, atunci această negare nu poate să fie susţinută  ca o doctrină caracteristică a Societăţii Turnul de Veghe. Dacă negarea Trinităţii nu este o doctrină caracteristică a Societăţii Turnului de Veghe, este o doctrină care să fie distinctivă?

 2. Argument: Toate războiele istoriei apusene au fost războaie creştine, în care creştinii s-au luptat împotriva creştinilor. Cum poţi să spui că-ţi iubeşti fratele câtn te duci la război împotriva lui şi-l ucizi? Martorii Turnului de Veghe sunt SINGURA grupare care este împotriva războiului

  Răspuns: Menoniţii nu se duc la război şi nici nu s-au dus vreodată  la război de când au început  cu câteva sute de ani în urmă. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul moravienilor. De asemenea quakerii şi adventiştii de ziua a şaptea nu merg la război. Multe grupări protestante nu merg la război.  Şi totuşi Martorii nu recunosc aceste grupări ca având religia adevărată.  Deci , nici această convigere  nu este susţinută doar de  Societatea Turnului de Veghe.

 3. Argument: Martorii Turnului de Veghe sunt singura grupare care este împotriva transfuziilor de sânge.

  Răspuns:  Societatea Turnul de Veghe nu este singura gurpare împotriva transfuziilor de sânge. Nici cei din cadrul Ştiinţei creştine nu cred în transfuziile de sânge. Deci, nu este o convingere distinctivă a Societăţii T.V.
  În plusSocietatea este împotriva transfuziilor  de sânge  numai din 1945. Martorii învaţă că Iehova Dumnezeu a ales Societatea să Îl reprezinte pe pământ în 1919, cu toate că Charles Russell a început să dea învăţătură în 1880. Dacă folosim data anului 1919, înseamnă că timp de 26 ani (din 1919 până în 1945) membrilor  li s-a permis să primească transfuzi de sânge. De ce au fos necesari de 26 de ani de “Studiu biblic aprofundat” să descopere că transfuziile de sânge sunt greşite? De ce nu a data Iehova o “nouă lumină” (după cum susţin martorii că o primesc mereu) asupra  acestui lucru la începutul activităţii lor? Întrucât Societatea nu s-a opus transfuziilor de sânge  timp de 26 de ani, aceast nu poate fi o doctrină  distinctivă  care să dovedească  legalitatea Societăţii Turnului de Veghe.  Dacă martorii susţin că această este o doctrină majoră şi distinctivă, atunci pretenţia Societăţii că a fost aleasă de Dumnezeu în 1919 este falsă. Societatea nu a “început să facă voia lui Dumnezeu “  decât în anul 1945.

 4. Argument: Martorii Turnului de Veghe sunt cunoscuţi pentru predicarea “Regatului”

  Răspuns: Mormonii cred foarte puternic în Regat. Ei cred că vor fi atât conducătorii politici, cât şi cei religioşi în timpul Mileniului. ei  ş-au făcut deja planuri în privinţa modului în care vor conduce. Din  felul în care înţelegem îvăţătura Societăţii Turnul de Veghe, cei  144.000 vor fi în cer şi vor domni cu Cristos. Dar nu am auzit niciodată de vreun plan concret al modului în care va fi condus pământul  de cei 144.000 şi cum vor comunica cu cei de pe pământ! Societatea  pretinde că  acum că Dumnezeu poate comunică doar cu cei “unşi”, care au duhul lui Dumnezeu şi spune că ei transmit această comunicare “celorlalte oi”. Dar în timpul mileniului toţi cei “ unşi “  vor fi în cer şi nu va fi nimeni pe pământ cu duhul lui Dumnezeu ca să primească mesaje din cer. 
  Întrucât Martorii lui Iehova nu iau parte acum la guvernare (nu se implică deloc în politică), nimeni din Societate nu are experinţa  necesară conducerii unui guvern civil. Se pare că mormonii cred mult mai puternic în Regat decât crede Societatea.
  Şi creştinii născuţi din nou cred în Regat (Împărăţia lui Dumnezeu). Biblia, Evanghelia după Ioan capitolul 3 cu verestul 3 (Ioan 3.3) spune:
  “Adevărat, adevărat îţi spun: Dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia (Regatul) lui Dumnezeu.”  Biblia este clară în privinţa aceasta. Pentru a intra în Regat (Împărăţia lui Dumnezeu), omul trebuie să trăiască  o nouă naştere, printr-o relaţie personală cu Isus Cristos. naşterea din nou ar trebuie să fie învăţată  de orice grupare care crede în Regat.
  Bisericile Fidele bibliei învaţă  despre naşterea din nou şi despre Regat, astfel că Societatea nu este singura grupare care să înveţe despre Regat. în mod evident, predicarea Regatului  ne este ceva care să fie distinctiv  pentru Societatea Turnul de Veghe.

 5. Argument: Dumnezeu este un Dumnezeu al ordinii. Dumnezeu a avut o organizaţie  de pe vremea lui Adam  şi Eva până astăzi. Întrucât Societatea Turnul de Veghe este o organizaţie, aceasta dovedeşte că împlineşte voia lui Dumnezeu.

  Răspuns:  Multe alte grupări religioase cum ari mormonii, romano-catolicii, biserica unificării sunt de asemenea cunoscute pentru organizaţiile lor. Deci nu am găsit încă nici o doctrină care să fie distinctivă pentru Societate…

 6. Argument: Oamenii recunosc Societatea ca Martori ai lui Iehova atunci când martorii merg din casă în casă. Martorii sunt  cunoscuţi pentru folosirea Mumelui “Iehova”. Martorii sunt singura grupare care foloseşte în mod exclusiv cuvântul Iehova.

  Răspuns: Nu mă deranjează  să folosesc Numele corect pentru Dumnezeu, care este “IAHVE(H), dar nu-mi place să folosesc un nume fals pentru El. Dacă veţi căuta Numele de Iehova în aproape orice dicţionar sau enciclopedie veţi afla că Iehova este o citire falsă  a cuvântului evreiesc “Iahveh”.

  CONCLUZIE: Până acum nu am primit nici măcar o singură învăţătură distinctivă a Societăţii care ar clasificao ca singurul canal de conversaţie cu Dumnezeu. Dacă martorii turnului de veghe mai au vre-un argument pe care eu încă nu îl cunosc, îl puteţi scri mai jos.
  P.S. Vă rog să fiţi concreţi şi să nu vă abateţi de la temă. Veniţi cu argumente, nu cu aberaţii.

Reclame

Single Post Navigation

7 thoughts on “Argumentele Martorilor Turnului de Veghe că ei sunt singura organizaţie care Îl reprezintă pe pământ pe Iehova Dumnezeu.

 1. Pingback: Argumentele Martorilor Turnului de Veghe că ei sunt singura organizaţie care Îl reprezintă pe pământ pe Iehova Dumnezeu. - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. ovidiu on said:

  imi pare rau sa spun,dar in comentariu undeva mai sus,se spune ca adventistii nu au fost niciodata la razboi,ei au fost la razboi!!!

 3. Dupa cate stiu eu, nu au fost. Dar daca ai ceva argumente, ade-le mai jost, esti binevenit.

  P.S. Totusi dezbaterea nu e in jurul adventistilor ci a Martorilor Turnului de Veghe, care tulbura tot mai mult si mai mult lumea in jur cu minciunile si ereziile lor.

 4. BUNA, vreau sa va intreb daca dumneavoastra credeti sau nu, ca in prezent, Dumnezeu are un popor organizat ,unit in aceeasi forma de inchinare? Isus spune ca crestinii adevarati vor fi recunoscuti dupa roadele Spritului Sfant din viata lor, nu neaparat dupa doctrina.

 5. no name on said:

  este permisa o relatie intre un reprezentant al martorilor si o reprezentanta a crestinilor ortodoxi?

 6. Larisa on said:

  Din cate stiu eu nu.

 7. Lucia on said:

  Nici n-am citit tot ce s-a scris despre martorii lui Iehova. N-am citit pentru că am fost (îmi place să spun asta), o martoră până în urmă cu exact un an. Teoretic mai figurez în scriptele lor. Sunt inactivă. Adică, nu particip la programe şi nici în predicare. Nici n-aş putea face asta. Sunt extrem de supărată pe ei. Cu toate că atunci când am intrat în organizaţie am crezut că e paradisul după felul în care a fost prezentat, imediat ce m-am botezat, în loc să practic iubirea, am învăţat să urăsc. Prieteni, rude, şi pe toţi cei ce n-au îmbrăţişat „adevărul”. Programele de la sală, revistele periodice pe care le citeam acasă, tot,tot, e pregătit în aşa manieră încât să te depersonalizeze. În plus practica evitării n-am înţeles-o niciodată. Cum poţi să nu mai vorbeşti cu cel ce până mai ieri era omul cu care mâncai la masă ? Asta se întâmplă în organizaţie. Chiar dacă eşti mator dar nu eşti atât de activ din cvari motive, eşti ocolit. Cică nu eşti o asociere sănătoasă. Câtă diferenţă înte om şi Isus! EL, a permis leprosului să se apropie de el, cu toate că avea o boală contagioasă. Şi păcatul e contagios. Dar suntem noi oare mai presus decât fiul lui Dumnezeu?
  Mie nu mi s-a întâmplat asta. Eu a fost pionieră regulară. Adică, participam în predicare 70 de ore lunar, lucru ce trebuia raportat lunar. Şi chiar îmi plăcea asta. Doar că mă durea când vedeam că una se spune oamenilor să facă şi alta se face. În plus, n-am înţeles cum un păcat pe care cineva îl practica (păcat în sensul biblic), adică nu se repectau poruncile concrete din biblie, dacă penitentul se căia putea să fie iertat de un bătân de congregaţie, în timp ce dacă ai fi transmis un ‘La mulţi ani’ (fapt nesusţinut biblic) cu ocazia zilei de naştere unui cunoscut, erai pur şi simplu excomunicat. După cum n-am înţeles (chiar dacă sunt convinsă că Isus nu s-a născut pe 24 Decembrie), de ce e atât de rău să te bucuri că s-a născut un Mântuitor. Ohhh! Şi multe altele… nici n-am unde să le scriu cât de multe sunt. De aceea am decis să mă retrag. Şi dacă am fost dezamăgită atunci când am şters din agendă toţi martorii şi-am văzut cât de puţine persoane îmi rămân aproape, acum, cu fiecare persoană adăugată, mă bucur iar şi iar, pentru că sunt convinsă că acea persoană e sinceră, şi nu mormânt văruit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: