Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Antonița Fonari vorbind greșit și urît despre biserică la PUBLIKA TV


Am avut ceva timp să privesc puțin noutăți la PUBLIKA TV și am rămas uimit, ba chiar întristat de emisiunea care am văzut-o. Era o emisiune despre ultimele proteste ale bisericii Ortodoxe împotriva legalizării Islamului în Moldova, împotriva Legii Nedescriminării și împotriva concluziei reprezentantului ONU venit cu ceva timp înainte în republica Moldova care a concluzionat că în Moldova trebuie să fie adoptată legea Nediscriminare.

Antonita Fonari

Ce m-a intristat: Că doamna Antonița Fonari a manipulat prin vorbirea ei ”blîndă” și ”cumpătată” și a prezentat biserica ca o instituție de Marketing care are doar interese economice și nimic mai mult.  Doamna a mai prezentat biserica ca o instituție care intervine fără drept în interesele statului…  Care protestează împotriva unor lucruri care nu vizează biserica, cum ar fi: homosexualii, legalizarea islamului, legea nedescriminare.

M-a intristat si faptul că moderatorul emisiunii nu a chemat nici un reprezentant al bisericii care să poată răspunde atacurilor aduse de participanții la discuții, printre care a fost si domnul Ostaf Sergiu, de la CREDO.

Am câteva întrebări pentru cei de la PUBLIKA, care ii credeam o televiziune nemanipulatorie si independenta:

  1. De ce nu au chemat si reprezentati ai bisericii care ar putea să dea răspunsuri la manipulările aduse de participantii la emisiune
  2. De ce nu au prezentat adevăratele motive a protestului creștinilor ortodocși, care au protestat împotriva legalizării islamului și împotriva legii antidiscriminare, cât și împotriva concluziei reprezentantului ONU?
  3. De ce nu au intrebat părerea cetățenilor din țară care este părerea lor despre aceste legi ? Doar în stradă au ieșit în jur de 2000 de oameni! nu doar reprezentatii bisericii!

Iar pentru doamna Fonari:

  1. De ce desparte biserica de societate?! Oare cei 2000 de oameni care au ieșit in stradă, nu sunt ei reprezentanții societății care este nemulțumită de legalizarea Islamului, de dorința guvernanților de a adopta legea antidiscriminare?  Anume împotriva acestor lucruri au protestat oamenii!
  2. Biserica Nu este o institutie! Biserica sunt oamenii! Când se vorbește despre biserica, se vorbește despre oamenii care compun această biserică, nu clădirea, nu slujba, ci oamenii! Iar dacă biserica Ortodoxă este impotriva legii nedescriminare, atunci se are in vedere că toti oamenii care compun această biserică sunt împotriva acestei legi!  Iar ținând în seamă că biserica ortodoxă afirmă că 90 % din cetățenii din țară sunt ortodocși, atunci 90 % din cetățeni sunt împotriva legii nedescriminare, care promovează homosexualitatea! Ar trebui să vă pună pe gânduri aceste lucruri!
  3. De ce v-ati axat pe afirmațiile cuiva, care spune că Filat este fățarnic și este vinovat de curvie spirituală și nu vorbiți de ce a spus el aceste lucruri?!  Cum să nu spui cuiva că este fățarnic dacă el frecventează biserica și mai apoi vrea să adopte legi împotriva bisericii?! Ce e aceasta? Nu fățărnicie? Sau aveți vre-un termen mai frumos pentru astfel de fenomen? Cum să îl numești pe acel om care A AFIRMAT CĂ NU VA ADOPTA LEGEA ANTIDISCRIMINARE iar după ce a fost ales în parlament tocmai el a și înaintat această lege pentru adoptare?! Oare aceasta nu este fățărnicie? Vorbiți despre aceasta, nu despre faptul că cuvântul fățărnicie este un cuvânt urât! Oare cuvântul este mai urât decât fapta? Oare aceast cuvânt nu este o constatare a faptelor? Oare este o afirmație fără nici un temei? Nu! Iar ce inseamnă curvie? Inseamnă – înșelare, schimb… – păi, înșelare spirituală  nu e un termen de înjurătură, ci o constatare. Cum să numești un om care vine să aprindă lumânări în biserică, se crede și se numește creștin, iar mai apoi ia legi anti-creștine? Om care își înșeală convingerile, spiritualitatea.
Îmi pare rău că manipulați atît de deschis și nu spuneți lucrurilor pe nume…
Reclame

Single Post Navigation

2 thoughts on “Antonița Fonari vorbind greșit și urît despre biserică la PUBLIKA TV

  1. aveti pagina de facebook ?

  2. Din pacate oamenii din lume tot timpul vor fi asa….Dumnezeu sa lucreze!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: