Maranatta

Indiferent de ceea ce crezi, Dumnezeu este!

Care este diferenţa dintre CURVIE şi PREACURVIE?


Am primit recent o întrebare despre înţelegerea corectă a cuvântului „CURVIE”. Şi anume:

Ce inseamna sa nu PRECURVESTI ?
sa fi curva?

Există multe, aşa zice justificări ale curviei…  Unii spun că să PREAcurveşti nu se poate, se poate doar să curveşti, adică nu prea, dar oleacă… (ipocrizie, nu altceva!)  Ce înseamnă totuşi CURVIE ŞI PREACURVIE?  Au aceste cuvinte acelaşi înţeles, sau descriu 2 lucruri diferite? Sunt ambele păcat, sau unul este păcat şi celălalt nu?…

Să privim mai întâi la unul din textele sfintei scripturi:

Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii,
10 nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici răpareţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu.
(Biblia, Epistola Întâia a lui Pavel către Corinteni 6:9-10)

Din textul Sfintei Scripturi, observăm clar, că :

 1. Curvia şi preacurvia sunt 2 practici diferite
 2. Atât curvia cât şi preacurvia sunt păcat
 3. Nici curvarii, nici preacurvarii nu vor ajunge în rai
 4. Atât curvarii cât şi preacurvarii sunt numiţi nedrepţi
Ce înseamnă totuşi curvie sau preacurvie?
Curvie este acel în care sunt implicaţi 2 persoane necăsătorite. Dacă eşti necăsătorit încă şi te implici într-un act sexual, eşti curvar (curvă).
Preacurvie,  este acel în care eşti căsătorit dar întreţii relaţii sexuale cu altă persoană, fie căsătorit fie necăsătorit. Deci, înşelarea ta în căsătorie este preacurvie.  Dacă eşti căsătorit şi întreţii alte relaţii sexuale decât în cadrul căsătoriei, eşti preacurvar (preacurvă).
Deci, nu vă înşelaţi… nici curvarii nici preacurvarii nu vor ajunge în rai… Nu poţi să te numeşti creştin şi să fii curvar sau preacurvar…
Ce să faci dacă totuşi ai curvit sau preacurvit până acum?
E trist şi dureros să zaci în păcatele tale şi să nu faci nimic pentru a ieşi din ele… Dar ai o şansă să fii eliberat, iertat de aceaste păcate! Aceasta este vestea bună pe care doresc să ţi-o spun!
Tot în epistola sa către Corinteni, apostolul Pavel scrie cu un verset mai jos:

11  Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos, şi prin Duhul Dumnezeului nostru. (Epistola întâia a lui Pavel către Corinteni 6:11 ) 

Extraordinar! Unii din biserica din Corint (un oraş Grecesc din timpurile apostolului Pavel), au fost în trecutul lor CURVARI şi/sau PREACURVARI !  Dar acum Apostolul Pavel îi numeşte SFINŢI, CREŞTINI, IERTAŢI, MÂNTUIŢI, SOCOTIŢI NEPRIHĂNIŢI!  Care este secretul? POCĂINŢA! Aceşti oameni au fost spălaţi de păcatele lor în Numele Domnului Isus Hristos, prin Duhul lui Dumnezeu.

Dacă eşti o persoană care te apasă păcatul curviei sau a preacurviei, să ştii că trebuie să te pocăieşti de păcatele tale. Trebuie să o rupi cu aceste practici, să vii cu pocăinţă, cu rugăciune de cerere de iertare în faţa lui Dumnezeu şi să îi spui că îţi pare rău că ai făcut aceste lucruri până acum şi că mai departe nu vei face NICIODATĂ aceste păcate. Dacă nu îţi ajung puteri să faci aceste lucruri, cere de la Dumnezeu şi dacă vei cere sincer şi cu credinţă, fără gând de viclenie, Duhul lui Dumnezeu va vedea inima ta şi îţi va da putere să o rupi cu aceste practici.  Nu te opri aici: caută o biserică în care să mergi regulat, duminică de duminică şi să asculţi Cuvântul lui Dumnezeu. Ţine mite: un jăratic scos din foc se stinge repede. Aşa şi creştinul, dacă nu este în biserică este copleşit de grijurile lumeşti, de ispite aşa încât se abate încet cu încet de la calea credinţei.

Dacă totuşi nu poţi, ai încercat nu-ţi iese să te izbăveşti de aceste păcate, caută un preot, un pastor căruia să îi mărturiseşti durerea ta şi el te va ajuta cu sfat şi rugăciune pentru ca să fii izbăvit de aceste patimi.

Nu uita: trăieşti doar odată, iar după aceasta vine judecata! Nu îţi pierde sufletul! Fii înţelept şi ia decizii corecte până încă ieşti în viaţă, aşa ca veşnicia ta să fie una bună. Alege să fii în pace cu Dumnezeu, nu alege păcatul!

Reclame

Single Post Navigation

3 thoughts on “Care este diferenţa dintre CURVIE şi PREACURVIE?

 1. dana on said:

  In traducerea ortodoxa a Bibliei s-au folosit termenii desfranati (in loc de curvari) si adulteri ( in loc de preacurvari).

  „Nu ştiţi oare că nedrepţii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă amăgiţi: Nici desfrânaţii, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici stricaţii de tot felul nici sodomiţii, nici hoţii, nici lacomii, nici beţivii, nici batjocoritorii sau hrăpitorii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu” (1 Corinteni 6:9-10)

  Cred ca e corect si preacurvesti, asta implica „ceva” mai mult decat curvia, (prea-) pentru ca tu incalci si legamantul casatoriei, fata de unul care intretine relatii intime premaritale.

 2. David on said:

  Am gasit inca o traducere in romana, folosind termenii de „imorali” si de „cei care comit adulter” http://www.biblegateway.com

  De asemenea, in traducerea NKJV [New King James Version], una dintre cele mai bune traduceri in limba engleza, am gasit cuvintele „fornicators” si „adulterers” pentru „curvari” si „preacurvari”. Daca dati un search simplu pe google „define fornication”, va aparea explicatia: act sexual intre persoane care nu sunt casatorite. Pentru „adultery”, explicatia este: act sexual intre o persoana care este casatorita si o alta care nu este sotul/sotia.

 3. O rugaminte am si eu. In cazul din Corint, este vorba de oameni casatoriti, daca am inteles eu bine. Acum, unde exista in Biblie porunca referitoare la faptul ca este interzis ca 2 persoane necasastorite sa aiba relatii intime? Porunca din decalog este referitoare la adulter. Analizand Biblia in ansamblul ei si intelegand-o ca atare, exista texte care sa interzica relatiile intime dintre persoane necasatorite?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: