Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Cum să te naști din nou? Poate biserica ortodoxă să te boteze cu apă și cu Duh?!


Botezul cu apa si cu Duh

Nastere din nou

Unii vorbesc despre oamenii care au inceput sa frecventeze bisericile evanghelice (numiti de ei sectari – desi ii numesc asa , vreau sa stiti ca Sectă este denumirea dată unui grup de persoane ce formează o comunitate religioasă, care s-a separat de biserica oficială în scopul corectării unor abateri doctrinare atribuite structurii-mamă – sursa wikipedia.org – mai corect ari fi, nu secta, ci crestini evanghelici, care se conduc doar dupa Evanghelie, dupa Sfânta Scriptură, fără tradiție, care nu put tradiția mai sus de voia lui Dumnezeu) . Astfel de oameni sunt numiți de liderii ortodoxi păcătoși care nu au iertare… interesant. Să vă dau câteva exemple:

– În bisericile evanghelice  sunt multe persoane care se numeau Ortodoxi, dar care vizitau biserica doar odată pe an, uneori… poate chiar și nici odată pe an. Mulți dintre ei consumai mult alcool înainte de aceasta, mulți erau cuprinși în patimi și păcate diferite, duceau un mod de viață păcătos – erau departe de Dumnezeu. Dacă plecau din viață în acel moment, credința lor Ortodoxă și lumânările puse odată pe an în clădirea bisericii, nu era să îi ajute la nimic…

Dar, după ce s-au pocăit de păcatele lor, și au început să frecventeze biserica Evanghelică, au devenit din alcoolici oameni vorbiți de bine de cei din jur, oameni care nu se mai îmbată de vin zi de zi, oameni care nu frecventează biserica odată în an, ci Duminică de Duminică.  Oameni care cunosc Evanghelia, și o vestesc altora. Oameni care se roagă lui Dumnezeu și văd cum Dumnezeu le răspund la rugăciunile lor. Familiile lor au fost izbăvite de certuri și lacrimi a copiilor care vedeau faptele părinților lor otodoxi… beție, minciună, înșelătorie, furturi etc. După pocăință toate aceste lucruri au dispărut. Asta este numit PĂCAT ?! Oameni care defapt au scăpat de păcat?!

Liderii ortodoxi afirmă că Biserica Ortodoxă este mama ”lof” care i-a născut din apă și din Duh. Nu am găsit nici un verset biblic care confirmă acest lucru. Este o opinie ortodoxă, afirmație care nu are temei. Ei  vorbesc de naștere din apă și din Duh din cap. 3 a Evangheliei lui Ioan. Să vedem ce scrie defapt acolo.

versetul 3.  Drept raspuns, Isus i-a zis: “Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu.”

Deci merge vorba de nastere din nou… daca nu esti născut din nou nu vei avea iertare

Totuși nicodim nu a înțeles acest lucru. Nu e de mirare, mulți nici în ziua de azi nu înțeleg acest lucru. De aceea Isus continuă să lămurească:

4. Nicodim I-a zis: “Cum se poate naste un om batran? Poate el sa intre a doua oara in pantecele maicii sale si sa se nasca?”
5. Isus i-a raspuns: “Adevarat, adevarat iti spun ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.
6. Ce este nascut din carne este carne, si ce este nascut din Duh este duh.
7. Nu te mira ca ti-am zis: “Trebuie sa va nasteti din nou.”
8. Vantul sufla incotro vrea si-i auzi vuietul; dar nu stii de unde vine, nici incotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul.”


Deci trebuie să te naști din Duhul Sfânt
Nicodim iarăși nu a înțeles


9. Nicodim I-a zis: “Cum se poate face asa ceva?”

Isus iarăși a început să ii lămurească


10. Isus i-a raspuns: “Tu esti invatatorul lui Israel si nu pricepi aceste lucruri?
14. Si, dupa cum a inaltat Moise sarpele in pustiu, tot asa trebuie sa fie inaltat si Fiul omului,

15. pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
16. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.

Deci, A te naste din apă și din Duh, înseamnă poți doar atunci când crezi în Isus Hristos. Nu Biserica Ortodoxă te naște din apă și din Duh, ci CREDINȚA ÎN ISUS HRISTOS. Așa vorbește Biblia!

18. Oricine crede in El nu este judecat; dar cine nu crede a si fost judecat, pentru ca n-a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
19. Si judecata aceasta sta in faptul ca, odata venita Lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina, pentru ca faptele lor erau rele.

Reclame

Single Post Navigation

7 thoughts on “Cum să te naști din nou? Poate biserica ortodoxă să te boteze cu apă și cu Duh?!

 1. Hai, că îţi dau răspuns, cei care se numesc „ortodocşi” nu sunt de fapt ortodocşi, faptul că mă numesc cumva anume nu înseamnă că eu sunt parte a acel „ceva” aşa stau lucrurile şi cu biserica iar din acei care au fost ortodocşi şi au trecut la sectanţi le spun în faţă că nu au fost ortodocşi niciodată, căci ar fi ştiut măcar ce înseamnă cuvîntul ortodox din greacă. Iar dacă tu nu ţi-ai cunoscut credinţa ta anterioară cum poţi spune că ai fost membru al ei, de aceea înainte de a face pasul să-ţi schimbi credinţa cercetează mai multe surse şi află care e ea, de ce eşti ortodox, ce înseamnă asta şi apoi ia decizia. Iar referitor la faptul că unii înainte de a se da pe la sectanţi erau beţivi iar după ce şi-au schimbat credinţa sunt sfinţi, se spune foarte bine, că a intrat cel mai mare demon în ei – cel al ereziei de aceea restul demonilor fug din el.

 2. Draga Veaceslavv,

  Pai, atunci, Moldova se numeste in zadar Moldova crestina! Toti spun ca 99 % sunt credinciosi Ortodoxi, dar dupa ceea ce ai scris mai sus, ei nici nu stiu ce inseamna Ortodox din limba greaca
  (apropo, inseamna crestin drept, stiam aceasta, m-am informat bine inainte de a face alegerea corecta).
  Deci, dupa logica ta, adevarati crestini ortodoxi sunt acei care nu doar se numesc ci chiar aplica credinta – stimez asa oameni, dar ii cunosc foarte putini, cu parere de rau

  Sa ma intelegeti corect… nu sunt impotriva adevaratilor crestini ortodoxi, sunt impotriva a celor care se numesc crestini ortodoxi si sunt doar cu numele!!! 99 % de obicei intalnesc de acestia. Dar cunosc si oameni sinceri crestini.

  Iar referitor la ceea ce zici ca cei care au trecut la alta credinta sunt obsedati de demonul cel mai mare, al ereziei de aceea au fugit restul demonilor din ei… te gresesti amarnic, si seamana exact cu ceea ce faceau fariseii pe timpul lui Isus: Ziceau ca Isus scoate demonii cu ajutorul domnului dracilor…
  iata textul:

  32. Pe cand plecau orbii acestia, iata ca au adus la Isus un mut indracit.
  33. Dupa ce a fost scos dracul din el, mutul a vorbit. Si noroadele, mirate, ziceau: „Niciodata nu s-a vazut asa ceva in Israel!”
  34. Dar fariseii ziceau: „Cu ajutorul domnului dracilor scoate El dracii!”
  35. Isus strabatea toate cetatile si satele, invatand pe norod in sinagogi, propovaduind Evanghelia Imparatiei si vindecand orice fel de boala si orice fel de neputinta care era in norod.

  Nu poti sa eliberezi de draci pe cineva, cu ajutorul altor draci! Este nebiblic! Te gresesti mult. Iti aduc sute de exemple biblice ca doar nascandu-te din nou poti deveni un om nou.

  Iata ce a spus Isus de cei care ziceau ca El scoate dracii cu domnul dracilor:

  15. Dar unii ziceau: „El scoate dracii cu Beelzebul, domnul dracilor.”
  16. Altii, ca sa-L ispiteasca, Ii cereau un semn din cer.
  17. Isus le-a cunoscut gandurile si le-a zis: „Orice imparatie dezbinata impotriva ei este pustiita; si o casa dezbinata impotriva ei se prabuseste peste alta.
  18. Deci, daca Satana este dezbinat impotriva lui insusi, cum va dainui imparatia lui, fiindca ziceti ca Eu scot dracii cu Beelzebul?
  19. Si daca Eu scot dracii cu Beelzebul, fiii vostri cu cine ii scot? De aceea ei insisi vor fi judecatorii vostri.
  20. Dar, daca Eu scot dracii cu degetul lui Dumnezeu, Imparatia lui Dumnezeu a ajuns pana la voi.

 3. Pingback: Duhul Sfânt a fost dat numai Apostolilor?! « Maranatta

 4. As dori sa atrag atentia autorului acestul blog, ca ortodox la plural se scrie ortodocsi si nu ortodoxi.

  Cat despre comentariul lui Veaceslavv as dori sa ii dau dreptate doar intr-o anumita masura. Sunt de acord ca nu toti cei care se nasc ortodocsi sunt ortodocsi, insa nu sunt de acord cu partea a doua a afirmatiei.

  De obicei fiecare cult se lauda cu anumiti convertiti, insa cel mai probabil acei convertiti nu au fost tari in credinta lor si de aceea au ajuns sa ‘se transfere’. Probabil ca si un ortodox care trece la o biserica evanghelica la fel sau invers e acelas lucru.

  Fiecare parte va sustine ca cel plecat din ‘tabara lor’ era slab in credinta, de aceea nu cred ca are rost sa deschidem o discutie de genul..cel putin mie mi se par fara nici un rost.

 5. adriana on said:

  e un pacat mare ca un ortodox sa-si faca din nou botezul intr-un cult evanghelic. N-am nimic impotriva sa se caieasca (pocaiasca), sa frecventeze si comunitatea evanghelica, caci prin botezul lacrimilor se actualizeaza botezul, dar cand el isi repeta botezul, practic ia in deradere lucrarea lui Dumnezeu si se rupe de Biserica.

 6. Dragă Adriana, dar ce înseamnă botezul pentru tine?

 7. Bandula Valentin Daniel on said:

  Dragilor domnul sa va binecuvinteze .Respect pe toti acei ce se numesc crestini si mai mult pe cei ce si sint crestini si o dovedesc prin rodul vietii lor prin ceea ce traiesc IACOV cap.2 cu vers.14,dar biblia spune clar ca in momentul in care pot marturisi personal ca am gresit si ca sint un pacatos si ma pocaiesc de aceste fapte rele si cred ca singele lui Isus ma poate curatii atunci pot face botezul in apa,in urma marturisirii mele si credintei mele FAPTE 2 vers.32 POCAITIVA -=METANOIA in greaca,parere de rau ,schimbare de mentalitate,inoire .Cuvintul este destul de clar.Eu am fost botezat in biserica ortodocsa la o virstra la care nu puteam sa spun nimic doar stiam sa pling cind aveam nevoie de ceva si in locul meu a marturisit nasul meu ,credinta mea si ce a mai marturisit dar nici de cum eu dar cum am spus respect credinta fiecaruia dar mai mult respect cuvintul lui D-=ZEU.Domnul sa va binecuvinteze si sa ne ajute pe toti sa ajungem la adevarata credinta si sa credem cu toata inima in singurul ce ne poate da salvarea si prin care avem salvarea in momentul in care ne deschidem inimile pt.ca el sa intre in inimile noastre si anume DOMNUL SI MINTUITORUL NOSTRU ISUS -= IOQAN 10 VERS.9

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: